Vývazky ANO/ NE

Holky jak to budete mít se svatebními vývazky? Mám dilema zda je dát všem nebo nikomu. Většinou jen ničí oblečení, válí se po stolech, či zemi, nebo je dokonce ani nechtějí. Či s nimi jen ozdobit svědky a rodiče, aby hosté věděli na koho se obrátit...?
Odpovědět
Profilova fotka
My nebudeme dávať vôber, akurát svedkovia a otcovia dostanú takú ozdobu, ale to je všetko.
Odpovědět
Profilova fotka
Na poslední svatbě, kde jsem fotila je také neměli, teda vídám to poslední dobou častěji, že je některé svatby nemají. My jsme vývazky řešily netradičně, nechtěla jsem myrtu, kvůli antické symboliky (jsme křesťané, svatba byla církevní, a tak jsem takovou symboliku na svabtě nechtěla, i když je to zvykem), tak jsem dělala vývazky z levandule. Pokud se mnou ale chcete někdo inspirovat, nedoporučuju sušenou, ale čerstvou, levandule se totiž při horším zacházení (jako oblékání bundy, atp.) prostě poškodí a opadá. Někteří měli na konci dne solindní košťálky s mašličkou :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se mi nelibi klasicke vyvazky, my budeme mit placky a dostanou je vsichni kteri budou pozvani na obed a na raut
Odpovědět
My je nebudeme mít vůbec. Říkam si, že při 40 lidech (ze kterých se většina zná) se lehce pozná kdo je kdo a tak trochu se mi s nima nechce patlat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem spise pro dat vsem... I kdyz je hodne zaporu (nektere pises ty sama), tak mi to "prehlasoval" klad, ze jde o ne zase tak moc narocnou (financne, organizacne) svatebni tradici. My treba nedelame z ruznych duvodu svatebni oznameni, plne nam to technicky vynahrazuje svatebni web... Nebo si nepreji unos nevesty a zenich nechce kouli na nohu. Skoro kazdy par ma asi neco co fakt nechce. Ale kdyz by se toho orezalo hodne, ze slavnostni udalosti a to snad te nejvyznamnejsi by se stala pouha party... To tedy jenom trochu prehanim, aby vysvetlila jak to myslim :-) vezmete se stastne "s" i "bez" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro vývazky, i kdyby jednoduché. Zatím jsem neslyšela, že by to někomu ničilo oblečení, ale je fakt, že pokud dáš obyčejné malé špendlíky, tak to lidi asi postupně poztrácejí. Ale to přeci nevadí :-) Mně přijde, že ty vývazky dodají obřadu a začátku svatebního dne takový trochu slavnostnější ráz. A jednoznačně svatební, na rozdíl třeba od placek. Byla jsem i na svatbě, kde neměli snad žádné tradiční zvyky, ani společný oběd, ani rozbíjení talíře, nic takového, ani žádnou výzdobu, ale vývazky měli. Jednoduché mašličky s myrtou, úplně to stačilo a podtrhlo to sílu okamžiku. Byla to velká svatba, přes 100 lidí a uzavřená společnost, a všichni si mašličku vzali. Dneska je asi trend všechny tradice zavrhovat a vymýšlet nové, často blbiny, ale jak píše petrabn, zrovna vývazky nejsou velký zásah do rozpočtu ani organizace, tak proč ne. Ale na druhou stranu, svatba na nich rozhodně nestojí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem za vývazky ano, ale i s myrtou. Jestli bez ní, tak radši vůbec. Placky mi přijdou jak vstupenka náramková na fesťák. Oblečení to ničit může- tedy jedná se jen o korsáž ženicha s svědka (pokud je těžká a špendlící neví, že se špendlík dává zevnitř kapsy a tak, aby nepoškodil oblek)
Odpovědět
Jsem jednoznačně pro placky. Ano je to netradiční ale praktické. Nemusíš řešit s květinářstvím, ani speciálně skladovat a navíc neničí oblečení. Po myrtě mají všichni špinavé fleky. Navíc placka vydrží i déle jako vzpomínka.
