Svědkyně

Profilova fotka
Ahoj, jak tady tak čtu, tak hodně z Vás mi příjde že tu píše, jak jim svědkyně se vším pomáhají a tak... Já si vybrala svědkyni před rokem, když mě přítel požádal o ruku, věděla jsem to už předem že jí jednou budu chtít. jenže Kamarádka v červnu odjela do Anglie a tak mi ani s ničím pomáhat nemůže když nás dělí tolik kilometrů. Občas si píšeme, a radíme, ale vše si zařizuji sama, jen se třeba poradím o detailech a tím to končí. Děláme skromnější svatbu takže si zvládnu zařídit vše sama. Ale občas mi tu prostě chybí, aby semnou někam vyrazila shánět třeba boty nebo tak a poradila mi. chodím s mamkou, jenže ta mi někdy leze děsně na nervy, protože se do některých věcí začala angažovat až moc. a teď vlastně můj dotaz. pomáhají vám svědknyně? nebo kdo vám se svatbou pomáhá? a Ještě by mě zajímalo jak je to s rozlučkou se svobodou. já jsem si myslela, že to je záležitost právě svědkyně nebo kamarádek, že to uspořádají pro nevěstu. a právě mě zarazil nedavno dotaz mojí svědkyně jeslti budu dělat rozlučku a tak... popravdě jsem to vypustila, do všeho toho zařizování kdybych měla ještě vymýšlet rozlučku... kamarádka ještě před půl rokem říkala jak přiletí o týden dřív abysme všechno zařídili a aby stihla tu rozlučku... a ted najednou mi psala že přiletí asi tak 2 dny předem... což znamená že rozlučku asi mít nebudu, nevím kdo jiný by jí zařídil, já na to čas ani buňky nemám, jedině požádat nějakou jinou kamarádku.. ale zas rozlučka bez mojí svědkyně.. :-( Vůbec teď nevím co s tím.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
pomáhat může i koordinátorka :o) možná i s tou rozlučkou, pokud by to byla kamarádka.
Odpovědět
Mě nepomáhal v podstatě nikdo. Všechno jsem si zařizovala a vymýšlela sama (včetně rozlučky- vymyslet kde, zařídit pronájem, postarat se o nocleh, jídlo, pití, odvoz a vyhádat nejvhodnější datum pro všechny pozvané...bylo to pravda poměrně dost náročné v době příprav na svatbu). Má nejlepší kamarádka (družička) se mnou byla jen v pár salonech vybírat šaty, den před svatbou mi udělala nehty a v den svatby pomohla s věcmi co jsem nestíhala. :-) A na rozlučce si pro mě a pro manžela vymyslela moc hezkou zábavu plnou dárečků ;-) Svědkyně byly naše sestry, ale ty nám nepomohly v podstatě vůbec s ničím. Ještě jsem jim sháněla šaty a řešila jejich oblečení a další věci. Bylo to náročné, někdy na nervy, ale zvládlo se to. :-)
Odpovědět
@pokyska nepomáhá mi vůbec nikdo. dokonce nemám ani nikoho, kdo by mi ve svatební den pomohl s oblékáním. Buď ráda, že ti pomůže aspoň maminka. Ta moje řekla, že se mnou nebude obcházet salony.
