Květiny v květináči

Profilova fotka
Ahoj holky. Mám dilema a potřebovala bych vaši radu :-) Jde o to, že mi je líto mít řezané květiny, tak jsme se s drahou polovičkou rozhodli, že pořídíme květny v květináči jako dekoraci na stůl, které popřípadě pak dáme příbuzným jako výslužku. Tak jsem se chtěla zeptat, zdali jste se s tímto někdy setkaly, měly nebo budete mít na svatbě. Taky bych ráda slyšela i názory... :-)
Odpovědět
Už jsem se to tu několikrát viděla, že nevěsta měla na stole květiny v květináčí. Určitě bys nebyla jediná kdo to tak měl. Já bych tam raději měla květináče, než třeba umělé květiny. :-) Když ten květník vkusně nějak obalíš, tak to bude hezké. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, ze je to fajn nápad. Je celkem jedno, jestli tam budete mít květiny ve vazach nebo v kvetinacich. A rozdat to pak příbuzným je taky super myslenka!
Odpovědět
Ahoj, já mám přesně ten samý plán, jen nevím, jaké kvetoucí kytky se mi podaří sehnat. Máš nějaký tip?
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi bramboříky nebo tak nějak se to jmenuje, ale nevím zdali budou vhodné na svatební tabuli :-D Jinak docela pěkné by mohly být gerbery nebo tak něco podobného... Přítel přišel s maceškami a muškáty, ale doufám, že to myslel jen jako vtip :-D :-D
Odpovědět
v říjnu bych dala bílý vřes
Odpovědět
ahoj, taky je mi líto řezaných květin a plánuji květináče. Prozatím mám v plánu zvonek dalmatský nebo vřes. Máme to ale na konci května, tak pak 14 dní předem projdu hobby markety a něco vyberu a týden předtím to koupím, ať stihnu dořešit obaly. Až ta sláva skončí, tak si to zakopeme na památku na zahradě :-)
Odpovědět
@jasy Přesně to jsem chtěla napsat :-) V říjnu vřes a jedno jestli bílý nebo růžový nebo nakombinovat...Taky jsem nad touto variantou přemýšlela :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kikwita Děkuji za tip :-)
Odpovědět
My měli na oknech bílé gerbery a kalanchoe a měli jsme nakoupené bílé květináče z ikei (http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro...) a vypadalo to super..;-) družičky pak dostali kytky domů a byli nadšené :-)
Odpovědět
@martinau5 Nemáš zač :-) Nenašla jsem nic lepšího než tohle, ale pro inspiraci.. :-) Mě to příjde romantické...
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji holky, jste báječné :-)
Odpovědět
Ještě jsem objevila v počítači tuhle :-) Je to od nějaké zdejší nevěsty, tímto se jí omlouvám, ale je to fakt krásné :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Myslím, že to je zcela nevhodné na svatbu, záleží na stylu svatby, oblečení hostů i svatebčanů. Květiny v květináči jsou hodně nevkusné. Vám je řezaných líto, ale pokud koupíte nějáké jednoduché letničky, nebo jednoletky tak to je jedno, protože to nevydrží ani příbuzným. Naše studio funguje i na půjčovně, většinou je to po pravdě tak, že snoubencům je líto peněz za květiny a ne květin za peníze. Vřes zde z fotek obalený pytlem, to je dušičková verze vhodná ke smuteční floristice. Už jednou jsem psala, že svatba nemusí být plná květin, když nechcete do nich investovat. My jsme již několikrát připravili svatbu formou kulis např. zámek, hawai párty, kde byly i paplmy směrem k obřadu, a bylo to docela vtipné, pak se řeší dekorování stolů jen vodou a kameny, podsvícená akvária s pár květy. Věnuji se floristickému designu, nejsem floristka vazačka květin. Pokud budete mít zájem, pomohu Vám .)
Odpovědět
paplmy? @decorsbloom to neznám...a to se pohybuji mezi kvítím roky....a připravovala jsem i komplet květinovou výzdobu na svatbu
Odpovědět
Profilova fotka
jasy, psala jsem v rychlosti, paplmy znamenají samozřejmě palmy.
Odpovědět
Na jedné svatbě jsem to zažila, nevěsta měla bílé kalanchoe (nevím, jak se to píše :-)), obalené v bílé organze a na každé byl bílý motýlek. Nevěsta je měla napočítané podle žen na svatbě (byly nejen na svatební tabuli, ale i na rautových stolech, oknech apod.) a každá jsme při odchodu jednu dostaly, moc pěkné. A dlouho jsem si doma vždy na tu svatbu vzpomněla, když jsem se na kytičku podívala. Původně jsem toto chtěla taky, něco jarního, ale to jsou tak primule (nic moc :-)), hyacinty (to bychom tam asi umřeli z té vůně), tak nakonec snad budou tulipány - řezané ze zahrádky (pokud vykvetou, když ne tak se prostě koupí, ale bude jich na stolech méně), zasadili jsme jich doslova pytel :-)
Odpovědět
@decorsbloom Zásadně s Vámi nesouhlasím!!! Za prvé ani na jedné fotce není vřes obalený pytlem. Za druhé vaše dekorace jsou spíše forma kýče než vtipu a za třetí, jsou svatby kde se hrnkové rostliny a hodí a kde ne. Pokud je svatba přírodní (což je poslední dobou dost boom) a má téma lesní, celé se to odehrává v lese a na hájence, pak nevidím důvod takto odsuzovat přiložené fotografie. Dokonce jsem měla i velice zámožnou svatbu, kde si nevěsta přála fialky na svatebním stole, všechno se dá pojmout vkusně a esteticky. Možností jak zakomponovat hrnkové květiny na svatební tabuli je mnoho a rozhodně to není dušičkové. Ale zřejmě patříte ke skupinám, které mají zaryté předpotopní názory a milujete ruský a vietnamský styl. Nevěstě bych poradila, ať se zamyslí nad prostorem, místem a celkově stylem svatby a pokud najde vhodný druh hrnkové květiny, tak proč ne každopádně, je dobré, když se květiny a barevnost opakují, působí to celistvě a lepším dojmem.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít rozmarýny v květináčích na stolech a ve vazickach nevestin zavoj...
