Podle čeho jste vybírali svatebního svědka?

Ahoj holky mám tři adepty na svědka. Nejraději bych si vzala všechny tři, ale jak jsem už zjišťovala není to možné. Podle čeho jste se rozhodovaly vy?
Odpovědět
Já se nemusela ani nijak zvlášť rozhodovat. Nemám sourozence, kteří někdy jdou za svědka a tak jsem věděla, že chci za svědka nejlepší kamarádku. Známe se už od dětství a zažili jsme spolu jak dobré tak i zlé, ale přesto všechno jsme to ustáli :-)
Odpovědět
Také jsem to měla jednodušší, volila jsem mezi dvěma kamarádkami a nakonec zvolila tu, u které jsem věděla, že je perfektcionalistka a že by se na svatbě vlastně jinak nudila (je hrozný živel) :-D Druhá kamarádka mě nakonec česala a líčila, takže jsme si užily takové to připravovací ráno. Pokud jsou to všechno holky, můžou Ti zbylé dvě jít za družičky.
Odpovědět
Právě, že jako jednoho adepta mám bratra se kterým máme dost zvláštní vztah. Je mezi námi šestiletý věkový rozdíl a navíc jsme v podstatě vyrůstali odděleně. Každý u jednoho rodiče. Přesto si myslím, že se máme rádi a kdykoliv se na něj mohu obrátit. A kamarádky jsou prostě kamarádky z dětství. Prožili jsme toho spolu hodně, jedné z nich jsem byla také za svědka. Vážně nevím jak to vyřešit...
Odpovědět
@petaamisa Tak co brácha svědek a kamarádky družičky? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petaamisa mám uplně stejný problém, první kdo mě napadl byla má nej kamarádka. pak přijedu domů a mamka na mě vystřelí: a kdo ti půjde za svědka? brácha že? to by měl jít, je to tvůj brácha a bude to pěkný, může mít první tanec s Katkou.. (sestra-svědek přítele). To tak bývá že za svědky jsou sourozenci.. No a brácha u toho seděl..a teď jako se cítím blbě a nevím koho..druhá věc - při zasedacím pořádku by svědek seděl v bližším okruhu rodiny, přátelé pak sedí dál, tak zas aby kamarádka seděla dále od přátel...no jsem z toho rozpolcená..
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem to měla jasné, mám jednu kamarádku a ta byla jasnou volbou na první i druhou svatbu. U druhé jsem si maličko pohravala s myšlenkou, zda nevzit za svědka segru, ale hned jsem to zavrhla a ještěže tak, protože ségra zaspala a na moji svatbu vůbec nedorazila :D
Odpovědět
Moje mamina to zazdila s bráchou úplně stejně. Začala plácat, že si ho vezmu za svědka přímo před ním. Když jsem viděla jeho rozzářený obličej tak mě málem kleplo... Teď se právě bojím kdybych si vzala nějakou z kamarádek aby nebyl zklamanej... I když vím, že by to pochopil.
Odpovědět
Ja bych asi vzala brach uz jenom z toho duvodu, abys nemusela volit mezi kamaradkama.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla jasno hned, dlouholetou kamarádku, se kterou se znám už ze školky. Mám ale ségru, která i když věděla, že se takto rozhodnu, mrzelo ji to. Kamarádka v době svatby bude mít 5 měsíční mimčo, tak pokud nebude moct, ségra bude jasná volba, pokud ale dorazí, rozhodla jsem se, že ségra bude jako družička, aby jí to nebylo tolik líto, přestože jsem družičky vůbec neplánovala.
Odpovědět
Vzala jsem si jednu kamaradku z detstvi (i kdyz mam segru, se kzerou mam hezky vztah, a i jine kamaradky, se kterymi travim vic casu a jsou mi zrovna v ledascem bliz). Vybrala isem si Janu protoze ji znam hodne dlouho, byt se vidame sporadicky, protoze je verici, je sama vdana, vim, ze si na nic nehraje a klidne me placne pres prsty, kdyz je to treba. Spousta lidi prixhazi a odchazi (spoluzaci, kolegove, lidi z oddilu... s nekterymi mam vztah opravdu blizky, ale po par letech se nase cesty treba zase rozejdou), ale Jana zustava a vim, ze zustane. Stejne jako manzel i svedek by mel byt proste nekdo, s kym pocitas do konce zivota ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@pennya Ahoj. jen by mě zajímalo, jak jsi to nakonec vyřešila :-) Já řešila to samé a zvolila jsem nejlepší kamarádku a myslím, že jsem udělala dobře. Tak jestli to tak bylo i u tebe nebo jsi zvolila bratra :-) Díky
Odpovědět
tak já jsem to měla podobně... mám dvě nejlepší kamarádky a jednu dobu jsme se všechny spolu nějak nebavily a scházela jsem se kvůli tomu, že jedna má dítě malé spíš s tou druhou, jelikož ta je bezdětná jako já a má víc času... no a pak přišla žádost o ruku a bylo pro mě přirozené, že bych si vzala tu kamarádku se kterou jsem se v té době vídala víc. nicméně pak jsem si řekla, že by to druhé bylo líto a že nechci jednu přednostňovat. nakonec jsem zvolila bráchu, abych nemusela volit mezi holkama. z holek jsem udělala družičky. původně jsem je neplánovala, ale nakonec se mi to zdá hezké, že budou mít nějakou speciální roli a odliší se od ostatních svatebčanů.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, my jsme to řešili taky. Kamarádku s kterou jsem se znala od detstvi jsme rozhadany a nevěděla jsem koho jiného z těch co znám že školy, práce atd. Přítel má zas 2 nejlepší kamarády a nechtel jednoho uprednostnit, tak jsme to vyřešili sourozencema, ale obráceně. Já mám za svedkyni přítelova sestru a přítel mého bráchu. Navzájem se známe nejlíp, jsou to lidi který s nama budou napořád a přišlo nám nějak logické abysme si je prohodil, aby holky byly spolu a kluci také ;) Když jsem pak viděla jaké měla hádky bratrova dnes už manželka se svedkyni a druzickama které byly kamarádky, jsem za to ráda, že sme se s přítelem tak shodli ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@atze nejlepši kamarádku jsem zvolila. bráchy jsem se i ptala jestli by chtel, ze jinak vazne uvazuju o kamaradce. Taky jsem mu nabidla ze jestli se chce zapojit sverim mu kameru..Odpovedel "vsak tam muzu jít jen tak ne, nemusím tam byt za něco, ne?. Ještě by se na mě kazdy koukal." :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, na výběr jsem měla svoji ségru, ze kterou mám dobrý vztah a svoji kamarádku. Nakonec jsem vybrala kamarádku a nelitovala jsem.Kromě toho, že ségra zpívala píseň na příchod nevěsty (a tak nemohla jít uličkou), jsem vybrala podle samostatnosti, rozhodnosti a vlastní schopnosti iniciativy a organizace. Kamarádka lépe zvládá davy, komunikaci a nepotřebovala se mě pořád doptávat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?