Ženichův svědek - osobní "problém"

Dobrý den milé nevěsty, do našeho dne "D" je ještě hodně času, ale už mluvíme o konkrétnějších představách, také o svědcích. Já mám jasno, a zvolila jsem dlouholetou přítelkyni. Můj přítel by rád požádal svého bratra. Situace v rodině ale není moc jednoduchá - ve zkratce: seznámili jsme se a bratr jevil zájem i o mě, probíhaly nějaké pokusy, nějaké zesměšňování mladšího bratra. Pak se vše uklidnilo, našel si přítelkyni, a všichni bychom bývali žili šťastně až do smrti. Udělala jsem ale hloupost a tuto přítelkyni jsem si stáhla k sobě do práce, povýšila jsem ji, a ona mi potom začala dělat schválnosti, obcházela mě až k mému šéfovi a poté mě donutili z místa odejít. To manažerské místo převzala po mě ona. Nebudu asi ani popisovat ten kolotoč v rodině - hádky, nesrovnalosti, výčitky, prosby rodičů o usmíření, nebo vulgární nadávky bratra na mou osobu. Trvalo dlouho, než jsem se s tímto smířila. Dbám na vztahy v rodině a hodně mi to ublížilo a dva bratry rozkmotřilo. Nejsme v kontaktu, dotyčná slečna ale "kopíruje" můj život, před nedávnem se rozešli a nyní se zase na domluvu "sešli" a musím tedy říct, že my se nezajímáme. Případné rodinné sešlosti zvládáme ve vší slušnosti na přání tchýně, ale to je tak vše, a pokud bychom mohli, tak se styku s nimi opravdu spíše vyhneme. Chápu přítelův postoj: urovnat vztah s bratrem a přála bych si to. Bohužel mi to je zároveň dost nepříjemné, protože toho vyvedl vůči mé osobě opravdu hodně špatného. Jak byste situaci řešili? Zřejmě budu muset zapracovat i já...
Odpovědět
@terezka_84 Ahoj, promiň, asi je to tou zkratkovitostí, ale několika věcem úplně nerozumím. Předně, takhle to vyznívá, že špatné vztahy máš hlavně s bratrovou přítelkyní, ne s ním. Rozumím tomu, že se jí zastával a choval se vulgárně, problém byl ale primárně v ní, nebo ne? A druhá věc je, jak se k tomu staví tvůj snoubenec. Je na tvé straně? Vnímá to stejně jako ty? Protože pak moc nerozumím tomu, proč si bere bratra za svědka, to, co popisuješ, není zrovna zanedbatelný problém. A navíc- svatba není vhodné místo na řešení rodinných sporů. Řešení ale povede nejspíš stejně přes snoubence. On si vybírá svědka a zároveň je to on, kdo ti má být oporou. Sama, bez něj, v tom nejspíš moc nezměníš.
Odpovědět
@ceriii Přijde mi zbytečné popisovat konkrétní situace na webu o svatbách :-) Spouštěč problému byla situace mezi dvěma bratry, kteří potkali jednu holku v současnou chvíli, a jeden si z toho druhého utahoval přede mnou i před kamarády (styl humoru: až tě přestane bavit tak budeš jezdit za mnou žejo? on je totiž stejně na nic, já jsem lepší...). Toto trvalo dva - tři měsíce, a zklidnil se až jakmile poznal svoji současnou přítelkyni. V průběhu zmíněných problémů v práci nastalo období dohadů o majetek (chtěl peníze za nábytek, který jsme užívali v bytě atd... nesmysly), a když jsem odešla z práce, tak tento bratr takto sjížděl mě. Ostatním v okolí roznášel info o tom, jaká jsem xxx (vše možné vulgární co si dokážeš představit). Nejsem malé dítě, respektuju partnera a on mě, proto se nenutíme do ničeho, co je tomu druhému nepříjemné. Chápu, že za svědka chce bratra a nepotřebuju to žádným tlakem na něj měnit. Ale ptala jsem se, jak by řešil tuto situaci někdo jiný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to nechala na snoubenci.Je to jeho svědek-a brácha.
