Svědek a jeho povinnosti na svatbě. Jaké má?

Ahojky nevesty, potrebovala bych poradit. Co ma vlastne svedek v den D na starosti? Moc dekuji
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
To záleží na tobě, co po něm budeš chtít, plus jak to hodlá pojmout sám svědek. My to měli tak, že Honzův svědek jel s Honzou pro kytky, a Štěpánka nemusela nic, jen se podepsala a bavila, ale věděla jsem že kdybychom cokoliv potřebovali tak s ní můžu počítat.
Odpovědět
Profilova fotka
Jajo, to záleží opravdu na tom, jak si to sami uděláte :o) U nás se svědkové starají o bezproblémový průběh svatby, tzn. řeší případné malé zádrhele, upozorňují na občanky, prstýnky atd...a pak během hostiny se starají o to, aby nikdo neseděl na suchu, aby nikdo neseděl sám (když třeba babička na chvíli seděla sama, tak s ní má svědkyně šla popovídat), abychom měli nachystaný nůž na dort atd. atd. atd.... Ale pokud svědkům svěříte takto zodpovědnou funkci (a nebudete po níc chtít jen ten podpis), tak vybírejte pečlivě, aby byli spolehliví...nás takhle vypekl manželův svědek (bratr, který se na to všechno vykašlal a nabyl dojmu, že se pouze přijel pobavit a najíst) a od té doby už po něm raději nic nechci!!! O celou svatbu se tak starala moje úžasná svědkyně, která to naštěstí brala jako poctu a né nutnost a zvládla to na výbornou x-)
Odpovědět
musi mit obcansky prukaz, to predevsim. muze se starat o prstynky, lahev, pokud se zenich bude vykupovat z koule na noze apod.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj nevěsty, chtěla jsem se zeptat, zda některá nevíte, jak je to s věkem u svědků. Mohu mít za svědka sourozence, když mu ještě nebylo 18 let? Letos mu bude 17, dají se dokoupi léta, jako je tomu možné u snoubenců, nebo ne? Díííky za radu ;-)
Odpovědět
Myslim, ze mu musi byt 18... ze by ho soud prohlasil za zletileho jenom proto, aby mohl svedcit, to se mi nezda...
Odpovědět
a svedok by mal predniest prihovor... pokial sa medzi svadobcanmi nenajde niekto iny, kto sa toho zhosti... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No asi to záleží na TObě co mu vše dáš za úkoly...my jsme svědkům nedávali nic za úkoly...přišlo nám to zbytečné a vše jsme zvládli sami... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ale svědkyně nebo svědek nevěsty většinou nosí i vlečku..... :-) mně ji držel bratranec...ale moc dobře se na to netvářil.... :-D
Odpovědět
Mě bude svědkyně česat, malovat, oblíkat a bude se mnou až do obřadu x-) předpokládám, že svěděk mýho nastávajícího ho bude pěkně nalívat (jak je znám :o)) takže bude veselo!
Odpovědět
no my jsme svědkům řekli že se budou starat o výzdobu aut a ovítání hostů a když něco bude potřeba, budou k dispozici oba se na to moc těší a samozřejmě že se budou bavit
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
pro skafi
Odpovědět
princez, díky, jsi zlato, i když tady je to celkem kraťounký
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, rada bych se zeptala, jak jste oslovili sveho svedka, ze zrovna on to ma byti :-) My budeme mit zrejme jeden manzelsky par-jsou takovi, dalo by se rici gurmani v jidle, vine...Davali jste nejaky darcek? Kyticku zene? Nejak nevim jak to udelati :-) Dekuji za tipy :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já to nedělala s žádnou parádou, pozvala jsem ji s přítelem k nám domů a zeptala se, jestli mi za svědka půjde (předtím už jsem to jednou nadhodila), nic jsem nedávala a souhlasila. Obě jsme se shodly, že nevíme co a jak, zasmály se a v poho.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se svědkyní byla na pizze a bavily jsme se celkově o svatbě - jednoduše jsem se jí zeptala, zda by mi šla za svědka a ona ráda souhlasila. Obě jsme přestaly jíst, měly slzy na krajíčku a byly obě moc rády. Nedávám jí žádné úkoly, chci, aby se mnou tohle období příprav prožívala a chci, aby mě podpořila především v den D. Vím, že je typ tak trochu jako já (zřejmě proto si tolik rozumíme) , a proto po ní nebudu chtít žádný proslov. Sama bych měla taky spíš depku z toho, že mám někde mluvit na veřejnosti :-| .
Odpovědět
Já jsem to vzala automaticky,že mi půjde sesetra (dvojče), i já jí byla před třemi lety za svědka. Pravda je,že jsem jí to jaksi zapoměla oficiálně oznámit. No a když byla se mnou vybírat šaty a paní,co nás obsluhovala,že zeptala jaké šaty bude mít svědek,tak jí segra řekla,že neví kdo je svědek a ze mě hned vypadlo,no ty jsi svědek :-o :-o . Tož paní trochu zalapala po dechu, ale sestra to vzala v poho.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se ségrou nemám tak hezký vztah - bohužel, abych si jí vzala za svědka. Takže já jsem to vyřešila nej nej kamarádkou :-D . Ale je to fajn, když si jdou sourozenci za svědky.
