Dodržování svatebních zvyků. Máte i nějaké tipy?

Profilova fotka
Ahojky nevěstinky, chtěla jsem se zeptat, jak to budete mít se svatebními zvyky a jestli je budete dodržovat?? Já tedy o některých vím, ale ráda se přiučím novým. A během svatby máte připraveno něco extra, nějaký program??
Odpovědět
1
2
7
Jo,taky se pridávám se žádostí:-)!!Něco málo znám tak nějak z doslechu,ale jinaqk vůbec nevím:-(
Odpovědět
Profilova fotka
to monas:jak to budeš řešit s tím jestli tě má manžel vidět oblečenou nebo ne??my jsme to zatím vymysleli tak,že já budu u mých rodičů(abych odcházela ze svého domova) a přítel bude u jeho rodičů a pak pro mě přijede.
Odpovědět
No asi taky tak.Myslím,že se to tak dělá,ne?Nevěsta má spát noc před svatbou u svých rodičů,tam pak ráno přijedou všichni svatebčani na snídani a ozdobit auta a od nevěsty pak vyjíždí svatební průvod na obřad,aspoň tady se to tak dělá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
vidíš ta to jsem nevěděla že má nevěsta spát noc předem u rodičů.a jak to u tebe vypada s únosem nevěsty??už se ti někdo zmínil??
Odpovědět
Zatím ne,myslím,že na tohle je ještě hooooodně času.Ale myslím,že tohle obstarají ženichovi kamarádi.I když mě dost lidí varuje,že únos nevěsty zkazí svatbu.Tak nevím.Koukám,že ty to máš taky až příští červenec,ale asi už toho máš taky plnou hlavu,jako já,co:-)?Na jednu stranu se na to děsně těším,ale mám strach,aby vše vyšlo tak,jak si představuju a abych pak nebyla zklamaná.A taky mě dost děsí ten rozpočet!!!Naši by asi radši uspořádali malou svatbu...!Já studuju,takže nemám z čeho šetřit,miláček sice vydělává docela slušně,ale chcem kupovat byt,nebo postavit domeček,hned po svatbě mimčo,taky bych ráda nějakou pěknou svatební cestu...!je to hrůza!A je fakt,že třeba ta cesta může být za ty peníze,co člověk dá za těch pár hodin nádhery na svatbě fakt nádherná a na 14 dní!
Odpovědět
Profilova fotka
hlavu mám svatbou úplně plnou,ale jelikož taky studuju tak se tam musí vejít ještě škola.navíc k tomu ještě letos končím takže absolutorium no to bude děsný.s tím únosem s tebou souhlasím.taky bych radši penízky investovala jinak a líp než za vyplácení nevěsty.rozpočet je taky to co bude noční můra.sice mám dlouhodobou brigádu v kině ale tam se moc nepředají.hodně mě překvapili naši protože mamči přítel řekl že mu máme oznámit počet hostů a že nám finančně pomůžou.jinak by to byl asi horor.o bytu taky přemýšlíme,zatím jsme v podnájmu ale nemůžeme si stěžovat.
Odpovědět
No u nás to teda asi budou platit naši + skorotchýně celý.Ale když uvidím nějakou drobnost,nebo bude něco hodně nad rámec,tak si to cvaknu sama,nebo můj přítel.Ten mi jasně řekl,že chce,aby to byla svatba podle mých představ a že mi splní,co mi na očích uvidí :-D .Ale nechci toho nijak využívat.Vím,že to jsou hlavně moje holčičí sny a že všechno nejde tak,jak si to člověk vysní(což je rozhodně škoda :-D )!No nic,musím končit,tak zatím ahoj,snad se tady zas někdy potkáme,já jsem tady prakticky denně :-) !
