Výzdoba svatebního stolu. Zařídí to restaurace?

ahoj holky, budeme mít hostinu v restauraci a nevím, zda si musím nakoupit výzdobu na stůl sama, nebo to zařizuje restaurace. Díky za odpovědi
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Všechno po dohodě, počítej ale když ti to nabídnou, že si to taky patřičně vyúčtují :-. Hodně štěstí..
Odpovědět
tak toho jsem se bála :-| jinak děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
zkus je přemluvit, že si to uděláš sama, vše se dá sehnat na netu za přijatelné ceny a co nepoškodíte, můžeš ješte dál prodat (nebo darovat :-) )
Odpovědět
Ideální je půl na půl, ale vše záleží na tom, jak se s tou restaurací domluvíš. Naše restaurace dodala kytky a ubrousky (samozřejmě jsme si dopředu domluvili barvu a styl), my dodali jsmenovky, plastové kytičky, svícínky a svíčky. Oni to pak nazdobili podle mého přání a bylo to pěkné.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja osobne jsem jak den pred svatbou tak v den svatby toho mela tolik, ze bych absolutne nestihala jeste udelat si cas na vyzdobu restaurace a nechtela bych, aby se kvuli me museli honit hoste ci rodina. Pokud v te restauraci svatby delaji, nejakou vyzdobu tam urcite maji. Pokud tam nemaji co bys ty rada, urcite se s nimi muzes domluvit, ze si to koupis a oni ti tu vyzdobu nachystaji z vlastniho a tveho inventare. Napr. ja jsem pouzila klubove talire, talire a sklo/porcelan vubec, ubrusy, platene bile ubrousky, vazy a svicny od restaurace a ja jsem si dodala kvetiny, organzu a stuhy, kterymi jsme zdobili ubrousky, ale oni to vse nachystali. Nic za to nechteli. Den pred svatbou jsme meli veceri s pozvanymi hosty v restauraci, ktera byla dost draha a kde jsem chtela, aby na kazdy stul dali malinkou vazicku s oranzovou gerberkou, rikala jsem si, ze za to ale asi budou chtit docela hodne penez (tzv. vysokohorskou prirazku), ale nebyla to pravda. Zaplatila jsem za vazicku s gerberkou se zeleni asi 40KC vcetne prace, mela jsem jich celkem 14, takze to takova hruza nebyla. Hoste si je pak vzali s sebou domu ci do hotelu a vazicka jim zustala, kyticka jim zpestrovala jejich okoli jeste par dni. Zeptej se jich, co ti muzou nabidnout, co by ti byli ochotni koupit a za kolik, popr. kdyby sis to nakoupila sama, jestli by ti byli ochotni tu vyzdobu nachystat oni (podle toho tam jsou od toho a pokud poradaji v jejich restauraci svatby, meli by byt na takoveto prani pripraveni), treba budes prijemne prekvapena a nebudes se o nic muset starat sama. Hodne stesti.
Odpovědět
holky, velky dik za rady. Jsem zvedava jak to nakonec dopadne protoze to je u Klatov na Klenove a my jsme az z Mostu. Psali jsme jim e-maily, kde jsme se ptali na vselijake veci, ale nakonec jsme tam po trech tydnech museli zavolat, protoze neodepsali. Ani po telefonu nam nebyli schopni na moc veci odpovedet, tak se tam v dubnu chystame. Snad se konecne dovime vic..
