Jak přidělat vývazek k buxusu?

Profilova fotka
Ahoj. Teď mi přišli poštou vývazky (viz. fotoalbum). Jsou na nich přidělané špendlíky, tak nevím, jak je k buxusu připíchnout. Je stonek buxusu tak měkký, že jde propíchnout? Poraďte prosím.
Odpovědět
určitě jde propíchnout... a co dát jen vývazky??? i když je máš vlastně jednobarevný :-(
Odpovědět
ten mašlička má ale přeci očko jako když klasicky vážeš tkaničku přeci, no tak to provlíkni tudy bne
Odpovědět
já to lepila tavnou pistolí - jde to strašně rychle (dělala jsem jich 140 a netrvalo mi to ani hodinu).
Odpovědět
já si sice dělala vývazky sama, ale dala jsem tam spínací špendlík /tavnou pistolí/ a pak mezi to dávaly holky buxus ... drželo, nepadalo, vydrželo do rána ;-)
Odpovědět
jinak, propíchnout to jde krásně ;-)
Odpovědět
lucko, dá se ten špendlík vyndat? klasicky se myrty dávají tak, že vezmeš myrtu (nebo buxus, to je fuk), na to položíš mašličku (nebo vývazek nebo co), přiložíš ke klopě, zvrhu píchneš špenlíkem do mašličky, propíchneš, propíchneš i klopu (nebo prostě oblečení), ten vpich musí být před větvičkou, no a pak zase jakoby musíš vypíchnout za větvičkou. asi jsem to popsala složitě - jako když šiješ nití, píchneš do látky zvrchu dospodu a zespoda navrch pak zase o kousek dál vypíchneš, že jo? no tak takhle si jakoby tim špendlíkem přišpendlíš mašli i větvičku. ale to přece každej ví, to ti řekne každá mamka nebo tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Ten špendlík nejde vyndat. Celá mašlička by se rozpadla. Jinak bych taky věděla.
Odpovědět
tak to by mne ta mašlička zaíjímala teda. když se rozpadá =-) jsem myslela, že jsou uzlovaný jako když vážeš tkaničky napřiklad =-)
Odpovědět
Já jsem si dělala vývazky taky sama - přesně jako máš na obrázku, chtěla jsem tam dát perleťový špendlík a větvička mi pořád padala. Tak jsem tam našila malý spínací a to už drží. Moc jsem ti nepomohla...
Odpovědět
Profilova fotka
Nevíte, kde v Praze sehnat volně rostoucí buxus?
Odpovědět
Leda v nejakem parku nebo na mistech, kde se o kytky nekdo cilene stara. Volne moc neroste, protoze se musi zastrihavat...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
mě by to taky zajímalo, jak přidělat vývazek a myrtu, dá se prostě zvrchu propíchnou vývazek a i myrta? myslím klasický špendlík, ne zavírací... nemá ta myrta tenkou větvičku? aby když jí propíchnu se nerotrhla? Kdybych to chtěla přilepit pistolí, tak v den svatby na to asi nikdo nebude mít čas :D a den předem to bude už oschlé ne :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 letech
A když se myrta přilepí pistolí den předem, neoschne do dalšího dne? Nebo nevíte někdo jak dlouho myrta vydrží relativně čerstvá?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, k větvičce přilepte vývazek tavnou pistolí (jen vždy malinko počkejte - 3 vteřinky, než nalepíte k větvičku, aby tam nebyla úplně ta nejvyšší teplota). To uděláte den předem a větvičky naskládáte do kelímku s vodou, aby do následujícího dne mohly ještě nasávat vodu. V den svatby pak vyndáte z vody. Větvičky jsou krásné, nejsou vůbec zvadlé. Děláme takto na každou svatbu. Na obrázku hotové vývazky ve vodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, možností je spousta. Buxus vydrží bez vody i několik dní. Určitě je to výborná volba. Stonek má dost tvrdý, ale přišpendlit ho můžete stejným způsobem jako když stehujete látku.Vodorovně propíchnete látku dovnitř a ven pak přiložíte větvičku s mašličkou (mašličku doporučuji připevnit předem tavnou pistolí, jak bylo výše popsáno) a pak propíchnete látku zase dovnitř a ven. Je lepší mít delší špendlíky, jde to přichytit snáz. Přeji pevnou ruku :) Zdeňka
Odpovědět
Profilova fotka
@janulka21 u stanice metra Vyšehrad je velký Buxusový keř. Nicméně v posledních dvou letech Česko zasáhla vlna zavíječe, tak nevím v jaké bude kondici. V každém případě kdokoliv zde z profíků Vám ho jistě dokáže sehnat za pár korun a bude krásný. :D Zdeňka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?