Co přijde po boho a blogerských svatbách?

Ahoj, napadla mě jedna věc..poslední dobou bývám často jako host na svatbách....byla jsem asi na šesti.. a všechny krásné, ovšem musím říct, že všechny stejné...bylo to co se výzdoby a šatů a dortu a hostiny týče, neustále o tom samém... vidím momentálně dva trendy : 1. klasický (trochu konzervativní a od devadesátek téměř neměnný) - nevěsta bílé princesovské šaty s korzetem a drdol se závojem, dort potažený marcipánem a všude barevná organza, jako kytka klasické "žezlo" (já tomu říkám "koule na tyčce") 2. blogerský ( boho, vintage....) - nevěsta má úzké splývavé šaty bez korzetu, v drdolu nemá závoj ale květy, dort je naked, stojí na talíři z dřevěné kulatiny a všude kolem jsou cupcaky. výzdoba není z organzy, ale juty, tylu, krajky....vintage věci, staré rámy, fotokoutek, nápisy bílou křídou na černé tabuli... kytka luční, víc rozčepýřená. ten první klasický styl mě osobně už připadá až moc konzervativní a přežitý a nelíbí už se mi...přpomíná mi svatby ještě z devadesátých let, více se mi líbí "blogerský styl. Jenže jak už jsem byla na tolika svatbách, je to všude stejné...boho svatby, fotokoutek, vintage, a když ne tohle tak ta klaická organzová svatba v šatech s korzetem což mi přijde snad ještě horší... prto by mě zajímalo - teoreticky - co si myslíte, že bude v trendech, až se všem "zají" bohosvatby, vintage a blogerské svatby? ať tohle téma slouží jako sbírka opravdu netradiční a opravdu nejnovější inspirace..:)
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady Myslím, že teď přijde na řadu spíš takový industriální styl. Továrny, haly, jednoduchost a přesnost. :-) Respektive v zahraničí už se to rozmohlo dost, tak teď je otázka kdy se to dostane k nám. Ale dost se na to těším. Aspoň tu bude zas něco jiného. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak aby bylo jasný co myslím, tak něco takového.
Odpovědět
@limda super, díky za příspěvek, doufala jsem právě, že bude mít někdo nové info ze zahraničí:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych očekával že lidi budou pořád víc směřovat k jednoduchosti, což je v podstatě smysl boho stylu, ale nemusí to být takový to vintage boho jako všichni známe... Spíš si myslím že bude čím dál oblíbenější mít jednoduchou svatbu na pěkným místě s minimem výzdoby a dekorací. Spousta lidí mi říká že právě něco takovýho to by byl jejich sen, mít vše co nejjednodušší a zaměřit se jen na skvělý lidi a skvělou zábavu. http://vanmiddleton.com/wedding/angel... Tahle autralská jednoduchost v propojení s přírodou si myslím že by Český republice taky slušela :) To není boho, to je prostě jen pěkný a jednoduchý a jsem docela rád že takových svateb mám domluvených čím dál víc ;) Nemyslím si že by se v dohledný době trend změnil úplně na druhou stranu z jednoduchých svateb na nějaký složitější.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky by me to zajimalo. Jsem hrozne zklamana, protoze jsem uz jako mala chtela venkovskou svatbu a ted se zdesenim zjistuji, ze je to zrovna in :-( Ale asi neni dulezite byt za kazdou cenu originalni...
Odpovědět
Já nevím, ale podle mě je důležité , aby byli spokojení jak novomanželé, tak i hostě a dobře se bavili. Myslím, že je jim úplně jedno v jakém je svatba stylu a jaké jsou dekorace. Důležité jsou vztahy v rodině a hosté, kteří dělají tu svatbu takovou, jaká potom ve výsledku je. A hlavní je to, že TI DVA se vzali, nebo ne?... :-)
Odpovědět
Souhlasim s @limda, tovarny, industrialni styl, geometricke tvary, jsou presne to, co momentalne leti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete tipy na něco trochu netradičního, pojďte do skupiny Proti proudu http://www.beremese.cz/group/6652/det... ;)
Odpovědět
Teda, to je zajímavé číst... Mně se ty "boho svatby" taky moc líbí - ale jak píšete, je jich tolik, že jsou jedna jak druhá. Skoro všechno tady ve "Vybrali jsme" je krásné, dokonale vyladěné, ale na jedno brdo. Zahraniční trendy nesleduju, takže mě překvapilo, že naše svatba je vlastně prudce in. :-D Máme svatbu v prostoru Dolu Michal - milujeme to tam, jsem z Ostravy, industriální scenerii Dolní oblasti Vítkovic mám vytetovanou už leta. Kdykoliv to někdo zjistí (obřad bude ve strojovně, následně focení v řetízkové šatně), tak zdvořilostně řekne něco jako "zajímavé" ale vidím, jak si v duchu říká, kriste pane, co to je za hnus...