Odpovědět
Ahojky tak také přikádám mou zkušenost... Měla jsem vše perfektně naplánované , vše šlo jako po másle v restauraci mi vyšli vstříc s tím, že si chci udělat výzdobu sama(měla mi pomáhat svědkyně) , byli strašně ochotní ale den před svatbou se na mě má svědkyně vykašlala(pohadala se se mnou a už jsem ji od té doby neviděla) a já jsem namísto pohodového večera posledního tráveného na svobodě honila výzdobu sama do noci,byla jsem unavená, protivná a bylo toho tolik že jsem až přemýšlela jestli ta výzdoba za to stojí... PS: stála a udělala bych to tak znovu :-D... Držím palečky aby vše dopadlo jak má :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, ahojte, chtěla jsem se vás zeptat: nemáte náhodou nějaká z vás zkušenost s tím, kolik té organzy asi koupit na stůl pro 70 hostů??? :-) když role jsou po 10 metrech?? :-)
Odpovědět
Katynko - to záleží na každé konkrétní restauraci. Záleží jaké služby nabízí. 1) Buď si můžeš nakoupit věci na výzdobu sama a pověříš např. kamarádky, aby Ti restauraci vyzdobily. Toto je dobré oznámit vedoucímu restaurace nebo s kým se domlouváš. Budou Ti muset připravit tabuli, tak aby věděli v kolik ji někdo přijde zdobit. 2) Můžeš o výzdobu požádat svou květinářku, resp. aranžérku. Domluvíš se s ní na své představě a ona Ti vše navrhne a zrealizuje. Výhodou je, že Ti bude všechno krásně ladit. 3) Některé restaurace také dělají výzdobu "sami". Většinou si ale na to najmou profesionála, kterého samozřejmě budeš hradit. Navíc některé restaurace to děljí nerady - ne že by nechtěly, ale každá nevěsta má jinou představu a mjí obavu, že by se jí netrefily do vkusu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, výzdobu restaurace si budu dělat sama. Teda spíš výzdobu hospody na afterparty ;-) Prosím o radu. V hospodě jsou dlouhé dřevěnné stoly, na které bych chtěla dát jen doprostřed pruh látky. Naše svatba bude bílo-bordo a přesně v takové kombinaci jsem objevila vizelín. Myslíte, že bude na dřevo vhodný? Neumím si představit, jak moc je průsvitný. Díky moc!
Odpovědět
chickkky nejlepší bude když si ty stoly tam zajdeš přeměřit a domluvit se jak je poskládaj pokud to nejsou čtverce ale obdélníky tak je můžou dát budto širokejma stranam vedle sebe ( a budete mit s protisedicim vic mista na nohy) nebo je daji uzsima stranama k sobe a tim padem zas nabyde delka utvaru takze změřit , a kup si třeba metr jako vzorek a vyzkoušej si tam hned ;-)
Odpovědět
janag vlizelím je uplnějiný materiál než organza a není "tak průsvitný"... záleží jak hodně tmavá bordó (také jaké barvy jsou staoy jestli světlé nebo tmavé...)ale určitě to bude dobré my měli růžový vlizelín a když jsem ho dala na tnavý podklad (zábradlí) vypadalo to dobře... Tak snad sem ti nějak pomohla :-D...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
svetruska: Děkuji moc. Pomohla jsi mi. Stoly jsou z tmavšího dřeva. Potřebuju pruh jen kolem 40cm, nemohla jsem se rozhodnout jak to naaranžovat, ale jak jsem psala, našla jsem vizelín, který přechází z bílé do bordo, takže ideální. Na něj poházím kamínky, nějaké svíčky a snad to bude stačit. Díky!
Odpovědět
Holky, naše restaurace nám hostinu a sál vyzdobí sama. Můžeme si samozřejmě část udělat sami, ale už se chci vidět jak to budu někde shánět a dělat to den před svatbou. To budu mít úplně jiné starosti. samozřejmě si tu výzdobu patřičně naúčtují...cca do 2000 kč.Samozřřejmě záleží, co tam budeme chtít. Ukazovali nám fotky, a výzdobu nabízí v 5 různých barvách, mohou ti vyzdobit židle těmi přehozy, udělají ti klidně i svatební bránu s květinami, balonky, organzy, kamíny, svícny.....Příští týden uvidíme všechny výzdoby naživo a podle toho si vybereme, co tam budeme chtít.
