Z čeho vyrábíte pom poms?

Potřebuju radu, jaký materiál použít, aby se pom pomy dobře dělaly a vypadaly hezky :) Díky za rady :)
Odpovědět
Nikdo si nevyrábí pom poms?
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael Já nic takového teda v plánu neměla, ale přivedla jsi mě na super možnost jak si vyzdobit sál na svatební hostinu :-) takže díky :-) jinak jsem si vygooglila postup http://www.pepperpot.cz/2012/02/vyrob... - ale na to ses neptala, to asi znáš, a z čeho si to vyrobím já? to zatím netuším.
Odpovědět
tak kdyžtak pak napiš tipy :)
Odpovědět
hedvábný papír je na to nejlepší ;-)
Odpovědět
A kde se to dá sehnat? Normálně v papírnictví?
Odpovědět
@mikhael já kupovala v ikea (obrázky dole) a našla jsem taky např. tady: http://www.sevt.cz/obchod/vytvarne-po...
Odpovědět
Profilova fotka
dělala jsem jen malý kuličky a to z ubrousků z Rossmanna (z těch mi to šlo nejlíp :-D). Rozstříhala jsem je za základní čtverce, potom na obdelníky (polovina čtverce) a kulička ze 3 obdelníků byla ideální, 4 byly už moc
Odpovědět
@tynka9 A co je to za ubrousky? Já to zkoušela z klasických papírových prostíracích ubrousků, ale nešlo to.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael jo, přesně ty - klasický papírový ubrousky na svačinu, třívrstvý... z těch rosmaňáckých mi to šlo moc pěkně - hezky se dají oddělovat jednotlivé vrstvy od sebe, narozdíl od některých, který mají ten kraj takový až moc slisovaný a trhají se. Vypadaly nějak takhle.
Odpovědět
Profilova fotka
No, já jsem si na to koupila obyč bílý hedvábný papír z papírnictví, pak takovej ten krejčovskej papír a stříbrnej krepák... tento týden se na to chci vrhnout a pak uvidím z čeho se mi bude dělat nejlíp :)
Odpovědět
@svatba28 moc pěkné stránky, děkuji za inspiraci.
Odpovědět
Holky, koupila jsem ten hedvábný papír a dílo se zdařilo :) Mám to teď jako dekoraci v jídelně:)
Odpovědět
Článek se načítá
@mikhael měli jsme je na svatbě jako jměnovky a dekoraci do kostela a vše z hedvábného papíru ...
Odpovědět
Profilova fotka
A já hloupá je koupila na aliexpress, 12ks, 3velikosti a 3barvy za cca 300,- Ale ještě si zkusím nějaké udělat sama, asi z krepáku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@mikhael prosím tě a to máš na každou kouli pouze 1 papír? Našla jsem různé velikosti a archy třeba po 10 ks a i kdyz jsem koukala na videa, jak se vyrábí, tak jsem viděla, že mají několik papírů na sobě, přišlo mi tak minimálně 5. Taky bych to asi chtěla na výzdobu sálu a právě vůbec nedokážu odhadnout, kolik toho koupit na jednu kouli... chtěla bych velikost zhruba jako má ten fialový na videu - https://www.youtube.com/watch?v=OkXx7...
Odpovědět
@felisa pompoms se delaji idealne ze sudeho poctu papiru, nejlepe 8 ks :) rozmer je na tobe podle toho jak velke je chces :) idealni je hedvabny papir
Odpovědět
Profilova fotka
@nika_berunka děkuji za info :)
Odpovědět
@felisa Ahoj, těch papírů jsem měla na sobě myslím 8.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky moc děkuji za inspiraci. Chtěla jsem je objednávat z Aliexpress.com podle návodu jsem teď jeden zkusila. Trvalo to max 2 minuty. A dělala jsem to z ubrousků co jsem našla doma. Drátek máme, ale v ložnici a přitel spí po noční tak jsem tam nechtěla hrabat a vzala si obyčejnou niť na šití. vyšlo to úplně super takže si je vyrobím sama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já je dělala z ubrousků :-) 3-4vrstvé :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Můžu se zeptat chtěla bych je dát na auto ale bojím se co když bude pršet, nemáte tip z čeho jiného by to šlo než z papíru?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarunka003 někde tady jsem je viděla udělané myslím i z organzy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky ted jsem je zkousela z ubrousku z ikei, ty velke ubrousky a jde to uzasne. Jsem nadsena :-) 100 ubrousku jsem koupila za 49 kc...a na velky pompoms jsem dala 4 a na malej tri a vypadaji krasne....
Odpovědět
Profilova fotka
zkusím otevřít diskuzi znovu :) jde to i z obyč krepáku? :) zkušenosti?
Odpovědět
@denca89 určitě to z krepáku půjde, jen si myslím, že to nebude vypadat dost jemně - vzdušně a taky to bude muset být alespoň ze šesti vrstev aby to k něčemu vypadalo, což se tedy dost prodraží. Nejkrásnější jsou z hedvábného papíru. Když ho koupíš ve větším balení( 70 ks) , třeba tady http://www.duhovaplaneta.cz/cs/leve-m... tak to draho nevyjde i když dáš 10 vrstev, což je optimum.
Odpovědět
Profilova fotka
ano, i z krepáku to jde. Já to z něj dělala na rozlučku se svobodou své kamarádce. Vypadaly hezky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?