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella Hnus to není ani náhodou! Já jsem třeba čistě přírodní člověk (ne lesana, jen mám ráda přírodu :-D ), takže mi místní styl dost seděl a až mi bylo líto, že tak ta naše svatba vlastně zapadne do jednoho velkýho boomu tady. Chvíli jsem díky tomu přemýšlela i o nějaké té hale, ale nakonec prostě zvítězilo srdce s tím, že "tady holt nebudu za hvězdu, to jde rozdejchat". :-D Ale co tim chci říct, užívej si to, že tu budeš originální a "in" proto, že jsi se pro to sama rozhodla a ne proto, že tě k tomu dohnal místní boom. To je strašně super. :-) A jestli to budete mít tak pěkný jak to zní, bude to dokonalý. :-)
Odpovědět
@shigella nahodou, treba ty prostory na Tve posledni fotce se mi teda libi hodne!! A pokud to tak mate z duvodu, ze se vam to libi a vystihuje to vas (a ne proto, ze je to in), tak je to super! Ja uz ani inspirace tu moc nesleduju, je to v 99 % bud veneckova vila v dlouhych krajkovych satech v lese s vyzdobou z juty nebo kudrlinkova nevesta v korzetu na zamku s fialovou, tyrkysovou nebo cervenou vyzdobou salu.
Odpovědět
Naprosto souhlasím, je to všechno stejné, neoriginální, zaměnitelné. To mě vlastně odradilo od přírodní svatby, původně se mi ten nápad moc líbil, ale pak jsem viděla další a další... A co se mi osobně vůbec nelíbí je uzavírání svateb na poničených místech. U zřícenin, polorozpadlých zdí a omlouvám se, ve zrezlých a rozbitých industriálních prostorách. Vlastně vůbec nechápu proč. Je to něco jiného, to ano, ale jinak mě to spíš odpuzuje. Takže tudy naše cesta nepovede. Další možností jsou svatby ve stylu fantasy, historické apod., které se mi sice líbí velmi, ale to by u snoubence neprošlo. A pak zbývají zcela originální svatby inspirované něčím, co mají snoubenci společné, třeba krásná geologická svatba, kterou měla @amenophus. Viděla jsem také fotky nádherných cestovatelských svateb. Proto si pohrávám s myšlenkou udělat svatbu na téma vycházejícího z našeho budoucího společného příjmení. Jenže poslední dobou přemýšlím nad tím, proč se vlastně o originální svatbu snažíme? Je to důležitý krok, jistě, ale ještě jsem neslyšela o nikom, kdo by se snažil mít originální pohřeb nebo třeba porod.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ceriii No, u porodu bych byla opatrná, tak je alternativních ženštin a výmyslů až až ;) Jinak já měla svatbu klasickou a strašně moc jsem si ji užila. A rozhodně bych neměnila, nepřišla mi nudná, obyčejná nebo konzervativně neoriginální. Já si chtěla užít samotnou svatbu, obřad atd. A je sice super to mít na fotkách a na oko čupr moderní a neokoukané, ale na druhou stranu spousta nevěst tu řešila, že jim vázla zábava, což mi přijde horší než to, že jsem měla bílé šaty a dort s marcipánem...
