Co když nechci svatební zvyky ani zábavy, nebude nuda?

Profilova fotka
Ahoj hokly, poprosím Vás o radu, přemýšlím jak vyplnit čas strávený společně s rodinou po jídle (obřad ve 13:00, pak focení, příjezd na raut předpokládám tak v 16:00-oběd nemáme). Nelíbí se mi zvyky typu společné jezení polévky s bryndákem, rozbíjení talířů před restaurací, už vůbec chomout a unášení nevěsty. Neberte to pokud jste to některá měla osobně, ale nechci být na své svatbě za cvičenou opici a předvádět lidem divadlo. Čtu tady o různých tombolách fotokoutcích apod... Je možné toto všechno úplně vypustit a prostě jen jíst, pít tančit za rytmu živé hudby? Nebudou se svatebčané nudit? Každopádně jsem nechtěla totuto diskusí nikoho urazit chci jen slyšet názory zda je to vhodné, nebo jestli to z Vás některá měla, nebo spíše neměla :-) ? Moc díky všem :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, naprosto ti rozumím. Nikomu to neberu, ale všechny tyhle "tradice" se mi příčí. Neměli jsme vůbec nic z těch tradičních zvyků ani z těch "nových zvyků" - tombola, ohňostroj, fotokoutek. Raději jsme na absenci zvyklostí předem upozornili v e-mailu, který jsme rozesílali s oznámením, aby s tím všichni počítali a nevymýšleli žádné hry a podobně. Měli jsme hostinu v těsné blízkosti lesa v takovém areálu, takže lidi se procházeli, tlachali, jedli, pili, honili děti, hráli volejbal....nemyslím si, že to někomu nějak vadilo, ale jak říkám, upozornili jsme je předem. U nás se ani netančilo :-D , já nesnáším jak mě vždycky lidi tahají na parket, takže jsme to radši vypustili. Svatba by se měla líbit hlavně Tobě a manželovi :-)
Odpovědět
@stepanka23 Mluvíš mi z duše. Já jsem teda ochotná ten talíř rozbít, ale tím končím :) Žádné ohmatávání nohou, žádné bryndáky, děravé lžíce, jeden talíř pro oba!!!, chomout, koule, únos... :) Prostě uděláme nějakou jinou "zábavu", ale jen tak trošku, protože být to na mně, nedělala bych vůbec nic, ale zase, ať to tam není úplně prázdné... tak budeme mít tombolu, soutěž a svatební noviny na čtení :-) Možná nějaké tanečky s tanečním mistrem (kamarád) nebo nacvičíme něco my se svědky... ;-) (jsme dřeva ;-) )
Odpovědět
Ahoj, my jsme tyhle zvyky taky moc nedodržovali a nikdo nám to nevyčítal. Některé jsme tedy měli - například talíř. Společné jezení polévky, chomout a pod. ale ne. Pro pobavení hostů měli na zahradě trampolínu, petanque a šipky. Jen jedna rada - chce to se se všemi řádně domluvit, protože třeba to rozbíjení talíře dělají v restauraci často automaticky, bez domluvy, stejně tak s polévkou - pokud jim neřekneš předem, ten bryndák (ubrus) vám přinesou. A ze zkušenosti - kamarády je třeba upozornit dvakrát důrazně (ti naši si ten únos odpustit prostě nedokázali, ale trošku to naštěstí zpackali, takže ženich si nás dohonil hned za rohem :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
ja treba taky nemam rada nektere veci jako chomout, koule, ruzne "hry" akorat jsem z toho nervozni co kdyz se nepozname bude to akorat trapny tak to nepotrebuju :-D. ale rozbity talir a spolecna polevka mi vubec nevadi to dam :-D p.s co je to fotokoutek to neznam :-D
Odpovědět
Budeme to mít úplně stejné jako ty. Místo oběda bude pouze bohatý raut. Příteli i mi se tahle varianta líbí nejvíce. Při představě cvičené opice se začal osypávat a já skoro taky. Dělat něco z donucení, co se mi příčí, k čemu to je? Vždyť je to přece váš den a vy si ho máte udělat takový, jaký chcete. Žádné šaškárny s talíři, bryndáky, koulema na noze, fotokoutky, ošahávání noh a podobně mít nebudeme. Tím se nechci dotknout někoho, kdo to tak měl, jen to zkrátka pro nás dva není představa poklidné malé svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
