Váš názor na funkci svědka

Ráda bych se vás zeptala jaký máte názor na funkci svědka.Vybrala jsem si kámošku která ale neorganizovala rozlučku.Tu mi zařídila jiná kámoška.(později vysvětlím)no a na rozlučku přišla jako poslední,nudila se,nebavila se a jako první už před desatou odešla bavit se jinam kde byla do 5 do rána.Slíbila,že se vrátí když odcházela ale ani nenapsala.Ona má pocit,že všechno dramatizuju,že vlastně o nic nejde.Já mám pocit že svědek by měl při mě stát a být semnou jak na rozlučce tak na svatbě.Měla vlastně problém vůbec tu rozlučku zorganizovat.Myslí si,že se jen přijde podepsat a bavit se....Co si myslíte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že je to o vzájemné domluvě a očekáváních. V prvé řadě to chce zeptat se člověka, který mi má jít za svědka, co od toho očekává on, jak se své funkce chce zhostit nebo se "jen přijít podepsat". Pakliže se naše vize neshodují, vyberu si někoho, s nímž tento problém nemám. :) Ono holt každý vidí funkci svědka v něčem jiném a nelze lidem vidět do hlavy, jaký je jejich přístup, dokud se nezeptáte, popř. to neuvidíte na vlastní oči. :)
Odpovědět
to je pravda,já jí ale říkala co očekávám,ona s tím souhlasila ale přesto mi přijde že to asi nepochopila,nebo spíš nechce pochopit.. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
asi tak, neni nikde psano a dano, co by mel svedek delat mimo to, ze si ve sv. den prinese obcanku a podepise vam to. Zbytek jsou jen prejmuty zvyky z americkych filmu svatba je tvoje/vase, neocekavej nic, pokud si o to sama nereknes, do hlavy ti nikdo nevidi
Odpovědět
Profilova fotka
@iirron V tom pripade je to jina. Pokud jste se na necem domluvily a ted to tak nefunguje, na rovinu bych se zeptala co nejdriv, zda o tu funkci stoji nebo byste si mela vyber svedka zmenit.
Odpovědět
Myslím, že funkcí svědka je podepsat se a bavit se:-) ostatní je na domluvě a určitě by se nikdo neměl do něčeho nutit. Řekla bych, že většina nevěst to tu moc hrotí a očekává, že svědek to bude prožívat stejně jako nevěsta, ale většina lidí to tak neprožívá a není to proto, že by nevěstu neměli rádi nebo ji nechtěli podporovat,ale prostě dál žijí život tak jako by ta svatba neměla být a třeba až týden před svatbou to začnou naplno prožívat :-)
Odpovědět
Díky za vaše názory. Pro mě je tedy svedek člověk který na mou rozlučku neodchází pařit s někým jiným a aspoň trochu jeví zájem.Jako panák na podpis může být kdokoliv.Pro mě svedek znamená silné kamarádství a kamarádi pomáhají.Vždyť svatba není každý den.Ale stejně díky za názory. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě je svědkyně strašně důležitá, ale já měla jasno v tom, koho vybrat už snad ve školce :D Mám toho nejlepšího člověka a vím, že se mnou protrpí všechny přípravy a bude se u toho usmívat :) Svědek je pro mě daleko víc než jen "člověk na podpis".
Odpovědět
Je to prece jen a jen o domluve ;-) Ja treba po me svedkyni chci jen to, ze se v den svatby dostavi s obcankou na urad a podepise se. Jinak ji povazuju za duleziteho hosta a rada bych, aby se hlavne dobre bavila. Ukolovat ji nicim rozhodne nebudu.
Odpovědět
Už jsem tu psala,že jsem se domlouvala ale pres to nejeví moc zájmu. Šlo mi o tu rozlučku ze které odešla bavit se jinam.Prostě ji to s nami nebavilo.Taky záleží jestli tu pomoc na svatbu skutečně potřebujete nebo ne.Kdo ji nepotřebuje tak to svedek jen odsvědčí. Já budu pomoc potřebovat a není to rozhodně o tom že někoho "ukoluju"nebo ho mám za "sluzku"jak to píšou různé diskuze ale já to chápu tak že svedek je můj nejlepší kamarád a ti si prostě pomáhají. Je to součást kamarádství...tak to chápu já.