Odpovědět
@pokyska Já i moje svědkyně studujeme, každá v jiném městě, takže se skoro nevídáme. Občas jí napíšu, co je nového, co už máme, ona mi to pochválí a je to - zařizujeme to my dva, já a ženich, spolu vymýšlíme, vybíráme, nakupujeme. S výzdobou a vším okolo mi budou pomáhat moje družičky (moje sestry), ty budou i takové koordinátorky svatebního dne a budou vymýšlet zábavu :-) A co se týče rozlučky - pro mě ji budou připravovat družičky se svědkyní, ani je nenapadlo, že by to mělo být jinak a už prý mají velké plány :-D Ale je to jen na tobě, pokud rozlučku chceš, popros některou kamarádku, určitě ti ráda pomůže. Nebo se zkusit domluvit se svědkyní, jestli by přeci jen nemohla přiletět už o ten týden dřív? Někdy rozlučku opravdu pořádá nevěsta a zve na ni kamarádky. Podle mého by to mělo být naopak, ale kdyby to nikdo nezorganizoval, můžete si přece jít s kamarádkami jen někam sednout na vínko a ono se to "nějak vyvrbí", není nutné žádné složité zařizování ;-) Určitě to nějak vymyslíte, držím palce! :-)
Odpovědět
Ne každá svědkyně pomáhá....ale zase ber...že pokud ano..je to super, pokud ne...tak to není její povinost..Pokud je v Anglii..tak ürčo spolu kecáte na skypu a může ti pomoci..pokud řešíš to nebo ono....MOje svědkyně má vše na háku:-) vdává se měsíc a půl po mě...tak jsem si taky myslela..že zařizování bude společné..ale má na vše čas:-)) na rozlučku se svobodou tady byly kdysi dost dobrá diskuze...ono to záleží na tobě...bud to pořádáš ty, nebo svědkyně, nebo jen tak kamrádky, do toho je otázka financí,,zda to všem budeš platit..nebo jen někomu nebo jen něco.... ale pokud potřebuješ poradit či si potvrdit nějaké věci, tak mi napiš do zprávy, to můžeme probrat spolem
Odpovědět
Já měla za svědka chlapa, takže vybírat s ním šaty či boty bych fakt nešla :-)) A i když se pořád ptal, jestli s něčím může pomoct, nechtěli jsme (taky jsme neměli žádnou honosnou svatbu, takže zařizování nebylo mnoho).. Jediné, čím jsme ho (a jeho slečnu) zaúkolovali, bylo, ať baví svatebčany, když se budeme v den svatby fotit. A svědkova přítelkyně mi nechala namalovat svatební strom a dovezla hélium. Neber to jako prohru, že máš svědkyni daleko. Tolik pomoci se zařizováním nepotřebuješ a podle mě je důležitější, aby svědek byl TEN PRAVÝ, bez ohledu na to, jestli je blízko či daleko ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova jj jsem ráda že mi mamka pomůže, jen se někdy angažuje do věcí do kterých ani nechci, ale salony se šatama se mnou oběhala ona a pomohla mi vybrat, bude mi asi i pomáhat oblékat. to mě mrzí že se k tomu tvoje mamka staví takhle :-/ @miki_v to jsi dobrá že jsi to zmákla naplánovat sama, já se z toho nevidím a to radši asi žádnou rozlučku mít ani nechci.. myslím si že to je od kamarádek aspoň minimum co by pro mě mohli udělat... @ttm to máš fajn že ti s tím všichni takhle pomáhají. mě třeba překvapila moje teda, je jen o 2 roky starší a ta mi často volá a jak má naplánovanou pro mě tombolu a že mi půjčí panenku na auto... hodně se stará a pomáhá mi i maličkostma a to bydlí od nás docela daleko, vídáme se tak 1x ročně ale za to jsme hodně v kontaktu. Svědkyně právě nejdřív mluvila o tom jak přiletí aspon týden předem a ted najednou že přiletí tak 2 dny předem, předpokládám že první den na mě nebude mít čas a že den předem budeme všechno "řešit na poslední chvíli", docela mě to stresuje protože jsem myslela že mi aspoň trochu pomůže s organizací svatebního dne.. @najbrtka já to neberu tak že by to měla být její povinnost, a chápu že je v anglii. bohužel spolu si občas chatujeme ale tím že ona dělá noční tak se potkáme málokdy, moc věcí spolu tedy nepořešíme. upřímně kolem svatby je tolik výdajů že kdybych měla ještě platit rozlučku... já jsem loni zažila rozlučku kde pro nevěstu uspořádali super program a každá z nás přispěla asi cca 200 kč - takže se vybralo natolik že nevěsta celý večer měla "zaplacený" a ještě dostala poukázku na spodní prádlo na svatební noc... samozřejmě to od nikoho neočekávám, ale člověka mrzí že nemá ani kamarádky který by aspon tu rozlučku naplánovali... holt asi žádnou mít nebudu, svět se taky nezboří
Odpovědět
@pokyska A nemáš nějakou jinou kamarádku, která by byla třeba družička nebo tak něco a pomohla by ti s tím? Já si to chci zařídit co nejvíc sama, ale je fajn mít někoho, komu řeknu o pomoc, když prostě nestíhám, nevím si s něčím rady nebo potřebuju jen pomoct rozhodnout. Určitě máš nějakou kamarádku, které by to udělalo radost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ttm bohužel asi ne. jedna kamarádka je v anglii, druhá žije v Malajsii, další má 2 děti, další bydlí v Benešově.... všichni jsou mi hodně blízký ale mám je tak daleko :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska jejky to je na prd s tou rozluckou:/ u me si to vzala na starost svedkyne a jinak se me kamaradky co zvu na svatbu ptají co rozlucka a tak. Tak se domluv s holkama, co ti jdou taky. Ze tam nebudeš mit svědkyni, za to vůbec nemuzes. Ja mam svědkyni u nas doma a bydlím v Praze. Takže v Praze vybírám veci s kamaradkou, byla se mnou i na veletrhu. Chtěla jsem aby byla jednou z družiček, Pac se ji se vším svěřuji a mam ji moc rada, ale odmitla...ale vím ze se na ni muzu ve všem spolehnout.
