Pivoňky a květinová svatební výzdoba - cena

Ahoj, Neměl z Vás někdo květinovou výzdobu z pivoněk v podobném množství? 3družičky 1svědkyně 2maminky 2otec svatební kytice svědek + jestli je i něco pro družby- 3? 8kulatých stolů Poměrně by měla zajímalo, jak se to cenově pohybuje, ráda bych se vešla do 6-7tis, ale vím, že pivoňky jsou poměrně drahé... ale nechci to s tou výzdobou moc přehánět.. Děkuji, (pokud je zde nějaké podobné téma, tak se omlouvám)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@mpbg Ahoj, my jsme měli kytici pro mě, něco trochu do vlasů, dvě kytičky pro maminky, jednu korsáž pro ženicha, dvě pro svědky a dvě pro tatínky. K tomu 4 kytice na stoly. Na kytice můžeš mrknout u mě v albu. Celkem nás ta sranda vyšla cca na 8.500, nic levného. Je teda pravda, že těch květů pivoněk tam bylo hodně, kdyby se to s něčím namíchalo, vyšlo by to na míň. A svatbu jsme měli vloni na konci června, kdy už měly pivoňky dávno po sezoně, takže stály na burze hodně.
Odpovědět
@dmiska Ale máte to moc hezký, 8500 je dost, a já bych jich potřebovala ještě více :-/ My máme v půlce května. To budu muset ještě promyslet. Každopádně děkuji :-)
Odpovědět
Podla mna urobis najlepsie, ked niekoho kontaktujes, aby ti spravil nabidku. Myslim, ze v kvetnu maju pivonky sezonu, tak by si sa mohla vejit. A ked nie, mozes to nakombinovat s inymi kvetmi. Dobry florista ti poradi.
Odpovědět
Ahojte, plánujeme svatbu sestry a ona přišla s tím nápadem, že by chtěla výzdobu mít s volně řezaných květin, které by třeba i svázala do nějakého krásného aranžmá. Myslíte si, že je to možné? Nebude to moc drahé?
Odpovědět
ptala jsem se a jedna pivoňka vyjde od 70 - 90 Kč....takže to opravdu není levná záležitost, hortenzie 100Kč jedna květina ;-)
Odpovědět
Delali jsme svatby v byvale praci... a cely vetsinou ve Vasem pripade.. nevim jak je to vsude.. cca 250kc druzicky cca350kc maminky 1500svatebka 150 klopa pro zenicha a svedky pro zenicha max do 200... ale vestinou oolem 150 kc a na stoly zalezi co si navolite... rozmezi 250-500kc... ale kdyby jste volila kombinace vyjde vas to.levneji... treba par pivinek hodne gypsy ( nevestina zavoje) zelene a ja nevim jine doplnujici kvety... nebo si koupit kvetiny zvlast dat do kazdeho stolu vetsi pruhlednou vazu a kvetiny tam jen narezat do kaminku treba... hned se usetri... jinak podle me cca vaae kvetinova vyzdoba pocitejte...kolem 6 tis ;-) , tak uvidite...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) my budeme mít podobně řešeny květiny...respektive úplně stejně :) a měli bychom se vejít do 6 tisíc podle rozpočtu. Pivoňky jsou krásné, ale drahé :))) V těch 6 tisících je kytice nevěsty, svědkyně, 2 pro maminky, 1 pro babičku, 3 korsáže, 3 kytičky pro družičky (každá družička bude mít jen jednu pivoňku), 8 květin na svatební stoly (1 květina do 1 vázičky). Svatbu máme 20.06.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já budu mít pivoňky .. 50,-kč/ks
Odpovědět
já budu mít nakonec tulipány, a celou výzdobu budeme mít za 10-12tis
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla pivoňky ve svatební a odstřižky na pár dekorací. Záleží kdy je budeš potřebovat, mimo sezónu jsou dražší ale ve velkoobchodě se dají v sezóně sehnat levně. Za komplet květiny jsem dala 3-4 tisíce a to jsem se s velikostí sakra rozšoupla :-D
Odpovědět
Pokud bude mít velkou svatbu a moc hostů, tak bych do toho moc nešla, aby jste si to svazovali sami, ale pokud bude svatba menší, tak proč ne :) Podívejte se na Florea, tam mají levné kytky docela :) a výzdobu za 10-12 tis, co všechno tam budete mít? :)
Odpovědět
Ahoj, zrovna dneska jsem se ptala v květinářství a prý hodně záleží na sezoně, dnes se prý pivoňky sehnat dají, ale stojí v nákupu 200 Kč/ks...mě zajímal konec června a to může být prý podobně... :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@janusx Coo? 200,- Kč/ks? Já budu mít za 50,- Kč/ks
Odpovědět
@janusx @hanca1234 Pivonky v sezóně vyjdou na nějakých 50-60 Kč (dle lokality, množství, velikosti, kvality,...), ale pokud sezóna není, můžou se ceny vyšplhat klidně i na ceny kolem 150,-. A pivonky nejčastěji kvetou v červnu, v červenci už končí. Třeba loni odkvetly díky brzkému létu dřív a tak mě v kytici také vyšly draho.
