Nemáme "barvu svatby"

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, chtěla bych se pro zajímavost zeptat - je tu některá taková jako já, která "neřeší" výzdobu? Myslím tím neřeší ve stylu, že neladíte vše striktně do jedné barvy, ale zkrátka si shromažďujete věci, které se vám zkrátka líbí, aniž by musely být v předepsané barvě... Máme místo, které je samo o sobě krásné a přemýšlím o tom, že ho vlastně není třeba ani nějak moc zdobit. Budu ráda za názory, mám dojem, že dnes musí mít každá svatba povinně "svou barvu". V žádném případě nemyslím svůj dotaz kriticky směrem k barevným svatbám, jde mi o názory :-)
Odpovědět
Myslím si, že vůbec není nutné řešit barvu svatby. Jde pouze o to, aby se výzdoba líbila tobě a manželovi, aby to nepůsobilo přeplácaně, ale jinak? Udělej si to podle sebe. Já jsem se vdávala před deseti lety a tenkrát se prostě na barvu svatby nehrálo a myslím si, že jsme měli svatbu pěknou. Stejně tak jsme neměli milion dalších věcí, které tu vidím v každém druhém albu... A co jako? Teď je to módní, za deset let bude žádané zase něco úplně jiného. Hlavní je, aby svatba proběhla hezky, byli jste spokojení a měli nač vzpomínat. ;-)
Odpovědět
Neměli jsme ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@janca92 Svatba jako taková by měla podle mě ladit především ke stylu nevěsty a ženicha a k místu, kde se to odehrává. My měli svatbu venku, takže jsem měla jasnou vizi: stoly do U s bílými ubrusy, na stolech jen "tácky" z břízy a na nich kytky. A protože se mi to zdálo samo o sobě takový "holý", tak jsem doprostředka dala jutový pás. Jen jsem tak nějak chtěla, aby to přece jenom k sobě ladilo, takže i místo obřadu mělo stejný "tácek" a slavobrána byla taky z břízy. Jo a na stolech v těch vázách byly růžový hortenzie, ze kterých jsem měla i kytici.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim ,ze barvu svatby mit nemusis ,ikdyz mozna ji uz mas:) ktera barva je nejvyraznejsi na miste vaseho snatku,nebo hosziny ?:)
Odpovědět
Profilova fotka
Barvu svatby jsme neměli, i když pár věcí jsme sladili - měla jsem růžovo bílou kytici, tak jsem tomu pár drobností přizpůsobila. Ale výzdobu na hostinu jsme řešili jen podle toho, aby se to hodilo do sálu. Ten byl sám o sobě dost hezký, tak jsem chtěla jen něco decentního. Barvu svatby mít určitě nemusíš, když výzdobu / nevýzdobu přizpůsobíš místu svatby, uděláš líp, než když budeš vše za každou cenu ladit do jedné barvy.
Odpovědět
@janca92 ,pokud mas hezke misto,tak neni treba konkretni barva,napr.pro venkovni svatby staci bile ubrusy a uz to vypada sladene. Mimochodem ubrousky a jmenovky mit taky budes, takze zdobeni skoro hotove a za me svicky, staci jednoduche, ale rozsvicene dodaji atmosferu. Nevesty, jako ja, ktere mely hostinu na sale v kulturnim dome barevnejsi vyzdobu potrebuji, aby to nebylo strohe :-)
Odpovědět
My měli kombinaci barev (zlatá a čokoládově hnědá), takže úplně bez barvy to nebylo, ale ty barvy jsem vybírala podle toho místa a výzdoba byla minimální (v těchto barvách jen ubrus, ubrousky, jmenovky, krabičky na výslužky a pár cedulí ve stylu "Svatební dary" apod.) a pak už jen květiny a miliony svíček, které udělaly parádu samy o sobě. Jinak jsem nic nevyráběla, žádné mašle na židlích, žádné běhouny, pompony a hlavně jsme se my jakožto svatebčané neladili spolu s výzdobou, ale sobě navzájem (takže jsme nebyli v barvách hnědo-zlaté, ale navy blue, protože nám oběma sluší). Pokud je místo krásné samo o sobě, netřeba jej zdobit. :)
Odpovědět
Taky jsem chtěla vybrat hezká místa, abych se pak už nemusela moc snažit :-) (to se týkalo i výběru exteriéru na focení:-) ). Proti vymazelným svatbám rozhodně nic nemám, ale věděla jsem, že je to nad moje síly. Měli jsme na stole jen bílý ubrus, bílé látkové ubrousky+květiny, barevné jmenovky a meníčka a trochu parády nadělaly i lahve s vlastními etiketami, jinak nic. Zbytek místnosti taky nebyl vůbec vyzdobený a myslím, že toho by si stejně nikdo nevšimnul...My sami jsme byli jen ivory, žádná další barva. Svědkyně a rodiče se bezděčně sladili tak nějak sami k sobě navzájem a nakonec to výborně ladilo i s kostelem, takže já jsem to měla bez práce a byla jsem spokojená :-)
Odpovědět
My taky nemáme barvu svatby, máme téma svatby, to jsou "Vánoce". Kdybych se vdávala v létě, měla bych téma "svatba" :-D Ale tak jasně, že když mají drůžičky červené kostkované sukně, tak že k nim neobjednám žluté kytky. Snažim se to sladit, aby se to k sobě hodilo, ale barvu jako takovou nemáme. Ani nevim, jaký budeme mít např. ubrousky, nechávám to na restauraci.
