Svatba jen se svědky. Pozvat jejich partnery?

Mám dilema. Budeme mít svatbu jen se svědky, po obřadě oběd. Ale mě furt vrtá hlavou (a už se mě ptala i moje svědkyně), zda pozvat i jejich partnery. Skoro je neznáme, nemáme k nic vztah. Tak nevím.. :-S A ještě by mě zajímalo - jaké jste měli svědky? Znali se mezi sebou, nebo jste měl každý svého blízkého?
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že partnery každopádně pozvat !
Odpovědět
Kamarádka měla svatbu jen se svědky a nezvala nikoho dalšího. Kdybyste jejich partnery velmi dobře znali, tak bych to ještě pochopila, jinak vzhledem k tomu, že nezvete své rodiny ani ostatní přátele, je jaksi divné zvát pro vás cizí lidi... Aspoň tak to vnímám.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych je pozvala :)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych je nezvala, něco jiného je, když má člověk velkou svatbu, kam zve i rodinu, ale v případě, že chcete opravdu jen obřad bez zbytečných komedií kolem, pak mi přijde zbytečné tam zvát víceméně cizí lidi, tím spíš, když tam nebude nikdo z vašich rodičů ani jiných blízkých přátel, které byste pravděpodobně pozvali, pokud byste chtěli větší svatbu..:) Já myslím, že svědkové to bez problémů pochopí ;-)
Odpovědět
kdyz chci uplne nejmensi moznou svatbu tak si ji tak udelam... neni vubec zadny duvod proc zvat jejich partnery pri takovemto formatu kdy vam to jdou jen odsvedcit a pak si date spolu obed... tim spis kdyz je vubec neznate.. to je podle me postavene na hlavu a treba jako rodice by me to i zamrzelo ze tam zvete uplne cizi lidi ale me nechcete :-)
Odpovědět
My partnery svědků zvát budem, ale stýkáme se s nimi uplně stejně jako se svědky samotnými. Pokud bych je moc neznala, tak bych je nezvala.
Odpovědět
Profilova fotka
když je to jenom se svědkma, tak bych už jejich partnery nezvala, bylo by mi potom blbý, proč se mnou rodina v tenhle den nebyla ... ale partneři svědků, které neznám ano :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jejich partnery bych nezvala, kdyz chcete malou svatbu jen se svedky a navic je skoro neznate... Muj manzel mel za svedka kamarada, ja mela za svedka sveho nastavajiciho svagra, takze panove se mezi sebou znali.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych partnery v tomto ohledu nezvala. Je to svatba jen o vás dvou a svědkách.....mohly by se zlobit rodiče,proč oni nemohli být s vámi a "cizí" lidé ano. Já to mám s partnerem jednoduché :-) Moje svědkyně se zná se svědkem partnera a pokud by jeden z nich časem měl partnera a my by jsme je stihli poznat,tak by jsme je pozvali. Pokud by jsme je ani jednou neviděli, bohužel by jsme nepozvali. Svědkům by jsme se omluvili a partneři by to snad pochopili....
Odpovědět
Profilova fotka
Nezvala bych je...o tom přeci svatba ve 4 je, intimni a bez dalsich lidi, ktere ani poradne neznate. Nasi svedci se znaji, ale je naprosto normalni a bezny, kdyz ne.;)
Odpovědět
Určitě bych je pozvala.
Odpovědět
Profilova fotka
brusinka91 já bych je určitě nezvala, jak tu bylo zmíněno, nezvete ani rodiče, kteří jsou vám mnohem blíže :) Takže za mě ne, na těch pár hodin své polovičky určitě oželí :)) pak by ta svatba ve čtyřech úplně postrádala smysl...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
je to na vas, ale je to slusnost:)
Odpovědět
Taky budeme mít svatbu jen se svědky a já bych je nezvala...My jsme si to ulehčili a za svědky nám jde kamarádka s manželem (oba dva dobře známe)... Ale jak už je tu napsané, přišlo by mi nevhodné zvát cizí lidi, když tam nebude nikdo z rodiny. Hlavně blízké rodině to může ležet v hlavě i když to třeba neřeknou (pro mě dva cizí lidé, to už radši obě mámy) Jen pro zasmání - my se i rozhodovali jestli si vzít sebou na svatbu naši kočku (umi na vodítku a je zvyklá), ale pak jsme usoudili, že by maminky mohlo mrzet, že na fotkách máme naší kočku a dali jsme si práci s tím, aby byla na obřadu a ony nebyly pozvané :-D :-D
Odpovědět
Při klasické svatbě by to byla samozřejmost je pozvat.Při svatbě ve 4 by to bylo nelogické.Pokud chcete svatbu jen se svědky,tak tam nikdo jiný nepatří
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máte svatbu jen se svědky, a navíc jejich partnery ani moc neznáte, nezvala bych je. Mně šel za svědka brácha, manželovi nejlepší kamarád, neznali se.
Odpovědět
no slušnost velí je pozvat, i když se s nimi neznáte, ale v tomto případě si myslím, že nemusíte, pokud budete jen 4.....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Souhlasím - nezvat. Ale domluvit se s těmi svědky. Vysvětlit jim, že chcete svatbu opravdu malou, jenom s nimi, a že když jsou tam jen 2 lidi tak další 2 je navýšení o 100%. Tak to už je docela dost navýšení rozpočtu. Neměli byste jim to jen oznámit, ale trochu si s nimi o tom promluvit, jestli jim to nebude vadit, ale že prostě se jedná o to, že to má být opravdu maličké. Určitě s tím nebude problém.
Odpovědět
upřímně to beru tak, že svědek je má nejbližší osoba, tudíž bych chtěla poznat i jeho partnera, ne? nevím, jestli máte za svědky cizí lidi, to bych pak pochopila. Takže být to na mě, tak nejdřív před svatbou udělám nějakou seznamovací akci, kde je poznáte a nebudou vám na svatbě vadit..Přece jen i pro ty svědky to bude určitě příjemnější, když budou mít partnery u sebe. Já to v tomhle beru tak, že když někoho zvu a má partnera, tak i když ho neznám, je to automatika, že přijde taky. A teda myslím, že když budete mít u svatby dva lidi navíc, tak vám to z toho velkou svatbu neudělá :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?