Odpovědět
Jo,mám ještě starší sestru, a tolik si taky nerozumíme, moje dvojče ji ani před těmi třemi lety nepozvala na svatbu. Měla tehdy takové zlobivé období a opravdu nám všem dělala starosti. Za ty tři roky se ale změnila, našla si slušného kluka a už se stýkáme. Ještě je to sice takové strohé,ale pomalu k sobě jako sestry nacházime cestičku. Na svatbu jsem je pozvala i s přítelem (je opravdu suprovej). Největší radost z toho má naše mamka,že nás tam bude mít všechny pohromadě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak to věřím, to musí být mamča šťastná. Možná je to tím, že jste dvojčata, tak k sobě přeci jenom máte blíž.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla taky nej kamarádku. Mám i bráchu,ale ten mě vedl k oltáři a nechtěla jsem ho během obřadu trhat od jeho manželky. Navíc s tou kamarádkou jsme byly už odmala domluvené, že si půjdem na svatby a jelikož jsem měla svatbu jen rodinnou, tak jsem z ní udělala svědkyni, aby tam byla se mnou. :-N Manželovi šel za svědka jeho brácha. A když se ženil brácha, tak jemu šel bratranec a jí sestra. :-) Jinak každého jsem se jen zeptala, když jsem oznamovala svatbu, jestli mi půjde za svědka a jestli mě dovede k oltáři. Ale nedávala jsem nic. ;-)
Odpovědět
to jo u nás funguje i telepatie, dokonce když se sejdeme tak ve většině případů máme na sobě stejné barevné oblečení. Už se tomu fakt smějeme. Je to síla jak to funguje. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky sem svědka dost řešila-mám totiž 2 úplně nej kámošky a kdybych vzala jednu, druhá by se urazila.takže sem to rozhodla diplomaticky, mám sestřenku.taky spolu máme výbornej vztah a ona je navím o hodně víc praktická než já, takže se to hodí.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě půjde za svědka můj brácha....a příteli jeho brácha :-) Pro někoho možná divné, že 2 chlapi, ale tihle dva nám přišli jako automaticky....vždyť to jsou naši nejbližší....které máme rádi! :-)
Odpovědět
Já jsem si vybrala jako svědkyni mojí skvělou kamarádku, kterou znám víc jak patnáct let. Je to moje druhá máma. Nedovedu si představit za svědkyni někoho jiného. Strašně řeší mojí svatbu v tom smyslu, aby mi nedělala ostudu. Hubne, změnila barvu vlasů, shání kostým, prostě to strašně prožívá. Vždycky se sejdeme v nějaké restauraci, probereme fotky, střihy, diety a další a další nákupy a nápady. Prostě jsme v rámci svatby hodně šílený :-D :-D Díky tomu nemusím svému nastávajícímu vyprávět a ukazovat každou blbinu, co jsem kde sehnala a otravovat ho s každou kravinou. S kamarádkou to prostě celé vyfiltrujeme a nastávajícímu oznámím pouze výsledek ke schválení nebo vyloučení. Jinak by se z toho, chudáček, úplně zbláznil :-)
Odpovědět
Mě jde moje nejlepší kamarádka, životní přítelkyně. Její dvouletá dcerka nám ponese prstýnky a právě narozená nejspíš bude u prsu:-) Bude jí zhruba měsíc.
Odpovědět
děvčata, trochu zdruhé strany. Jdu také za svědka, své kamarádce v září. Jsem z Brna a ona z Prahy. Nebudu jí sice s ničím pomáhat nebo tak, ale šaty už jsem si také koupila i boty nové... přítel oblek - ale ten neměl a nutně potřeboval. Co ještě od svědkyně očekáváte? Ona nepotřebuje pomoc jako fyzyckou sílu - dělá jí vše svatební agentura... za dar chce peníze? Kolik si myslíte, že by to mělo být?
Odpovědět
Profilova fotka
haklina: Myslím si, že bys jí hlavně měla být oporou a prožívat to s ní. Potřebuje s někým probrat jak co plánuje, každou věc, kterou pořídí, tak bude chtít skonzultovat a ukázat. Aspoň já jsem tedy taková. Jediné, o co jsem svědkyni požádala - připravíme obálky s penězi na hostinu, fotograf, kadeřnice, kosmetička...., aby obstarávala tyto finance, abychom se my nemuseli tento den starat o peníze.
Odpovědět
kamusek: proc by melo byt divne ze budou za svedky 2 chlapi? My zase budeme mit 2 zensky a nebudou ani jedna z rodiny - jsou to proste nase moc dobry kamaradky, s pripravama nam pomahaji uz od chvile, kdy jsme jen zacali uvazovat o svatbe.Diky doporuceni jedne z nich jsme dokonce vybrali misto svatby.
Odpovědět
Já jsem si ještě donedávna myslel, že mi půjde za svědka můj kamarád, ale nějak jsem s nadsázkou nadhodil před sestrou, že mi půjde za svědka, ale bylo to ze srandy...alle pak jsem se nad tim zamyslel a říkám si, vždyť kdo jiný než sestra by mi za toho svědka měla jít...
Odpovědět
já jsem se prostě bráchy zeptala, když jsme mu oznámili, že se budeme brát :-) dřív jsem si dělávala legraci, že se svatbou čekáme, až bude plnoletej, aby mi mohl jít za svědka :-D máme super vztah, takže jsem nad nikým jiným ani nepřemýšlela :-) manžel se původně rozmýšlel mezi svými dvěma bratry, ale nakonec se to vyřešilo samo, protože jeden z nich na svatbu nemohl přijít... a vůbec není špatné jako svědky 2 chlapy :-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?