Kdy a kde seženu ječmen nebo žito?

Profilova fotka
Líbí se mi výzdoba z obilí, ketré se vyskytuje hlavně na obrázkách ze stodol apod. Budeme mít svatbu na statku na konci srpna, tak jsem si říkala, že by to bylo jednodušší a levnější řešení než mít spoustu květin za drahý peníz. Ale kde ho sehnat? Poraďte prosím :-)
Odpovědět
Vyraž do polí, nastříhej kolik potřebuješ, a dej usušit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
iva27801 krást se nemá!
Odpovědět
Profilova fotka
@themis koncem srpna uz bude vše sklizeno...sklizen zacinam koncem cervence
Odpovědět
Dá se koupit v květinářství pokutu za krádež se nevyplácí.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za rady...já jsem teda ani netušila, že se dá koupit...nakonec se mi nabídla kamarádka, že mají menší pole, tak mi něco vezme.
Odpovědět
@themis Ahojky, ječmen jsem koupila normálně v Hornbachu a sadila ho s dětmi v práci na Velikonoce. Za týden 10 cm, potom už byl dostačující pro naše potřeby, takže nevím, jak by se vyvíjel dál, kdybych ho nebyhodila. Tak to zkus :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, pokud toho nebudete trhat hodně, tak to nikomu vadit nebude. A když už, tak je lepší trhat na jezeďáckých polích, protože soukromníkovi by to vadit mohlo, ale velké společnosti určitě ne. My máme farmu a přes 100 hekratů polí, takže když by si někdo natrhal, tak to není ani poznat :D Jinak já mam také všechny dekorace z obilí, doporučuju ječmen, osinatou pšenici, obyč pšenici, oves,... no prostě všechno obilí co najdete! Hlavně i pokud máte svatbu až za měsíc trhejte hned!!! My už budeme za týden ječmeny sekat, a pak hned pšenici,...a navíc když bude obilí úplně zralé, tak z toho vypadávají zrna ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@themis Dobrý den, toto jsem řešila minulý víkend. Svatba bude v sobotu a já sháněla a sháněla. Vyrazit na černo do polí je také řešení, ale na to nemám nervy ani povahu :). Šla jsem tedy na vesnici na obecní úřad, tam mi ukázali pole, kde si mohu (na kraji pole) natrhat a bylo vyřízeno. Stálo mě to asi 300Kč a měla jsem čisté svědomí. Doporučuji :D Doporučuji ale nastříhat co nejdříve, už zraje a po uschnutí by se Vám mohly vysypat zrna... Hezké přípravy! Michaela Pokorná
Odpovědět
Zajdi za nejbližším zemědělcem a domluv se s ním, myslím, že těch pár klasů mu chybět nebude a je lepší se dohodnout (i kdybys mu za to měla třeba přinést flašku), než se nechat "načapat" a dostat vynadáno. Nic naplat, pole jsou dnes všechna soukromá (resp. obhospodařují je soukromé firmy) a krást se nemá (a já musím říct, že mě osobně by to vadilo, být tím zemědělcem a někoho bych načapala, jak si na mém poli rve nějakou plodinu. Nejde o těch pár klasů apod., ale když by to tak udělal každý, tak zemědělec nemá co sklízet.). Ovšem jednej rychle, cca během 14 dní do polí najedou kombajny a budeš mít zase na rok po obilí. Navíc jak už někdo zmiňoval, z přezrálého obilí vypadávají zrna a kolikrát se rozpadne celý klas.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?