Pomáhá vám svatební svědkyně s přípravami?

Profilova fotka
Ahoj nevestinky, tak uz se mi to blizi, milovymi kroky.. :-D Chci se vas zeptat, jestli pak vam vase svedkyne nejak pomaha s pripravami? Ja jen co sem te svoji zeptala, jestli nam to odsvedci, tak uz jsem ji nevidela. Porad ma jine zajmy ...! Jelikoz se pripravuje na zkousky, nechtela jsem ji davat zadne ukoly a cimkoliv ji zatezovat...jen si s ni jeste pred svatbou popovidat...ani tak jsem ale neuspela! :-(
Odpovědět
1
2
7
Profilova fotka
Haninko moje svědkyně mi fyzicky nepomáhá a já bych to ani po ní nechtěla. Je z jiného města, asi 30 km od nás, má malého prcka a tatínka věčně v práci, takže by to asi ani nešlo zkloubit. Já vím, že kdybych cokoliv potřebovala, tak stačí říct a přijede okamžitě, ale já to po ní prostě nechci - zbytečně jí ještě přidělávat starosti, když to v pohodě zvládáme sami. A ani nevím s čím by mi měla pomáhat - všechno si zařizujeme sami a jí jen informuju po telefonu nebo když se vidíme, co je nového a jak co bude, takže v obraze je. :-)
Odpovědět
Já mám za svědkyni sestřenici, která studuje, takže zrovna má zkouškové a když je doma, bydlí taky v jiném městě. S ničím mi tudíž nepomáhá, ani bych to po ní nechtěla, vše si zařídím sama nebo s mamkou. Až půjdu na zkoušku šatů, vezmu ji tedy s sebou, aby se naučila připínat vlečku a starat se o ni během obřadu, ale jinak ne.
Odpovědět
Má svědkyně mi pomáhala a to při:výběru šatů, dávala mi různé kontakty-kytice, koláče, dala mi stuhy na auto a česala mě.Ale ona bydlí asi 500m od nás a vdávala se 1/2 roku před námi, takže si tu svatbu ráda připomněla a poprosila jsem i jí, že mámu už nemám, tak to bylo takové automatické.Né, že bysme spolu trávily přípravami každý den, ale spíš jsem jí zavolala a ona mi poradila.Jinak o svatebním dnu za nás vyřídila veškeré formality a to bylo taky takové automatické, že to dělala sama od sebe :-) To nám udělala velkou radost, protože před obřadem jsme se na nádvoří zámku bavili s manželem s hosty a nemuseli jsme se ničím zabývat.Všechny naše doklady měla u sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,já mám za svědkyni taky sestřenici.Zatím mi s ničím nepomáhá,ale taky není vlastně potřeba.Sama se zajímá o to,jakou vymyslí zábavu a jakou lumpárnu provede.Tak uvidíme čím překvapí. ;-) Myslím,že čím se bude blížit náš den D bude se určitě zajímat, kde je pořeba pomoct.
Odpovědět
Holky, já mám svědkyni moji sestru, která se moc těší a docela mi je oporou v rozhodování. Na ni je ten nejdůležitejší úkol a to podepsat se. A také mi bude hlavně druhou rukou. Ráno obsloužit hosty, mě připravit a hlavně bude pořád při mě, jelikož mám vlečku :-D Doufám ,že to všechno zvládneme, docela se to rychle blíží a není už moc času na rozhodování a půlka věcí je teprve před námi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem od ni take zadnou pomoc nechtela,(vsechno mame zarizene, a ona ma starosti se skolou..)..jen jsem chtela vedet jestli o vasi svatbe krom toho ze vam to odsvedci vubec neco vi...pac ta moje NE. Jen jsem si sni pred svatbou chtela popovidat jak zhruba to bude vypadat, ani nevi kde to bude, kolik tam bude lidi...proste vubec nema chut se sejit. Tak nevim, jestli ji to svedkovani spis neobtezuje...radovala jsem se, ze to bude prima a bude mit radost...ale ted z toho mam mirnou deprézy!