Odpovědět
Profilova fotka
svatba by hlavne mela vypovidat neco o tech dvou, at uz je jeji styl jakykoliv. Takze tematicky svatby beru. Rozhodne bych se nevdavala v nejakym stylu jen proto, ze je IN - nejsem ovce. Boho se mi nelibi, uz jen proto, ze je to proste ted momentalne v mode. My meli namornickou, ja miluju prouzky, on miluje more a plachetnice a vsichni mame radi svobodu mysli. V tom byla symbolika ;-) Bylo neco klasickyho, ale ne tradicniho. Proste po nasem...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych řekla, že na svatbě jako takové už nic moc originálního najít nejde a trendy se vždy objevují v nějakých "cyklech". Co si tak pamatuju, tak kolem roku 2010 to tu byla samá šlehačková princezna na zámku, v roce 2013 se pomalu začaly objevovat první "víly" s věnečkem, teď mi přijde, že hodně je hodně v kurzu "padesátkový retro"... no a za pár let se třeba zase dočkáme těch princezen a tak to půjde pořád dokola. Opravdu "originální" svatby bývají pouze pokud třeba daná dvojice vyznává nějaký více či méně tradiční koníček/zálibu/životní styl. Bylo tu vidět například několik svateb v historických kostýmech, ale tam bylo poznat, že na tom ujíždějí všichni. Těžko si představím, že Maruška s Pepou, co rádi chodí na fotbal, se převlíknou za Robina Hooda a Marianu jenom proto, že je to zrovna in 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ceriii ad originální pohřeb: pamatujete ten díl Comebacku, kdy Ozzák vypravoval funus pro svého kamaráda Prase? :-N
Odpovědět
@mr_falko Námořnický styl je super a taky se mi líbí. Když jsem byla mladší (o dost) prohlašovala jsem, že se nevdám, pokud na svatbě nebude alespoň jedna loď 😀 @mon_88017 Mně se po napsání toho příspěvku pár originálních pohřbů taky vybavilo, asi v jedno případě to bylo ku prospěchu věci a jinak katastrofa. Jinak my uvažujeme o origami inspiraci se zvířecím motivem podle snoubencova přijmení, ale hodně bude záležet na místě, které nakonec vybereme. Jsem spíše zastánce minimalistické výzdoby, organza mě spíše děsí, takže jsme se domluvili, že nejprve vybereme nějaké místo, které bude odpovídat našim (náročným) požadavkům a podle toho doladíme styl a výzdobu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mrkni do mého alba, my měli na statku v retro stylu 50-60 let, spíše puntíkatá párty, než klasická svatba. Obřad ve stodole. Líbí se mi jak boho, tak vintage, ale jak píšeš dnes je to skoro všude (a tím, jak je to všude, tak se mi to líbit přestává). Já jsem ráda originální (i když vím, že styl naší svatby už je taky celkem známý).
Odpovědět
Profilova fotka
@ceriii Dekuju za chvalu x-) Jinak co se porodu tyce, tam muze bejt cokoliv alternativniho celkem o hubu a co se pohrbu tyce, ten si neplanuje clovek sam, tak to neovlivni :-D. Ja bych treba taky chtela nalozit na lod se zbranemi nepratel, poslat na more a zapalit. No ale vysvetluj to tem pozustalym a hlavne uradum, vid... :-D
Odpovědět
@amenophus haha to se můj drahý nesmí dozvědět, nebo si musím dát záležet a umřít první, protože takový pohřeb bych nechtěla zařizovat :-D Jinak souhlasím s @mr_falko. Svatba by měla být odrazem těch dvou lidí a vlastně i jejich rodin a přátel. Stylizovat se do něčeho jen proto, že je to na beremku/pinterestu/kámoškatomělataky mi prijde hloupé.
Odpovědět
Nezapomeňte, že málokdo sleduje svatby tak jako my tady. Já už jsem tím taky celkem znuděná, ale dokud jsem nezačala koukat tady, tak jsem vůbec netušila, jak svatby v posledních letech vypadají :-D A tak na tom je drtivá většina hostů na svatbách. Babičky budou ohromené nad originálností organzy na stole a budou se divit, jak jste přišli na něco tak natradičního jako je třeba fotokoutek :-D Já taky vůbec nechápu řešení nějakých trendů a originálnosti. Jak už tu padlo, svatba má vystihovat snoubence a to, co pro to ně znamená. (pro mě to třeba není příležitost k prezentaci mého dokonalého vkusu a toho jak jsem in ;-) )
Odpovědět
Já třeba chápu svatební trendy či originalitu v trochu jiném smyslu, než tady občas zaznívá. Svatební nebo jakýkoli jiný módní trend beru jako něco, co se buď nově, nebo znovu objevilo a co je tak jedinečné, že se to zrovna v tu dobu uchytí. Beru to jako prostředek pro inspiraci, a na tom nevidím nic špatného. :-) Podobně to mám s originalitou. Často se mi zdá, že originalitu většina zdejších uživatelek vnímá jako něco křečovitého a nepřirozeného. Já naopak vnímám originalitu ve smyslu jedinečnosti. Originální pro mě není to, že si někdo udělá svatbu třeba na hnoji, jen aby se odlišil a byl hustý. Originalita je pro mě to, když se snoubenci během příprav zamyslí nad tím, jací jsou a co je spojuje a podle toho svatbu udělají. Právě takto pak