Cesta k oltáři - musí mít nevěsta doprovod?

Profilova fotka
Milé nevěsty, ráda bych se Vás zeptala, kdo Vás povede k oltáři a zda je nutné, aby nevěsta byla vedena. S otcem to mám trochu složitější, odešel, maminka si našla přítele a vztahy s otcem nemá nejlepší. Takže ještě stále nejsem rozhodnuta, zda otce na svatbu vůbec pozvat, nicméně jej nemůžu požádat o vedení, i kdyby na svatbě byl. Mámina přítele mám ráda, ale zase nemyslím, že by mě měl vést on. Potom ale vůbec nevím kdo by měl. Já bych klidně došla sama :) Budu ráda, když napíšete, jak to máte vy a jak byste toto řešily. Děkuji.
Odpovědět
A co to vyřešit úplně jednoduše? - že by tě vedla maminka? Jít sama by mi přišlo divné...
Odpovědět
Profilova fotka
Fotim svatby a pokazde je to uuplne jinak a uz se mi stalo ze nevesta sla sama a hned za ni dospele druzicky, proste uplne obracene. Takze toto je podle me na dohode s matrikarkou ktera to vetsinou na miste organizuje :)
Odpovědět
Podle mě tě může vést kdokoliv, koho uznáš za vhodného :-) Mně by třeba zase bylo divné, kdyby mě vedla mamka (ale jen z toho důvodu, že by žena vedla ženu, ani bych nevěděla, z které strany se do ní zavěsit :-D ), ale myslím, že je to jen na tobě. Nemáš v rodině třeba oblíbeného strýčka nebo dědu, bratra... kteří by mohli zastoupit otce?
Odpovědět
Profilova fotka
Mno já třeba nemám s rodiči moc blízký vztah i když samozřejmě je mám ráda... a taky řeším jak to udělat... nechci aby mě táta vedl, přišlo by mi to zvláštní.... tak sem si říkala, že bychom tam mohli rovnou jít s partnerem spolu :D
Odpovědět
Profilova fotka
@lumiga @pipiii @zoufala_nevesta @dancii88 No svatbu máme v kostele, o mamince jsem nepřemýšlela, je to trošku zvláštní, ale zase bych tím nikoho neurazila (ani otce ani mámina přítele, protože kdo je nám blíže než maminka?). Žádného muže v rodině, se kterým bych měla vyjímečný vztah bohužel nemám a také už jsem příteli navrhovala, že bychom došli společně, ale prý už tam na mne chce čekat, aby mě poprvé viděl až když budu procházet uličkou (tedy myšleno poprvé ve svatebním :)) ). Toto mě trápí už skoro půl roku a vůbec nevím, jak to řešit.
Odpovědět
@avernia A co nějaký kamarád, ten by nebyl?
Odpovědět
Profilova fotka
To je zase od něj moc hezké.. můj přítel je bohužel takovej že nic moc neřeší, takže by mu to bylo asi jedno.. ale zase si říkám, aby pak táta nebyl takvej zklamanej.. bůh ví no.. když my nemáme vztah že bychom si o tom povídali :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo ti nemuze nic porucit.. je to jen na domluve s matrikarkou, pokud se s ni dopredu domluvis lze vse... Ja bych sla klidne i sama. kolikrat treba i zencih rovnou stal u oltare a prichazela jen nevesta co jsme fotila... tohle bych nechala jen na tobe, ale maminka to asi ne...
Odpovědět
Profilova fotka
a muzes jit rovnou s pritelem :) je to uplne jedno :)
Odpovědět
Profilova fotka
@avernia Ahoj - můj otec nás také opustil - přímo bych mohla napsat - už nechtěl být naším tátou. Kontakt na něj sice mám, ale ani ve snu by mě nenapadlo ho na svatbu pozvat, dokonce ho ani o tom informovat. Radši si vzal cizí holku za vlastní dceru a ještě jednu dceru si udělal, ale mě a mým bráchům už rodičem být nechtěl - pochopit to nejde, strašně mě to mrzí a trápí mě že mě otec neodvede. Také jsem přemýšlela, jak to udělat. Dost jsem přemýšlela o svém o tři roky mladším bráchovi - máme k sobě docela blízko, máme se rádi a jsme i takový kamarádi :-) Ale nakonec jsem se rozhodla, že půjdu sama. Nevím jak a proč jsem k tomu došla, ale prostě půjdu sama. V podstatě mi to ani zvláštní nepřipadá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bubbi Nejlepší kamarád by byl, ale on není nejšťastnější, že se vdávám a přítel by zase nebyl šťastný, kdyby mě vedl právě on. Nejhorší je, že "musím" brát ohledy na několik lidí. Jak jsem již psala, klidně bych k oltáři došla sama, kdyby mi někdo potvrdil, že to není hloupé. Vím, že jsem dost stará na to, rozhodnout se sama, ale zatím jsem, myslím, nikde na vlastní oči neviděla přijít nevěstu samotnou :(
Odpovědět
Profilova fotka
@bride_lucie U nás to bylo podobné, jen otec teď začíná komunikovat, volá a tak. Ale stejně je to vždy takové rozpačité. Každopádně moc ráda slyším, že je nevěsta, která půjde sama (tedy ve smyslu, že se to dělá). Popravdě mě to uklidnilo :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@avernia Však jo, buď v pohodě - jsme statečný holky, co to bez otce zvládnou samy - ostatně doteď to tak vlastně bylo celou dobu ;-) A určitě nebudeme první ani poslední nevěsta, která se vydá uličkou samotná 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bride_lucie :) určitě ano... a máme jistotu, že budeme středem pozornosti :D