Odpovědět
janag to jsem ráda že ti to alespoň trochu pomohlo, a bude super neboj :-D ...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já měla nakoupenou svoji výzdobu, ale nechala jsem to vlastně na číšnikovi z restaurace ( mrkněte na sv. album :-) ) a byla jsem maximálně spokojena... abych pravdu řekla, ani jsem mu nedávala žádné instrukce..jen jednu, dort v čele stolu :-) Pěkně si stím pohrál. Neúčtoval si za to nic. A celý den pro cca 60 lidí v restauraci stál nějakých 37.000,- ... při placení jsem to zaokrouhlila, protože jsem byla opravdu spokojená, jak s přístupem k celému tomu plánování, tak s jídlem...a hlavně obsluhou!! Takže vlastně záleží na přístupu každého majitele - každé restauce.. Někdo vám vyjde vstříc a nic za to nechce a někdo si naúčtuje šílené ceny...a kolikrát to není poznat... Přeji všem budoucím nevěstám hodně štěstí!! :-)
Odpovědět
Nam vyzdobu udelala zdarma restaurace a kvetiny a dalsi dekorace (svicky atd.) naaranzovala kvetinarka, ktera aranzovala i misto obradu (slavobranu atd.). Obrovskym stestim bylo, ze v restauraci meli prostirani primo v barve nasi svatby. Opravdu asi zalezi na domluve a ochote daneho podniku. Katynko.m: S domluvou po e-mailu mam uplne stejne zkusenosti, skoro nikdo mi neodepisoval a to jsem svatbu planovala z USA... Nicmene po osobni domluve bylo vsechno OK a nakonec to vsechno dopadlo skvele. Nektere detaily dekoraci svatebniho stolu nebyly uplne presne podle mych predstav, ale abych to delala v dany den sama, to proste neslo a musim rict, ze to uz mi tyhle malickosti byly naprosto ukradeny. Hlavne ze se vsichni dobre bavili!!! :-) Hodne stesti! V mem pripade byly fofry opravdu az do posledniho dne, ale v den D uz vis, ze to proste vsechno nejak dopadne a jen si to uzivas. :-)
Odpovědět
Ahojky všude po dohodě, ale když už tak bych si to nechala od restaurace, většinou mají fotoalbum, ty které se tomu věnují a mají nějaké zkušenosti se svatbami. Takže si určitě vybereš.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Já jsem se domluvila že si výzdobu koupím a oni mi ji v den svatbu ráno udělají. Chci organzu na stůl,pár plátku růží,kamínky a svíčky. Kytky dodá hotel jen jsem si vybrala barvu. V mobelixu v kolbenove měly nějaký jarní slevy tak jsem tam nakoupila svicinky za 19kč,kamínky za 9 pytlík a písek za 19. Na netu objednám organzu a plátky. Do 500 se vejdu určitě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já to měla zrovna tak. Nachystala jsme jim zasedací pořádek, na to napsala co bych jak chtěla rozhodit a udělali to přesně jak jsem chtěla. Prý byli rádi, že to měli tak napsané, že nemuseli přemýšlet, že to měli nachystané a jen to rozházeli po stolech. Je to o domluvě v té restauraci. Oni by měli mít zkušenosti. Pokud jim nedůvěřuješ, tak někoho pověř, kdo to tam pojede zařídit. Já byla ráda za jejich ochotu, protože sama bych to tam nestihla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Holky, jak dlouho dopředu jste byly domlouvat v restauraci výzdobu stolu apod.? Mně řekli, že to stačí cca 14 dní předem, ale to se mi zdá pozdě. Nevím, jestli si budeme zajšťovat výzdobu sami nebo ji budeme mít od nich, jaký tvar bude mít stůl, kvli zasedacímu pořádku apod. Příp. dejte mi tip na čem všem jste se s nimi dále domlouvali? ;-) Máme zatím jen rezervaci, zaplacenou zálohu a poslali nám na výběr z několika menu.
Odpovědět
kkoudelka: my sme tam boli tak 5tyzdnov predtym. Aspon si s nimi vyjasni, ci to urobia oni, alebo nie su ochotny a je to na tebe. Aby si potom tesne pred svadbou nelietala po meste a nezhanala vyzdobu. Ja mam vlastnu organzu, tak sme sa aspon dohodli aky bude tvar stolov- z toho viem kolko jej potrebujem. Tiez sme dohodli, v pripade pekneho pocasia, kde vonku bude hrat kapela, kde budu stoly atd. Tiez sme upresnili casovy plan, aby vedeli kedy maju co pripravit.
