Psaní na dřevo

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat těch, které psaly na dřevo nebo na palety, čím jste to dělaly? Mám představu nařezat slabé kulatinky, na ně napsat jména a použít je jako jmenovky.. Ale nevím, zda použít nějaký fix nebo barvu, vím, že někdo to dělal pájkou.. Tak jestli můžu poprosit o rady a tipy :) děkuji..
Odpovědět
psala jsem klasicky černým slabým fixem :-)
Odpovědět
@veverka55 Super, díky moc za odpověď i za fotky :-) máš to krásné zpracované, to jsi překreslila sama nebo jsi k tomu něco použila (viděla jsem na netu návod, u kterého se využívala křída)?
Odpovědět
použila jsem klasickou metodu, kterou jsme používali ve škole a školce, vytisknout, zezadu to podečmářeš (ideální klasická stará verzatilka)obyčejnou tužkou, pak zas zpět otočíš a obtáhneš a tím přeneseš na dřevo :-) ale pak už jsem si to jen napsala ve wordu a psala podle toho a pak jen obtahovala :-)
Odpovědět
@veverka55 Pardon , ale asi jsem na tuto metodu ve školce chyběla :D takže když si vytisknu nápis ve wordu, tak z druhé strany to počmárám plošně tou tužkou (jako se obkreslovaly mince) a pak obtahju čímkoliv ten nápis tištěný ve wordu a ono se to dřevo "zamaže" tou tuhou z obyčejné tužky, která je načmáraná na té zadní straně. :)
Odpovědět
jj přesně tak :-) My jsme takhle obkreslovali obrázky z omalovánek :-) Nejlepší je na to co nejměkčí tužka. Případně když se ti něco nepovede, tak se to pak z toho dřeva dá vygumovat :-) Jinak doporučuji dřevo přebrousit jemným smirkovým papírem a pokud to chceš odolnější tak přestříkat nějakým lakem, paní ve výtvarných potřebách mi doporučovala lak ve spreji na ubrouskovou techniku (decupage nebo jak se to jmenuje) ale prý podobnou funkci plní i lak na vlasy :-)
Odpovědět
@veverka55 Super, díky moc.. Přesně tenhle návod jsem našla na netu, akorát se to nepočmáralo tužkou, ale křídou, a pak se ten nápis obtáhl tužkou nebo čímkoliv a na dřevě zbyl otisk křídy.. :) Díky moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
A můžu se vás holky zeptat, kde shanite ty dřevěne plošky? Jestli jste si je nechaly vyrábět, nebo stačí třeba zaběhnout někam do OBI. Vubec totiz nemám představu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my použili tužku a pak vybarvovali barvou (na dřevo) zakoupenou v papírnictví. Něco jsme dělali bíle a něco černě. Malá lahvička nás vyšla na 50kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@moncicak86 Možná by bylo snažší použít kopírák ;-)
Odpovědět
@sierral Díky za tip :-) nebyla jsem si právě jistá, zda obyčejný fix bude stačit.. Poptám se po barvě na dřevo.. A kopírák je fajn nápad ;-)
Odpovědět
@klear My máme štěstí, že máme hafo vlastního dřeva.. Použijeme prostě slabší větve na jmenovky, silnější jako podstavce a nařežeme si je sami.. Nejsem si jistá, zda by třeba v OBI něco měli, ale stačí kouknout na zeptat se.. V podstatě si myslím, že by stačilo se domluvit s někým, kdo topí dřevem a má třeba dřevo v metrech, jestli by ti něco nedali..
Odpovědět
Profilova fotka
@bzuck No my dřevo neměli úplně hladké (tedy kromě palet, ty jsme zbrousili), takže o fixu nebo lihovce nemohla být řeč. Ta barva je podle mě nejlepší, i když je třeba být víc opatrný než u fixky. Pro výraznější efekt (zejména u bílé) ale doporučuji přetřít 2x. A samozřejmě je třeba koupit sadu štětečků - zejména těch malých. A mýt jak úzký kulatý (na dlouhé tahy), tak malý plochý (na vybarvování ploch). Větší štětce jsme nakonec vůbec nepoužili. Barva se na ně nabalí a nelze s nimi tak precizně pracovat. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud by se Vám to nechtělo vyrábět ručně, nabízíme zapůjčení celých cedulí v přírodní či bílé barvě, případně výrobu pouze samostatných nápisů dle požadavků.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?