!!! Svatební výzdoba a dekorace - děláte si ji sami nebo využíváte služeb? !!!

Dobrý den zájímal by mě Váš názor, rozjíždím svoji firmu a jsem vyučená jako aranžérka a už jsem nějakou tu výzdobu na svatby dělala. Ráda bych rozjela to že bych zajistila nevěstám svatební kytici + ostatní dekoraci kterou by si vybrali. A proto by mě zajímalo zda si hodně věcí děláte sami nebo dáte přednost když Vám to někdo zařídí. Představovala bych si že bych zařizovala svatební oznámení, veškerou výzdobu, jmenovku, balónky, atd.. Děkuji za Váš názor.
Odpovědět
taky jsem zvědavá na odpovědi veřejného mínění :)
Odpovědět
Mně tohle vše zajišťuje příbuzná, je květinářka a jako koníček fotí a upravuje fotky, tak zvládla i oznámení... Jmenovky si děláme sami (budeme mít jména na oblázcích).
Odpovědět
Myslím, že bohužel značná část nevěst tady (co zatím sleduji) si dělá většinu věcí sama, aby ušetřila. Nevěsty, které si nechají dělat svatby od agentur, zase podle mě pečlivě vybírají, aby jim styl seděl do vkusu.
Odpovědět
Mne to delala mama a byla to nejvetsi pomoc ze vsech. Bylo to dokonale a troufam si rict, ze jsem nevidela nikde ani z poloviny tak uzasnou vyzdobu. Mesic chudak nespala a vybirala ktery papir ma jaky ton perleti, sklenice malovala jakymisi razidly ci co...no ja ani nevim jak to udelala, ale bylo to luxusni. O tom vypovida i fakt, ze si vetsinu veci hoste odnesli a ja ted nemam nic na pamatku :-/ Kdybych to platila i s materialem a praci tak to odhaduju na desetitisice...vetsina nevest se na vyzdobe snazi spis usetrit... Udelala bych si promysleny dotaznik na netu...o tom jak je pro nevesty tato cast dulezita s kolik jsou ochotne zaplatit...
Odpovědět
Souhlasím s amberou, že nevěsty se snaží na výzdobě ušetřit, pač je to obrovská pálka - já si chtěla výzdobu dělat sama a mít ji dle svých představ ale spoustu věcí jsem sháněla, které by šli jenom půjčit a všechno jsem si musela nakonec kupovat a investovat spoustu peněz a hlavně času to shánět - teď vše nabízím k zapůjčení a zájem žádný, tudíž usuzuji, že asi spousta nevěst využívá agentury a co jde si tvoří sami ...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si chtěla dělat sama bohužel tam kde máme hostinu mají aranzerku jen si výběru a řeknu jak to chci i když na druhou stranu o starost méně;-)
Odpovědět
Ještě přidávám, že nedělat mi výzdobu ona, seženu si akorát květinářku a zbytek dodělám sama - protože by to nebylo skoro nic, na výzdobě mi nezáleží a ni to nemám moc ráda :) Takže kytky, svíčky a konec :)
Odpovědět
Profilova fotka
já si vše dělám sama, nechtěla bych aby mi to dělal někdo jiný a to né kvůli financím ale chci si to dělat sama ptz nikomu nevěřím natolik abych mu dala do rukou svůj svatební den. Sestra před 2 lety měla svatbu v maximusu v brně a děs. koordinátorce bych ještě dneska za její neschopnost nafackovala a květináři/aranžéři byly předražení a květiny téměř žádné nebo nerozkvetlé či napůl chcíplé a výzdoba byla velmi slabá. Kdybychom si den předtím sami nenazdobili organzu a nedonesli si korálky na stůl tak na tom stole není nic. Proto jsem poučená že si vše udělám sama a pak se můžu zlobit jen sama na sebe
Odpovědět
Profilova fotka
Já se jen obávám toho, že dám za výzdobu ve finále víc (plus když připočtu čas, který strávím hledáním), než kdybych to nechala na profesionálech, kteří mají veškerý inventář, dekorace, osvětlení, aj. k dispozici. Řekla bych, že jsem celkem kreativní, takže výzdobu místa hostiny udělám sama, oznámení si necháme udělat (upřímně se mi většina těch "samodomo" vytlačovaných a vyřezávaných motivů srdíček, motýlků a jiných tvarů nelíbí - samozřejmě, že jsem tu také viděla oznámení, které se mi líbilo, ale je to spíše výjimka)), teď jen rozhodnout, co z těch mraky inspirací vybrat jako to pravé ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
obaja sme sa zhodli na vlastnej vyzdobe pretoze chceme byt originalni a radi by sme vybocili z organzoveho trendu a rozsypanych kamienkov po stole vratane slavobrany atd... je to teda casovo narocnejsie ale ked sa chce ide vsetko...
