Netradiční výzdoba - stop jedné barvě, organze a umělým ozdobám

Holky poraďte. Nemám ráda uniformovanost. Nechci svatbu ladit do žádné barvy - pořád se mě všede ptají na barvu svatby - prostě bílá! Úplně bílé samozřejmě všechno nechcu, aby to tam v červnu nevypadalo jako na zasněžené louce, ale nějak střídmě ozdobit. Nelíbí se mi jak je vše laděné do jedné barvy, příjde mi, že teď každá druhá svatba je fialová, jsem alergická na organzu, na umělé okvětní plátky růží, plastové kamínky a podobné. Mám ráda minimalismus, přírodno, čistou eleganci, chci to mít jemné, žádná křeč, ale za boha nevím jak na to. Nemáte nějaký tip? Moc děkuju
Odpovědět
Mě se strašně líbí ty přírodní svatby - stůl s klasickým bílým ubrusem, bílé ubrousky, krémové svíčky na těch podtáckách ze dřeva, sem tam vázička s nevěstiným závojem...romantika
Odpovědět
Mrkni mi do alba, výzdobu jsme měli vesměs bílou a jen květiny a ubsousky byly barevné.
Odpovědět
Já budu ladit do tyrkysové, ale neplánuju chuchvalce organzy, ani plastové kamínky a podobná zvěrstva, úplně vidím, jak se mi tam tím některé z přítomných dětí dusí ;-) Myslím, že stačí třeba ubrousky v jedné barvě a kytky/svíčky, ať to nepůsobí úplně nemocničně... Něco jako tohle třeba... třeba v béžové...
Odpovědět
Já si skoro vše vyráběla sama, postupně a tak nějak podle svého a tak to snad mělo trochu origoš nádech... laděný jsme to měli do zlato-jemně růžové, ale decentně, bylo to spíš jemný, stůl skoro jednobarevný a byli jsme nadšení....působilo to elegantně, decentně a slavnostně..... taky jsem nechtěla trio "organza-kamínky-perličky" apod..... sice jsem si s tím dala dost práce a stálo to ve finále i nemálo peněz, ale za tu krásu to stálo.
Odpovědět
Svatbě laděné do jedné barvy jsem se chtěla vyhnout, protože se mi to hrozně nelíbí. Ubrousky byly v kombinaci bílá+ bílá s flitry, cedulky v různých barvách, výzdoba hodně květinová(a myslím,že jsme za ni ve finále v porovnání s ostatními páry nedali ani tolik peněz- například vázičky jsme měli půjčené oproti vratné kauci od květinářky).
Odpovědět
@carolyncassady To je prostě nááááááádhera!!!!!
Odpovědět
Děvčata děláte mi radost a máte úžasný vkus!!! Já ještě přemýšlela nad jutou, na tu jutu krajku a místko kytek na stolech z ikey květináče + ty podtácky, do květináčů pouze trávu (osení) a třeba větvičku nevěstina závoje a na tácky jen svíčku....co vy na to?
Odpovědět
@carolyncassady jinak tu klícku taky chcu, místo truhličky, mám ji vyhlídnutou už dlouho :) Jen mám trochu strach - očekáváme svatební dary peněžní, tak aby to z toho nevypadávalo - jaké máš zkušenosti?
Odpovědět
@zirafkasevdava jé dík, no vyhrála jsem si
Odpovědět
@zirafkasevdava Každej to dával v obálce nebo s přáním a drželo to tam pěkně, jen narozdíl od krabice jsme měli strach aby se nestalo že třeba někdo z personálu otevře a vezme si pár obálek, tak nám na to kamarád dohlížel a po naplnění jsme si klícku odnesli raději na pokoj kde jsme byli ubytovaní
Odpovědět
@carolyncassady No na všiváky personál jsme zapomněla :) musíme to mít asi na očích :) a jak velkou klícku jste měli? A někde z netu?
Odpovědět
@zirafkasevdava Od jedné kočky tady, byla celkem větší, ale přání velikosti A4 se do ní nevešlo... zase jsem ji tu pak prodala
Odpovědět
Článek se načítá
@zirafkasevdava Tady ji máme na nějaké z fotek: http://www.beremese.cz/blog/carolynca...
Odpovědět
@zirafkasevdava Jestli zvažuješ jutu, koukni do mého inspiračního alba, co jsem teď začala tvořit http://www.beremese.cz/blog/jancip/al...
Odpovědět
Taky se mi nelíbí přeplácané stoly plné kamínků, umělých kytiček a podobných nesmyslů. O organze s přítelem diskutujeme, ale líbí se mi jednoduché čisté stoly, prostě jen prostřené. Nám se svatba točí kolem levandule, takže se u nás budou vyskytovat fialové, krémové, přírodní a sem tam zelené drobné prvky. Ale převážně půjde o květinovou výzdobu, případně ubrousky a jmenovky. @handangervidda Taky za výzdobu nedávám skoro nic. Budu ji mít za poplatek z restaurace a teď jsem teda koupila pár váziček a stuhu, ale to jsem někde lehce přes stovku. Samozřejmě něco budou stát květiny, al to vnímám jinak, než když se to utratí za nesmysly.
