Muze jit ma segra za svedka i za druzicku?

Profilova fotka
Lidicky,poradte mi prosim prosim. Je to blbe,zda mi pujde ma segra jak za svedka,tak za druzicku? Nev si rady. Prosim poradte mi. Mocinky dekuji
Odpovědět
Hihi, se jako rozpůlí? Půl bude stát za tebou jako svěděk a půl na straně s družičkama nebo jak jako? :-D
Odpovědět
Jak si to člověk udělá, tak to má:-) ale nějak nerozumím, jak půjde za ,,oboje"...mi jde sestra za svědkyni a pak mám družičky (ty budou mít stejné šaty). Sestra se chce odlišovat, takže ta bude úplně v jiné barvě. Jinak se dá udělat (a v USA je to běžné), že ,,hlavní" družička jde i za svědkyni...takže proč by nemohla.
Odpovědět
@hanatje82 a proč by nemohla .... prostě "jaký si to uděláš, takový to máš", ne?
Odpovědět
mě hlavně asi nějak uniká smysl družiček...
Odpovědět
Profilova fotka
Moje segra pujde jak za svedkyni,tak za druzicku, mam vymysleny takovy "choreo":D nejdriv projde ulickou jedna druzicka s druzbou, stoupnou si kazdej na jinou stranu,pak moje segra jako druzicka/svedkyne s pritelovym druzbou/svedkem a stoupnou si vedle prvnich a pak pujde nevesta a az se to cely uklidni,tak se akorat svedkove z tech stran zaradi za nas a zustane nam na strane jedna druzicka a jeden druzba:D:)
Odpovědět
Moje sestra mi šla za svědka. Drůžičky jsem neměla, neviděla jsem důvod. Jinak si myslím, že může být jakože hlavní drůžička, která sňatek odsvědčí.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyztak mocinky prosis tak ti poradim teda.. :-D je to jen a jen tvoje vec,ale nejak nechapu co resis,co od ni cekas jako od druzicky,ze chces aby byla aj druzicka aj svedkyne? Nestaci aby byla jedno z toho?
Odpovědět
@lucineni :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky by mě zajímalo co že teda jsou ty družičky, jaká je jejich úloha a jak se poznaj...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já budu mít 3 družičky, tedy kamaradky, ktere budou stejne oblecene a ta jedna, hlavni druzicka :-) bude i svedcit a zaroven svatbu koordinovat, takze nevidim duvod, proc by tva sestra nemohla byt druzicka a zaroven svedek :-)
Odpovědět
@amenophus Úplně původní tradice byla, že družičky se mají oblečením co nejvíce podobat šatům nevěsty, aby tak podle starých tradic zmátly zlé duchy, kteří tak nevěstu nepoznají a nebudou na ní moci páchat zlo. Později převzali roli družiček hlavně děti, které nesou závoj nebo rozhazují květy z košíčků a dneska už je to spíš ála Amerika, že se vezme pár kamarádek, které se oblíknou stejně případně podobně v barvě svatby, řekla bych, že hlavně pro efekt, případně pomáhají obléci do šatů a s výzdobou...není už asi žádný pevný význam. Někdo je má a jiný zas ne. Já je mít nebudu. :-) @hanatje82 Klidně může být hlavní družička, tedy družička a svědek v jednom ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mary_luca Umíš si představit ten poprask, kdyby si družice pořídily šaty podobné nevěstiným? :-D Pro mne už dnešní družičky nejsou tradice, ale jen na efekt. Ráda své kamarádky pohostím jako hosty, ale družičkování neholduju.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
A proč by nemohla? Ale pokud plánuješ stejné šaty pro družičky, tak bych svědkyni odlišila třeba délkou (jenom přeci je více výjimečná). A pokud ti jde o průchod uličkou, tak jak píše Anetka9, až se vše uklidní, tak se svědci zařadí a řádové družičky zůstanou po stranách. Taky tak máme. Děvčata mají šaty ve stejné barvě, ze stejného materiálu, ale družičky krátké a svědkyně dlouhé. Družbové mají černý oblek a svědek šedý a všichni červené kravaty. A uličkou budou procházet za ženichem v párech napřed družičky s družbama a za něma svědci, kteří se pak zařadí za nás.
Odpovědět
@pirek Máme doma fotku z doby, kdy šla za družičku moje babička, a skutečně na ní stojí nevěsta a kolem ní šest dalších holek v dlouhých bílých šatech (cca ve věku 10-20 let). Dnes si to teda taky neumím představit :-D Jednu malou družičku jsem měla, ale u ty velké, "americké" mi taky přijdou jako zbytečnost pro někoho, kdo nemá nafukovací rozpočet na kupování patero stejných šatů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Jj, tehdy se to ještě aspoň trochu hodilo, většina nevěst byla mladinkých (moje babi se vdávala v 18 a nebyla výjimka) a svatbou jí začínala opravdu úplně nová etapa života, kdy doslova odšla z domu otcovského, čili svatba byla opravdu hodně rituální. Ale dneska, kdy se berou lidé kolem třicítky po x letech společného soužití s dětmi, mi role družiček přijde opravdu velmi symbolická, spíše jde o pomocnice a vrby při plánování :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pirek jenze pokud se nepletu tak dle tradic byli druzicky maly holcicky takze bily saty nevadi tak jako kdyz so dospely zensky obliknou na svatbu bily dlouhy saty. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff druzicky si saty vetsinou plati sami takze nafukovaci rozpocet kvuli tomu neni treba:-)
Odpovědět
@lucineni mně by třeba přišlo divný to po nich chtít, když už bych si vymyslela, že mi budou družičkovat...
Odpovědět
@lucineni nejsem žádný znalec historie, ale zrovna na té babiččině fotce jsou družičky různého věku, od cca desetiletých holek až po ty, které vypadají stejně staré jako nevěsta. Jen nevěsta měla navíc na hlavě věnec a závoj (nebo měly všechny věnec a nevěsta navíc závoj, to už si nevybavuju).
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff tak tady je to normalni, moje svedkyne si treba koupila saty v barve svatby a vubec se nad tim nepozastavovala, bude je pak nosit i na jiny prilezitosti. :-)
Odpovědět
@lucineni tak pokud by byla přijatelná barva svatby, tak mně by to ani nevadilo...akorát teda bych musela mít ještě ty příležitosti je unosit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff tak my mame merunkovou a mela vicemene moznost vybrat si jakkykoliv styl satu, v odstinu jaky se ji libi.:) A shodli jsme se naprosto perfektne na jednech satech
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji Vam vsem strasne moc. Moc Jste mi pomohli😉😚 Jinak jsem se rozhodla holkam ty saty koupit,kdyz si tak strasne vymyslim😊😁
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni Uplne puvodne byly druzicky vrstevnice nevesty, podobnost mela zmast zle sily, aby nevedely ktere ublizit. Pozdeji se to transformovalo v jakousi do noveho zivota vyprovazejici ekvipu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?