presne jak pise michelle nemelo by tam byt neco co ti dva nechteji, delat cokoli z donuceni to je des bes i kdyz treba si rodice mysli opak... pro me je nejvetsi strasak ty koule na noze a opratky na krku to je naprosta prisernost, ale podotykam ze pro me, pro ostatni samozrejme nemusi, stejne tak jako me prijde uplne ok spolecne jezeni a jinym to muze pripadat jako maximalni kyc :-) chci delat na svatbe jen to co chci ja a muj nastavajci :-) ne co chteji ostatni
Odpovědět
úplně mi mluvíš z duše. Některé zvyky bych zkousla, např. bílé šaty, talíř, společnou polévku s použitím normální lžíce a první tanec, toť vše. Nejhorší zvyky jsou podle mě únost nevěsty, nějaké trapné ošahávání nohou, zadku, to bych teda jako fakt nezkousla. Bych se u toho musela hanbou propadnout. Nejtrapnější jsou ale chomout, falešná nevěsta, nebo jak se to jmenuje, pak taky vybírání peněz do střevíčku.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky ochotni podstoupit rozbití talíře, krmení polévkou a jako zábava bude tombola. Prvni tanec.Jinak to taky vidím na volnou a hlavně nenucenou zábavu.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme na naší svatbě měli jen takové ty klasické zvyky jako rozbití talíře,pak výběr mezi vodou a vodkou,krmení polévkou a první tanec, krájení dortu. ale jinak žádné hry ani nic podobného,na zábavu jsme měli kapelu,myslím,že se lidi bavili dostatečně a že to úplně stačilo. Já takové ty hry jako sundavání podvazku nebo odpovídání s pomocí bot a já nevím co ještě fakt nesnáším a jsem strašně ráda,že to u nás nikoho nenapadlo. Původně jsme nechtěli ani kouli a chomout,nakonec moje svědkyně řekla,že to bez toho nejde,tak to proběhlo,ale bylo to milé a vtipné :-)
Odpovědět
My akceptujeme jen to rozbití talíře ;) Společná polévka nehrozí, protože nemáme oběd, ale raut ... A jak píšeš - nebudu dělat lidem opici z cirkusu, chceme si to užít po svém! :o) Takže NO STRESS ...
Odpovědět
Profilova fotka
taky žádné zvyky mít nebudeme :-) vůběc žádné .. :)
Odpovědět
Profilova fotka
- nechtěla jsem chomout, ale bylo mi naprosto jasné, že bráchové si tuto jedinečnou příležitost nenechají ujít.. - nechtěla jsem plechovky za auto (čímž jsem pohoršila půlku své rodiny) a kupodivu mi vyhověli - rozbíjení talířů mi nevadí, společná polévka taky ne (ale pokud nemáte oběd, tak nemáš co řešit ne?) - únos nevěsty jsme razantně zakázali, tak mi unesli muže.. ale bylo to kouzelné překvapení od svědka s jeho skoroženou a pár kamarádů a rozhodně jsem strašně štastná, že to bylo, protože to připravili tak, že to bylo úžasné divadlo i pro ostatní hosty, trvalo to cca 20 minut, co jsme byli oba pryč.. pohoda, nádhera, mělo to příběh, parádní divadlo.. - nechtěla jsem vybírat peníze (ať už dražba podvazku, ať už "cikánka" s miminkem), protože jsme tu svatbu nedělali pro peníze, navíc jsme tam měli hodně kamarádů, kteří jsou ještě studenti, ohromně nám pomohli s přípravama a spíš jsme jim dlužní, než abychom od nich neco chtěli... a i přes mé velké obavy se to podařilo a nikdo s žádnou podobnou aktivitou nepřišel - ostatní zábavu nám chystali svědci, a musím říct, že skvěle.. měli pár soutěží pro nás, pár pro naše rodiny a kamarády, vždycky to trvalo cca půl hodinky a byla u toho náramná legrace - překvapení byly promítané fotky nás dvou od malička do této doby po setmění na zeď chalupy (měli jsme svatbu více méně venku) - v areálu, kde jsme měli svatbu je 9 překážek lanového parku, tak si hodně hostů zkusilo to přelíst dokud bylo světlo (měli to dovolené, ale nikdo je do toho nenutil) - jinak další podle mě kravinky jako fotobudka, tombola a tak, to jsme vůbec nechtěli a neřešili... Myslím, že určitě jde udělat svatba bez čehokoli takového, jen se bavit, tancovat... já toho taky moc nechtěla.. ale teď zpětně jsem moc ráda, že vše bylo tak jak bylo, měli