Svědkyně - Problém řešení za 5 minut 12

Ahoj holky màm takové dilema. Poprosila sem kamarádku o to aby mi šla za svědka( známe se sice jen rok, ale vypadalo to že budeme dobré kamarádky, protože máme obě malé děti, bydlíme blízko a byla mi velmi milá a sympatická. A působila na mně jako nejlepší volba i proto, že nedávno mněla taky svatbu.) Hned jsem se jí ptala co vlastně svědek dělà a ona mi vysvětlila, že se jen podepisuje, ale že ona mi připraví zábavu. Po nějaké době jsem za ní přišla že nechceme na svatbě nějaké ty vybírání peněz, jediné co bych chtěla je tombola, příjde mi vtipnà. Souhlasila že teda bude. Pak nás napadlo, že by její dcery mohly jít za družičky. Svědkyně mi řekla že šaty pro družičky platí nevěsta. Tak jsem je vybrala a našla eshop kde je mněli( svatba je sněhová protože miluju sněhové vločky, takže šaty mněly být od Frozen). Pak jsem ji poprosila ať je obědná, nebo mi řekne velikosti a udělám to já. Souhlasila že je obědná. Nakonec jsem potřebovala kadeřnici a jelikož má svědkyně kamarádku, která je kadeřnice, napadlo nás myslím že obě(nejsem si jistá už je to delší doba) že se jí zeptá. Uběhlo skoro 4 měsíce, do svatby zbývá52 dní a i přes mnoho připomínání a nabídek že pokud nemá čas nebo nàladu, uďělám to sama ( vždy odmítla že to dělat nemám, že to chce udělat ona)nic z toho není zařízené. Předevčírem mi řekla že šaty začla řešit, ale paní nemá velikosti. Tak jsem našla další eshop, jenže tam je dodací lhůta jeden a půl až dva měsíce. Takže příliš dlouhá. Dnes už se to vyhrotilo a dà se říct že jsme se chytly. Prostě ona všechny tyto věcy považuje za zbytečné a říká že je ještě dost času, a že je důležité jen to že mám ženicha a své šaty. V podstatě má pravdu. Ale pro mně je to důležité ( jsem detailista). Jsem z toho zoufalá porađte prosím, co mám ďělat? Nebo co byste na mém místě dělaly vy? Děkuju za každý názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Dost času mi nepřijde tyto věci některé z nás řeší i 8mesicu předem .....jinak určité je ještě čas vyměnit svědka;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vyměnila bych svedkyni bylo to u nas stejne a proste sem ji poslala nekam a našla jinou
Odpovědět
Svědkyni bych asi neměnila, ale řekla bych jí, že pokud se neseženou šatičky pro družičku tak, jak by sis přála (když to teda budeš platit), tak že družička nebude. Případně se na ni vyprdnout, šaty její dceři koupit sama a pokud bude mít řeči, tak opět říci viz výše.
Odpovědět
@andilek85 @klarakatarajna @simone5 Moc děkuju za názory.☺
Odpovědět
Zkusila bych s ní ještě promluvit a vysvětlit jí, že pro tebe je důležité mít vše dopředu vyřešený a ne hrotit to na poslední chvíli. Řekla bych jí, že jsi si jí za svědka chtěla, ale pokud jí to není milé tak ať ti to řekne teď a ne těsně před svatbou. Věřím, že je rozumná a chápe, že i ty chceš svůj svatební den prožít krásně a ona ti s tím pomůže :-)
Odpovědět
@terinkamt To jsem už párkrát zkoušela, ale odpověděla mi že to sice chápe ale jí to prostě příjde že řeším zbytečné drobnosti. Že důležitý je ženich, oddávající a mé šaty.Ostatní je prý zbytečné. A že přece jde hlavně o ten obřad zbytek se prý nějak vyvine. A prý čím víc detailů a věcí kolem budu řešit tím víc se mi toho pokazí. Tak nevím.
Odpovědět
@terinkamt Jo a ještě mi vysvětlila že ona na to není a nemůžu po ni chtít aby se kvůli tomu mněnila nebo nadßením skákalado výšky.
Odpovědět
@michelleangel jejda tak to není úplně dobrý :-( měla by se snažit, aby to bylo především o tobě,zase tak moc toho nechceš. Já taky řeším detaily, mě za svědka jde sestra a radím se s ní skoro o všem.
Odpovědět
@terinkamt to taky říká že je to hlavně o mně a ženichovi ... že je to náš den ale všechno okolo je podle ní zbytečné rozhazování. Jedna mkje půlka říká super řekla že je to o nás takže to bude super a u zábavy mi vysvětlila že se to nedá chystat dopředu že to musí vyplynout ze situace ale druhá moje část panikaří co když bude nějaký problém co když něco nezvládnu( proto chci vše promyslet do detailu i ze strany co se může pokazit a snažím se těm chybám předejít ) Jenže to ona asi neumí pochopit proto jsem pocitama napůl jestli vymněnit nebo ne nebo co udělat.
Odpovědět
@michelleangel moje svědkyně řeší i zábavu, ale přemýšlí,, co jí teda navrhnout, že se o tu zábavu postará někdo jiný ( jiná kamarádka) aby s tím neměla žádné starosti? Ty budeš v klidu a ona snad taky.
Odpovědět
Profilova fotka
Být svědkyní je nejen velká čest, ale právě taky hodně starostí s organizací, zábavou atd. Je to Vaše svatba a vše do posledního detailu by mělo být podle Vašeho přání, ne podle přání svědkyně. Určitě chápu, že ne každá nevěsta je taková hrotilka a detailistka, jako jsme my :-D , ale ona si svoji svatbu podle svých představ užila a tu Tvou by měla nachat na Tobě a být Ti nápomocná v realizování. Slušně, bez emocí, ale důrazně bych si s ní promluvila, že máš takovou a takovou představu o svojí svatbě a ona Ti buď pomůže, a nebo si najdeš svědkyni jinou. Je to nepříjemný, ale přece nebudeš po svatbě litovat, že jsi přišla o družičky, zábavu, nebo třeba rozlučku jen proto, že svědkyně na to není... Přeju hodně štěstí, aby se Ti to podařilo vyřešit ke Tvojí spokojenosti a měla jsi svou vysněnou nezapomenutelnou svatbu :-)
Odpovědět
Stejně takk jako @claricella ti svědkyně nemá co mluvit do toho jak si svatbu představuješ a kdy, kolik a co máš mít zařízené. Pokud se ti nabidne s pomocí, tak bych jí dala termín do kdy to má mít, jinak že si to zařídíš sama. Prostě ať pomáhá, ale podle tvých představ a né jejích, jinak ať raději nedělá nic a nemluví do toho.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já se vdávám za 14 dní a také nemám hotovou tombolu a vybraný účes. Chápu svědkyni, já bych to taky takhle dlouho dopředu nedělala... Akorát ty šaty bych viděla jako problém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja teď nevím, jestli se mnou souhlasíš, nebo ne, možná tam jen chybí čárka, nebo tečka, ale zní to tak, že nemám stejně tak jako svědkyně nevěstě mluvit do svatby :-D
Odpovědět
@claricella Jop, chybka,promiň :-D :-D myslela jsem to tak, že mám stejný názor jako ty.:-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?