Svědek - volíte kamaráda/dku nebo sourozence ?!

Ahoj všem, prozraďte, jak to máte se svědkem vy ? Volíte mezi kamarády/dkami nebo vám bude svědčit váš sourozenec ?! Mám trochu dilema 8-) Předem moc děkuji za názor vám všem:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem volila sourozence. Ač mám kamarádky, které by mi mohly svědčit, brácha je prostě brácha a tak nějak jsem cítila, že chci, aby to byl on. Přece jen, sourozenecké pouta kamarádka jen tak nepřekoná :-). Ale to záleží na každém. Být tebou, tak se nad tím prostě pořádně zamyslím, kdo z nich ti je blíž, koho bys měla radši jako svědka takové důležité události. A pak nemůžeš zvolit špatně :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Mám úžasnou sestru, takže já jsem neváhala ani okamžik. Nechtěla bych nikoho jiného. Manžel si zvolil svého bratra. Souhlasím s tím, co napsala adriana nade mnou.
Odpovědět
Profilova fotka
sourozence. adeptek bylo vic, tak jsem nechtela niko urazit...
Odpovědět
Profilova fotka
@serehe Mně šla za svědka nejlepší kamarádka. Známe se 15 let, ví o mě všechno. Manželovi šel za svědka brácha - jsou zároveň i nejlepšími přáteli, což se třeba o vztahu mezi mnou a mým bratrem říct nedá (jsme velmi rozdílní v povahách, pohledech na život atd.). Pro mě osobně je výběr svědka velmi důležitý - měl to být člověk, který nás oba velmi dobře zná, věří našemu vztahu a je na něj spolehnutí. Někomu je to třeba fuk a při svatbě "jen se svědky" mu to odsvědčí někdo z ulice nebo cizí paní z úřadu.............Takže záleží na vás dvou, co je pro vás důležité ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já volila bráchu, měla jsem jasno hned... Mám mnoho kamarádek, ale žádnou "tu nej", protože jsem vždycky hodně kamarádila hlavně s klukama ;) Takže můj brácha byl ideálním adeptem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě půjde za svědka kamarád, neznáme se sice 10let, ale je to člověk, se kterym si rozumim a jsme si v určitých věcech strašně podobný. Příteli půjde za svědka sestra, nechtěl si volit mezi dvěma kamarády :)
Odpovědět
Já jsem jedináček, takže jsem dilema sourozenec x kamarád/ka měla vyřešené... vzhledem k tomu, že adeptek bylo více, resp.2 a nechtěla jsem ani jednu urazit, zvolila jsem dobrého kamaráda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@serehe Mě půjde za svědka sestra. Byla to jasná volba. Mám také skvělé kamarádky, jedné jsem svědčila, ale ségra je ségra. Máme super vztah a byla jsem její svědkyně, takže i na oplátku :-) Když jsem jí požádala měla hroznou radost :-)
Odpovědět
Kamarádku, ta ví i věci, které bych rodině nikdy neřekla :-)
Odpovědět
Mě půjde za svědka brácha a přítel si bude brát za svědka svou sestru,tak ať to máme v rodině.. ☺
Odpovědět
Kamaradkam po velmi zlých zkusenostech neverim, takze pro mne byla jasna volba bratr. Na moji rodinu se muzu vzdy na 100% spolehnout, bohuzel zenam jako kamaradky mne naprosto nechutne zklamaly.
Odpovědět
Mě půjde ze svědka také sestra....u mě jasná volba.
Odpovědět
Článek se načítá
Holky, moc vám všem děkuji za sdílení vašich rozhodnutí :-) vidím, že i tady to je tak půl na půl :-) Já byla před 8mi lety svědčit bráchovi, tenkrát mě jeho volba potěšila i udivila zároveň... byť mezi námi není nikterak velký věkový rozdíl, tak uplně tak blízko k sobě nemáme (tedy myslím), on není taková ta vřelá a otevřená povaha, a ani vůči rodičům se nechová jinak....pramení to zkrátka z jeho charakteru. Nicméně, vídáme se a když se vidíme, vidíme se i rádi, já chodím hlídat jeho děti, když je třeba, navštěvujeme se.... ale jen tak nikdy nezavolá, tak zavolám já... Beru to zkrátka tak, že ti chlapi to tak často prostě mají. I v mém okolí je pár kamarádek, které mi jsou reálně bližší a znají mě dobře a kontakt je mnohem frekventovanější..., Nicméně, jsem si jista, že pokud by brácha nechtěl, neoslovil by mě, kdokoliv z kamarádů by mu šel svědčit a rád. Každopádně, sourozenecké pouto žádný kamarád ani kamarádka nenahradí a cokoliv se kdy stane, brácha bude pro mě vždy tím nejbližším člověkem. V dobrém i ve zlém...
