Svědkyně nechce/nemůže být na svatbě až do konce

Profilova fotka
Holky, co byste dělaly v mé kůži?? Vybrala jsem si na svatbu svou nej.kamosku z detstvi, potom jsem se přestěhovala do Prahy, takže už to mezi nami nebylo takové,jako když jsme se viděli každou chvíli v jednom městě. Měla jsem dilema, koho si mam vybrat za svedka, protoze, bohuzel, od stredni skoly už zadnou nej. kamosku nemam , vsechny spis na stejne vlne, nektere spolehlive, nektere mene, ale da se rict, ze mezi kamoskama co mam, tak obecne ani jedne na 100% nedůvěřuju. Proto jsem si vybrala svou drivejsi nej.kamosku, protoze jsem si vzdy myslela, ze je na ni spoleh a co slibi, to splni, muzu ji verit a vzdy je ke me uprimna a mysli to se mnou dobre.....o tom,ze chci,aby mi sla za svedkyni jsem ji pozadala asi 2mes. pred svatbou. Má dve male deti (4 a 2,5 roku) a vcera mi jen tak mimochodem napsala, jak to teda bude organizacne, a kdyz sem ji napsala,ze bude obrad a pak party, tak mi napsala, :"ja nebudu mit hlidani na vecer, no teda jeste nevim "ze musi za detma, ze pres den hlidani ma, ale ne vecer a že na to jeste svoji mamu nepripravila, ze by mela hlidat i vecer a pres noc. Že tam teda nebude jen na obrad, ale treba do 19, ale ze se pokusi se domluvit, aby tam mohla byt treba do 22...a pak jeste napsala: "hlavně abych splnila svou fci u obřadu a před " NO, me to teda neprijde od svedkyne moc normalni...rekla jsem ji to vic jak 2mes.dopredu, takze mela dost casu si zajistit hlidani u rodicu, u babicky. (muže nema)...ale prijde mi,ze snad ani nechce...kdyz jsem ji rekla, ze bych ji chtela za svedkyni, tak me prislo, ze je nadsena a potesena tim ale ted premyslim, jestli ji nevymenim, co byste delali vy? Prosim o vas nazor. DIky
Odpovědět
Ahoj, já bych na tom byla úplně stejně, mám sice jedno dítě,ale hlídání bych taky neměla a to ani kdybych to věděla rok dopředu. Prostě hlídat nemá kdo. Takže jí naprosto chápu.
Odpovědět
@verlis1 Ahoj, jsme na tom podobně, i když tvoje svědkyně má alespoň důvod večer odejít. Já mám za svědkyni kamarádku, se kterou se známe od první třídy. Nemůžu tvrdit, že je to nejlepší kamarádka, protože jsou věci, o kterých se nebavíme, protože ona na to prostě není. Teď studuje v Praze a vídáme se už jen málokdy, navíc já mám mimčo, tak nemám čas někde vysedávat. Když jsem jí řekla, že bych chtěla, aby mi šla za svědka, nějaké velké nadšení se nekonalo, od té doby (jsou to už 3 měsíce) jsme spolu nekomunikovaly. Přemýšlím, že bych jí vyměnila, ale pořádně nevím za koho. Všechny moje kamarádky mají taky mimča. a co se týče oslavy - myslím, že zůstane na hostinu a pak půjde domů, protože nikoho nebude znát a bude se nudit. Já se jí totiž nebudu věnovat, nebude tam totiž sama. A jestli se ptáš, proč si myslím, že odejde - už to jednou udělala, na oslavě narozenin mého přítele - sebrala se v půlce večera a řekla, že v takový společnosti pít nebude, asi jí to nebylo dost nóbl. Tak jsem teď taky na vážkách, co s tím.. Jestli bych si třeba neměla vzít za svědka přítelovu neteř, ale holky mi zase dělají družičky... Co se týče tvojí svědkyně - s tím hlídáním dětí je obtíž, já třeba, kdybych poprosila mamku a ta měla volno, tak by mi děti pohlídala. Asi nezbývá, než si s ní promluvit na rovinu, jestli jí opravdu nemá děti kdo pohlídat nebo jenom nechce být na oslavě? A uvidíš, co ti poví...
Odpovědět
@verlis1 no já jí teda docela chápu, kdyby přišla vážně jen na obřad a pak rychle rychle domů, tak bych se nedivila, že ti to vadí. Ale když sama říká, že se pokusí zařídit, aby se mohla zdržet do večera, tak bych se jí pokusila pochopit. Znám spoustu ženských, co se po narození dětí nezajímají už vůbec o nic jiného než o ně, natož o "staré" kamarády, takže bych ocenila to, že utrhne v podstatě na celý den, i když tam nezůstane úplně do konce. A tu větu "aby splnila svou funkci" bych já osobně vůbec nepochopila tak, že jí to nezajímá a že tam nechce být, ale jde tam protože musí. No nevim, přijde mi, že vyměnit jí kvůli tomu, že jiná svědkyně by se na svatbě zdržela třeba o tři čtyry hodiny dýl mi přijde jako sobecká blbost.