jsme úžasné svědky, kteří nám připravili kupu zábavy, která byla vždycky na chvilinku, ale myslím, že trochu napomohla sblížení našich rodin, všichni se moc nasmáli a bylo to fakt super, my dva (i když spíš introverti) jsme si to ohromně užili a bavili jsme se celý den, neměnila bych... Vše ale záleží na vás dvou, na tom, jaké máte rodiny nebo kamarády, které budete zvát, taky myslím záleží na počtu hostů.. mám pocit že pro 20 lidí nic moc extra nepotřebuješ (ale samo, že můžeš mít), u nás bylo přes 100 lidí a jsem moc ráda, že chvilky organizovanější zábavy byly.. ale víš jak, jaký si to uděláš, takový to máš..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
teď koukám jak jsem se rozepsala.. pardon.. šlo to nějak samo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my nebudeme mít žádné zvyky... nechceme to ... my si uděláme vlastní netradiční svatbu s našimi věcmi :-D
Odpovědět
@stepanka23 Ahoj, ja vidis, tak co clovek to nazor a rozhodne s tebou skoro vsechny vicemen souhlasi a ja se k nim pridavam. :-) Dohodli jsme se se zenichem, ze nechceme kolacky, male druzicky, vyvazky, slavnostni obec, ooobr dort, rozbijeni talire, spolecne jezeni, svatebni kolonu - vse bude na jednom miste, nevyzdobim stoly miliony dekoracemi, ani nechci, aby kazdy mel jmenovku (to jeste nejak resim). No proste, kdyz to shrnu, tak jedina svatebni cinnost bude obrad a tanec. :-) ale priprav se, ze pro nektere to nebude pochopitelne, uz to zazivam na vlastni kuzi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stepanka23 Kromě rozbíjení talíře, prvního tance a házení kytice jsme žádné organizované veselí taky neměli a i tak se na svatbě všichni výborně bavili, jedli, pili, tancovali a zpívali do ranních hodin. Je ale fakt, že některé "tradice" je třeba dopředu zainteresovaným stranám rozmluvit - dva separátní talíře s polívkou a dvěma lžícemi jsme měli v restauraci domluvené; kamarádi věděli, že nevěsta nechce být unášena a naštěstí to i dodrželi. Nakonec jakýkoliv pokus o organizaci čehokoliv (i společného focení s rodinou :)) vyzněl křečovitě... Na vybírání do střevíčku/cikánku/stahování podvazku (který jsem ani neměla) zubama/osahávání nohou/zadků/whatever, na to bych fakt neměla žaludek. A pokud vím, nikdo nás po svatbě nepomluvil, že by se nudil. Svatba je prostě VÁŠ den, tak si ho udělejte takový, jaký ho chcete mít vy, a nedělejte něco jen proto, že "se to tak dělá" nebo to od vás někdo čeká.
Odpovědět
Já původně nechtěla vůbec nic z tradic a zvyklostí, ale moje sestra/koordinatorka/svědkyně mě rychle vyvedla z omylu, takže trnu hrůzou co vymyslí.... Jen striptéra na rozlučce jsem výslovně ale opravdu výslovně zakázala:)
Odpovědět
@luciapaja než být nemile překvapená, tak bych jí radši řekla, že nic opravdu nechceš. Je to tvoje svatba a nikdo jiný by ti jí neměl organizovat, byť v dobré vůli
Odpovědět
@24_simona tak prozraď s jakými?
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax Tak my budeme mít barmanskou show, pojedem na svatbu v otečku ( obněné vozidlo) , budem večer pouštet lampiony ( což není moc netradiční, ale nám se to líbí), budeme nacvičovat vtipný taneček se svědky,... nebude to nic zvlaštního, ale bude to naše a hlavně my ty tradiční zvyky a soutěže nechceme ( hlavně ne vybirat peníze - viz tombola, střevíc, cikanka) :-) jediné co zustane je asi krájení dortu ;-)
Odpovědět
Vůbec není trapný nemít žádné zvyky, naše svatba se bez nich taky obešla a krásně jsme si ji užili. Dopředu jsme na to hosty upozornili, aby nic nechystali, a taky se dohodli v restauraci, že nechceme rozbíjet talíř, ani se krmit polívkou. Všichni to přežili a nikdo nás nepomluvil - aspoň se to k nám teda zatím nedoneslo :-D Naplánujte si den podle sebe, protože je jen a jen váš a užijte si to!