Odpovědět
Profilova fotka
Z toho, co tu vídám, se nemalá část nevěst věnuje výrobě samo-domo, nejspíš z finančních důvodů a zároveň je to baví. K otázkám kytic a dekorací - obávám se, že si nevěsty spíš najdou květinářství, které zařídí i případnou výzdobu v blízkosti konání svatby (mívají zkušenosti - zdobili místo už dříve, nízké ceny) nebo využijí přímo služeb svatebních koordinátorů - trochu se obávám, že vaše služby nebudou řádně doceněny, ale možná jen maluji čerty na zeď ;-) Co mě týká - naše vybrané květinářství zdobilo místo hostiny několikrát, viděli jsme i fotky, takže perfektně odhadli kolik kytek a jakých, jen jsme doladili detaily. Na výzdobu nejsme, uvažujeme pouze o zapůjčení juty s krajkou, přidáme možná pár svíček a jiné dekorace nechceme.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si představovala jednoduchou výzdobu vhodnou pro svatbu na louce a to s "březovou tématikou". Nějak si neumím představit, jak třeba paní ze svatebního obchodu u nás ve městě, kde jsem kupovala přícucky na dekoraci na auta, řeže na cirkulárce prkýnka z břízy na jmenovky nebo na podložky pod vázy na stůl :-D Oznámení jsme dělali doma, protože nabídka mě absolutně neoslovila. Balonky, organza, plastové krystalky atd. by se mi na naší svatbě nelíbily. A osobně si myslím, že wedding konkurence je tak obrovská v dnešní době, že vyloženě se tím uživit, to musí být kumšt....nicméně "nemožné je jen silné slovo", tak směle do toho - držím palce ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My si vše děláme samy - výzdobu, oznámení. Ale kytky jsme si nechali udělat (vývazky si děláme samy)
Odpovědět
Profilova fotka
no mě už to vyzdobí na hotelu, kde máme svatbu, jen jsem řekla paní, do jaké barvy to chci a že to chci jednoduše..ale sama si budu dělat vývazky a tchýně mi dělala výzdobu na auta...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je nevěsta organizačně schopná, nebude mít problém sehnat si, co potřebuje. Přesto tato práce vyžaduje tolik práce a času, že si myslím, že objednat si služby dekorování má smysl. A jak tady už avizovala jedna slečna, pak to zůstane doma a je problém se dekorací "zbavit". Nejzrádnější, co na práci samotné nevěsty vidím, je to, že musí strávit spousty času den před svatbou, aby si stoly ozdobila. Často se pak stává, že z důvodu, že dekorování není v restauraci možné dříve, než ve večerních hodinách, nevěsta dokončí svou práci k dokonalosti kolem půlnoci. Vzhledem ke spoustě dalších povinností si myslím, že si pak svůj velký den neužije tak, jako kdyby tuhle práci přenechala někomu jinému. A to je i moje vlastní zkušenost, nejen zkušenost profesní.
Odpovědět
Profilova fotka
Ounameni jsme si delali sami. Jmenovky na stul vlastne taky. Vyvazky jsem sila sama, ty hlavne z financnich duvodu. Kytku jsem resila s kvetinarkou a stoly chystali na hotelu... Kdyby mi ale nabidli sluzby aranzerky, asi bych vyuzila, ale jen na kvetinovou vyzdobu a kytici plus nachystani stolu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?