Odpovědět
Naopak případ @xkaraizy chápu, že o výměně uvažuje, když se svědkyně chová tak jak se chová a nesdílí s ní tu radost a ještě by se pak musela koukat na její otrávený ksicht. Ale z příspěvku @verlis1 mi připadá, že svědkyně je ráda, že byla pověřena touhle funkcí a přeje ti to a je pro ní čest, ti to odsvěčit, akorát je prostě omezena hlídáním, což se dá podle mého pochopit.
Odpovědět
Taky si myslim, ze si asi neumime predstavit jak narocny je byt sama na dve maly deti, a holt hlidani nejde vzdycky zaridit. Ja bych to pochopila a byla rada, ze si vzala volno pres den a pokusi se zustat do 22. Myslim ze pak stejne bude zabava rozjeta a bude uplne jedno, jestli tam svedkyne je a nebo neni. Kvuli tomu bych ji nemenila. Spis bych vyjadrila pochopeni pro jeji situaci.
Odpovědět
Jejdanánku, to je kraválu pro takovou pitominu - prostě třeba ani nechce juchat do půlnoci a pokud má dvě děti (a jak píšeš - nemá muže), tak to teda úplně chápu a je úplně logické, že se ptá, jak to bude organizačně. Myslím, že je důležité, že bude na obřadu a pokud zůstane dokonce až do 19:00, tak OK a pro mě by to bylo úplně v pořádku. Mezi náma - je to úplně jedno, jestli fakt nemá hlídání, nebo se jí prostě nechce být tak dlouho na oslavě, je to její věc. A ta věta je taky v pořádku - šlo jí o to tě ujistit, že tam v nejdůležitější chvíli pro tebe bude (před a během obřadu). Proč v tom hned vidět něco nenormálního??? Na tvém místě bych byla ráda, že si ten čas udělala - jak píšeš, už moc v kontaktu nejste... A myslím, že tím, že ti svatbu odsvědčí, snad splní to, co ti slíbila, ne? Sorry, ale nejsi trochu moc náročná na lidi kolem sebe? Je to tvůj den, tak si ho užij, ale nech taky druhé dýchat. Já bych ji určitě neměnila, podle mě nespáchala žádný "zločin proti nevěstě", ani si nemyslím, že by byla nespolehlivá.
Odpovědět
Profilova fotka
Co tu píšou holky je pravda - pokud má malé děti, je sama a přesto si zařídí hlídání aspoň do večera, měla bys být ráda. Z vlastní zkušenosti vím, že jako nevěsta se nebudeš bavit jenom s ní, ale se všema a hlavně budeš jásat už s manželem. Takže to, že se večer vytratí bych nijak nebrala vážně - zvlášť pokud tam moc lidí nebude znát a nebude mít doprovod se kterým by se bavila... Budeš ji tam mít celé skoro celý den - na podpis, fotky, první tanec,.... Myslím, že jako svědkyně to nejdůležitější zvládne a to, jak se umíte bavit jako manželé večer už nemusí hlídat :-)
Odpovědět
Já si myslím, že nemá cenu řešit a dělat si starosti s tím kdo kdy chce ze svatby odjet. Nám už také pár lidí řeklo že chtějí okolo 20 hodiny odjet a nehodlám někoho přemlouvat nebo nutit, aby tam zůstal déle, i když mně to bude třeba i mrzet.
Odpovědět
@verlis1 a na co bys ji večer potřebovala? aby s tebou chodila na WC a přepudrovala ti nos? budeš se věnovat manželovi a jiným hostům na ni snad ani nevzpomeneš :-) Myslím, že to když dřív odejde není žádná tragédie
Odpovědět
Profilova fotka
panebože, to jsou vážně blbosti, co tu řešíš, nezlob se, ale souhlasím s holkama, že jsi dost náročná na lidi kolem sebe. buď ráda, že je taková jaká je a řekla Ti to narovinu, chtěla bych Tě vidět v její kůži, nad tím ses nezamyslela, že? jak by bylo Tobě na jejím místě, myslíš jen na sebe, promiň ale já být tou kamarádkou, tak Ti s tím radši seknu, když Ti není za dobré ani to, že se snaží si ten den vyčlenit jen pro Tebe!
