Existuje tradice, kdy ženich ráno předá nevěstě kytku

Ahojky holky chci se zeptat jak je to s tradicí když se má ráno předat nevěstě kytka?Ženich by prej neměl vidět nevěstu ráno v bytě ale až těsně před obřadem ale kamarádka je z moravy a moc se mi líbí jejich zvyk že ráno až je nevěsta připravená příjde za ní ženich osobně a kytici jí předá.Někdo mi také říkal že kytku převzala nevěsta od ženicha jěště ráno v civilu.
Odpovědět
1
2
jaky si to udelas takovy to mas :-) podle me to je uuuuplne jedno, ale vic se mi libi predani uz pripravene neveste :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo tak, že miláček ráno vyzvedl kytice v květinářství a kytici mi předal u nás doma až jsem byla úplně připravená (načančaná) a potom se vyjíždělo na obřad.
Odpovědět
my tu udělali jstejně jako u Miky, taky až když jsem byla za princeznu a pak se hned jelo na obřad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nas to tak taky bylo. Jak jsem byla nachystana, tak jsem sesla s tatinkem dolu do obyvaku a tam uz cekal zenich s rodici, moji mamkou a svedky, predal mi kytici, ja mu pripla korsaz, podekovali jsme rodicum, dali si vsichni panacka vodky a jelo se;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bude trochu jiné. Ženich mne uvidí až před obřadem a tam mi dá kytku.
Odpovědět
Profilova fotka
u nas to bude uplne jine, protoze je zenich zdaleka, tak bude cekat na jeho rodinu u restaurace kde se ubytujou a prijedou pro me, takze kytku rano vyzvednu ja jak pojedu od holice, takze me uvidi az pujdu ulickou k nemu:-)
Odpovědět
Ahojky tak to jsem ráda že to nepřináší smůlu když ženich ráno vidí nevěstu v bytě už oblečenou moc se mi líbí totiž to předání kytice přímo od něj už jen na ten pohled jsem zvědavá až vejde do mého pokoje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
rozalie: tan pohled stojí opravdu za vše. Nikdy na něj snad nezapomenu.....
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mne si přišel ženich do pokoje. Dal mi kytku a já mu připnula kytičku na klopu. Rodiče chtěli být asi ze zvědavosti u toho, ale já je vypakovala na chodbu. :-) Zůstal tam jen fotograf a kameraman. Pak jsme sešli dolů, poděkovali rodičům, předali dorty a jelo se na obřad... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se uvidíme také až před obřadem. Bylo by to hodně komplikované a navíc přítel je až z Prahy. Hosté pojedou přímo na obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
u nás to bylo trochu netradičně, naše rodiny pocházejí každá trochu odjinud a na obřad jsem jela já za manželem, takže kytku mi ráno vyzvedávali naši :-N :-D viděli jsme se až těsně před obřadem.
Odpovědět
Mam stejný názor jako Butt...Asi je to jedno... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
ahoj,obnovuji tuhle diskuzi,taky přemýšlím,jak tohe udělat,nejradši bych,aby mě viděl až na zámku,ale právě proto nevím,jak s předáním kytice.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta Ahoj, taky jsem to řešila, nakonec jsem se rozhodla, že oželím nějaké "obřadné" nebo oficiální předání kytice, kytici mi doručí někdo jiný (kamarádka, sestra...) bez jakýchkoli rituálů prostě jen abych ji měla. Předání květin pro nás není důležitým orvkem, důležitější pro nás je to, že jsme se dohodli, že mě ženich uvidí až před oltářem.
Odpovědět
My spolu bydlíme, takže já se tak maximálně připravím v uzavřeném pokoji a vyjdu ven teprve upravená, takže ten moment překvapení tam asi bude taky (i když je to pro mě, musím říct, trochu trapný...hezká mám bejt pro něj snad vždycky, tak co dělat ciráty kolem toho, když se jednou zase nalíčím, učešu a pěkně obleču...) Kytky určitě všechny doveze na místu květinářka, vše tam naaranžuje, takže předpokládám, že kytku dostanu do ruky až před obřadem od personálu. Připadá mi to jednoduché
Odpovědět
Profilova fotka
@romcovaklarka To není špatný nápad. My jsme se sice na tom zatím nijak nedomlouvali,ale já si prosazuju,že chci,aby mě viděl před oltářem,pokud možno ne dřív. Ae jak to udělat s hosty,výzdobou aut a tak?Koukám,že Tobě už se to taky krátí,co?moc držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
@aimirin My spolu bydlíme taky a právě spolu budeme i noc před svatbou,proto řeším tyhle věci,jak to udělat.