Odpovědět
Myslela jsem, že je to ohrané téma, ale když se to tu rozjíždí, musím se taky přidat :-) Naprosto souhlasím s holkama nahoře, myrta je nenáročná a levná svatební tradice, která dodá svatbě slavnostní ráz. Vždycky se na ni těším a osobně jsem nezažila, že by ji někdo nechtěl, všichni si pro ni hrdě chodí :-) Byla jsem i na pár svatbách s odznáčky (cca 2cm velikými) a ty jsem si schovala na památku. Ale přišpendlit je musíte tak jako tak, takže rozdíl v tom moc nevidím a hlasuju pro myrtu (a když je opravdu myrta a ne buxus, jó, to je pak úplně nejlepší :-) ). Nejvíc se mně osobně nelíbí ty velké stužkové vývazky bez myrty, málokteré mi přijdou opravdu hezké a člověk má prostě pocit, že tomu něco chybí.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem se pořád rozmýšlela jestli ano nebo ne, nakonec čas letí a nechce se mi s tím zatěžovat takže asi něco dostane jen ženich, rodiče, svědci a to je asi všechno 8-(
Odpovědět
My budeme mít vývazky bez myrty, jen čistě je...a jen pro lidi zvaný na hostinu.
Odpovědět
Já jsem teda pro klasické vývazky-bílá mašlička a myrta. Jak tady někdo píše-žádné dohady s květinářstvím být nemusí,hodně lidí,obzvlášť starších si myrtu pěstují doma v květináči,a speciální uskladnění taky není třeba,já si mašličky připravila už dva měsíce předem,a ve svatební den jeden ze svatebčanů ostříhal myrtu,dal k mašličkám,a šlo to rovnou na svatebčany. A že myrta špiní? Já měla sněhobílé šaty,a žádný flek od myrty se vážně nekonal:-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já chtěla vyvazky s myrtou a snoubenci se líbí více placky :-) tak asi budou ty na památku je pravda že ty vyvazky pořad padají i s myrtou:-D u bratra na svatbě je pořad někdo válek po zemi:-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
A co placky i vývazky , příliš ??
Odpovědět
Měli jsme pouze jmenovky (klasické konferenční), každý ji měl na svém místě u stolu a připevnil si ji na oblečení sám. Každý měl na jmenovce své jméno a vztah k novomanželům. Vývazky neměl kdo hostům připevnit (všichni se sešli až před kostelem). Navíc jsme měli zimní svatbu a kdybychom hostům připevnili vývazek na kabát, nejspíš by jej po svléknutí už nepřemístili na šaty.
Odpovědět
Profilova fotka
My vývazky mít budeme, ale bez myrthy. Ženich, svědkové a rodiče dostanou vývazky s levandulí a ostatní svatebčané (kteří půjdou na raut) jen klasické bílé - ty nejjednodušší....
Odpovědět
Ahoj holky, já se přidám k diskuzi a lehce zapropaguju nápad, který jsme dostali a fungoval báječně. Myrtu jsme měli, mašličky taky a měli jsme mini zavírací špendlíky místo klasických. Stály pakatel a nikomu nic neodpadlo, drželo vše suprově a nikdo si o to nepopíchal ruce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Take jsme meli zaviraci spenliky;) nejlepsi!!;) a vyvazek bez myrty;)
Odpovědět
Profilova fotka
Mela jsem jen pro rodinu,ale jiste by se to obešlo uplne bez nich ,meli jsme uplne uzavrenou spolecnost.Priste bych se tim nezabivala.
Odpovědět
My neměli pro nikoho, protože jsem to nechtěla řešit. :-D Nicméně myrta (nikoli ty stužkové vývazky) se mi líbí a působí to na mě prostě svatebně. Jak jsem ale napsala výše, byla jsem moc líná to řešit, takže jsme to vypustili. 8-)
Odpovědět
My jsme neměli, přišlo mi to zbytečné. Ze všech svateb si pamatuju jak se každá ženská škaredě dívá, když se jí zapichuje špendlík do nové hedvábné halenky :-D Každý to pak zahlazuje během odpoledne palcem :-D Ale kdyby byl úmysl nějaké originální, ladící ke svatbě - levandule, obilný klas, nevěstin závoj, možná i ty placky, tak bych do nich asi šla. Ale ty dnešní mašličkové se mi upřímně vůbec nelíbí a myrtová klasika mi přijde zbytečná. Ale my neměli ani nazdobené auta apod. Takže jak to sedí každému.
Odpovědět
Profilova fotka
My meli placky s lamickama :-) stejne graficky zpracovan jako magnetky=jmenovky na stolech....jinak ty "moderni" vyvazky stuzkovy a bez myrty se mi taky moc nelíbí..jinak nemyslím si , ze by to byla nejak dulezita vec....jen na fotkach je pekny jak jsou všichni "oznackovani" :-) ale nic duleziyho rekla bych
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda moje řeč:-)... ale sto lidí, sto chutí:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme je taky nedávali, přišla mi to práce navíc a přesně taky jsem nechtěla druhým lidem propichovat šaty =-) Pouze ženich měl takový sladěný s kytičkou..Jinak ty mašličkové se mi taky nelíbí, připadá mi to jako stužky co jsme nosili na střední na stužkovák 8-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?