Odpovědět
Ještě jaké malé holčičky jsme si s mou kamarádkou slíbily, že si navzájem budeme jednou svědčit na svatbě. Ona se vdávala asi před osmi lety, já letos. V současné době od sebe bydlíme 250 km, vídáme se velice málo, přesto volba byla jasná. Asi málokdo toho o mě ví tolik jako ona - a naopak. Protože má dvě malé děti (a funguje bez babiček a jiného hlídání), ani jsem neočekávala, že by mi s čímkoliv pomáhala. Pro mě bylo důležité, že přišla na svatbu vše odsvědčit. Je ale dobré, když má člověk někoho, s kým může některé věci probrat. Pro mě v tomto ohledu naprosto skvěle fungovala má neteř, která se mnou chodila na zkoušku šatů, domlouvaly jsme spolu sladké, pekla nám dort (je opravdu moc šikovná) atd. Moc jí to bavilo a já byla ráda, že mám s kým sdílet :-) Zmiňuješ tetu - a to je skvělé :-) máš tedy někoho, kdo se zajímá, plánuje, chce pomoci a tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám za svědka nejlepšího kamaráda, z čehož vyplývá, že ten mi moc věcí zařizovat nebude... :D . Ale se vším mi pomáhá přítelova sestra. Vybírala se mnou šaty a i mi radí když něco potřebuju. Jinak kolem svatby si vše zařizuju sama. A rozlučku mi bude právě organizovat přítelova sestra ještě s mojí kamarádkou. Takže bych si nebála oslovit někoho dalšího jestli by byl ochotný to pro tebe udělat :) . Ty by ses o rozlučku starat vůbec neměla. Ten kdo jí organizuje, vybere místo, zařídí zábavu , kontaktuje všechny dotyčné a vymyslí program... ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@pokyska já řekla segře, ale kromě vybrání šatů a jejich zakoupení na první dobrou jsem od ní vlastně nich nechtěla. Na svatbě nás bylo 55, vše jsem si zařídila a vybrala sama a upřímně - ono je to i lepší. Pak můžeš maximálně nadávat sama sobě:-) Rozlučka - chtěla jsem, aby mi ji segra zařídila, ale vzhledem k tomu, že ona nikam moc nechodí tak jsem se toho také ujala sama a vyvedlo se to skvěle! Holkám jsem řekla ať mi nic nenosí, že budu ráda, když si spolu dáme panáka a zařídila jsem kalbu na parníku na Vltavě. Bylo nádherně teplo a po přiražení jsme pokračovali do Retra...Moc ráda na to vzpomínám..