Odpovědět
přesně tak, cena 200 Kč je cena, za kterou se koupí dnes, v červnu to může být jiné, v mém případě už asi odkvetlé, konec června...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
My budeme mít bílé růže a cena za kus je 25Kč :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kupovala jsem vše přes velkoobchod květin STORGE v Praze, hortenzie v květináči 60korun/kus, na každé byly minimálně 3 velké květy.. Pudrově růžové růže za 14 korun kus, gypsofilla ( růžová, říká se jí nevěstin závoj) celý balík za 500 kč. U té gypsofilly stačí dva balíky a máte vyzdobenou celou svatbu. Na pivoňky si myslím přestává být sezóna, navíc rychle vadnou - mrkla bych se spíš na anglické růže, vypadají hodně podobně a tam je kus za 60kč. U velkoobchodu je potřeba zaregistrovat se na živnosťák, stačí někdo známý, kartu si můžete půjčovat. Mají pobočku i v Brně,přivezou Vám co budete potřebovat. Nepracuji pro ně, ale už asi 5 kamarádkám jsem tam nakupovala kytky na svatbu a vždycky maximální spokojenost:)
Odpovědět
25Kč za kus bílé růže? To je hodně slušná cena, je to tím, že je ted jejich sezona?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem chtěla taky pivoňky, ale jelikož v dubnu ještě nejsou a pokud by byly, stejně by byly nad cenou, tak jsem to vyřešila umělýma. Sice to není zas až tak "kouzelný", ale ušetří to i hodně starostí v den svatby. Přecejen to nemusíš nikde vyzvednout, ani hlídat, jestli nezvadne. :D
Odpovědět
To nevím zda je to tím, ale asi ano, ale bereme to přes e-shop, tak asi i proto je to levnější :)
Odpovědět
Je fakt, že přeš internet je skoro všechno levnější.
Odpovědět
A hlavně vydrží i déle, to je pravda no :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Dobrý den, děkuji za tuhle diskuzi, v sobotu jsem se scházela s květinářkou a říkala mi, že svatební kytice atd. z pivoněk minimálně 5 000 Kč , přítel mi furt tvrdí, že je to předražené, ale jak tady píšete záleží na kolik výjdou pivoňky. My máme svatbu 6.7. tedy už mimo sezónu, prej se může taková pivoňka vyšplhat až na nějakých 130 Kč/kus.
Odpovědět
Profilova fotka
@paja_f Dobrý den, na pivoňky v červenci je pozdě, pokud je chcete za dostupnou cenu. Ale zkuste zvážit druhy růží, které se pivoňkám velice podobají a cenově jsou příznivé, posílám pro inspiraci. Sandra ze Svatebního Kvítí
Odpovědět
Dobrý den, původně jsem chtěla také pivoňky, ale po domluvě s květinářkou jsem zvolila růže, které pivoňky připomínají, a mají daleko příznivější cenu. Ty růže vypadají fakt tak podobně, že by se to dalo skoro i zaměnit. :-) Paní nahoře posílala obrázky. Záleží, kolik chcete do svatební kytky investovat. :-) A zda ty pivoňky jsou něco, na čem trváte. Ale jak říkám, dá se to pěkně nahradit jinými květinami, které vypadají stejně krásně.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@stanka898 já třeba trvám no :)
Odpovědět
Profilova fotka
@aimeeweddings Nj. ale bacha na to, živnosťák musí být na živnosti které se k tomu vážou. Třeba kuchař s živnosťákem si ve Storgi ani neškrtne. Jen aby se pak někdo nedivil...
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám svatbu 7.9. a pivoňky bych ráda taky no bude to mazec, ale já je chci jen do své kytice a z toho čím se bude doplňovat výše zbytek výzdoby.
Odpovědět
Mela jsem kytici z pivonek pro sebe a svedkyni, krasne, ale bylo to opravdu drahe, nic nevydrzely a nesly ani ususit. :( Ale I tak jsem rada, ze jsem si nevzala ruze, ktere nesnasim. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?