Odpovědět
Tak to vůbec neměj, ona má třeba kapku starosti se školou, a tak se jí zeptej, zda-li ji to nějak obtěžuje ]-( Výběr svědkyně je také docela důležitý, má být tvoje ruka, takže to klidně můžeš změnit :-) Optej se ji na rovinu, a kdyžtak vyhledej někoho jiného, kdo si rád o přípravách poradí :-) Hodně štěstí
Odpovědět
Tak mě půjde za svědka segra a někdymi příjde že to prožívá víc než já jenom její zkouška šatů byla velkým obřadem a trvala snad 2 hodina a nesmím zapomenout dodat že už jedny vybrané měla a potéto akci to zase přehodnotila. Snaží se mi zorganizovat kdy má přijed kadeřnice a kdy kosmetička jelikož obě budou pro nás obě atd. Jsem jí za to vděčná alespoň můžu přemýšlet nad jinými stejně závažnými věcmi. Je to fajn :-)
Odpovědět
Ahojky holky, mě byla na svatbě má dobrá přítelkyně a musím říct že byla opravdu perfektní. Protože toho měla v den naší svatby na starosti víc než já, ujala se této role statečně a cokoliv jsem potřebovala tak mi vyhověla. :-) Myslím že vybrat správného svědka je hlavně taky touto záležitostí a to znamená aby byl ochoten Vám ve všem ve Váš velký den pomoci, protože toho budete mít opravdu hodně a ještě se starat o podrobnosti to by ani nestálo za to :-) Přeju hodně štěstí!!!!
Odpovědět
Ahoj, ja se teda přiznávám, že jsem z přístupu mojí svědkyně taky trochu zklamaná, myslela jsem si, jak budeme spolu vymýšlet a plánovat různé "nedůležité" věci okolo (výzdoba sálu, dárky pro hosty apod)., ale nějak jí to nebere. Mrzí mě to, ale v nejbližší době s ní promluvím, že v den D jí budu vážně potřebovat, aby mi byla při ruce, co se týče třeba kytky a vlečky, tak aby s tím počítala. Jasně, že chci, aby si naši svatbu taky užila, ale snad to pro mne udělá.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj hanika, presne jsi to vystihla! Tak nam drzim palecky at nase svedkyne svuj pristup zmeni. Je to preci radostna udalost, a zadne utrpeni!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já měla za svědkyni nejlepší kamarádku. Tou mojí svatbou žila od začátku stejně jako já a všechno jí strašně zajímalo a chtěla pomáhat a tak. Ale myslim, že tak by to bylo i kdyby svědkyně nebyla. Byla z toho moc nadšená a v den D byla naprosto perfektní oporou a pomocnicí. Snad to takhle zvládnete všechny, je to totiž moc príma, když sama chce a baví ji to. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tak to já si nemůžu stěžovat, moje velikánská kamarádka Kačenka mi ve všem pomáhá, sehnala mi kadeřnici, švadlenku, která mi zřejmě ušije šatičky za pakatel, a vždycky, když potřebuju, tak je mi při ruce (čti: radostně mi pomáhá se vším). Jsem jí za všechno moc vděčná a jsem ráda, že jsem sï vybrala právě jí, i když jsem kdysi dávno tuhle funkci slíbila jiné kamarádce zato, že mě seznámila s mým milým (jsme spolu 10 let), ale je to dávno a spousta věcí se mezitím změnila, takže to byl sice úkol nelehký, říct, že si ji nevyberu,ale vzala to vcelku v pohodě a pozvala jsem ji na svatbu :-) holky, dobře si to rozmyslete a nežádejte nikoho o svědčení jen z povinnosti, ale proto, že to je dušička, co vás podpoří a pomůže vám...to je moje Kačenka :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hmmm, tak mě jde za svědka brácha a příteli jeho sestra a oba žijí v Praze, takže nehrozí, že by s něčím pomáhali :-D Já ani nevěděla, že bych něco takového měla čekat :-D :-D Ale na den D už mám připraven seznam úkolů, které by měl brácha zvládnout ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na 100% souhlasim s marki. Od zakladky mam jedinou kamaradku, a tak mi prislo logicke, ze mi pujde svedcit. Kdyz jsem ale videla, s jakou namahou se schazime a nedovedeme se sejit jen tak na pokec, tak jsem musela uznat, ze to neni dobry napad. Rozhodla jsem se ze dne na den a napsala kamaradovi pres ICQ, jestli mi pujde za svedka. Byl nadsen a ja take - uvidime se potreti v zivote :-D Nechci po nem, aby mi pomahal. Me staci, kdyz mi obcas napise, co delam a jak se mam. To mi pomaha uplne nejvic.
Odpovědět
Já mám svatbu pristí týden a svedka jeste nemám. Puvodne jsem si prála, aby mi to odsvedcil muj kamarad, zijici dlouhodobe ve Francii a ktereho si nesmirne vazim, bohuzel v tuhle dobu ma jine povinnosti. Mam taky kamaradku od zakladky, ovsem mela jsem tytez problemy jako ene. Nemohly jsme se sejit, pak mi to zacala organizovat, jak jsem ja vubec nechtela a davala mi "rady", ktere me spis vyvadely z miry a stresovaly. Takze sluzebne je kolem me asi nejstarsi, je mi lito, ale jako svedkyni ji proste nechci. Popremyslim, nakonec to muze byt treba ma budouci svagrova.