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si nemyslim, ze je to kravina, me osobne by mrzelo, kdyby moje svedkyne odesla v 19:00 .. my mame detio dve a kdybych to vedela dva mesice do predu a opravdu bych nenasla nikoho, kdo mi pohlida, tak si zaplatim chuvu, dva mesice jsou dlouha doba, aby se s ni deti i ja seznamili a meli k ni vsichni duveru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elizabetamb : díky za pochopení a ostatním díky za názory
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@verlis1 : já si třeba myslím, že když jsem ji pozadala uz pred 2mes. tak si mohla hned zaridit hlidani deti i pres noc, má mamu, pro kterou by to nebyl problem, bydlej 5 minut od sebe a babicka totez, takze me spis mrzi, ze si to hned nezaridila, aby se mnou mohla byt az do rana....a kdyz by se tam treba nudila nebo se necitila, tak by mohla odejit treba v 16 to bych pochopila, ale rovnou vzdavat vecerni cast s tim, ze tam proste nebudu mi prijde zvlastni. Takže ja jen nechapu, proc si to hlidani nezaridila na celou dobu i pres noc, kdyz vim, ze pro jeji mamu i babicku by to bylo spis poteseni!
Odpovědět
Profilova fotka
@verlis1 ja kdybych byla na jejim miste a kamaradka me pozadala o odsvedceni svatby, a mela bych dve deti, tak bych hned dalsi den volala svoji mame a babicce a poprosila je o hlidani a ani by me nenapadlo jim rikat, ze chci jen hlidani pres den, kor kdybych vedela, ze to moji mamce a babicce vadit nebude....kazdej je ale jinej, tak to tak respektuju...
Odpovědět
Já nevím, možná jsem divná, ale mě to nepřijde absolutně divný. Možná se budeš divit, ale třeba nebude jediná, co odfrčí tak brzo, pokud budeš kolem sebe tak kopat a chtít po každým aby dělalřesně to co ty si zamaneš. Jo beru to, že je to tvuj velkej den a chceš aby všechno bylo dokonalý, ale dokonalý to stejně nikdy nebude..a tím, jak se budeš k ostatním svatebčanum chovat a klást na ně buh ví jaký nároky se pak třeba nemužeš divit, že si svatbu neužijí, jak by asi mohli :-) podle mě kamarádka nedělá nic zlýho..odsvědčí ti, bude s tebou do večera..a i kdyby si nakrásně v 22 hod.odešla za dětma tak ji to nemuže mít za zlý. Mě přijde, že některý nevěsty prostě mají pocit, že oni se vdávají, že se z nich každej zblázní..měla by sis vážít toho, že vubec přijde a být za to vděčná :-)
Odpovědět
@verlis1 Třeba až tak nemusí zábavu až do rána. Já jsem taky taková , tak to dokážu pochopit. Myslí si, že ji už večer- v noci potřebovat nebudeš ,vždyť tam budeš mít i ostatní hosty se kterými se budeš bavit.
Odpovědět
@radkaja a je to pravda :-) přeci i kdyby tam zustala, tak se nebude věnovat jenom jí :-) bude tam mít plno lidí, všem se bude chtít věnovat a kamarádka by se tam mohla přinejmenším nudit, pokudby tam byla sama :-)
Odpovědět
@verlis1 možná má před sebou představu rána jak se na ni děti v sedm pověsí a už se jí nechce bavit, to by ty dvě bábiny musely hlídat ještě příští den :-D a ona si na ty děti odpočinout. Však uvidíš až budeš mít ty dvě děti
Odpovědět
a co tak pozvat i její děti??
