Umělé květiny - pro a proti, kde sehnat

Ahoj, uvažuji, že bych na své svatbě použila i umělé květiny. Hlavně tedy jako ozdobu stolu do vazicek. Kde jste kupovali umělé květiny za nějakou hezkou cenu? Nebo raději upřednostňujete živé květiny?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky by mě zajímalo 🤔😂
Odpovědět
@marusiav Kupovala jsem v Canea Praha, je to velkoobchod, ale přímo na místě se dá nakoupit i bez IČO za ceny jen o trochu vyšší. Za peníze, které po mně chtěla květinářka jen za kytici a korsáž máme veškerou květinovou výzdobu...
Odpovědět
@ellux : A to jsi byla v na té jejich adrese v Horních Počernicích - Františka Vítězslava Veselého 2718/9 ? Když jsem si ji zadala na mapě, vylezla mi tam nějaká betonárna. Canea ne.
Odpovědět
@markarola Jestli je tam betonárka, to fakt nevím, ale je to velký areál. Od vjezdu do areálu jsem jela podle cedulí a v pohodě to našla
Odpovědět
@ellux ahoj, moc děkuju za radu, pojedu se tam podívat, docela mě překvapilo, že ti to vyšlo tak "levně" 🙂
Odpovědět
@ellux : já taky děkuju, budu mít brzy dovolenou a letos nikam nejedu, tak si asi udělám výlet do Počernic. Blbý je to, že nemáme auto a někdy, když je to dál od hromadné dopravy, hůř se tam dostávám. Ale do Počernic mi jede vlak, to bude dobrý.
Odpovědět
@marusiav @markarola Na fotce ještě chybí aranžovací hmota a možná nějaké drobnosti a bylo to za +/-2000. Já tedy mám možnost nákupu na IČO, bez něj by to vyšlo o něco dráž. Přímo na místě mají u vstupu ceduli, že je možný nákup i bez IČO, jen jsou ceny o něco vyšší, nevím přesně o kolik, moc jsem to tam nezkoumala, tak jestli chcete mít jistotu, radši jim napište nebo zavolejte. Na fotce to asi moc nevypadá, ale už z toho mám uvázanou kytici, korsáž a výpich na stolek oddávajícího. Ze zbytku bude ještě dekorace na slavobránu a na 2 stoly na hostinu. A samozřejmě některé květy jsou hezké, vypadají přirozeně, některé už méně, je nutno vybírat. Osobně se mi příčí dát tisíce na živé květy, které nevydrží ani do druhého dne, takže akceptuji, že to na těch květech prostě je trochu poznat. Ale už jsme zkoušeli, že na fotkách a videu to vidět nebude a zbytek neřeším.
Odpovědět
Omlouvám se, ale já bych umělé kytky na svatební tabuli nechtěla .... raději bych volila menší výzdobu nebo květiny v květináči v krásném obalu v případě přírodního stylu svatby klidně i sušené květy .
Odpovědět
Copak do restaurace bych umělé kytky klidně dala, i do klopy, ale asi bych korsáž neuměla uvázat. Kytici si dopřeju živou, i když se mi protáčejí panenky z těch cen - třeba "od 1800 Kč". Je opravdu nutné, aby kytky byly nějak zvlášť upravené, aby vydržely? Krásné dárkové kytice mají v květinářství za 500-600.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít určitě živé, plastové se mi nelíbí, přijdou mi jako bez duše 😏 vždycky to na nich je vidět a navíc se mi nelíbí podporovat výrobu plastových květin, když se dají velmi snadno vypěstovat opravdove, které jsou v přírodě prospěšné a až uvadnou, mohou se použít na kompost 🤷‍♀️ ale žiju na vesnici, takže chápu že ne každý to takhle bere. Budu sice mít živé květiny, ale koupím si 3 nebo 4 klasické kytice, jednu si nechám pro sebe a ze zbytku udělám výzdobu. Nepotřebuji žádné lepší svatební...
Odpovědět
@raduushka Pokud máš přístup ke květinám třeba přímo z vlastní zahrady, tak to je pak situace jiná. Nicméně pokud je někdo odkázaný na květinářství, tak bych si o otázce "podporování výroby plastových květin" dovolila dost polemizovat - v porovnání s holanskými květinovými burzami, kam se letecky dováží květiny pěstované v Africe, kde na květinových farmách pracují v podstatě otroci. Jestli je víc neekologický dovoz živých květin nebo výroba plastových, to samozřejmě nevím, ale africké farmy podporovat nechci a už vůbec ne za ty peníze, co květiny stojí, protože je nedostanou ti, kteří se o ně starají, ale jen dopravci a překupníci. A protože květiny jsou sezónní záležitost a já "ty své" v daném termínu v eko-květinářství nemám šanci sehnat, šla jsem do látkových. Kytici si pak nechám na památku, zbylou výzdobu může využít třeba někdo další, udělá to opakovanou službu, zatímco živé květiny bych nejpozději za pár dní vyhodila na ten kompost... I když i to je otázka, údajně jsou napuštěné nějakými chemikáliemi...
Odpovědět
Já budu mít ty "hlavní" kytky živé a na výzdobu umělé koupím asi z AliExpress.
Odpovědět
Článek se načítá
@myslenka18 ještě k tomu dodám, že budeme mít svatbu na začátku dubna, kdy ještě skoro nic neroste. Kdybychom měli svatbu v létě tak je to jiné.
Odpovědět
Je fajn že Vám umělé kytky nevadí ... mě by tím odpadlo nervování .... kytky mám vyčíslené na 4500,- v této nejisté době kdy budu věřit, že se vadávám až v den svatby .... nevíte kdo Vás kdy pošle do karantény ... by to bylo praktické.
Odpovědět
Já mám svojí kytku + maminy+ svědkyně živé. Kytky na dekoraci objednávám na Ali, zrovna jsem dneska objednávala břečťan a vistárii do fotokoutku a do váz mam maličké růžičky. Ale je teda pravda, že u nás těch květin moc nebude
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?