Odpovědět
Když se mě na to někdo zeptá, už odpovídám, že to bude ta, co bude ve slevě :D bílá vede, jelikož to bude venku, tak asi i zelená a ostatní aby to ladilo, ale ne striktně jednu barvu, to by byl strašný nervák :)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi k tobě mám blízko, nejdřív jsem plašila s barvama, chtěla jsem přírodní a bílou krajku ale nakonec nemám ani krajku na šatech a všechno je jinak :-D naše místo je celé ve dřevě a samo o sobě je krásné, navíc nebudu mít možnost si to já vyzdobit osobně, protože den předem to udělat nemůžu, prostory budou obsazeny a ráno to nedám :D udělá mi to manželka majitele a servírka, viděla jsem jejich práci a jsou to holky šikovný, jen jim řeknu, jak si to asi představuji a donesu si věci, nebo mi je i oni za nákupku někde seženou, ještě nevím jak budou vůbec stoly jestli spojené uvnitř nebo kulaté venku, to dle počasí, takže zatím to nechávám být ale vzhledem k tomu, že můj partner se bude ženit ve vojenské uniformě určitě tam bude zelená a světle růžová s bílou v kytici a nějaké štrasové prvky, které mám na šatech se objeví na vývacích a malé družičky budou mít bílá tílka/trička uvidím co seženu a šifonové sukýnky nevím jaké barvy možná bílo růžové se zelenou stuhou v pase ale to zatím nechávám být, všechno může být ještě jinak, je to daleko. V únoru jdem na pohovor s majitelem restaurace a dohodnem se co a jak bude.
Odpovědět
Profilova fotka
@janca92 videla som to podobne... nepacila sa mi ziadne konkretna farba a ani tradicna vyzdoba... tak som sa snazila byt kreativna a skladala som farebne origami jaraby. takze to bol skor styl nez farba :D teda nechcela som ziadnu temu ani styl ani nic... len som chcela nieco ine nez obycajne... mrkni album ak chces :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@janca92 Svatba bez barvy svatby je těžkým porušením svatebních zákonů, budeš popotahována před národní výbor, odsouzena a nakonec ukamenována makronkama na náměstí pro výstrahu, aby už nikdo nikdy takový zločin nespáchal 8-) :-D Mně osobně se takový to urputný ladění do jedný barvy nelíbí, ale samozřejmě záleží na vkusu každého, sice jsem měla červenou barvu opakující se na doplňcích (kytka, moje bižuterie, ženichova kravata), ale rozhodně jsem neladila ubrousky s podvazkem a podobný činčurády.
Odpovědět
@mon_88017 he he ukamenována makronkama...nechtěla bych platit soudní výlohy:D
Odpovědět
@mon_88017 to musí být skvělý, ukamenování makronkama. Kde to dělají ? ? :-D :-D :-D
Odpovědět
U nás se také barva svatby nenašla. Chtěla jsem vše ladit do zimních odstínů Skandinávie (Severské země oba milujeme a rádi navštěvujeme) - opakovaly se nám odstíny šedé a hnědé. Vystačila jsem si s barevnými papíry a spoustou přírodnin (tulipány, šišky, zrnková káva ve svíčkách, větvičky, ...). Šaty jsem měla přepásané hnědou saténovou stuhou, ze stejné látky měl i manžel kravatu. Sál byl sice celý bílý, židle měly oranžové čalounění (tu barvu nemám ráda), ale zakrývat se mi to nechtělo, protože hosté na nich seděli a barvu zakrývali ;) Víc jsem neřešila.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda, my to máme stejně místo to tak nádherné že není potřeba vyzdobovat jedině co řeším jak bude vypadat stůl a jedna barva by mi ani nešla družičky budou nějak modré a svatební stůl bílá zlatá hnědá smetanová prostě jednoduché jinak žádná jiné zdobení nebude jo plus kytka na stůl jako že ta co bude na obřadu na stole a moje jinak jednoduché.
Odpovědět
@janca92 myslím že pokud je to to co ti vyhovuje vůbec nemusíš barvu svatby řešit. Já jsem původně byla nadšená že si to udělám do nějaké barvy, ale pak se to trochu zvrtlo v to, že s tím má pořád někdo nějaký problém. Slyším neustále když tohle máš takhle barevný tak k tomu musíš mít tohle sladěný a tohle.... Kašlat na to ;) Udělej to tak jak to cítíš. Hodně štěstí :)
Odpovědět
Myslim, ze je nekdy az prehnane ladeni uprputne do barvy/barev svatby trapne. Takove to, kdy nevesta sili, kdyz ubrousky na stole maji jiny odstin bezove nez vlozky do bot zenicha apod. Jedine, co bych dodrzela, aby se barvy netloukly mezi sebou nebo s mistem svatby. Videla jsem fotky moc pekne vyzdobeneho stolu do bilo-svetle ruzove batvy v resturaci s oranzovyma stenama, strasne. Sama mam jen pozadavek na svetle, ,,jarni" barvy vyzdoby. Zbytek je mi sum a fuk:-)
Odpovědět
Ahoj, tím, že manžel je rybář a myslivec a hostina byla v myslivecké chatě, tak jsme konkrétní barvu neřešili. Koukali jsme jen na to, aby k sobě vše ladilo. Zdobili jsme tím co rostlo a v tom duchu jsem měla i svatební kytici.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?