Odpovědět
@niyka :-D naprostý souhlas! Jsem se bála, že jsem jediná, komu ta tvorba připadá kýčovitá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A vřesy a vřesovce jsou náhodou moc krásné!i v tom pytli ;-)
Odpovědět
děvčata, asi tak: co člověk, to názor já jsem nadšená z vřesu i v pytli, jiné se líbí ženich s mušlí pod krkem... hlavně, že jsme zdraví a máme se rádi....
Odpovědět
Profilova fotka
Názory nějakých rádoby profi odborníků jsou někdy velice směšné a až zcela zcestné.... no, tímto asi k názoru výše. Výzdobu na stolech budu mít takovou jaká se líbí mě a upřímně, co si myslí ostatní mě moc nezajímá a je úplně jedno jestli jsem zazobaná nebo ne-e ;-)
Odpovědět
@decorsbloom ještě jsem se tady na beremku nepustila do rozporu, ale tentokrát si nemůžu pomoct a určitě jste musela čekat tolik nesouhlasných komentářů (a ještě jich podle mne přibyde)... Otázka vkusu je věc každého zvlášť, ale když už tuto výzdobu pichlavě prohlásíte za nevkusnou, tak mě výzdoba svatby palmami, nebo kulisami různého druhu, přijde přesně, jak píšete - docela dobrý vtip... a k poznámce o finanční štědrosti snoubenců - do květinové výzdoby v květináčích budu investovat možná stejně, kolik by mne vyšly "ikebany" nebo řezané květiny ve vázách, ale s tím rozdílem, že za tu cenu toho pořídím daleko více a zůstane mi to. i kdyby mi to v záhonu mělo uschnout, tak aspoň chvilku na to budu koukat s nepřítomným šťastným výrazem (a nevyhodím to na druhý den do kontejneru). Cena květinové výzdoby s názvem "svatební" už tady byla propírána x-krát a myslím, že každá nevěsta, která tahá peníze z peněženky, ví co tím chci říct... já si cením každé šikovné holčiny, co má nápad, chce si to udělat po svém a neutratit za to s nadsázkou měsíční plat...
Odpovědět
@juka22 moc hezky napsaný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názory, pokud jsem se někoho dotkla tak se omlouvám, nemyslela jsem to vůbec špatně. Naopak jsem ráda, že jste kreativní. Svatba s mušlemi byla záměr, asi jako váš vřes. To nemohu hodnotit, když mají snoubenci téma rádi ho splníme a klienti jsou spokojení, někdy je musím sama brzdit v jejich přání.Pokud jste si všimli tak v příspěvku píši o tom, že záleží na stylu svatby.Neodsuzuji vřes, když se pěkně nadekoruje, jen se hodí více do smuteční floristiky. Přeji Vám holky hodně štěstí ať máte svatbu jakoukoliv, hlavně si ji užijte, to je nejdůležitější. ;-)
Odpovědět
@decorsbloom co člověk, to názor, to jiné estetické cítění. S definicí kýče bych byla opatrná, hranice mezi vkusem, nevkusem i kýčem je velmi tenká, co je pro jednoho přijatelné, může být pro druhého už za hranicí. Žádná květina sama o sobě, coby přírodní materiál, není nevkusná či kýčovitá, toho můžete docílit pouze jejím zpracováním. A jako květinářka byste asi neměla ani odsoudit (z vašeho pohledu) kýč - u konkrétní uvedené kombinace přírodního materiálu myslím zbytečně, ale spíš jemně navést zákazníka k vhodnému výsledku. A pokud nejste floristka vazačka", jaké jsou kytice ve vaši prezentaci?
Odpovědět
@kikwita neřekla bych kýčovitá (důvod viz výše), ale také není můj šálek kávy - na dominantní kravatě coby dekoraci auta moc designu nevidím (to je to - co člověk, to názor :-) )
Odpovědět
@nellaz Jasně :-) Napsala jsi to moc hezky...Souhlasím s tebou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ty jo, nějak se to tady rozjelo :-) Co člověk to názor, ale pořád kytky v květináči mi přijdou vkusnější než palmy, ale pouze názor. A jak nám říkali na VŠ: ,, neexistuje špatný názor, protože každý má jiný úhel pohledu " ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?