Odpovědět
holky, mě na svatbě unesli, ale manžel mě brty našel (po mé malé nápovědě ;-) ) a útratu platil nějakých 250,- Kč :-D
Odpovědět
Jinak co se týká svatebních zvyků, trochu mě mrzelo, že se někdo neujal toho, jak se chlap převleče za ženskou a má třeba panenku a obchází přítomné muže a vybírá na to dítě, teda vlastně na novomanžele :-) , to se mi líbí a zažije se u toho dost srandy, bohužel u nás se nikdo takový, který by to zorganizoval, nenašel :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Nějaký svatební zvyky vám připraví v restauraci, kde to budete slavit. Stačí se jich na to zeptat, popřípadě se s nimi domluvit. Od rozbitého talíře a jeho zametání až po řezání klády... ;-)
Odpovědět
Mně psala nevěsta, co to měla den před námi, že oni talíř nerozbíjeli (v restauraci na ně zapomněli :-( ). Takže my jsme je vysloveně upozornili, které zvyky dodržovat budeme a které ne, a pak to všechno bylo bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem manželovi připravila 2 falešné nevěsty ( před obřadem ještě jednou žádal o mou ruku) a zametali jsme rozbitý talíř a jedli polívku z jednoho talířku soplečnou lžičkou. Únos se nekonal, a ani mě to nemrzí.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj holky, my jsme nějaké zvyky taky dodrželi, i když všechny určitě ne. :-) Spali jsme před svatbou odděleně, ženich mě musel hledat, řezali jsme zámek na kouli, rozbíjel se talíř, vybíralo se do střevíčku.. Jóóó a nej zvyk - nepekla jsem cukroví :-D
Odpovědět
my jsme taky rozbíjeli talíř, pak nám házeli peníze (drobný) a že kdo jich nasbírá víc, ten bude držet kasu. Já šla hlavně po velkých, halíře mě nezajímaly :-D a pak jsme ještě s ženichem a šéfem restaurace dostali na výběr pití, já sem tam měla vodu, manžel vodku nebo slivovicu. To mělo naznačit, kdo bude chodit do hospody. Potom mě ještě unesli (proti mé vůli ;-) ) a to bylo tak všechno. Mrzelo mě, že tam těch různých zvyků a srand nebylo více ;-(
Odpovědět
My jsme zvyků měli také docela požehnaně - házela se rýže, ženich dostal chomout a kouli na nohu, zametali jsme rozbitý talíř - kamarádi mi 3x podkopli lopatku, polévka z jednoho talíře s děravou lžící, ženich přebaloval miminko, já házela kytičkou a ženich podvazkem (sundal mi ho samozřejmě zubama s rukama za zády :-D) Byla to sranda, určitě všem doporučuji nějaký ten zvyk dodržet...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahojte. Chtela sem se vas zeptat na zvyk piti vody/vodky pred vstupem do restaurace... Kazdej si vybere jednu sklínku a kdo ma vodku, tak co? Alex1 pise, ze ten bude chodit do hospody, ale to se mi nejak nezda... :-| Diky.
Odpovědět
u nás se ta vodka/voda interpretuje tak, že ten, kdo se napije vodky, bude mít v manželství navrch :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také znám vysvětlení, že kdo si vezme vodku může chodit celý rok do hospody a za zábavou a druhý musí být doma, tak se holky snažte ať si vyberete vodku :-D
Odpovědět
My měli oba medovinu :-D Asi budeme mít sladký život ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo budete chodit do hospůdky spolu ;-)
Odpovědět
já se těšila celou dobu na vodku, protože jsem byla celá promrzlá - ale smůla, byla to voda :-(
Odpovědět
je spousta vysvětlení, co to znamená, když si někdo vybere vodku, každej to zná jinak, tak je zbytečný se tím nějak zatěžovat, ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Diky za nazory. Ja se tim zatezuju, pac to popisuju do svatebnich novin. :-) Napisu tam, ze ma v manzelstvi navrch a je to. ;-)
Odpovědět
s tou vodou a vodkou je to tak, ze kdo ma vodu, ten penize do manzelstvi prinasi a kdo vodku, ten je odnasi - tedy utraci :)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky nezjistilajste některá nové zvyky či tradice které tu ještě nebyly rozebrané??
Odpovědět
Profilova fotka
Poprvé slysim, ze se zenich hazi podvazkem... :-o . Ma to nejaky vyznam? Hazeni kytky je jasne,ale podvazek neznam. Muzete to nekdo (Peto) vysvetlit ? Co se dela s tim chomoutem ? To se jen zenichovi nasadi a je to ? Nebo se pak jeste neco deje ? Diky. Jinak my jeste budeme hledat nevestu podle kolena a zenicha podle hrudi.
Odpovědět
my taky tak, nevěstu podle lýtka a ženicha podle hrudi, myslím, že to stačí. Kámoška na svojí svatbě těch her měla strašně moc a pak už to bylo spíš trapné, protože to nikoho už nebavilo. :-|
Odpovědět
jo a ještě jsem si vzpomněla na poděkování rodičům za vychování, ale to asi není zvyk, to je samozřejmost :-) teda pokud jsou tam nějaké vztahy..no a rozbíjení talířů, to je taky klasika ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, tak pokud vám mohu z vlastní zkušenosti radit, tak hledání nevěsty podle lítke je fajn, jen si dejte pozor, aby tam těch ženskejch nebylo třeba 15 jako u nás..... 8-) to bych podle toho nenašla ženicha ani já..mezi nás teda strčili i chlapa, tak to byla sranda, ale u 15-tý ženský už ženich rezignoval....ono se to fakt nedá poznat a pak jej to trochu i nuda.... ;-) ale jinak se u nás házelo kyticí a ženich podvazkem (ten mi musel přede všema sundat zubama)....rozbíjel se talíř, měli jsme proslov otce ze ženichový strany (můj tatík už není), pak měl proslov ještě ženich a pak už to byly jen hry..teda únos taky proběhl, ale takovej trapnej, musela jsem si tam dojít sama a mně hrozně bolely nohy...a útrata asi 400,- Kč...neměli ani šampáňo, ani nic a skončili jsme v nějakým sklepě hospody, protože ta měla zrovna plno... ]-( ...jo, taky vybírali do střevíčků - mýho, valstně ho dražili,,,,ale to já moc nedoporučuju...mně se pak už totiž ten střevíc nechtěl navlíkat, jak mě bolely nohy - a to jsem si je 4 měsíce prošlapovala.....) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, chtela bych se zeptat na hazeni kytky. Co kdyz ma nevesta previslou kytku, s kterou se spatne hazet, da se hazet i s nejakou nahradou ? Dik leka
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?