Máme pozvat svatebního svědka i s partnerkou?

Profilova fotka
Hezký den nevěstinky, ráda bych se zeptala na Váš názor .... partner má vybraného svědka a já si lámu hlavu nad tím, zda pozvat i jeho dlouholetou partnerku, kterou známe. Zdá se to tedy být tak nějak jasné, ale partner se schází a klevetí spíš jen zase s chlapem. Nevím si ani rady jak se zasedacím pořádkem u svatebního stolu, zda partnerka svědka sedí s námi z kraje, to by mi tedy byla blíž než-li vlastní rodina rodina. Děkuji za Vaše názory Míša
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc nejen u svědka (u toho obzvlášť) by se měli na svatbu zvát osoby i s partnery (obzvláště dlouholetými). Jinak bych partnerku posadila vedle svědka a pak rodinu. Nebo můžete nejdřív rodinu a pak svědka s partnerkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si myslim ze by bylo nevhodne je nepozvat.. Jak by bylo tobe kdyby pozvali jen tveho pritele a tebe ne..to se podle me nedela..
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc souhlasím s holkama, pokud je do dlouhodobá přítelkyně a ještě ji znáte bylo by to asi nevhodné ji nepozvat, a měli by samozřejmě sedět vedle sebe
Odpovědět
Profilova fotka
To je pravda, určitě by mě mrzelo, kdyby mě na svatbu nepozvali a mého partnera ano.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě pozvěte i jeho dlouholetou přítelkyni,bylo by to dost nevhodné ji nepozvat. Jak by ses cítila Ty,kdyby nějaký kamarád Tvého nastávajícího ho pozval na svoji svatbu a Tebe ne?Partnerku posaď vedle svědka,my jsme třeba u sebe měli rodinu a svědky až vedle nich a taky to nikomu nevadilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Me treba prijde jako vrchol trapnosti, kdyz moje kamaradka byla na svatbe bez partnera - nepozvali ho. My jsme vsechny zvali i s partnerama. Moji svedkyni, ktera byla single jsem rekla, at prijde klidne i s kamaradkou... Svatebni stul jsem resila tak, aby si vsichni meli hlavne co rict. Meli jsme Tečko. V cele ja a manzel, rodice...nudle od nas zacinala babickama a dedeckama, pak strejdove s rodinama a pak pratele. U pratel sedeli i svedci (manzelovo bratr a moje nej kamoska). Vim, ze by svedci meli sedet v hlavni casti, ale ja to brala strategicky aby si fakt meli co rict. Svedek a svedkyne jsou vesele kopy, delali pojitko mezi rodinou a pratelema a krasne navodili atmosferu. Vubec nikomu to nevadilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě teď posadili na svatbě na druhý konec stolu než mého partnera (byl za svědka), když se to večer provalilo (rodina novomanželů mě neznala) byl to trapas. Zvaná jsem byla nejen jako jeho partnerka ale i dobrá kamarádka ženicha... Takže dej je vedle sebe! Opravdu, partněři svědků si tohle nezaslouží!
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam svedkyni taky singl a rekla jsem ji at si s sebou nekoho vezme..aby tam nekoho mela a nesedela sama v koute..
Odpovědět
Profilova fotka
Já udám ještě takový příklad na sobě. Přítelův svědek se ženil před třemi lety. My spolu tehdy byli cca 3 roky (chodili jsme spolu), ale snoubenci mě neznali. Takže jsem nebyla na jejich svatbu zvaná (měli strašně moc hostů a někde to prostě škrtat museli). Teď, když už se známe a on nám jde za svědka, je mu to zpětně hrozně líto a cítí se kvůli tomu trapně. Naopak já tehdy byla příšerně zklamaná a i naštvaná, že mě takhle vyškrtli. A teď už na to koukám s rezervou, protože vím, co to je sepisovat seznam hostů.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynao myslím, že svědkyně moc v koutě sedět nebude :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n :) jasne, ale ve dvou se to lepe tahne..plus minus jeden clovek..to uz se v te sume ztrati..me by bylo proste hloupe pozvat jen jednoho z paru
Odpovědět
@michellejbc Bylo by vhodne ji pozvat, tim spis, pokud se znate. Jestli neni vylozene duvod ji nezvat (vztahy, finance...), pozvala bych ji. Zasedaci poradek pocita s partnery svedku usazenim hned vedle nich. Takze, ano, budou sedet blize nez zbytek rodiny, ale svatebni kodex to tak predurcuje. Zalezi vsak ciste na vas, jak koho posadite. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@michellejbc My měli podobnou situaci a pozvali jsme je oba a rozhodně nelitujeme, svědkovi i trochu vypomáhala při jeho povinnostech ;+). http://svoji.zde.cz
Odpovědět
My je zvali i s partnerem, ale známe je jako pár, tak to bylo samozřejmé. Já bych to tak asi udělala, i kdybychom je neznali oba. U nás seděli nejdříve rodiče a pak svědkové.
