Vybíráte svědkům šaty?Platíte je?

Zdravím Vás,holky.Prosím o radu.Svatbu máme laděnou do fialova.Koukám tady na fotoblogy a skoro v každém jsou šaty pro družičky,svědky,atd.Nedávno jsem měla rozhovor se svojí svědkyní a ptala jsem se jí na šaty.Objevila jsem totiž jedny,moc hezké,i její styl a chtěla jsem jí je koupit,jenže jsem neodhadla velikost.Svědkyni jsem to řekla a ona na to,že nechce,abych jí šaty kupovala,ani vybírala,že si nějaké koupí sama :-(.Hmmmm,tohle jsem nečekala.Nemáme honosnou svatbu,ale malou a venku a netrvám na tom,že musí mít šaty fialové,ale myslela jsem,že si o tom třeba jen promluvíme.Nechci jí kecat do toho,co bude mít,ale popovídat by jsme si o tom mohli,ne?Družičky máme dvě.Naší dceru a mojí neteř.Obě budou mít bílé šatičky... Nevím,jestli jsem to popsala srozumitelně,ale chci se zeptat.Trváte na tom,aby svědkové a družičky měli barvu šatů jako máte Vy barvu svatby?A dále,platíte jim ty šaty?
Odpovědět
Ahojky,taky budeme mit svatbu do fialova,taky ji budeme mit malou.Svedkum saty nekupujeme,nelpime na tom,ze musi byt ladeni do fialova,kazdy at prijdem v cem uzna za vhodne,hlavne ze bude slusne obleceny.Ani po ostatnich svatebcanech nechcem at vsichni maji vse fialove.Muzeme byt radi,ze nam to svedkove odsvedci,svatebcane dorazi a budou se citit na nasi svatbe fajn,ale diktovat jim co musi mit na sobe mi prijde fakt blby
Odpovědět
Netrvám, ale je to mé přání a bude mi splněno. Moje velké družičky budou mít tmavě modré tutu sukně, bílá trička a světle modré stuhy v pase. Malé družičky budou mít bílé tutu sukně, bílá trička a světle modré stuhy v pase. Sukýnky zajišťuji já, trička velké družičky a maminky malých družiček. Holky se na to strašně těší :-) A svědkyni nechávám volnou ruku, jen ji chci poprosit o stejnou barvu, nemá s tím problém ;-) Chápu tě, mrzelo by mě to. Nemám ráda striktní diktování oblečení hostům, ale u svědkyně bych trošku minimálně doufala, že se se mnou poradí, zeptá se, jestli nemám nějakou představu. Je to moje nejlepší kamarádka a jednou, pokud půjdu za svědkyni i já jí, jsem připravená splnit jí, co jí na očích uvidím. Čímž chci říct, že chápu, že tě to mrzí, taky by mě to mrzelo, ale nelámala bych to přes koleno. Svůj názor jsi jí tímto řekla a třeba tě mile překvapí :-)
Odpovědět
Z toho, jak jsi to napsala, mi není jasné, jestli svědkyni vadilo jen to, žes pro ni měla vyhlédnuté jedny konkrétní šaty, nebo se jí nelíbí ani to ladění do fialova. Zkusila bych si s ní promluvit znovu a poprosit ji o tu fialovou...třeba si to ještě sedne. Jinak u nás je to jednoduché, protože barvu svatby nemáme :-) Budeme mít jen jednu malou družičku a ta bude mít klasické bílé šatičky, které budu pořizovat a platit já.
Odpovědět
Já na tom absolutně netrvám. Svědkyni věřím, že dorazí ve vhodných šatech, na barvě ani střihu nebazíruji :) Popravdě jsem asi ani nebyla na žádné svatbě kde by se ladili svědci.Družičky jo
Odpovědět
Profilova fotka
Holky druzicky, chtějí jit sjednocene( tim ze to chtějí a zvu je na obed), si to platí samy. Svědkyni ani nikomu jinému nic neříkám, jen kdyz se zeptají tak řeknu, ale nevyzaduju...svedkyne se ptala, ale rekla jsem at jde v jakých chce satech, at je ji příjemné.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám svatbu nijak barevně laděnou. Pokud bych ji měla nějak tématicky nazvat bylo by to "luční" - všechno se bude odehrávat venku. Mamka si koupila takový královsky modrý šaty a tátovi stejně barevnou kravatu. Z toho můj bratr vydedukoval, že máme svatbu laděnou do modra a najednou mi jeho holka posílala na facebooku fotky modrých šatů, který si má vybrat :-D Tak jsem jí řekla, ať jde probůh v tom, co se jí líbí...svatba do modra laděná fakt není. Ale k otázce. Asi bych se na tvém místě svědkyně zeptala, jestli si bude pořizovat nové šaty a jakou má vůbec představu. Od toho se pak může odehrát to, že pokud by si teda šaty kupovala, že bys jí ráda přispěla. Nějak jsem totiž nepochopila, jestli si je nechce nechat od tebe zaplatit nebo jestli se jí nelíbí. Moje svědkyně mi svoje vybrané šaty ukázala - jestli se mi budou líbit a pak se i nezávisle na to zeptal mě svědek ženicha, jestli si má koupit nějak kravatu, aby ladil s mou svědkyní....což mě mile překvapil a tu kravatu jsem mu pak koupila sama a dala mu jí k narozeninám. Nevím totiž, jestli by on, jakožto lesník, užil další barevnou kravatu :-D 8-)
Odpovědět
Myslím, že kažý máme právo si vybrat šaty jaké chceme a asi by mě hanba fackovala, kdyby mi je kupovala nevěsta, které půjdu za svědkyni. Je to takové ponižující, asi to ji vadilo. Nejsem (bohužel :-D) milionář ani nekradu, takže budu ráda, když zaplatím ten základ co je potřeba. Šaty si každý vybere dle svého, v čem se cítí dobře :-).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Vybrala jsem si 4 dospělé družičky a požádala je, jestli by si mohly vybrat stejné šaty. Nějak jim to furt nevycházelo, neshodly se. Tak jsem prostě koupila na netu 4 stejné šaty a v den svatby si je holky u mne doma oblékly. :-D Holkám se šaty moc líbily a na svatbě jim to slušelo. Šaty jsem jim nechala, peníze jsem nechtěla, ony ani nebyly nijak drahé. :-)
Odpovědět
My jsme vybíraly s holkama (družičky a svědkyně) šaty spolu a holky neměly ani stejné šaty, ani stejný střih (a dokonce ani stejné kytice). Každá měla šaty podle své postavy a jediné, co jsme udělaly, bylo, že jsme šaty sladily tón v tónu, abychom všechny k sobě ladily. Inspirovala jsem se tímto albem: http://www.beremese.cz/blog/vercah/al... a díky němu jsme i vyrazily přímo za nevěstou, majitelkou salónu Brigit, protože se nám její šaty moc líbily. ;) Šaty jsem jim bohužel koupit nemohla, protože byly dost drahé (holky si vybraly šaty v cenách 4-5 tis.), ale kdybych na to měla, rozhodně bych jim je koupila!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?