Jak na organzu?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jste si některá z Vás sama chystala, nebo budete chystat stoly? Jde o to, že vůbec nevím, jak použít organzu, aby získala takový ideální tvar, který je na všech fotkách, co jsem koukala. Nevím, zda ji mám točit, nebo jen nakrabatit a ta nakrabacená místa třeba zatížit svíčkou, nebo zkrátka jak na to? Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na to si také počkám :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si to budu chystat sama, jednoduše se zeptám slečny servírky, jestli by mi to ukázala
Odpovědět
Dobrý večer, pokud chcete mít organzu nadýchanou,ne jen rovně položenou na stole,tak se připevňuje špendlíkya nebo jak píšete,můžete zatížit svíčkou.To má trošku nevýhodu v tom,že potom hosté svíčku,vázu,atd můžou posunout a zdobení už vypadá jinak.Při špendlení se špendlík jen zasune do organzy a zároveň do ubrusu.Organzu dávejte dost na volno (nenatahovat),tím získává ten nadýchaný vzhled.Můžete i jen lehce otočit a cca po 40 cm přišpendlit.Čím hustěji špendlíte,tím získává nadýchanější dojem. Přeji Vám,ať se to podaří tak,jak si přejete. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dennie Dobrý večer, organzu můžete nakrabatit a zašpendlit do požadovaného tvaru. Jak na to ale nejlepé přijdete až to budete zdobit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
sešívačkou to jde také a je to i bezpečnější, pokud budou u stolu nenechavé dětičky ;)
Odpovědět
Výzdobu stolů mi sice dělaly šikovné číšnice z hospody co sme měli hostinu ale co sem koukala byla organza jen nařasená a zatížená ;-)
Odpovědět
Tabuli jsem dĕlala sama, organzu jsem špendlila, vycházelo to zhruba 30 procent nad délku stolu plus rezerva.Snadno zjistíš při přípravě stolu na nečisto.Já špendlila na zemi, jen mi řekli delku stolu a násobila jsem počtem stolů.
Odpovědět
díky za tipy ;-) já to právě zkoušela různě zatěžovat těma svíčkama, ale jak píše janne1, někdo s nimi hne a je po...
Odpovědět
Otázka je, jestli je nutné vůbec organzu použít? Mě přijde zdobení organzou jak Babicovi recepty - když nevíte jak to jinak nazdobit dejte tam organzu, je to lesklý, muchlavý a když jí tam bude hodně, tak se to určitě bude líbit.
Odpovědět
Profilova fotka
@chanelle1 a co prosím navrhuješ použít namísto organzy? děkuji za tip;)
Odpovědět
@Susette: živé květiny v různě zdobných vázách doplněné dalšími přírodními věcmi. Pokud chceš mít tněco uprostřed stolu proč tam místo zamuchlané organzy nedat břečťan, který symbolizuje spojení rodin? Mezi to můžeš dát svatební koláčky a ne obyčejné talíře, ale daji se sehnat velmi vkusné více patrové servírovaci talířky (možná ho máte doma a používáte ho na vánoční cukroví ;) ) Svíčky ve skleněných svícnech také udělají dost parády ( a seženeš je v IKEA), obzvlášť když si dáš trochu práce a dozdobíš je jednoduchou květinovou vazbou (platí pro svícny na nožičce) Samozřejmě že záleží na stylu svatby, ročním období a barvách do kterých vše chceš ladit. Ale věř že bez organzy to jde též (ostatně mrkni se do mých fotografií) :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?