Odpovědět
Máš-li koho jiného vybrat a nejsi-li s volbou spokojená, tak ji změň.... Já jsem měla za svědkyni nejlepší kamarádku od dětství a na místní poměry by asi taky nebyla brána jako dobrá svědkyně (rozlučky se nezúčastnila, dekorace jsem vyráběla s jinou kamarádkou, místo obřadu jsem chystala s mamkou a manželem, předsvatební noc se mnou spala na hotelu taky mamka a jiná kamarádka, která se mnou byla i celé ranní přípravy a pomáhala mi do šatů, na svatbě neměla proslov, neorganizovala žádnou zábavu a ani se jí defacto neúčastnila atd.) NICMÉNĚ je to pro mě nejbližší kamarádka a máme spolu dlouhou historii a vím jistojistě, že bych podpis nikoho jiného v kolonce "svědek" mít nechtěla...
Odpovědět
@iirron A řešíš opravdu svědka na svatbě nebo to, že kamarádka odešla z TVÉ rozlučky. Evidentně se tam nebavila, přišla, ze slušnosti tam pobyla a pak šla jinam. Je jedno jestli domů nebo někam, kde se bavila. Myslím, že rozlučka a samotné svědectví je velký rozdíl. Já když tady na fotkách nebo v reálu vidím, jak Ty rozlučky probíhají, tak by mě to taky nebavilo. Občas mám pocit, že nevěsta si myslí, že stejné nadšení a zápal ze svatby bude sdílet polovina vesmíru. Na mé svatbě jsem instrukce a úkoly rozdávala já, a to s dostatečným předstihem. Možná to stejné čekala kamarádka. V okolí jsem měla pár lidí, kteří by sami nepřišli s tím, zda mi mají pomoct. Ale když jsem je požádala, s radostí se úkolu chopili. Myslím, že v Tvém případě je to hlavně problém komunikace.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem před svatbou ani nevěděla, že svědek má dělat něco navíc, než se podepsat... mě svedcila moje jediná kamarádka, a dopředu jsme se domluvili, že přijede den předem, trochu nám pomůže s přípravou jídla a ráno se budeme spolu cesat a líčit...vzhledem k tomu, že to k nám má daleko, tak se jí to hodilo dorazit dříve, ale kdyby nemohla, zařídím se jinak a rozhodně bych si nemyslela, že ji na mě nezáleží :) upřímně mě ty klasické rozlučky taky přijdou jako zábava, které se účastnit nepotřebuju, takže chápu, že se vyparila... rozhodně jsem před svatbou nepočítala, že z ní bude někdo poprdenej a bude jí se mnou řešit :) brala jsem to jako naši věc a naši starost, ano třeba rodiče se nabízeli, jestli nepotřebujeme s něčím pomoct, ale bylo by mi hloupé je ukolovat... byli to hosté a je mou povinností hostitelky se o ně postarat a ne je ukolovat... tak jsem to vnímala a měla já...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ellinkasebudevdavat To mě těší, vidět, že nejsem sama, kdo ty klasické rozlučky zrovna nemusí. Už jsem si myslela, že jsem nějaká nemocná, když hodlám mít rozlučku ve stylu "Zajít s partou kámošů na pivko, pokecat a jít domů". :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mám svědkyni, která však bude na svatbě asi dva týdny po porodu, takže moc od ní neočekávám :-D Už teď se u ní projevují těhotenské hormony v celé kráse :-D Ale rozlučku bych od ní neočekávala. Já bych teda ráda nějakou měla (jenom wellness, poté večeře, pokecat a tak), ale nemyslím si, že mi ji někdo uspořádá. A kdybych si ji zařizovala sama, tak by mi bylo trošku blbé a cítila bych se, že někoho otravuju, když zvu a pak žádám, aby něco taky zaplatili.
Odpovědět
Profilova fotka
Popravdě to asi ani takhle nevnímám a neřeším. Jako třeba CO BY MĚLI DĚLAT a CO NEDĚLAJÍ ... Já jsem třeba taková, že si spoustu věcí raději zařídím a zorganizuji sama. Moje přání je, aby tam hlavně v den D byli :-D a pak se pořádně bavili :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Od svého svědka jsem očekávala a očekávám, že mi bude svědkem při nejdůležitějším slibu mého života a že mi ten slib bude připomínat, kdykoli bych na něj během života mohla zapomenout. Že mě nenechá udělat nějakou blbost, ale vždy, když budu potřebovat, mi připomene, co mi odsvědčil. Proto jsem si vybrala přítele, o kterém vím, že mi férově řekne, kdybych někdy začala dělat blbosti. Nic víc jsem neočekávala, svatbu mi koordinovala kamarádka a rozlučku jsem neměla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?