Svědkyně, nevím si s ní rady

Ahoj, moc se tady nezapojuji :-) .Ale mám problém se svědkyní.Je to moje kamarádka od základky, ví o mě úplně vše, jako já o ní.Ale je rozvedená a nyní má asi půl roku přítele.Znám ho a nemáme žádný problém.Jenže na mě ted už nemá vůbec čas :-( Bydlíme kousek od sebe a ona nemá ani snahu se sejít atd. Když mi napíše tak se zeptá jestli je něco nového a tot vše.Nevím jestli s tím svědkem dělám dobře :-( Mám ještě jednu kamarádku, spolu toho ted poslední dobou prožíváme víc a víc mi ted rozumí.Píšeme se každý den a já mám ted dilema ,co dělat :-(. Prosím poradíte mi?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky no jsme na tom teď celkem podobně... mám jí moc ráda, ale podobnej případ letos má závěrečky ve škole tak že se pořád učí a nemá na mě moc času všechno si musím řešit sama a docela mě to mrzí. Každá holka prostě chce prožívat svou svatbu a já nemám s kým. Je mi to docela líto ... jen že bohužel všechny moje kamarádky co jsem měla (jako že ty hodně dobré) jsou buď v Praze, v zahraničí nebo jsou čerstvě po porodu a mají jiné starosti, tak že chápu jak se cítíš. Jen s tím bohužel nejde nic dělat. Taky mi to občas příjde hodně líto.
Odpovědět
Hodně to záleží na tom, co očekáváš od role svědkyně. Chceš aby ti pomáhala s přípravou? Aby s tebou šla zkoušet šaty? Aby s tebou byla ve svatební den už od rána - u kadeřnice, líčení, oblékání apod. Nebo ti stačí, že přijde až na obřad a splní si svou povinnost? Tvoje první kamarádka si teď užívá takové to "líbánkové období", kdy má novou lásku a nedokáže vnímat nic okolo, takže minimálně rok si myslím, že tenhle stav bude trvat (může klidně i dýl). Takže jestli chceš aby tvůj svědek prožíval přípravy a celou svatbu s tebou, bude asi lepší zvolit tu kamarádku, s kterou si teď rozumíš lépe...
Odpovědět
Měla jsem nejlepší kamarádku, s kterou jsem počítala vždy jako se svědkyní. Ale začala se hodně divně chovat po oznámení našich zásnub. A to měla zásnuby ona o měsíc dŕive. Psala mi ve stylu, že takovou trapnou svatbu by nikdy nedělala myšleno pěkné šaty, výzdoba, hudba. Bavit se s ní o tom nedá vůbec. Mám pocit, že se zastavila myšlením v pubertě. Poté co jsem jí oznámila termín svatby mi řekla, že si myslela, že to je stejně jen vtip. Závěr je takový, že na svatbu nebude ani zvaná. Místo ní bude svědkyní sestra, s kterou jsme se i díky tomu moc sblížily :) Takže bych taky brala kamarádku, která projevuje zájem ;-)
Odpovědět
@bj2016 Možná právě proto, že ona se zasnoubila o měsíc dřív, tak se teď cítí, že není středem vesmíru, když se vdáváte obě... Je to hodně divné chování od kamarádky, ale já jsem třeba zase celý život počítala s tím, že za svědka budu mít určitě sestru (já byla její svědek) a ona po své svatbě přesvědčila svého manžela, že já jsem strašná mrcha, která může za všechny její průšvihy a ten už pak to šířil dál k mým dalším dvěma sestrám a našim společným přátelům...a to jsem ty dva seznámila zrovna já. Takže z mé rodiny jdou na svatbu pouze moji rodiče a za svědka mi jde přítelova sestra, která mi je bližší daleko víc než ty vlastní.
Odpovědět
Jestli moc nesledujete ty americke filmy a neocekavate vic nez je nutne.svedek ma mit platnou op a dostavit se vcas k obradu.vse navic uz je o tom...jak se spolu domluvite a myslim ze hodne problem je v tom ze rada holek ani nerekne ale samozrejme ocekava.rekla jsi ji co bys po ni rada?
Odpovědět
Profilova fotka
@1adriana1 souhlasím s tebou, já mám za svědkyni kamarádku která bydlí víc jak 100 km daleko a nepotřebuju jí otravovat s každou blbostí. Každý má svoje problémy na řešení a přijde mi docela sobecký čekat to, že se mi bude moje svědkyně bezvýhradně věnovat a třeba kvůli tomu přijde o svůj nový vztah, kterému je třeba se zezačátku určitě věnovat. píšeme si spolu na sociálních sítích docela často, ale věci kolem svatby spolu moc neřešíme, protože jezdí jen na víkendy a to se opravdu nic řešit nedá.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jako kamarádky bys měla být ráda, že je šťastně zamilovaná, kor když jsi ty sama nevěsta, ne? Jestli hledáš poskoka, co ti pomůže vše zařídit, najmi si koordinátora. Přijde mi smutné házet kamarády do žita jen proto, že mají dočasně jiné starosti (navíc hezké).
