Svatební kytice - pivoňky?

Profilova fotka
Zdravím, Mám takové dilema dalo by se říct. Vždycky jsem chtěla kytici z pivoněk, ale termín plánujeme na apríla a to ještě není sezona pivoněk. Jaké jiné kytky se tomu podobají? + případně: budeme mít světle modrou / tyrkysovou svatbu - takže pokud ne pivoňky, nemáte tip na nějakou takhle atypicky zbatvenou kytku? :-) Pokud sem hodíte i nějakej obrázek, budu ráda :-) Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Co hydrangea? NEvim jak se to jmenuje cesky, ale ty byvaji i modry :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni Nevypadá to nejhůř, ale hortenzie moc nemusím :-| I tak ale děkuju za nápad :-)
Odpovědět
co třeba karafiáty? teď jsou zase moderní, celoročně dostupné za dobrou cenu a když se to pěkně uváže nikdo ani nepozná z čeho kytice je a krásně voní
Odpovědět
Já miluju pryskyřník, ale nevím, jestli v té době je :-). Dále jsou taky moc pěkné jiřiny ;-). Podobné pivoňkám jsou i různé speciální růže - Juliet garden rose atd. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem taky chtěla hrozně moc pivoňky, ale v srpnu je to blbost, sehnat se dají, ale za vysokou cenu. Nakonec jsem zvolila mix několika květin - hortenzie, frézie a karafiát, všechno bude v bílé barvě, nějak do toho zakomponujeme i zlatou. Každopádně jako alternativa k pivoňkám je určitě pryskyřník, v srpnu by s ním nemě být probém, moje květinářka mi ho nabízela a nebo růže David Austin, ale ty jsou dost drahé
Odpovědět
Profilova fotka
pivoňce moc kytek podobných není, no, ale pokud jde o ten kulatý tvar, vypadá hezky kvetoucí česnek. Hortenzie taky moc nemusím, slyšela jsem, že jsou dokonce symbolem smrti, to bych na svatbě asi nechtěla.
Odpovědět
Rozhodně pivoňce podobné jsou růže David Austin a nebo Vuvuzela... ty volím já =) Nechtěla jsem se pivoňek vzát, ale protože to jsou křapky a v teple nic nevydží, volím růže =)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezká kytička na jaře pryskyřníky nebo eustomy (ty jsou většinou vždy), modré na jaře - hyacint, modřenec, kombinace s bílou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zde pár mých pryskyřníkových inspirací a jedna dubnová tulipánová :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@malamicka mne to napadlo jako jedina modra kytka :D ja mam v hlave jinak jen pivonky, pryskyrnik a David Austin ruze. :-D ale ty modry nejsou :) Snad najdes co hledas :-)
Odpovědět
@alenka00 karafiát nevoní
Odpovědět
@clarise hortenzie a frézie taky nejsou srpnové květiny, cena bude vyšší
Odpovědět
Článek se načítá
@malamicka ahoj, vidím ze jsi z Brna, zkus se podívat na Facebook na PORTkvetiny, Jana Zavadilova dělá opravdu moc krásne, bereme od ni celoročně, moje svatební viz album dodavatele.
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych volila růže pivoňkám podobné, ale objednávejte včas!
Odpovědět
Profilova fotka
@malamicka Hezký večer, náhradou za pivoňky můžou být růže - např. David Austin, Vuvuzela nebo Piano. Podobný pivoňce je i Ranunculus - pryskyřník a jak už tu někdo psal, stále oblíbenější jsou ve svatební floristice karafiáty. V dubnu pak budete mít i pěkný výběr z tulipánů, některé se vzhledem také podobají pivoňkám. Možností je několik, hlavně ať se Vám kytice nakonec líbí :-) Mějte se pěkně.
Odpovědět
@olmak proč by nevoněli, je to jedna z nejpříjemnějších květinových vůní co miluju...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?