Odpovědět
Tak si pozvi kolegyně z práce na kafíčko a zákusek a udělej si minirozlučku..nic velkého...jako alternativa taky dobrý, ne?? a pokud máš kamarádky různě po republice..tak chápu, že sladit termín pro všechny by bylo asi náročné...rozlučka nutně neznamená pařit až do rána....klidně stačí si sednou na chvíli s lidmi..které máš ráda a kteří na svatbě nebudou
Odpovědět
Profilova fotka
taky si sama vše zařizuju, radím se s přítelem nebo s mamkou, občas s nějakou kamarádkou když nevím, ale nemám tu takovou tu oporu. ale právě mě překvapilo že lidi od kterých jsem to třeba ani nečekala tak mi pomáhají, viz teta která bydlí od nás asi nejdál ze všech /nepočítám-li ty zahraniční/ a ještě má 4 děti a zvládá semnou plánovat. s kamarádkama je to těžký, každá je odjinud a vzájemně se mezi sebou některé ani neznají. asi půjdu zapařit s holkama z práce a bude ;)
Odpovědět
tak ja po sve svedky chtela jen odsvedcit a pripitek, takze ja bych nehrotila - saty a boty jsem koupila a mamkou a ta mi pomohla i do satu ...
Odpovědět
Profilova fotka
mne ta rozlucka neprijde jako nevyhnutelne nutna. vdas se i bez ni a s kamarady si muzes naplanovat vecirek kdykoliv (prilezitosti se jeste najde..) - a budes daleko vic v pohode nez kdyz bys musela organizovat neco honem honem vprostred stresu pred svatbou. ;-) jinak ja po svedkyni nic nechtela, pomohla mi zaridit termin na radnici, abych nemusela jezdit do CR, a par dalsich drobnosti. ale vzhledem k tomu, ze ma dve male deti, jsem ji ani nechtela moc vic obtezovat.
Odpovědět
A jak čtu, že Vám pomáhají mamky...tak teď dostanu depku, že u mě nic
Odpovědět
Profilova fotka
tak já po svědkyni taky relativně nic nechci a ani nepotřebuju, vše jsem zatím zařídila sama a zařizovat sama budu. spíš mi chybí taková ta kamarádská podpora, poradit třeba s účesem, kytkou... holt si poradím sama. je pravda že i bez rozlučky se svět nezboří, jen mi to asi bude líto že mi nikdo žádnou nepřipravil. mě pomáhá moje mamka, přítelova mamka se do toho nijak neangažuje, až se divím, protože ty maminky to většinou dost prožívají a ona je v klidu, nic neřeší, jen když jí ukážu co jsem vybrala tak se pokochá a to je vše. asi lepší než aby se do toho montovala. a moje mamka mi dost pomáhá, chodila se mnou po šatech, shání se mnou boty, jen spíš občas kecá do věcí do kterých jí podle mě nic není a to třeba výběr jídla na hostině a jiný věci a taky koho pozvat a koho ne...někdy počítám v duchu do 10ti...
Odpovědět
měla jsem tolik svateb okolo a ani jednu rozlučku se svobodou nedělala svědkyně a ani jiné kamarádky. Já to také tak neměla, pravda je, že jsme měli společnou rozlučku, ale bylo to naše rozhodnutí, že se chceme rozloučit se svobodou a né rozhodnutí někoho jiného. A také nechápu, s čím by furt měli svědkové pomáhat. ani jednou za dobu příprav jsem od nikoho nepotřebovala pomoc, kromě manžela, ale to je samozřejmost. myslím si, že stres kolem svatby si dělají nevěsty sami, pokud nemáš spoustu blbostí kolem a kolem, tak fakt nevím s čím by ti měl někdo pomáhat? Chápu, že šaty jsou lepší vybrat ve dvou, ale konečné slovo máš přece vždycky ty a ty musíš vědět jak se v šatech cítíš a néé nikdo jiný. možná se teď do mě pustíte, ale opravdu mi kolikrát zůstává rozum stát na věcma který se řeší a nevěsty se sami ubíjí blbostma
Odpovědět
Profilova fotka
@nambr promiň ale píšeš to jako bych tady psala bůh ví co bych od svědkyně nechtěla... jen jsem se ptala kdo komu s ším pomáhá a pokud si pečlivě přečteš předešlé moje příspěvky tak jsem psala že si vše plánuju sama a taky plánovat budu, jen že mi chybí prostě kamarádská podpora aby do mě šťouchla když si budu vybírat špatný šperky či podobně. jen jsem si chtěla ujasnit jak je to s tou rozlučkou, ale to má asi každý jinak, ale myslím si že co mám zkušenosti chystá to svědkyně, družička nebo kamarádky pro nevěstu... ony dobře vědí zda si rozlučku přeje nebo ne... Holka co ty o mě víš? jak víš že mám na svatbu plno blbostí? chystám skromnou svatbu dle našich fin. možností. žádné blbosti neřeším, jen ty zásadní věci... ale i tak když chodím do práce a starám se o domácnost mám toho natolik že jako asi každá pomoc ocením. nevím nepříjde mi že bych to tu psala tím stylem že bych to od svědknyně vyloženě očekávala... tak prosím než se příště začneš do někoho navážet přečti si aspon o čem ta diskuze opravdu je...