Odpovědět
My to plánujeme tak, že oba budeme před svatbou spát u mých rodičů (bydlíme spolu cca 100km od místa svatby), ráno se rozprchneme (já ke kadeřnici, přítel pro kytičky), pak se budu chystat v jednom pokoji a mezitím budou chodit hosté, někdo nazdobí auta atd. Kytičku mi předá můj svěděk (bráška) a se ženichem se uvidíme až před oltářem. Takhle se nám to moc líbí, tak snad to všechno klapne :-D
Odpovědět
@stastnanevesta No pokud opravdu chceš, aby tě neviděl, tak buď jako já, že se teda upravíš, oblečeš, on sjede pro kytku a pak se uvidíte v tom pokoji. Nebo bude muset už oblečený a s kytkou jet napřed a uvidí tě až u oltáře - tam ti ji dá. Nebo necháš kytky jako já dopravit na místo květinářkou či kamarádkou... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já právě nevím,co je lepší nebo větší překvapení nebo jak to říct- jestli když mě uvidí oblečenou ještě doma a předá mi kytku nebo jestli až se uvidíme na zámku a třeba mi tu kytku dá tam.Mám v tom zmatek.ale dobrý nápad má @pupidu ,že by mi kytku mohl předat svěděk :-)
Odpovědět
@stastnanevesta ty jo to nevím, ale tipuju, že větší nápor to na něj bude, když tě uvidí až u obřadu...to hezké okolí a vůbec ta situace, ve který bude, ho podle mě trochu emočně dojmou a rozhodí, takže z tebe bude ještě víc paf. Ale nevím :-) Zase můj přítel je docela ten typ, který je proti velkým akcím, spíš je samotářský typ (má rád akce do 8 lidí). Takže ten by si určitě víc užil mě doma, v klídku....Takže rozhodnout musíš ty podle toho, jak ho znáš :-) To jsem ti moc nepomohla asi :-(
Odpovědět
Profilova fotka
my to neřešíme.. budu to mít vlastně stejně jako moje sestra.. ženich se svou rodinou přijedou k nám (dům rodičů).. navíc budu i klidnější, když vlastně oni pojedou až z brna do vesnice u olomouce.. kytku mi prý muž vyzvedne po cestě a dá pak na zahrádce před odjezdem na obřad..:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, přidávám se k diskuzi. My svatební kytice vyzvedneme už v pátek v Hradci a jedeme s partnerem rovnou do místa mého pův. bydliště., jelikož obřad i hostina jsou právě tam, proto by se vyzvednutí v sobotu nestíhalo. A jelikož se chceme prvně s nastávajícím vidět až v kostele, tak si kytku vezmu prostě sama, stejně ji uvidím už v pátek :) Přijde mi zajímavější vidět se prvně v kostele.....
Odpovědět
Profilova fotka
@aimirin Taky si myslím,že je lepší se vidět až na zámku,celkový dojem bude o dost lepší :-) já bych ho strašně ráda překvapila a chci vidět,jak ze mě bude paf :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta No tak my sice už bydlíme spolu, ale chystat se budeme každý jinde, já doma a ženich u svojí mamky. Hosti - pár jich přijede až rovnou na místo obřadu, ale většina se sejde u nás - jeho část u něho a moje část u mě. Každý máme určeného někoho, kdo se postará o výzdobu aut - my jsme zajistili materiál a instrukce, jak to má vypadat, ale přítelův kamarád a moje sestra zajistí provedení. Jeho část kolony potom přijede k nám a my se k nim připojíme. Jelikož ženich jede v prvním autě a já v posledním, není tak složité nasednout tak, aby mě přitom neviděl. Podobné to bude i při příjezdu na místo obřadu, on už bude uvnitř a já vystoupím a přijdu jinudy, přímo až budou všichni na místě, já jako poslední. Kytku mi dá kdokoli ještě u mě doma, na tom mi tak nějak nezáleží.
Odpovědět
@stastnanevesta děkuju za pochvalu :-) Souhlasím s holkama v tom, že když ženich vidí nevěstu až před oltářem, je to pro oba ještě silnější zážitek, než se potkat třeba doma v obyváku (tím to samozřejmě nechci odsuzovat). Myslím, že se nám oběma rozklepou kolena, až se uvidíme, ale moc se na to těším. Jo, a "využít" svědka nebo nějakou dobrou kamarádku je fajn - stejně asi budou ti nejbližší chodit a nakukovat, jak jdou přípravy x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@romcovaklarka Máme to k rodičům docela daleko ( 200 a 100km),takže to musíme vyřešit jinak,většina přijede den předem, my zatím ty organizační věci rozdělený nemáme,času dost.Asi to vidím,že část se nazdobí v hotelu,kde bude většina hostů spát a pak mě vyzvednou doma nebo tak.Je fakt,že kdyžt jedeš až na konci,tak není tak složité udělat to tak,aby Tě neviděl. V jakém autě se jede z obřadu?mám v tom trochu zmatek.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta My spolu taky žijeme. Nemáme žádné ranní setkání se svatebčany doma nebo něco podobného. Ani auta zdobit nebudeme. Já ráno odjedu na místo svatby, kde se budu připravovat a ženich se oblékne asi doma a pak dorazí vítat hosty na místo svatby. Uvidíme se (na moje přání) až před obřadem a nějakou kytku vůbec neřeším. Nejspíš mi ji dá tam nebo mi ji dá někdo jiný.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta z obřadu se jede v autě něvěsty a manželé jedou jako první
Odpovědět
Profilova fotka
@pupidu Já se právě nechci potkat doma, chci aby to bylo větší překvapení :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?