Odpovědět
@terezka_84 já bych partnerovi řekla, že i když je to jeho bratr, ty se s ním necítíš dobře a zda by mohl zvážit volbu svého svědka. Měl by to vědět, není to jen tvá nebo jeho svatba a i když tu spoustu lidí bere svědky pouze jako podepisovače, ten člověk bude minimálně po dobu obřadu stát za zády tvého muže a ty se na něj budeš chtě nechtě dívat. Konečné rozhodnutí ale nech na něm.
Odpovědět
Pokud chce bratra, tak bych se s tím smířila...Chápu, je to těžké a třeba časem najdete k sobě cestu. Zas je pochopitelné, že bránil svou přítelkyni a tvůj zas tebe, byť chyba nebyla na tvé straně. Však uvidíte, zda spolu vydrží a možná přijde den, kdy i ON otevře oči a uzná chybu....Já zase dělala u sestřiny tchýně, pak jsem od ní z důvodu jejího chování odešla...Od té doby jsem ji neviděla a naštěstí švagr pochopil, že chyba nebyla ve mně, protože odešlo od ní víc lidí. Dělat s rodinou je cesta do pekel.
Odpovědět
@terezka_84 A popsat to na webu o svatbách obecně je o hodně lepší? :-D Ono je těžké říct, jak by situaci řešil někdo jiný, právě když neznáme ty detaily, které jsou pro řešení obvykle klíčové. Když necháš ostatní, aby si situaci sami domysleli, třeba se to i podaří a někdo se trefí a můžeš se tím inspirovat. Ale zároveň riskuješ, že ti budou lidé radit úplné hlouposti, protože prostě nevědí, jak je to doopravdy. Každopádně, hlavní je v tom tvůj snoubenec, a to jak se k celé situaci staví. Podle tvého popisu se jeho bratr nechová/nechoval dobře ani k němu. Pak ale musí mít zároveň nějaký důvod, proč si ho chce vzít za svědka, i přes to všechno. Obvzlášť pokud ví (ví to, že?), že se ti to příliš nelíbí a jak sama říkáš, respektujete se a nenutíte se do ničeho, co je tomu druhému nepříjemné.
Odpovědět
Choval se jak blb a navic,na svatbe by jistojiste byla jeho povedena svinska pritelkyne,pokud se opet nerozejdou. Vztahy bych asi casem chtela urovnat,ale nechtela bych,aby memu muzi za svedka sla tato osoba.Ta,ktera myslim,vasemu vztahu ani nefandi,tak co by svedcil.A jeho partnerku bych na svatbe nechtela vubec.Asi jsem radikal,ale pro me je jejich chovani nepripustne.
Odpovědět
@terezka_84 Také nepovažuji svatbu za vhodnou příležitost k narovnávání vztahů v rodině. Promluvila bych si se snoubencem, zda opravdu chce, aby mu po tom všem zrovna svědčil. Na nápravu vztahů budete mít prostor i pak. Navíc mám z tvého popisu pocit, že snažit by se měl hlavně nastávající švagr.
Odpovědět
@leeena222 :-D tebe mám ráda x-) @vineta taky mám ten pocit... Každopádně - dohodli jsme se, že ho zatím nebudeme oslovovat, a uvidíme co přinese čas (rok 2017, protože vše plánujeme až na jaře 2018). Vzhledem k tomu, že chceme svatbu mimo ČR v opravdu nejužším kruhu (a poté větší oslavu v ČR se všemi), tak na obřadu samotném ani dotyčná nebude. Nehledě na to, že už spolu ani nemusí být, když prodělali jeden rozchod a "schod" o chvíli později. Jinak fakt, že ho přítel chce mít za svědka z velké části chápu - jsou od sebe o rok, vyrůstali spolu, vše fungovalo do doby, než se do toho namotaly ženský. Bohužel charakter bratra je prostě nedobrej, je to typickej lhář a lenoch a nemám z něj jako z člověka dobrej pocit, a asi ani nebudu, i kdyby se to urovnalo alespoň povrchově.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?