Odpovědět
Mi jde za svědka moje Teta, se kterou mám velmi dobrý vztah ikdyž jsme od sebe o 18let. Hodně mi pomáhá a vlastně zařizuje skoro všechno se mnou. Byla se mnou vybírat šaty, sehnala mi místo pro hositnu a pomůže s výzdobou, zařizuje hudbu na hostinu, společně jsme vybírali slavnostní menu a spoustu dalších věcí. Její 4letý syn mi jde za mládence. A to největší co pro mě mohla udělat, kromě toho že mi vše odsvědčí, je to že mi nabídla pro snídani svůj vlastní dům. Za což jsem jí nesmírně vděčná, protože nevím jak by se 50 svatebčanů vlezlo do dvoupokojvého bytu. Taky jsem zapomněla že mi zapůjčila i své auto, takže se povezu opravdu velmi pohodlně a luxusně v Audině. no prostě je to ta nejlepší svědkyně co jsem si mohla vybrat. Musím, ale taky pochválit svědka mého nastávajícího, protože se o vše taky velmi zajímá a nabídl mu taky skvělý odvoz, prý aby jsme to měli stylove :-) Takže opravdu jsme lépe nemohli volit. Všem Vám moc přeji ať Vám váš svatební den proběhne bez problémů a vaší svědkové jsou Vám oporou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám taky svědkyni, která se dušovala, jak mi bude pomáhat a všechno se mnou sdílet a teď dělá že o ničem neví, až mě to mrzí, ale měnit to už nebudu. Nechci dělat nějaký rozbroje. Nejvíc mě mrzí, že cokoliv řeknu o svatbě, nebo jen slovo svatba, tak už háže kyselej ksicht. Teď mě moc mrzí, že jsem si nevzala nejlepší kamarádku z dětství, ta má sice dva malý prcky a je na mateřský, ale rozhodně by to dělala daleko upřímněji. A nebo moje sestra. Ta je taky fajn. Akorát mi pořád nejde na rozum, jak se někdo tak skvělej (má svědkyně) může změnit, když si najde novýho chlapa. Je to obrat o 180 stupňů. Ona teď nesmí ani na krok. Možná to bude tím. Ach jo, nesmím si tím komplikovat a kazit nejhezčí den v životě. Na svatbě budu mít mnoho jiných upřímých přátel. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba to vidím jen moc černě a zkresleně. Do svatby mám ještě 2 měsíce. Třeba se vše zlé v dobré obrátí :-D Možná už dnes není v módě nebo zvykem, aby se svědci podíleli na svatbě jako podle starých tradic. :-|
Odpovědět
Ahoj holky prispeji i svou troskou vzhledem ktomu ze kamaradek mam spoustu a velmi dobrych tak mi delalo velke problemy jednu vybrat a bala jsem se abych nekoho neurazila a tak mame dva svedky (kluky) nejlepsi kamarady od detstvi :-D 8-) :-) takze jsou vsichni spokojeny vsechny holky pomahaj a je klid a pohoda proste parada vrele doporucuju :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lion: To mi neco pripomina :-) U nas to bylo take kvuli klukovi. Proste ted uz ma jine zajmy nez nejakou hloupou kamaradku, co porad mysli jen na svatbu. Nevycitam ji to - mam za svedka kamarada a je klid.
Odpovědět
Profilova fotka
Hm, uplně se v tvých slovech vidím. Ale já už to měnit nebudu. Pomůže mi sestra a rodiče. ;-) Ale udělala jsi správně! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se ze svých kamarádek a vrstevníků vdávám jako první, většina šla na vysokou, vedou teď úplně jiný život než já. Jedna část se učí, druhá si užívá volnosti v jiném městě. Takže by to asi nedělalo dobrotu. Za svědka jsem si zvolila svého strýce, přítel svou sestru.
Odpovědět
Mě jde za svědka moje nejlepší kamarádka, kterou znám od prváku střední školy. Nijak ji do příprav aktivně nezapojuju, jen spolu klábosíme. Sama se vdávala před třemi lety a tak mi dokáže poradit. Ještě loni, když jsem ani nevěděla, kdy svatba bude mi říkala, ať už do toho praštíme a že když to vyjde na léto, bude už mít možná bříško (snažili se totiž o mimčo). No a nedávno mi (jako druhými člověku) prozradila, že je fakticky těhotná. :-o Takže se ta její předpověď vyplnila. Mám velkou radost! :-) Jen je škoda, že si s ní nebudu moct dát ani paňáka... :-|
Odpovědět
ahojky, mě jde za svědka moje sestřenice, ale poslední dobou dost váhám, jestli si nemám vybrat někoho jinýho, protože místo aby mě aspoň trošku podpořila, tak reakce na to, že budeme mít prstýnky z bílýho zlata byla fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůjjjjjjjj!!!!!!!! :-(
Odpovědět
holky ja mam takovy dojem, zda ty holky nejak nezavidi, ze se vzdy v roli svedkyni tak ty dotycne zmeni :-( Me jde za svedkyni kamaradka ze stredni skoly, je ted cerstve na materske, tak ani po ni nic nechci, jen ji vse co ohledne svatby udelam, sdelim po telefonu a probirame to. Ale ma druha kamaradka co se vdavala v breznu, si zvolila taky svoji nejlepsi kamaradku z detstvi a ta ji zkazila celou svatbu, nejenze prisla v bilem! ale chtela byt proste stredem pozornosti ona, fakt hruza. Tak Vam preju stastnou ruku.