vznikají tématické svatby, které mohou být pro ostatní třeba šílené, ale pro snoubence bytostně přirozené. :) Já si dovolím tvrdit, že my jsme svatbu originální měli, ale ne proto, že bychom se děsně snažili se odlišit, ale protože jsme si ji udělali takovou, jací jsme. A k těm trendům: ve světě začínají být trendem např. barvy marsala nebo korálová, co se týče tématu svateb, kromě boho a vintage stylů, které zůstávají, začínají být trendem naturalistické svatby. Je to vidět hodně na svatebních šatech: spousta návrhářů teď udělala kolekce šatů, kde je vidět hodně nahé kůže. Pořád vede krajka a různé aplikace a korálky, dále je to takový nedbalý až roztrhaný styl šatů a proti tomu róby s třpytivými aplikacemi, blyštivými vršky, spadlými ramenami a tenoučkými ramínky. Jo a jednoznačně vedou také róby z tužších materiálů. Korzety jsou už dááávno out. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Super téma! Nastupující a zatím málo se objevující industriální styl se mi moc líbí, kontrast šatů, krásné nevěsty a "technického" prostředí skvěle funguje ;-) Ano, na brms tu vidíme desítky podařených svateb, vše do detailů promyšlené, ucelené, nechybí tematické svatby - tady už to začíná být takový "trapný standard" - ale většina lidí z venku vůbec netuší, co je dnes in a pak jsou na svatbě překvapení a nadšení, takže každý ať si vše zařídí dle jeho vkusu. Co mně se ale líbí na dnešních svatbách, je to, že je ve fotografii a videu kladem důraz na lásku a pocity - tutam jsou strnulé fotky s pohledem do dáli, které jsou nicneříkající... To, že láska a emoce zabírají na svatbě první místo je (předpokládám) jisté, že je ale konečně možné toto vše zachytit a následně pak i zachovat a moci si vše připomenout i s těmi všemi pocity (jak mi v tu chvíli bylo, proč se kdo smál, kvůli čemu brečel), to považuji za největší trend dneška a moc mě baví ty citově laděné svatby sledovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Přiznám se, že naše svatba ve stodole patří pomalu k mainstreamu, kdežto naši hosté na ní koukali pomalu jako na ufo :-D. Takže určitě nebuďme tak kritické, protože BOHO / vintage svateb je pořád poskromnu (ač nám to tady nepřijde). Svatbu jsme ladili tematicky a zvolili jsme cestovatelské téma (protože to nás prostě vystihuje). A právě s tématem se dá podle mě hodně vyhrát (na slovenské verzi Beremka byla třeba nedávno Elfí svatba!). Jinak souhlasím, že budoucnost je v industriálním stylu nebo aspoň tento trend je v zahraničí in. Otázkou je, nakolik pružní budou starostové a matrikářky, když teď půlce z nich způsobují svatby v lomu nebo na paloučku pomalu infarktové stavy. V tomhle spatřuji velkou mezeru a to nezmiňuji neosobní proslovy dotyčných.
Odpovědět
Profilova fotka
@sierral na druhou stranu, vám by se chtělo mimo vaši standardní pracovní domu mrznout v listopadu někde v lomu/opuštěnej fabrice jen proto, že nějaká děvuška chce mít stylovou svatbu? Já ty úřednice někdy docela aj chápu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 No tak to je zas slovíčkaření, protože nikde netvrdím, že se chci vdávat venku a v listopadu nebo rovnou v prosinci k tomu :-D . Předpokládám, že nevěsty mají většinou soudnost. Tj. mluvím o květnu - září, kdy jsou teploty většinou aspoň 20 stupňů...
Odpovědět
Profilova fotka
@sierral Naprostý souhlas ;-) Největší průser jsou opravdu proslovy... Chápu, že asi není v silách matriky psát každému páru proslov na míru, ale stačilo by se jen trošku zamyslet a sepsat jeden, který se pak dá nějak upravovat... Já si napsala projev sama, neříkám, že je to ideální stav, ale alespoň se to pak dalo poslouchat, dávalo to nějaký smysl a všichni si pochvalovali, že neslyšeli ty klasické fráze, ze kterých mi vstávají chlupy na těle :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sierral ona může bejt pěkná klendra i v tom květnu :-) A co když je baba matrikářka po totálce kolene, na paloučku se jí bude blbě belhat, záskok za sebe nesežene, páč její kolegyně je doma na OČR s děckem.... Ale jo, teď už slovíčkařim a vymejšlim konspirační teorie :-D
Odpovědět
@mon_88017 Tak od toho jsou příplatky za obřad mimo obřadní síň. Je to "nadstandart", tak mi přijde v pořádku si připlatit (i když mi zrovna nic neplatili :-D ) a pokud není má naivní představa, že z toho něco mají i oddávající a matrikářka, tak by to mohli brát jako fajn příležitost k přivýdělku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my měli něco mezi vintage-roubenkovskou a klasikou (ale žádný marcipán ani organza!), a docela to spolu fungovalo. Výzdoba jednoduchá. Industry fotky máme ale nakonec taky, jsme teda asi progresivní :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?