Odpovědět
@sawerka mrzí mě, že máš takovou špatnou zkušenost :-| Nicméně, druhá volba byla jistě správná !! ;-) A není nad pocit a vědomí toho, že se na svou rodinu můžeme 100% spolehnout, vždy stojí za námi, ať se děje, co se děje.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mně půjde za svědka švíca, je moje nevlastní a spoustu let jsme se kvůli problémům s rodiči neviděly, stýkáme se vlastně až posledních 10 let. Jsem ráda, že souhlasila, i když to k nám má přes 100 km. Kromě dětí je to moje jediná příbuzná, která na svatbě bude.
Odpovědět
Obě moje kamarádky si vybraly mně jako svědkyni, ale to neznamená, že by jejich sestry byly nějak odstrčené. Prostě jsme si jen byly bližší, a to nejen vztahem, ale i přístupem ke svatbě, u obou jsem pomáhala / pomáhám, znám jejich vkus a jejich představy. Věřím, že žádná ze sester to nevzala špatně, ale dost záleží, jaké jsou vztahy v rodině, no. Ve tvém případě bych to třeba vyřešila tak, že bartr by mi šel za svědka a z kamarádky bych udělala hlavní družičku, pokud budeš mít družičky dospělé. Tak se elegantně vyřeší případné dilema. :-)
Odpovědět
@simone5 tak v tomto případě jsem v klidu, všechny moje kamarádky mají malinké děti, takže je nemyslitelné, aby pomáhaly se svatbou 8-) Kapacitně by to nedaly...Holt jsme se nestihli vzít dřív než se všichni naši kamarádi rozmnožili :-D JJ, rozlučka rozhodně bude a mám to v plánu přesně tak, jak píšeš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě jde za svědka brácha,máme se rádi,máme hezky vztah.Mam 3 kamaradky a nechtela jsem mezi nima volit aby to tem ostatnim nebylo lito.Pujdou za družicky x-)
Odpovědět
Měla jsem nejlepší kamarádku, je to takové mé druhé já :-) Ségry mi se svatbou strašně moc pomáhaly, ale myslím, že chápaly, proč jsem si za svědkyni vybrala právě kamarádku. Byly družičky a jednou z nich (snad) budou kmotry našich dětí :-) Pokud máš bližší vztah s kamarádkou, vybrala bych si ji. Sourozenec je sice sourozenec a je to úplně jiný vztah, ale ten můžeš vyjádřit i jindy a jinak. Já mám se všemi sourozenci hezký vztah, ale ten vztah s kamarádkou je nenahraditelný - prožily jsme spolu hodně a ví věci, které nikdo jiný. Rozhoduj se srdcem, ať vybereš kohokoli, jistě to bude dobrá volba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja jsem jedinacek, tim padem moznost sourozence u me padla. Taky nemam jednu nejblizsi kamaradku se kterou bysme byly jako sestry, ale mam par dobrych kamaradek. Protoze jsem chtela potencialni svedkyni oslovit osobne a ziju v zahranici, zkratka jsem se rozhodla pragmaticky: se kterou z nich se uvidim prvni, te to reknu. Kdyby s tim mela nejaky problem, at stihnu rict te druhe atd :-D. Tak doufam, ze se dalsi kandidatky neurazi nebo ji to nebude lito, kdyz to bylo rozhodnuto tak trochu vrhem korunou (respektive kalendarem)... A co je zac ta "hlavni druzicka"? (to jako ta dalsi dulezita funkce kterou bych mohla nabidnout? :-D)
Odpovědět
Za svědkyni mi šla tátova sestra, a nejbližší kamarádky šli zy družičky:-)
Odpovědět
@serehe presne tak! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně půjde za svědka nejlepší kamarádka, kterou znám 18 let ... Ségry s mojí dcerou mi půjdou za družičky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Me svatbu odsvedcila sestra i prez to ze spolu nemame buh vi jak dobry vztah ale je to proste rodina..svatbu jsme si zarizovali samy nikdo nam s nicim nepomahal a ani jsem pomoc nechtela
Odpovědět
mě půjde za svědka bratranec, taky proto, že sourozence nemám a on byl vždycky pro mě něco jako bratr, máme spolu skvělý vztah.
Odpovědět
Profilova fotka
Budu mít nejlepší kamarádku. Nechtěla jsem nikoho z rodiny, přijde mi to takové jako kdybych už nemohla nikoho sehnat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádku téměř sestru :) Sestry mám dost malé a ještě k tomu nevlastní od táty, takže mám jasno. S tou kamarádkou jsem vyrostla, je o 3 roky mladší, takže je to vlastně sestra
Odpovědět
Já bohužel nemám žádnou až tak dobrou kamarádku, takže mi za svědka jde brácha - dvojče.
Odpovědět
Ja se chystam poprosit sestru na stedry den :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Mam tri nejlepsi kamaradky .......ale nakonec mi pujde bracha jak uz bylo zmineno rodina je rodina ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?