Odpovědět
Není trapné nemít zvyky,a není trapné mít zvyky..Prostě jsou to tradiční zvyky a není třeba je brát tak vážně..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, neboj, pokud o to nestojíte a klidně je vypusťte - stejně musíš počítat s tím, že Vás někdo "pomluví" a to i když budou. My třeba na svatbě neměli žádné zvyky - jen jsme jedli z jednoho talíře(to si přál muž) a měli jsme 1. společný tanec. Všechny ty opičárny okolo se mi hodně příčí a myslím, že by mi i hodně zkazily náladu - únos a takové ty rádobyvtipné úkoly (koule, chomout) jsme oba přísně zakázali a naštěstí to všichni respektovali. Svatbu jsme si všichni užili i tak a nakonec i starší generace řekli, že takhle je to lepší:)
Odpovědět
@svetlovlaska já vím, ale taky vím, že nebude vymýšlet pitomosti, nechtěla jsem třeba vůbec první tanec(ani jeden na to prostě nejsem) a moje sestra mi řekla, že to nebude ono, ale na druhou stranu jsme spolu taktně vybraly hospůdku, kde je tak málo místa, že to prostě nepůjde:)
Odpovědět
@luciapaja jo tak to pak jo. Jsem si právě myslela, aby tě nepřekvapila nějakou koulí nebo něčím podobným. Víš co my s přítelem na to tancování taky moc nejsme, ale první tanec bychom chtěli. Tak nějak si myslíme, že to k tomu patří. Těch pár kroků spolu a s rodiči tam odšlapeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stepanka23 My jsme taky žádné zvyky neměli. Vlastně rozbitý talíř byl, ale to bylo opravdu všechno. Obřad jsme měli ve 14 hodin, pak se jelo rovnou do restaurace na raut (ani žádné organizované focení neproběhlo). Žádná společná polévka, tombola, fotokoutek... jen jídlo, pití a hudba. Trošku jsem se obávala, že bude nespokojena ženichova část rodiny z východního Slovenska, tam se tyhle věci berou přece jen o něco vážněji než v Čechách. Ale nikdo si nestěžoval a všichni vypadali spokojeně a dobře se bavili. Takže se toho neboj, klidně se na zvyky vykašli a udělej si svatbu podle svých představ :-)
Odpovědět
@stepanka23 ahoj, na tyhle věci mám stejný názor jako ty a taky jsme podle toho naši svatbu zařídili. Takže odpověď na tvoji otázku - možné je všechno a pokud se sejde parta dobrých lidí, tak se pobaví i bez organizované zábavy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vážně moc děkuju děvčata za příspěvky :-) docela se mi ulevilo, že nejsem jediná co to takhle vidí... Já prostě nemám ráda se moc předvádět přesto, že jsem celkem komunikativní. Jde o to, že v době svatby (červenec 2014) spolu budeme rovných 7 let a bydlet spolu budeme skoro stejnou dobu, já už mám pouze mamku, přítel oba rodiče rozvedené s novými rodinami (navíc spolu nemluvili od rozvodu - cca rok 1990). Já mám rodinu cca 15 členů, přítel cca 40, +něco přátelé. Nebude to úplně klasická svatba, nechci jít třeba k oltáři sama a přítel má mámu se kterou už nebydlí od svých asi 15let půjdeme proto spolu, oběd nechceme za prvé z hlediska finančního a za druhé nemám moc ráda storojené, křečovité akce což se obávám, že by mohlo v našem případě celkem rozhádané rodiny vzniknout.... nebudeme mít stoly do klasického T,U,I nebo co se všechno dělá, každý bude sedět u stolu se svými blízkými... Jen ta zábava mi nějak vrtá v hlavě, bojím se, aby tam neseděli jako pecky a nekoukali na sebe co jako bude ... ( Na jednu stranu si říkám, proboha všechno jsou to přeci dospělí lidé a nemusím jim tu šaškovat, aby se pobavili) Ze zvyků jsem schopná rozkrojit dort, první tanec - ale taky nenuceně, néé že mě bude někdo tahat na parket... Jinak mi taky všechno přijde moc strojené...nevím...Pak možná nějaké svatební noviny, aby se při nejhorším zabavili... já prostě jen chci aby to bylo celé takové přirozené, né že budu lítat kolem všech jak blbec a svatbu si ani neužiju (jsem šílenej stresman..) taky jsem se nějak rozepsala... :-)
Odpovědět
@stepanka23 Z tohoto příspěvku tedy nevím jestli máš víc obavy ze zvyků nebo z rozhádané rodiny. Víš jistě , že chceš rodinu na svatbu pozvat? Po obřadu téměř tři hodiny než přijedete někam na raut je teda dost dlouhá doma, to budete všechny tahat na focení? Jinak bych se nebála toho stolu třeba do U, ale bez jmenovek ať si každý sedne kam chce a oni už se nějak srovnají jak jim to bude vyhovovat (kdo se s kým snese)
Odpovědět
Já se taky bála, jak se bude chovat rodina, hlavně teda střet tchýně vs. moje máma, jelikož se předtím neviděly a jedna na druhou neměla úplně nejlepší názor - z toho, co se o sobě navzájem doslechly ;-) Nakonec si spolu daly panáka a byl klid, jinak se asi každá bavila s tím, s kým chtěla, ani pořádně nevím, neměla jsem čas je sledovat :-) A co se týče zvyků, měli jsme házení kytice (na to jsem se těšila už odmalička), rozbíjení talíře, společnou polívku, krájení dortu a první tanec, ale tanec byla naše sestava, kterou jsme si nacvičili, myslím, že se to docela líbilo :-) Jinak žádný program jsme neměli, DJ se o zábavu postaral naprosto parádně :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?