Květiny na svatební tabuli, jak jste to měli vy?

Omlouvám se, jestli už někde podobná diskuze je, ale nenašla jsem.... Holky, chtěla bych se zeptat - nemám vůbec představu, jak je to se zařizováním květin na stoly. V restauraci nám výzdobu jako takovou zařídí, nicméně nám doporučili floristu, abysme si zajistili pár květin na stoly. Přiznám se ale, že mi to přijde jako celkem drahá varianta, nechce se mi do toho moc investovat. Představovala bych si jen pár kytiček, tvart tabule bude do U, takže asi zhruba kytička ob každý stůl. Nevadila by mi ani umělá dekorace, pokud to nebude takový ten vietnamský kýč, co je umělý hned na první pohled. Jak jste to měli nebo budete mít vy? Nebo víte o něčem, kde by se dalo něco takového sehnat za rozumný peníz? Díky za tipy :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My jsme měli jen takové decentní zdobení jenom tak přírodní, žádné organzy a podobně. Do čela jsem si před sebe dala kytku a bylo to. :-) Vyšlo nás to celé na 1500 Kč (na stoly pro 70 lidí).
Odpovědět
Profilova fotka
@deenyska já si chci vyrobit saténový kytičky v bilých květináčích... ale jestli se mi to povede a budeto vypadat dobře, to zatím nevím :-(
Odpovědět
Děkuju, mě právě taky teď napadlo, že si dám před sebe, nebo teda mezi nás, jen vázu a pak do "zasadím" svatební kytičku. Říkala jsem si, že bych si nakoupila jen pár váziček a do toho živé květy, ale aby to nějak vypadalo, mělo by jich být asi víc, což už nevím, jestli by se vyplatilo
Odpovědět
Profilova fotka
@deenyska Nám v restauraci dělali i květinovou výzdobu, ale budeš přece mít svatební kytici, tak až si ji budeš objednávat, zkus se zeptat i na květiny na stoly, řekni svoji představu a uvidíš, co ti doporučí. Se svatební kyticí před vámi opatrně, my jsme ji tam nejdřív taky měli, ale hosté si stěžovali, že na nás nevidí, tak jsme ji nakonec museli postavit na okno :-) Pro ilustraci foto naší tabule:
Odpovědět
Profilova fotka
My chceme na stoly misto svicek prave uvazane kyticky do vazy. Ty si budu pujcovat v pujcovne svatebnich dekoraci. Moc se mi to libi a podlouhle vazby na stole jen zabiraji misto. Kytka ve vaze bude asi jedina vysoka vec na nasich stolech, takze to i troch rozbije :-)
Odpovědět
@makovaapanenka Kytička bude menší, tak snad to tak nějak půjde, ale dobrý postřeh, díky :-D ... já právě mám obavy, že by ty květinky navázané stály dost draho, když člověk mrkne do květinářství, tak ty kytičky zrovna moc levný nejsou.
Odpovědět
@craki To se mi taky líbilo, takový ty svícny s kytičkami, ale říkala jsem si, že tam bude dost dětí, tak úplně nevím :-D . Ale taky souhlasím s tím, že ty dlouhé vazy zaberou hodně místa.. .na druhou stranu jsou moc pěkné. Já bych si představovala klidně i něco drobného, něco jako konvalinky, i kopretinky by se mi líbily, to i ty látkový vypadají jako živý :)... ale budeme mít laděno do lila, tak nevím, jestli by se to hodilo
Odpovědět
asi jsem měla dost vyčuranou, ale zase výhodnou variantu: nechala jsem si na stůl připravit pouze prázdné vázy s vodou a do nich si po příchodu do restaurace odložily kytky maminky a sestra svědkyně ( měly totiž stejné a byly rády, že si to mají kam odložit), já u sebe měla větší vázu na svoji květinu a jediné, co bylo vázané přímo na stůl byla ikebana nebo takové to podlouhlé a nízké před nás, a aby to nebyl takový holo-stůl, tak byly i kalíšky se svíčkami....a po hostině jsme si zase všechny svoje kytky sebraly a pokračovalo se dál
Odpovědět
@kockamita to je dobrý nápad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kockamita uzasne reseni! vubec mi nedoslo, ze maminky budou s nami u stolu a budou mit take kytice ... a problem vyreseny, jsi zlata!
Odpovědět
momentálně mi nejdou dávat fotky na web...hned bych to sem šoupla....je ale pravda, že mi dali ty vázy dost velké, takže to chce popřemýšlet, jak budou stopky od kytek dlouhé a jaký objem vázy zvolit
Odpovědět
a vlastně to tu už je http://www.beremese.cz/blog/kockamita...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@deenyska My jsme neměli klasickou květinovou výzdobu - jen masivní vázy ze skla, na dně látkový květ (ikea 19,-) zabodnutý v písku, zalité vodou a nahoře plovoucí svíčka...
Odpovědět
@kockamita výborný nápad.. jen my budeme mít 70 lidí, takže je potřeba kytiček kapánek víc, ale taky to nehodlám přehánět, sem tam něco a hotovo... jinak měli jste to pěkné, na tenhle typ tabule naprosto dostačující ;-)
Odpovědět
@nobondgirl Taky moc pěkný nápad.. jen já bych tam nějakou tu kyťuldu asi chtěla... ale teda ta fialková se žlutou, moc krásná kombinace, vůbec mi mě nenapadlo ty dvě barvy takhle zkombinovat, moc hezký
Odpovědět
Vůbec nic takového jsem neměla a nechtěla, měli jsme jen pás uprostřed a svíčky. Záleží na tobě, jak to chceš a co se ti líbí... když už květinu, tak něco Ikeovského do vody třeba, ale hlavně malinké, ono se to zdá, ale na tom stole pak není moc místa s ještě pak tam dát nějaké velké kytice...
