Nejakej navod jak na vyvazky prosim? :-)

Profilova fotka
Ahojky, chtela bych si udelat par vyvazku, ale co jsem jen tak zkousela, vubec mi to nejde. Mate prosim nekdo nejakej navod, jak na to? Mockrat dekuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
když jsem vývazky dělala, největší problém jsem měla s třepící se stužkou. Tam pomůže ji lehce opálit - ne aby byla černá, ale prostě aby se zatavila. Jinak jsem měla takové netradiční, takže můj návod by asi nebyl moc k čemu, ale aspoň taková rada třeba k něčemu bude :o)
Odpovědět
@petronuska zalezi jake vyvazky chces,jestli obycejne,nebo slozitejsi...
Odpovědět
Profilova fotka
Já dělám dvou barevné. Ustřihnu 25cm dlouhé stužky každé barvy. Z té jedné barvy (bílá) stužku překřížím přes sebe a vznikne ti očko, to zašiju nití. Druhou barvu (vínová) stužky položím vodorovně, přehneš jeden konec, vznikne očko, přehneš druhý konec, vznikne druhé očko, na středu té "mašličky" ti vznikne místo, kde se kříží stuha, tam to sešiju a našiju přes to první očko v té první barvě (bílé). ono se to těžko popisuje, vznikne potom klasický vývazek co třeba nabízejí na Fleru. Ty konce jsou dlouhé, tak je pak ustřihnu, ale je fakt že se to třepí.
Odpovědět
Vývazky jsme neměli, protože se mi nechtělo je dělat...
Odpovědět
Profilova fotka
Já používala návod z této stránky (http://www.mujplan.cz/postupy/tvoreni...) a udělala jsem jich tak cca 90, takže je určitě funkční :)
Odpovědět
Ahoj! Já jsem právě v procesu tvoření vývazků, mám jich 36. V podstatě jsem využívala podobný návod jako dapele. Když to člověk párkrát vyzkouší, přijde na to, jak si třeba posunou špendlíčky tak, aby dostal takový tvar mašličky, který se mu nejvíce líbí. Mně třeba se líbí ty, které nejsou moc roztažené do široka (ani očka ani ty camfourky). A nechávala jsem mnohem delší ty konce, takže celý vývazek je dlouhý asi 6 cm. Pokud se ti chce stříhat konce do špiček, pak doporučuji tento postup: Nastříhat si požadovanou délku obou barevných stuh. Zastříhat špičky. Opatrně zatavit v blízkosti plamenu svíčky. Pak si udělat tu prostřední stužku - překřížit a sepnout špendlíkem. A tímhle špendlíkem právě i s tou překříženou stuhou přišpendlit mašličku, kterou vyrobíme až jako druhou. Takže požadovaný tvar vývazku je hotový, není třeba zbytečně dvou špendlíků. A teď už to jen uprostřed sešít nití. Zpočátku jsem prvně tvořila vývazky, sešívala je a nakonec zatavovala konce. Ale může se ti stát, že se konec spálí nebo nepovedeně zkřiví a pak máš celý vývazek v háji. Takže skutečně doporučuju zatavovat zezačátku ;) Good luck!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?