Odpovědět
holky, mně nejlepší kamarádka ze střední školy ani nepřišla na svatbu!! Všechno bylo v pohodě (alespoň se zdálo), měla mi šít taky polštářek na prstýnky a nakonec jsem se den před svatbou dozvěděla, že nepřijede, že je nemocná a že ten polštářek má ušitý a že ho nějak dopraví ke kostelu (vzdálenost asi 90 km)...nakonec to dopadlo tak, že jsem polštářek neměla a svědek si schoval prstýnky do takové provizorní krabičky s červeného sametu, ve které jsem dostala zásnubní prsten...dosud nevím, co se stalo, ale někdy se takové věci asi stávají....ach jo... a za svědkyni mi šla ségra, která byla ohromná, pomohla mi s organizací a všechny hosty neskutečně zabavila...takže žádná závist a tak...to možná proto, že je mladší a že ví, že se své vlastní svatby jednou dočká...snad příští rok :-) držím vám palce!
Odpovědět
asi to opravdu bude tím, že závidí, mě to moje svědkyně i řekla, že mi závidí :-S . Moc mě to mrzí, protože ze začátku se těšila, jak spolu budeme vybírat šaty a probírat různé věci kolem, ale už delší dobu mám pocit, že jí s tím spíš otravuju :-( a to ona plánuje svatbu na příští rok! Včera mi napsala, že jí nepřestáváme překvapovat (nebude k obědu polívka, koláče se nebudou píct doma, prstýnky budou z bílého zlata ), že si myslela, že budeme mít takovou tradiční svatbu a ona to zatím bude svatba super moderní :-o . Na to sem jí napsala, že sem si myslela, že to bude moje svatba a ono asi né :-D
Odpovědět
Holky, já nevím...ale čím dál tím víc mám pocit, že nezávidí jen kamarádky, které mají jít za svědkyně, ale holky vůbec...Teda ty, co by se vdávat chtěly a z nějakého důvodu se ještě nevdávají... Já mám dobré zkušenosti snad jen se vdanejma kamarádkama a mou sestřičkou, která je prostě poklad! Teď naposledy mě hnula žlučí má bývalá kolegyně z práce...je o rok starší, se svým přítelem chodí už taky asi 6 let... DOcela jsme si rozuměly a každej měsíc jsme se scházely na kafčo ještě s jednou dívčinou...teď měl být další, ale po tom, co mě napsala do mailu nebude! Já s ní nikdy o mé svatbě nemluvila, ona vůbec netuší co, nebo proč řeším (v práci to vůbec neřeším, max. doma...a nebo tady na stránečkách)...udělala ze mě hysterku, co jen plaší a všechny kolem sebe otravuje neustálým povídáním o svatbě...prostě zírám...a jsem dost rozčarovaná... Ale asi, jak tak koukám, je to normální...to jen já jsem ten naiva, co má radost ze svateb jiných :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já musím říct, že mě moje svědkyně taky docela zklamala :-( Myslela jsem, že jsme nejlepší kamarádky, ale nevím jestli se takhle kámošky chovají. Začlo to už rozlučkou, ještě v pátek se mě ptala v kolik má přijet (dělala jsem grilovačku) - všichni přijeli na 18,00 a moje svědkyně dorazila skoro v devět a ani nezavolala, že přijde později, navíc pak celý večer byla znuděná. Celý týden před svatbou pořád prudila, že nemá nic na sebe, pak mě skoro vynadala, že jsem ji neobjednala ke kadeřnici, atd. Nevím co se s ní stalo. Na svatbu přijela jako jedna z posledních a do šatů mi pomáhala úplně jiná kámoška, která pak zařídila i perfektní zábavu na hostině. Jsem jí za to hrozně moc vděčná, protože kdybych se měla spolehnout na svou svědkyni, tak nevím, jak by to dopadlo. Ale člověka to opravdu zamrzí ;-( , když se takhle chová člověk, kterého měl za nejlepší kamarádku.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?