Odpovědět
@verlis1 máš děti??? já ano, dvě 3 roky a 6 měs. a můžu ti říct, že to že chce odjít dřív je ještě dobrý, teď si vem, že den před svatbou jí jedno dítě onemocní!!! pak bych to řešila, neb to bych já na jejím místě odbyla obřad a frk za dětmi, svatba nesvatba. Ono jak sou děti, je to těžké, jak píšeš, moc se už nevídáte, co když děti prostě nejsou zvyklé být přes noc bez maminky? takže buď ráda, že tam bude do večera
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám za svědkyni taky nej kamarádku a malýho ročního v té době nechá na hlídání a taky ho nemůže nechat na hlídání do noci. Myslim si já jelikoš mám taky dítě tak to plně chápu a kvůly tomu jí ani neodcozuju naopak jsem ráda že mi jde nejlepší kamarádka za svědkyni a navíc si od brzkej hodin zařídí hlídání :-) . Takže já plně chápu.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje svedkyne mela 4mesicni miminko. Na obrad ji ho hlidala mamka, po obede si malou privezli a kolem 7 ji jeli domu okoupat a hlidala zase mamka. Odbihala kojit, vozit malou venku ... neni to zadna sranda, snazili se to zaridit jak to slo. A prijde mi, ze i tvoj svedkyne se snazi, ale nekdo proste hlidani nesezene. Treba je babicky nechteji hlidat pres noc, i takove jsou. Musis brat ohled, pro tebe je to sice nejdulezitejsi den, ale nemuzes cekat, ze kvuli tomu budou ostatni lidi delat nemozne ... kdyby nechtela na svatbu, rekne ze nema hlidani a nejde. Ale ze tam bude do 7mi je myslim super :-) tvoje reakce mi prijde hodne prehnana, mela bys byt rada, ze si to kamoska zaridila aspon takhle ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
verlis1 - nestresuj se :-)...možná je lepší mít svědkyni v poho do určité podvečerní hodiny než ve večerních hodinách vystresovanou matku dvou dětí s uchem na telefonu a stále přemýšlející co ti její rampelníci u babičky dělají ;-) .Pravděpodobně zná svoje reálné možnosti a třeba tě to zrovna ušetří večerním nervům-fofrem schánět taxíka pro svědkyni,které babička volala že se musí vrátit,protože děti jsou k neutěšeníVěřím že ti to je líto,ale na druhou stranu oceň,že si s tebou užije celý svatební den ;-).Myslím,že v tom nic osobního není a je ještě možnost se jí zeptat,že by jsi jí tam měla ráda do noci,jestli to přeci jen nepůjde zařídit...A když nepůjde,tak mi věř,že si svatební mejdánek užiješ i tak parádně :-)! Takže krásnou svatbu a báječný večer plný smíchu a zábavy ti přeji :-)!
Odpovědět
holky sama mám dvě děti - 22měs a 7 měs....a narovinu, nevím, kdo by je hlídal celou noc...už na svés vatbě bude problém, sice jsme sehnali paní na hlídání, plus mamka nebo segra a moje svedkyně kámoška se nabídla, že klidně pohlídá, ale nevím, jak to nakonec dopadne... každopádně k tvému dotazu. Já bych si spíš sama řekla, zda ji vůbec jako svědkyni chci, zda nepožádat sestřenici, sestru, bratrance apod...pokud bych věděla, že ji 100% chci, neřešila bych, že odejde v tolik a tolik....ono je to hodně o tom, jaký máte vztah...a na druhou stranu, to že odjede dříve neznamená, že to dělá naschvál a taky nemůžeš nikoho nutit, aby tam byl za každou cenu do rána a vůbec když má děti... zvaž tedy, jestli si ji nebereš spíše z nouze...popřípadě popřemýšlej o někom jiném...a ji bych narovinu řekla, že ji nechci dělat starosti...
Odpovědět
a ještě mě napadlo, je svědkyně, ale nejspíš pozvaná i s manželem, mají ubytování...nezvládli by to s dětma? a pokud během dne nechtějí, tak to chápu...a je pravda, že každá babi nezvládá hlídat celou noc, navíc děti, každý si to nelajskne...
Odpovědět
Profilova fotka
@sahar Dekuji ti :)
Odpovědět
Profilova fotka
Verlis1 :-) nemáš vůbec zač :-D,nevěš hlavu,nedělej si nic z razantnějších názorů co jsem tu tak okoukla,myslím že jsi pochopila co jsem ti chtěla říct :-)!Takže úsměv na tváři,ber věci tak jak jsou a zkus víc důvěřovat hlasu svého srdce :-).Řekla bych,že to nebyla náhoda,že jsi se po letech ozvala zrovna jí ;-) !
Odpovědět
Profilova fotka
@sahar presne tak, uplne jsi me pochopila, nechapu ty radikalni nazory tady, napr. ze kolem sebe kopu, ze jsem sebestredna, atd. ja to proste jen posuzuju podle sebe a ja bych to takhle neresila, tak me prave zajimal nazor vicero lidi, protoze vice hlav vic vi, ale to uz je povaha nekterych jen urazet, myslim, ze jsem nenapsala nic zas tak strasnyho, aby nekdo takhle musel reagovat, ale je me to sumak :) me staci, ze jsem si udelala nazor diky lidem, kteri pisou veci tak jak jsou bez toho, aniz by nekoho urazeli.-..
Odpovědět
Profilova fotka
verlis1 ... šikovná ;-)
Odpovědět
verlis1, az budes mit deti, tak svedkyni pochopis. A kor jeste kdyz nema muze a je na vse sama. Tvoje chovani mi prijde sobecke.Sorry.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?