Potahy na židle - ano či ne?

Myslíte, že by vypadalo divně, kdyby jsme neměli na hostině potahy na židlích? Vím, že většína lidí je dává, ale dřív se bez toho taky obešlo. Vím, že to vypadá víc nazdobeně, ale kolikrát se to pak už shrnuje,jak lidi pořád někam chodí a sedají si...a hlavně je to docela hodně peněz jen za potahy a organzu na výzdobu židlí. Díky za názory:)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@dusanba já nad tím taky pořád přemýšlím.. v naší restauraci mají 40,- Kč za půjčení jednoho potahu... to není až tak hrozný, ale přemýšlím, jestli to není zbytečný.... asi záleží na tom, jaké jsou v daném místě židle - jestli se ti líbí... mě se ty jejich právě moc nelíbí, takže ty potahy asi nakonec budou...
Odpovědět
my to máme v myslivně - a potahy mám objednané i s mašlema mě vyšlo asi 40 ks na 1200 (ale chytla jsem na ně slevu ;-)) > myslím, že pokud jsou židle hezké stačila by nějaká mašlička. My máme obyčejné dřevěné a některé jsou pak jiné takže jediná možnost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to třeba vůbec nelíbí:-D příjde mi to celý takové pak moc lesklé...naopak se mi líbí, když je jen přes opěradlo nějaká mášle, nebo přetažená juta apod.. Ale zas chápu, pokud má někdo třeba škaredé židle, tak potah je vesměs jediné řešení..
Odpovědět
Profilova fotka
naprosto souhlasím s @vendula_kneslova mě se to nelíbí ani trochu :-D
Odpovědět
záleží na tom, jak vypadají židle, většinou ale vypadá svatební tabule líp, když jsou židle s potahy
Odpovědět
Profilova fotka
to raději třeba takto...
Odpovědět
Profilova fotka
co říkate na tyhle židle?
Odpovědět
Profilova fotka
@v_anilka záleží jaký volíš styl celého stolování, ale mě nepřijdou škaredé, že by se nutně musely celé zakrývat
Odpovědět
Profilova fotka
takhle nějak to měli bez potahů... nevím no :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@vendula_kneslova
Odpovědět
Profilova fotka
a tahkle s potahama
Odpovědět
Profilova fotka
tak může být obojí, záleží co máš ráda, co se ti líbí:-) já třeba nejsem fanda té organzy, ale věřím , že se to může líbít. Zas je to to takové ucelé celé bílé. Ta žlutá varianta mi taky nepřijde špatná, možná je fakt, že ta bílá mašle se na těch židlích ztrácí, kdyby bylo nějak víc zakryté to opěradlo, třeba bílou nebo i žlutou stuhou, zas by to vypadalo jinak...
Odpovědět
Článek se načítá
My tam máme něco podobnýho jako je tahle židle.
Odpovědět
Profilova fotka
@dusanba nepřijdou mi špatný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli klasické bílé saténové, sehnala jsem je někde v akci, ks byl za cca 20 kč a fakt to bylo super, hrozně to celé pozvedlo. Doporučuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@v_anilka Mně se konkrétně na těchto fotkách líbí spíš varianta bez potahů. Přijde mi to takové kontrastnější :-) Sama taky uvažuju zda zvolit potahy nebo ne. Tam, kde budeme mít nejspíš hostinu, jsou totiž úplně nové a hezké židle a navíc je celý prostor vymalován na bílo (sem tam doplněný dřevem), takže mám strach, že když dám potahy, tak to bude všechno hrozně bílé, až "sterilní" :-D Takže já asi za potahy peníze "vyhazovat" nebudu. Ale alespoň mašli na ně chci, ať to vypadá slavnostněji.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky uvažuji nedávat potahy, ale zas bych na ty svoje židle potřebovala podsedáky, abychom neseděli na tvrdém.... a asi takové jaké jsou na druhé fotce od venduly_kneslove. Ale ty sehnat kde? A potřebovala bych jich tak 70 kusů....
Odpovědět
také nebudeme mít potahy ale jen mašle na židlích :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za me potahy ne. Na svatbach se z toho vzdycky blbe vstavalo, sjizdelo olu a pak se o to zakopavalo, dokonce se nektere i potrhaly.. My budeme mit jen organzove masle na operadlech...
Odpovědět
I jednoduchá výzdoba je hezká a jak uvádí craki i praktická.
Odpovědět
Profilova fotka
@sovicka015 Musím s Vaším názorem souhlasit v tom, že to působí trochu "sterilně". Osobně si k tomu ještě myslím, že je to takové české napodobování amerických filmů. Sám jsem tam několikrát cestoval na turné po různých hotelích a když jsem tuhle módu potahů viděl, tak jsem si říkal, kdy to začne u nás. No a tradičně jsme zase "světoví", takže unifikovaní, neoriginální. Když už něco, tak se kloním k názoru vyzdobit židle mašlemi v kontextu s celkovým charakterem svatební výzdoby. Ale je dobré, že je rozdílnost názorů a každý si tabuli vyzdobí podle svého estetického cítění. I to u nás na svatbách naprosto respektujeme a necháváme volbu snoubencům - je to jejich oslava :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@vendula_kneslova Ty jo, ta zelená mašle, to je fakt hezky zavázaný. Je to krásný i bez potahu!
Odpovědět
Profilova fotka
@margheritabianca To sice jo, ale chce to i tu pěknou židli... Sama mašle toho moc nezmůže :(
Odpovědět
Já si na židle dělala jen mašle http://www.beremese.cz/blog/jancip/al...
Odpovědět
A nevíte, jak to levně vyřešit, když jsou židle ošklivé?
Odpovědět
Jo, ty mašle určitě stačej, asi do toho taky půjdu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
my potahy u hostiny mít nebudeme protože židle jsou moc hezké a bílé takže je možná jen ozdobí organzou. Zvažuji potahy židlí jen na obřadu ale také si myslím že organza postačí.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
mně se potahy nelíbí a přijde mi to i nepraktické, takže nebudou... židle mají na sále teď nové, tak nevypadají nijak zle... a doufám, že ani mašle nebudou, pokud se mi povede budoucí tchyni dostatečně umírnit :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?