Odpovědět
Začínám mít pocit, že se to tu zbytečně žene do extrému...holky klid, nikdo neodsuzuje jendurky zamilovanou kamarádku a už vůbec nikdo po ní nechce, aby zanedbávala svůj vztah. A chtít po ní aby se sešly, když bydlí kousek od sebe taky není žádné obtěžování. Naopak se nemusí bavit jen o svatbě... Proč si myslíte, že z ní bude hned poskok, když se jí člověk zeptá na názor? Když jsem psala "chceš aby ti pomáhala s přípravou" tak jsem tím nemyslela, že začne všechno zařizovat a zdobit a péct apod., ale že pomůže v rozhodování, třeba když nevěsta má několik nápadů např. na pozvánky, tak svědkyně řekne, která varianta ji přijde lepší. Je přece krásné, když máte někoho, kdo to s vámi chce sdílet. A pokud si to chcete připravovat celé sami, tak na tom zase není vůbec nic špatného. Každá máme právo na svůj vlastní přístup.
Odpovědět
mary_luca Souhlasím s tebou. Nevím proč tady se často setkávám s vyhrocemými situacemi. Přesně jak píšes, chceš se zeptat na názor nic víc. I já zkoušela kamarádce psát, jestli už mají termín a nějaké představy a to mě odbyla, že ona tyhle věci řešit nebude, že není pošahaná nevěsta... A neozvala se půl roku. Takže plně chápu jendurku narozdíl asi od jiných.
Odpovědět
Kdyby mě někdo požádal o svědčení, vůbec by mě nenapadlo, že se po mě chce, abych iniciativně navrhla setkání apod. Tak jí to jednoduše nabídni ty a promluvte si, jak by sis to představovala. Taky nemusí vše dělat jen svědek, žiju v Praze, svědkyně studuje v Brně a viděly jsme se od zásnub do svatby celkově jednou :-) Normálně jsem třeba chodila zkoušet s jinou kamarádkou a tak.
Odpovědět
@pirek tady musím reagovat,nehledám poskoka.Jako od svědka nečekám nic jen aby mi to odsvěčit.Jsem ráda že je štastná to ano,ale asi by neměla házet přes palubu kamarádku.Chápu jí že chce být s partnerem a nic jí nevyčítám,ale na mě už totálně kašle.Nepotřebuji aby se točila kolem svatby na to mám někoho jiného.Takže jste mě špatně pochopila
Odpovědět
@mary_luca moc děkuji :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@izzybickerstaff máte pravdu asi sem to položila špatně.Nechci od svědka nic ani nic nepotřebuju. Jen asi když se rozvedla byla sem u ní denně protože jí mám ráda a chtěla sem jí pomoct.Byli sme pořád spolu,pořád sme si psali a ted to prostě tak není.Nemá na mě čas a to ne jen kvůli svatbě.Děkuji za názory.Mám dva sourozence,takže mězi nimi vybírat nechci :-(Jen sem chtěla vědět koho byste v mé situaci volily vy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jendurka Já bych volila pořád tu kamarádku. Tyhle vztahy "na oplátku" (já jí tehdy tamto a ona mi teď toto) nemají s přátelstvím nic společného. Osobně mne nikdy nenapadlo toto řešit. Ale ty si asi zvolíš tu, s kterou si víc rozumíš nyní.
Odpovědět
Profilova fotka
Od základní školy mám nejlepší kamarádku, asi před dvěma lety si našla přítele a s naším kamarádstvím byl málem konec. Nedalo se s ní vůbec mluvit. Kdykoli se chtěl člověk sejít neměla čas asi tak jak u vás. Strašně se tenkrát změnila. A nepomohlo nic. Až se s ním rozešla, tak začlo být zase všechno v pohodě. Nechci tě strašit. Druhá kamarádka, se kterou se známe od gymplu, tak po tom co jsem ji oznámila, že se budu vdávat se přestala ozývat a když napíšu, že za ní přijedu (bydlí 400 km daleko) tak zrovna nikdy ve městě není a když jede ona na Moravu, tak nikdy nedá vědět, že tu je. Původně jsem s ní počítala za družičku. Nakonec budu asi ráda, když se odhodlá přijet na svatbu a ojím se, že stejně nepřijede. Takže vím, že tě to asi dost mrzí, ale než starou kamarádku hned odepisovat zkus ji napřed napsat, že ti chybí, že si s ní chceš promluvit a třeba, že jsi zvědavá jak probíhá její nový vztah. Třeba se chytne za nos a konečně si najde čas. Pokud od svědka čekáš jenom podpis. Tak na změnu máš vždycky dost času a starou kamarádku by to mohlo možná dost ranit.
Odpovědět
@vakasest to mě moc mrzí a chápu jak ti je. Snad se to brzy zase obrátí k lepšímu :-) Držím palce
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?