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska ja mam taky svedkyni v Ol a svatba bude v Praze...a nic po ni nechci (logicky - je daleko)...dycky ji jen poslu obrazek nebo se poradime na chatu a pak to treba proberem osobne kdyz jsem jednou za mesic v Olmu...na satech jsem byla s jinou kamaradkou (ktera taky bude na svatbe) a nebo i sama..ale stejne i chci vybrat podle sebe a pritele, to je hlavni...akorat po ni chci, aby prijela uz v patek abych na nic nezapomnela :-) aby me jako ohlidala :-D to je vse...a rozlucku pocitam spis tak ze udelam jednu taky v Praze a jednu v Olmu - nechci aby mi nekdo neco organizoval...proste sezvu holky, sedneme na vinecko a nebo zahrajem bowling a uvidime :-) to mi staci :-) nepotrebuju zadny darky a prekvapeni a tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska jinak jeste dodatek: urcite to s ni muzes konultovat "online" - poslat obrazek vybranych bot, kyticky, sperku...jak rimam ja to taky vetsinou konzultuju online :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda ono je to právě těžký, pracuje v noci, takže přes den většinou spí. málokdy se sejdeme a když jsem přímo v krámě tak to jde těžko.. ale naštěstí tohle mi vynahradí mamka
Odpovědět
Profilova fotka
j
Odpovědět
@pokyska psala jsem to všeobecně, tak se zbytečně nerozčiluj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě svědkyně taky nepomáhá,spíš lidi od kterých bych to vůbec nečekala..
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je to opačně :) máme "tajnou" svatbu. Ze začátku jsme to nikomu neříkali, nakonec jsme museli aspoň svědkům, aby s tím počítali. Jenže v tu dobu jsem měla již všechno naplánované a rozjeté. Až se svědkyně čertila, že mi nemůže s ničím pomoc. Ale je také moje záchrana na telefonu. Nemůžu se rozhodnout, pošlu fotku a obratem mám její názor :) Ale jak říkám, svatba je "tajná" jen my dva, dva svědci a v den svatby se to dozvědí naše maminky, že jdou na svatbu. Takže toho zařizování tolika až není. A rozlučka? Víkend před svatbou si sedneme k vínu, podrbeme a za týden šup do manželství :) Nedělala bych si s tím hlavu. Zbytečně se nakonec rozhádáte. Užívej si příprav a ceň si těch, kteří ti chtějí pomáhat.
Odpovědět
Mně pomáhal snoubenec. Svědkyně zlehka, občas jsme něco probrali, pomáhala pak nejvíc ve svatební den, ale ne tak, aby si to neuzila. Rozlucku jsme si naplanovali s manželem částečně dohromady, to odděleně každý zvlášť. Neberu svedkyni jako asistentku nebo tak.
Odpovědět
@pokyska Já Ti rozumím, nepotřebuju sice pomoct zařizovat, ale nemám nikoho, komu bych vykládala ty svoje předsvatební zážitky a kecy ;-) Holt všechny kamarádky jsou buď "single" typy, co na to ještě nemají myšlenky, anebo naopak vdané paní, které si to organizování samy prožily, a tudíž už nemají náladu zažívat to s někým znova...Nemám pocit, že bych řešila hlouposti, ale prostě je to významná životní událost a člověk si potřebuje povykládat :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?