Inspirace a názor na "zdobení či zaneřádění" zahrady novomanželům ???

Dobrý den, u nás bývá zvykem, že kamarádi v noci den před svatbou "ozdobí" či "zaneřádí" budoucím novomanželům či jejich rodičům zahradu a okolí domu. V tom lepším případě - slavobrána, nápisy na silnici, krepáky, mašle, balonky. V tom horším případě - sláma, skartovaný papír, papír z děrovačky, starý nábytek, staré oblečení, hnůj. Také máme něco v plánu našim známým připravit a tak sháníme inspiraci. Máte někdo nějaké fotky či nápady něčeho podobného?Kdyby byl nějaký nápad v motorkářské tématice, tak by to bylo super. Dále bych chtěla znát váš názor na náš nápad. Napadlo nás udělat, takový žert, že tam umřela svoboda - kříž s "partem" s textem "po těžkém sedmiletém boji svoboda podlehla manželství dne ....." a smuteční věnec s nápisem vzpomínejte dobře na svobodu. Že bychom jim to dali na zahradu. Jen nevíme,, jestli by to bylo vhodné (například skrz pověry). Jestli to není už moc morbidní. Novomanželé jsou pro každou legraci a mají rádi černý humor, tak si myslíme, že by se tomu zasmáli.
Odpovědět
Profilova fotka
Tuhle tradici neznam, ale priznam se, ze bych nebyla moc rada, kdybych se ve svatebni den probudila s tim, ze bych na zahrade mela hnuj a nahazeny stary nabytek. Do teto chvile jsem si myslela, ze jsem pro kazdou srandu, ale zjistuji, ze ne. Asi starnu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dopředu se omlouvám za komentář, nikdo ho neberte nijak osobně, je to jen můj názor na takovou věc.Takový zvyk jsem nikdy neslyšela. Já bych kohokoliv na místě zabila a proklela i jeho potomstvo, kdyby mě nebo mým rodičům udělal jakoukoliv škodu v den svatby. Nevěsta s natáčkami na hlavě místo užívání si příprav by se na to jenom koukala, nebo to dokonce odklízela? No to by byli svatební fotky jako vyšité, opravdu. I sousedé a kolemjdoucí by byli z toho znechucení. A už vůbec ne něco tak morbidní jako smuteční věnec na zahradě. Podle mě svatba a oslava začátku manželství je krásná věc, není žádná katastrofa "přijít o svobodu". Když to dáte nevěstě/ženichovi na rozlučce se svobodou, tak ok, morbidní, ale člověku to dává víc smysl než v den svatby, a někdo se možná i zasměje.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano já bych taky byla hodně naštvaná, kdyby nám někdo v noci před svatbou zaneřádil zahradu a okolí domu. Jít někdo z těch dotčených na svatbu, tak ho tam nechci. A myslím, že kamarádství by utrpělo. Sranda musí být, ale odsud podsud. A ani moc vtipné mi to nepřijde. Jinak to parte bych dala taky radši na svícy nebo rozlučce.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, svatba je nejserioznejsi vec na svete a kamaradi na ni hraji jen stafaz pro stesti novomanzelu, v zadnem pripade se nesmi svobodne projevovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud na Vaší svatbě svatebčané (kamarádi) hráli jen stafáž a nesměli se svobodně projevovat, tak je mi Vás líto. Píšete tu kraviny. Tohle přeci není o zákazu svobodného projevování, ale o dodržovaní určitých morálních a etických pravidel.
Odpovědět
Profilova fotka
@pirek
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně nevěsta a rodina se snaží, uklízí a zdobí. A pak se jim tam objeví nějaký bordel. A nevěsta, místo aby si užívala den, tak se stresuje. Podle mě to opravdu není dobrý nápad. A se svobodou projevu tohle nemá co dělat. Když srandu, tak radši zatahování.
Odpovědět
Pocházím z vesnice, kde se žádná svatba (kromě tajné) bez tohoto zvyku neobejde a téměř všichni (novomanželé, svatebčané, sousedé) s tím počítají. Pokud se to udělá v té lepší variantě (balonky, mašle, slavobrána), tak to vypadá i pěkně. My právě chceme udělat tu lepší variantu. Právě sháním inspiraci, aby to vypadalo v rámci možností decentně a pěkně. Doufám, že jiná skupina kamarádů nebude mít jiný názor. Většinou se to uklízí až ve všední den (až je čas). Ten hnůj je krajní případ, tím se spíše jenom vyhrožuje, ale už jsem slyšela, že jedním novomanželům nechali dovést vlečku hnoje a vysypali jim to před garáž, kde měli nazdobené svatební auta - a tohle už je na zabití. Jinak já hnůj na žádné svatbě naštěstí nezažila. Nejvíce frčí slavobrána s transparenty, krepáky, balonky, sláma, skartovaný papír, nápisy na silnici, historický kočárek, historická vanička atd. (viz foto) Našla jsem na internetu fotku, kterou zveřejnila svatební fotografka, tak snad nebude nikomu vadit, že jsem ji zde zveřejnila.
Odpovědět
@login0 bohužel neporadím, ale můžu se zeptat, v kterém kraji je tohle zvykem?
Odpovědět
Tak jestli je to u vás zvykem a novomanželé to očekávají, tak to je asi ok... Ale rozhodně bych se vyhla jakékoliv pohřební tématice, to mi osobně přijde fakt hnus a bylo by mi z toho asi dost úzko. Něco namalovat na chodník, zapíchat do trávy nějaké dekorace na špejlích, balonky - to zas takový bordel neudělá. Nicméně bych se fakt držela té pozitivní varianty. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@login0 Tohle je pěkné :). Docela se mi líbil i ta tradice. Jen bych to tedy také držela v pozitivní rovině a omezila se na balonky, květiny, barevný krepák, pomalovaný chodník a tak :). U těchto věcí mi je občas líto, že jsem z města.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nás ta tradice také je, ale rozhodně jen v tom pozitivním směru. Balonky, krepáky, křída na chodníku, svatební "bilboardy" na plotech... Ale nějaký smuteční věnec, to mi přijde fakt dost přes čáru a vůbec ne vtipné. Ten má snad trochu jiný význam, ne? Je to zesměšňování jak svatby jako "ztráty svobody" a nějakého "hrozného trestu", tak zesměšňování pohřebního rituálu, jaký je tradiční ve středoevropských zemích...:( A to mi osobně připadá ještě nechutnější než to, že se to nehodí vůči svatbě. Vůči původnímu - pohřebnímu významu tuplem ne!
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?