Odpovědět
Profilova fotka
...tak u nás tedy v každé restauraci dělají svatební tabuli automaticky, nějakou výzdobu mají k dispozici a účutují si jedině ubrousku a svíčky, ostatní věci mají zase na další svatbu...já chci mít tabuli podle svého, takže si nakupuji vše sama a den před svatbou si to pojedu se sestrou nazdobit, budeme mít připravené stoly s ubrusy a inventářem a jen si uděláme tu vlastní výzdobu, na svatební tabuli mi opravdu záleží, takže jsem to nechtěla nikomu svěřovat, zvlášť když občas vidím některé nepovedené svatební tabule, zkrátka si to udělám podle představ :-D jinak se mi nedávno vdávala kamarádka a taky si vše dělala sama, v pátek si tam v pohodě zajeli a za chvilku bylo hotovo, takže žádné honičky, že bychom to nestihli neočekávám, v pátek před svatbou už stejně nehodlám nic dělat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím pokud máte hostinu v lepší restauraci kde jsou svatby ne denním pořádku výzdobu udělají hezkou. Já osobně mám zkušenost pozitivní.A to jsem na tabuli úchylná protože jsem barmanka a X let jsem měla jasnou představu až se budu vdávat tabuli si udělám sama !A tabuli mi udělali nechala jsem se mile překvapit!A byla nádherná jednoduchá a čistá a ty nádherné svícny :-)jen jsem si donesla z obřadu květiny které jsem dala na stůl.Prostě ta restaurace mě okouzlila a já v ní měla důvěru,také jsem viděla nějaké foky z jiných svateb tak jsem neměla strach. Ale na druhou stranu pokud bych měla nějakou restauraci kde svatby nedělají nebo méně často raději bych si výzdobu tabule zajistila.Pak by se předešlo třeza zeleným ubrusům začky Pilsner Uquel.....atd to si myslím,že na svatební tabuli se opravdu nehodí. Svatební tabule by měla být nádherná občas mě zaráží načančaná nevěsta vše sladěné a posadí se k takové přeplácané hrůze ! Stále nechápu dnešní trend je jednoduchá decentní a hlavně prostorná tabule proč tam všichni cpou cukroví,dorty,džbány a vodou,džusem,zakládají lahve vína a ovoce.To jako,že je nikdo nebude obsluhovat nebo se už do večera od tabule nehnou tak aby neumřeli hlady? Přece pokud se jí oběd stejně si nebude nikdo uždibovat cukroví a po obědě je každý tolik najedený,že na to zase nemá chuť.Na to jsou příruční stoly kde je cukroví a vše ostatní přichystané.Chápu,že některé svatby sedí u toho stolu už do večera tak se to dá vyřešit tak,že to cukroví a ovoce se dá na stůl až po hostině. Asi každý na to máme jiný názor,ale opakuji že pracuji v hotelnictví a tudíž jsem tímto tématem posedlá a některé tabule mě opravdu zvedají ze židle!!!
Odpovědět
Holky, nám v restauraci nabídli, že nachystají sami, ale měli jsme vlastní představu, takže jsme nakoupili sami..a protože tam v pátek byly ještě normálně večeře, tak jsme jim tak všechny věci dali, s náčrtkem kdo kde bude sedět, kam co mají dát a podobně a nazdobili to až oni..(jen teda způsob skládání ubrousku udělali trochu jinak..podle vzoru to asi nepochopili..;-))
Odpovědět
Profilova fotka
daggyna: mám stejný problém jako ty ;-) mám hotelovou školu a když jsem se v restauraci dotazovala co bude mít obsluha oblečené, taky koukali tak všelijak :-D taky když vidím přeplácané tabule jsem z toho na mrtvici takže proto si budu dělat tabuli sama, když mi řekli že přípitek už bude nalitý když budeme přícházet do místnosti tak mě taky málem omylo, hold si na to musím posvítit no aby to bylo OK :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kajsav: tak to já si nesla na obřad svoje skleničky,eis kýbl a příručník aby to bylo hezké. Sekt mě chtěli dávat v miskách fuuujjjj ! Naprosto tě chápu já jsem aperitiv volila tak ať si každý objedná co chce(bylo nás na hostinu jen 14). Welkome drink jsme měli sekt s jahodou. Jo úplně nejlepší jsou tabule kde jsou na skleničkách cukrové krusty i na flétnách.... Tak to se moc těším na tvoji tabuli budeš jí mít určitě nádhernou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky chci jednoduchou tabuli, nic přeplácaného apod. Domluvím(e) si tam schůzku dříve, abychom se dohodli co a jak a já věděla s čím počítat ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
kkoudelka • to ti určitě doporučuji abylo by třeba super jim říct ať ti cvičně připraví stůl pro 4 osoby a prostřou ho tak jako na tvé hostině a podle toho budeš vědět jestli se ti to líbí a co případně změnit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
daggyna: svatbu máme v Opavě, ale žiju v Praze, takže všechno řeším na dálku, ohledně detailů tam půjdeme ještě xkrát ale musím obhlídnout i sklo, nádobí atd. připadala jsem si jak magor že řeším takové věci a teď vidím že je to normální ;-) mám možnost si od nás ze školy půjčit nějaké věci na raut nebo případně i nádobí, ale uvidím, kamarádka se tam vdávala a byla spokojená takže myslím že to nebude tak hrozné ;-) nějaký extra odborník na tabule nejsem, právě že mám spíše problém že nevím jak ta tabule vypadat, nakoupila jsem totiž takových věcí že nevím co dřív ;-) musím si to doma nějak vyzkoušet, chtěla jsem nějaké kytičky na dekoraci a všude svíčky tak uvidíme jak to nakonec klapne ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?