Odpovědět
My budeme mít svatbu na místě, kde mají krásné dřevěné stoly a židle. Taky jsem uvažovala nad Jutou s krajkou, ale prý dělá juta nepořádek... Nevím. Nakonec do přírodna nepůjdu a chci to mít čisté, elegantní a ne přitom přeplácané, takže nejspíš zvolím jen bílý běhoun, který obšiji krajkou. Takže přiznám stůl. Druhá, levnější varianta je, že tam nechám ubrus v barvě šampáň, který máme v ceně a jen doprostřed dám bílý běhoun - ale nevím z čeho. Kdyby jste měli tip, napiště ;-)
Odpovědět
@carolyncassady naprosto dokonalé! Vidím, že jste měli bílý ubrus a "nějaký běhoun". Mohu se zeptat, z jakého materiálu, případně kde je k sehnání?? Děkuji ;-)
Odpovědět
Holky musím se Vám pochlubit mojim úlovkem...ještě nevím, zda to dám na jutu, nebo jen tak, ale mám konečně širokou krajku, šíře 16,5 cm a jsem z ní nadšená
Odpovědět
Ahoj, posílám pro inspiraci ;-)
Odpovědět
...
Odpovědět
@carolyncassady Prosím tě, vím, že to tady asi úplně nepatří, ale neprodáváš náhodou ty zlaté podklady na jmenovky? :-) @zirafkasevdava: nás se zase každý ptá na "téma" svatby a my říkáme, že tématem je svatba (původně jsem chtěla říkat láska, ale pak jsem se bála ozdob ve tvaru srdcí :-N). A co úplně nesnáším, je křečovité ladění výzdoby a svatebčanů. Já nevím, ale fakt nemám potřebu sladit se s ubrusem :-D My budeme mít výzdobu zlato-hnědou, úplně jednoduchou. Původně jsme chtěli kombinaci navy blue (hodně tmavě modrá) a bílé, ale ve chvíli, kdy se k našemu překvapení všichni naši svatebčané rozhodli se slaďovat do odstínů modré, jsem si řekla, že fakt nechci, abychom vypadali jak na meetingu ODS :-D Navíc jsme nakonec změnili prostředí původní hostiny a já se rozhodla pro výzdobu v luxusních barvách zlaté, hnědé a sem tam tmavě červené. A vypadá to nádherně. A ač se to možná podle popisu nezdá, tak to, že svatebčané budou oblečení v tmavě modré a výzdoba je zlato-hnědá, vůbec nevypadá přepláceně, ale naopak to působí přirozeně, elegantně a jaksi kompaktně. Já nevím, ale ta záplava růžové v albech se mi fat nelíbí. Pokud nevíš, jak a co, doporučuji se nechat inspirovat prostředím. Nech se inspirovat tím, jak to konkrétní dané místo vypadá a pak si představ to,co máš ráda ty. Zbytek už přijde samo. tedy aspoň u mě to tak chodí. Já jsem výzdobu nemusela nijak složitě vymýšlet, všechno přišlo samo :-)
Odpovědět
@simone5 No růžová mi až tak nevadí, když je jen jemně, ale mám pocit, že se rozthl pytel s fialovou. Ladit hosty nebudeme, svědkové se nás ptali, co na sebe, řekla jsem jim, ať jsou v tom, v čem se budou cítit pohodlně a dobře a vím, že si to můžu dovolit říct, že nepříjdou v teplákách, ale řešit zda bude mít svědek kšandy a motýlka nebo kravatu, to fakt ne. Tvoje barevná kombinace zní pěkně, kdysi jsem snila o bílé jen s detaily stříbrné a zlaté (takto ladím vánoce), ale nakonec se budu držet toho přírodna. Hotel je sice luxusnější a všechny předešlé svatby byly ve stylu organzy, ale je to bývalá hornická budova (cihlová), takže si myslím, že ladit to tam bude. Téma svatby mi taky příjde divné :) Teda až na retro styl, to se mi líbí moc, ale na to bych neukecala ženicha a je to svatba nás obou a jak jsem řekla, chci ať se všichni cítí pohodlně. Takže to zatím vypadá na jutu, bílou krajku a nevěstin závoj ve vázách, zbytek dekorací do bílé (např. klec na přání atd). Pošli pak prosím fotku, jak vypadala ta tvá :)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezky den, mrknete na stranky nasi pujcovny, myslim, ze byste si mohla vybrat - presne na takove svatby, jake popisujete, se zamerujeme :-)
Odpovědět
@savethedate Děkuju za tip
Odpovědět
@zirafkasevdava Ale já mám taky ráda růžovou a celkově mám ráda barvy, ale to ladění prostě nesmí být křeč, přesně jak píšeš. To, co popisuješ, zní krásně, budete mít určitě krásnou svatbu ;-) A fotky pošlu ráda, snad na to nezapomenu. :-)
Odpovědět
@vendule ty běhouny, to bylo jediné co nám zajišťovala restaurace, takže nevím bohužel
Odpovědět
@simone5 dělala jsem je jen na naši svatbu - přesný počet kusů a byly slepené s těmi jmenovkami, takže už bohužel nemám
Odpovědět
@carolyncassady No jo, škoda. A můžu se zeptat, kde jsi je kupovala?
Odpovědět
@simone5 sehnala jsem ten zlatý papír od známého, kde ho vzal on, to nevím /byl to velký formát a já z něj ty kartičky stříhala/
Odpovědět
Holky moje řeč! už jsem se málem nechávala unést tím, že se okolí netváří na jednoduhou výzdobu - bíé ubrusy, zavařovačky s krajkou a v tom kytky a maximálně ubrousky v růžové, která se sem tam objeví v kytce atd. už jsem začínala pomýšlet na organzu a vy jste mě z toho zase dostaly! díky!:-))))) STOP organze!!!!:-))))
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?