Snoubencův svědek

Ahoj, prosím o radu. Co má vůbec snoubencův svědek za povinnosti? Přítel přemyšlí, že by ho vyměnil. Bydlí sice 60 km daleko, nepřijede na rozlučku a odmítl ráno řídit ženichovo auto na obřad. O svatbu se celkově nezajímá i když před půl rokem se svědčením souhlasil. Dokonce chce ze svatby už po obědě odjet i když máme zařízeno pro všechny na místě přespání. Má teď sice roční holčičku. Ale to přece na ničem nic nemění, dětí budeme mít na svatbě spoustu i menších a je tam pro ně zařízeno jak hlídání tak hračky atd.
Odpovědět
Svědci mají za povinnost podepsat se na důkaz dosvědčení svatby. Všechno ostatní nejsou povinnosti, ale dohoda mezi svědkem a nevěstou nebo ženichem. Třeba má pro odjezd ze svatby důvod :-)
Odpovědět
vyměnit svědka asi nejlépe ...
Odpovědět
No chlapi svatby nijak neprožívají, pokud jsou jinak fakt dobří kamarádi, tak bych to neřešila.
Odpovědět
Jde o to, že snoubencův dobrý kamarád se snaží víc než svědek. Pomáhá mu s rozlučkou. Bude místo něj řídit to auto. Pomáhá zařizovat. Tak jsme si mysleli, že by bylo lepší, kdyby to odsvědčil on.
Odpovědět
@marketasrejberova no jak píšeš, tak to zaměňte za toho, co tak pomáhá a snaží se ... svědka můžete potřebovat i po obřadu a když je tenhle tak ochotný, rozhodně se vám to může jen hodit
Odpovědět
Ještě mě napadá jestli jste s ním o tom mluvili. Třeba neví co byste od něho potřebovali a pro odjezd dřív nebo neúčast na rozlučce má důvod...
Odpovědět
Profilova fotka
Je to o domluvě. Faktická povinnost je pouze mít OP u svatby a podepsat to. Když se snoubenec s ním domluví, může klidně i vyměnit. O nic nejde. Náš svědek má svoje úkoly, ke kterým se sám nabídl a o další žádal. Sehnal nám tipy na DJ, obvolal ubytování v místě - jen kvůli informaci kolik/za kolik/mají volno/kontakt na ně. Svědkyně bude s kamarádkou připínat myrtu, svědek pomůže s koordinací lidí z parkoviště na obřad. Svědek i svědkyně zároveň fungují jako naše "prodloužená ruka" když něco bude potřebovat fotograf (seskupit lidi atp.)
Odpovědět
@marketasrejberova to je často mylná představa, tady, co má svědek dělat. Má svědčit. O tom, že má dělat řidiče a jiné věci je věc dohody.
Odpovědět
Profilova fotka
Naši svědci se jen podepíší a snad se na svatbě pobaví :-) Nějak mě ani nenapadlo je úkolovat....Vše si zařizujeme sami dva :-)
Odpovědět
@marketasrejberova A to, že bude ráno řídit, jste mu nařídili nebo jste ho zdvořile požádali? Třeba je to jinak, než to vyznívá, ale tak, jak to píšeš, to působí velmi direktivně.
Odpovědět
@marketasrejberova svedek ma pouze svedcit nic vic. Chlapi ssvatbu neprozivaji, takze je ani nenapadne neco resit. Jinak jako ridice bych dala nekoho, kdo se nezucastni svatby....znameho rodicu, vzdalenejsiho kamarada..
Odpovědět
Profilova fotka
@marketasrejberova ze stejného důvodu měnil svědka můj manžel a nakonec si myslím ze to bylo ok😉 i původní svědek to vzal s klidem😉
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
To bych asi vyměnila moje svedkyne se zajímá zas az moc dopředu informuje me shání kde co atd....a to mám ještě rok času:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mně by na tom asi nejvíc vadilo to, že by svědek byl na svatbě jen chvíli. Ať už pro to má či nemá pádné důvody, chtěla bych jako svědka někoho, kdo s námi zůstane déle... To že nechce dělat to a to třeba člověka zamrzí, protože od ostatních očekává větší "nadseni", ale ne každý na to prostě je, to bych tak neřešila...
Odpovědět
@marketasrejberova Jak už tu bylo řečeno - svědek se musí dostavit s občankou a podepsat se, toť vše :) Pokud chcete něco víc, pak se zeptat, poprosit, nebrat to jako samozřejmost, protože ona to samozřejmost není. Nám teda svědci docela pomohli - zdobili auta a můj mi den před svatbou jel pro šaty a obstarat ještě nějaké drobnosti, ale kdyby řekli, že z nějakého důvodu nemůžou, zařídili bychom se jinak a nic bychom jim nevyčítali. Řídit bych svědka tedy nenechala (pokud by o to vyloženě sám nestál), radši bych poprosila někoho, kdo se svatby neúčastní jako host (známého nebo kamaráda rodičů, kamaráda sourozence...). Svědek si přeci se snoubenci taky připíjí, jak by řídil zpátky? A my jsme třeba měli přípitek se svědky už u obřadu... Nevím tedy, jaké máte se svědkem vztahy mimo řešení svatby, ale já bych asi svědka na základě toho, co píšeš, neměnila. Mimochodem - manželův svědek chtěl taky hned po obědě odejít a nakonec s námi slavil do tří do rána :)
Odpovědět
Profilova fotka
já si myslím, že svědčit by měl někdo, koho máte opravdu rádi... u nás je to pár, který nás spolu seznámil. jsou nám opravdu nejbližší a i když mají 5 měsíčního prcka, tak víme, že v náš den stráví s námi co nejdelší čas. nic moc teda nezařizují, většinu věcí řešíme sami, ale je na ně spolehnutí a určitě by s čímkoli pomohli, kdyby bylo třeba... řiďte se hlavně svým srdíčkem ;-) hodně štěstí!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?