Odpovědět
Profilova fotka
@deenyska Nebo co jsem našla na netu a mohlo by finančně vycházet dobrě (ale záleží jak se to bude hodit k barevnosti svatby, jsou bylinky v květináčcich (později může sloužit jako dárek hostům... To mě jen tak napadlo a přikládám fotku, je to z přírodně laděné svatby, ale myslím, že by to šlo udělat i s nějakou barvou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mi se libi i jen neco takoveho...
Odpovědět
Profilova fotka
my měli umělé buxusy s ozdobnýma špendlíkama, bylo nám líto nakoupit živé květiny za spousty peněz a pak je vyhodit... tohle nám zůstalo a máme dekoraci v bytě :)
Odpovědět
@curdibilka Právě, já bych taky ráda něco drobnýho, mám pocit, že ta kytička to trošku oživí
Odpovědět
@nobondgirl Taky zajímavý nápad, nám si to asi moc nehodilo ani k prostoru ani k barvě, ale třeba to inspiruje někoho jiného. Děkuju za zájem ;-)
Odpovědět
@craki To je asi něco, co bych si představovala i já, v jednoduchosti je krása :-)
Odpovědět
@jetgirl Měli jste to moc pěkný, taky právě uvažuju nad nějakou umělinkou, ty konvalinky se taky, teda alespoň myslím, dají sehnat tak, že to nebude působit kýčovitě, ale třeba najdu něco jinýho. Už jsem si tady na bazárku objednala 8 váziček, myslím, že to bude stačit... teď ještě namyslet, co do toho a jak naaranžovat :-)
Odpovědět
@deenyska tak my měli formální stůl na slavnostní oběd pro rodinu a svědky - tedy asi 25 lidí a tam mi šest svící a tři kytky přišlo dost a pak jsme měli neformální stůl na oslavě pro 50 lidí a tam jsem měla obyčejné sklenice s makovicemi a obilím a aby to ladilo, tak v každé váze byly tři gerbery...jinak květiny jsou asi důležité, ale chtěj i zábavu a hlavně papání a bumbání, tak bych jim na stole nechal operační prostor i pro tyhle aktivity
Odpovědět
@kockamita Děkuju za názor.. rozhodně souhlasím, že přeplácaný stůl není nejlepší varianta, ale my budeme tabuli pro 70 lidí a tam by ta květinka vážně chyběla. Jak jsem psala, nemám v úmyslu to přehánět, jen to oživit, nic velkého a rozhodně ne na každým stole :)
Odpovědět
taky nevím, zda dávat kytky na stůl, aby to nebylo moc přeplácané :(
Odpovědět
Profilova fotka
@deenyska my si dělali květinovou výzdobu na stůl sami. Výzdoba na stůl by zatížila rozpočet na květinářku víc, než jsme doufali a jelikož jsme nechtěli nic pompézního... Ve skleněných miskách (staré kompotové) kousek florexu (nebo jak se to jmenuje, taková ta zelená aranžovací hmota), zasypáno dekoračním "pískem" v barvě svatby (sehnala jsem si v předstihu za pár korun). Ve hmotě napíchnutá růže (koupená taková ta kytička růží, jak prodávají v OC, asi 69,-) a kolem napíchaný buxus a jiné vhodné větvičky ( od tchyně a babiček ze zahrádek). Jelikož jsme větvičky měli ze zahrady a některé věci se našly doma, celkové náklady na 6 misek nepřesáhly 200,-. Dělali jsme je den předem, ve vlhkém florexu vydrželi v pohodě svatbu a pak i chvíli doma. Jako do Hiltonu to nebylo, ale vypado to pěkně a nám to úplně stačilo.
Odpovědět
@medakote To jste šikovní, že jste si s tím pohráli. Já jsem nakonec objednala 8 skleněných váziček asi o velikosti 15 cm celkem za 80 Kč. Co do toho, to ještě domyslím, ale klidně by mi stačily umělé konvalinky, bývají pěkné jako živé, nepůsobí to ani jako kýč. To tak zatím pro představu. Floristu taky rozhodně nehodlám platit, to jsou pro mě vyhozené peníze. Jinak jak už tu někdo zmínil, maminky budou mít taky kytičky, takže na hlavní tabuli nebude nic než jen to naše kvítí.. a nikdo nemůže říct, že tam nebylo nic živého :)
Odpovědět
@michalusenka Ono hodně záleží na velikosti svatební tabule. Já si myslím, že kytičkou na stůl se vůbec nic nezkazí, spíš naopak, že to oživí. Viděla jsem na googlu hodně pěkně nazdobených stolů, ale musím říct, že tam kde nebyla žádná rostlinka, ať už v té či oné podobě, to působilo tak nějak studeně. Je to určitě otázka vkusu, ale co se přeplácanosti týče, to je jen v množství. Kdyby byla kytička na každém stole u klasické svatební tabule, tak to by rozhodně bylo moc, ale když se to vezme s rozumem, určitě je to k dobru věci. Jak už jsem psala, nás bude téměř 70, tabule ve tvaru U, každá strana cca o 30i lidech a u každého "stolového" špalíru budou čtyři malé 15i cm skleněné vázičky s nějakou jemnou kytičkou, uvažujeme o konvalinkách. Rozhodně nic monstrózního.
Odpovědět
My budeme mít asi takto, budou kuleté stoly a jeden rovný vepředu pro novomanžele a rodiče
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?