Odpovědět
Profilova fotka
@avernia No vidíš, to je taky fakt! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bride_lucie :))
Odpovědět
Kamaradka sama sla a vypadalo to krasne..neprijde mi na tom nic zvlastniho:-)
Odpovědět
@avernia Buď v klidu, vůbec to není hloupé, naopak mi to přijde daleko hezčí, když jde nevěsta sama a ženich na ni čeká u oltáře, když je to v kostele. My máme obřad venku, ale půjdu taky sama (max. s naším malým, pokud nepůjde radši s tatínkem:-) ) To vodění ženicha maminkou a nevěsty tatínkem mi připadá trochu uhozené v těch případech, kdy spolu snoubenci nějakou dobu žijí. To se dělalo, když šli každý z domu svých rodičů a bydlet spolu začali až po svatbě. Dnes už je to většinou jinak, takže bych se toho vůbec nebála a šla hrdě sama! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@avernia Já taky chtěla jít sama...ale táta by byl asi zklamanej, už takhle rozdejchává špatně, že mě na obřad poveze kamarád a ne on...takže tohle by ho asi naštvalo dost..tak nevím ja kto udělat..mě to dokonce příjde uhozený,aby mě vedl...bydlím už 7rokem z domova (nejdřív vš a teďka se snoubencem" a tak to je takový k ničemu - jak psala @lck79...
Odpovědět
@phuskova Podle mě jediný, proti čemu by nemohl nic namítat je, kdybyste šli s nastávajícím rovnou spolu, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, také mám tento problém..otec sice neodešel, ale prostě si nerozumíme a na svatbu nejde...já mám tu výhodu, že mě povede bratr, ale víš co bylo krásné, když se to řešilo???Otec mého přítele mi nabídl, že se toho klidně rád ujme, když už budu patřit do rodiny :D :D Co třeba tato varianta??? A nebo jsem i viděla, že k oltáři vedla maminka....nikde není určeno, že to musí být nutně chlap...a určitě neni hloupé ani jít sama...
Odpovědět
Profilova fotka
@lck79 No to jakože nadhodil, když sem mu psala, že svatební cestu bude platit můj milý, a on že jestli mě rovnou nepovede i k oltáři...tak sem řekla že ne...ale já bych ráda šla sama... vždyť to je přeci ta vůbec největší chvilka nevěsty ne ?:)
Odpovědět
:-) my taky řešíme...přítel rodiče nemá a já budu mít na svatbě jen mámu, tak chtěl přítel požádat mojí babičku a mě že by vedl strýc...ale nevím, nezdá se mi to...asi bych byla spíš pro, "odpochodovat" si to každý sám :-) Hloupého na tom není přece vůbec ni!
Odpovědět
@avernia A svedka muzskeho rodu tam mit nebudes? Nebo z pritelovi rodiny? Ja planuju, ze pujdu sama, ale asi to bude tim, ze vetsina mist, co se nam libi na obrad, ma sakra uzkou ulicku, a dva se tam fakt nevlezeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
k oltari by mel akorat vest nekdo uz vdany/zenaty, aby te jako uvedl do stavu manzelskeho... ale je to na tobe... ja taky budu resit kdo me odvede, zatim to vypada na mamku nebo strejdu... tatku uz bohuzel nemam...
Odpovědět
Profilova fotka
@lck79 @misanydrl @phuskova @rakv @pupickova Holky, moc děkuji za Vaše názory. Nejspíše tedy půjdu sama. Jak jsem psala, otce nemůžu kvůli mamince, jejího přítele zase kvůli otci (pokud tedy na svatbě bude, mohlo by mu to být líto), to stejné je i s jakýmkoliv mužským členem rodiny. S nikým nemám tak dobrý vztah, aby to "obhájilo" to, že mě nevede otec. Přítel již u oltáře bude stát. takže mi jít sama vychází jako nejlepší řešení. Tedy snad sebou nešvihnu (v takových případech se vedení někoho bez podpadků hodí) :D Opravdu ráda slyším, že to není něco absolutně neobvyklého.
Odpovědět
@avernia jdi sama! Nikomu tím neublížíš a bude to jenom tvoje chvíle!!! A když s sebou plácneš...bude na co vzpomínat ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pupickova :D Skvělé ;-)
Odpovědět
Moje kamarádka taky nemá s otcem dobré vztahy, na svatbě vůbec nebyl a tak šla uličkou sama jako poslední a náramně si to užívala :)
Odpovědět
Profilova fotka
@avernia Řeším něco hodně podobného..otce na svatbu zvát nebudu, nemám nikoho kdo by mě k oltáři odvedl...v úvahu by připadal brácha, ale nevím...neumím si to představit, i když vztah máme dobrý.. Takže buď půjdu sama, nebo rovnou s přítelem.......radši bych snad ale sama....nepřipadá mi na tom absolutně nic zvláštního...takže bych se toho být tebou nebála.... :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?