Odpovědět
Přítelův svědek nikoho nemá, takže tam je to jednoduché a můj svědek má přítelkyni, kterou dlouho známe, takže ji samozřejmě zveme taky.. ale pokud jsou spolu krátce nebo ji /jeho neznáte, tak nezvěte
Odpovědět
Ne, řekněte jí, ať sedí doma. To je teda dotaz, nezlob se na mě, ale poznat partnerku svědka a ještě dlouholetou, je prostě základ. To je jako by ses rozhodovala, jestli pozvat jen mamku nebo i tátu. :-o
Odpovědět
Vždy se zvou páry, ať se jedná o svědka, příbuzné nebo kamarády. Na obřad a hostinu je neslušnost pozvat jen jednoho. Výjimkou je, pokud jsou spolu teprve chvíli a nedají se považovat za stálý pár a méně dobří kamarádi, kteří jsou zvaní jen na večer a ne na obřad (např. kolegové z práce), tam je jasný, že nebudete zvát celé rodiny, ale pouze konkrétní osoby. A páry sedí u sebe, to platí vždy a všude, ne jen na svatbě, ani by mě nenapadlo je rozdělit. Rodiče a svědci jsou nejdůležitější osoby na svatbě po snoubencích, proto sedí vždy nejblíže novomanželům. Svědci by navíc měli mít proslov, takže by měli sedět na čestném místě a ne někde na konci stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
@curdibilka Já mám takový osobní pocit, že mě moc nemusí (ta partnerka). Navíc svatba měla být skromná, chtěla jsem jen členy rodiny a z nich vybrat i svědky a už jsme na 23 lidech, nějak se to zvrtává, tak jsem z toho zoufalá a řeším zoufale věci, o kterých jiní ani nepřemýšlejí. Peněz je opravdu málo. Nicméně, jsem ráda za všechny názory a uvědomuju si, že tu všechny dámy mají pravdu.
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc Chapu ze rozpocet neni nafukovaci, ale zrovna u svedka bych partnerku pozvala i kdybych ji neznala. Ostatni kamaradi urcite pochopi, pokud nebudou zvani i s doprovodem. My jsme tedy nakonec kazdemu davali pozvanku i pro doprovod, ale to spis protoze se mi libi mit na svatbe pary :-) Navic z vlastni zkusenosti vime, ze z doprovodu se muze vyklubat i neco vic. Pred mnoha lety jsem byla zvana na svatbu pritelovo kamaradu pouze jako jrho doprovod, byli jsme spolu teprve par mesicu, ale presto mne pozvali a tehdy mne neznama nevesta mi za par tydnu pujde za svedkyni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás to je tak, že svědek jde na celou hostinu a pak na večerní raut přijde partnerka společně s dalšími přáteli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc hele a záleží jakej máte s tou slečnou vztah, kamoš měl menší svatbu a taky pozval mého přítele jakožto svědka a mě ne. Mě to ani moc nemrzelo, i když jsem se znala s oběma, byla jsem kostele, pogratulovala a tak. :-)
Odpovědět
@michellejbc Taky chápu rozpočet, ale tohle by opravdu nebylo vhodné... :-( Bohužel na svatbě budu mít taky lidi, které ani neznám a nebo které nějak extra nemusím, ale prostě nepozvat je by nebylo vhodné... :-S
Odpovědět
My zveme všechny (nejenom svědky) s partnery, které mají v době našeho pozvání a které známe. K tvému dotazu tedy, určitě pozvat svědka i s přítelkyní, je dlouhodobá a znáte se. Sedět bude doprovod svědků vedle nich, takže u nás rodiče, svědci s doprovodem a pak ostatní rodina...
Odpovědět
Profilova fotka
@curdibilka To je právě ono, rozpočet je velmi přitažený, mimo rodiny a i v tomto případě budeme někoho zvát jen ze slušnosti, někoho s kým se setkáváme né úplně s nadšením. No a na ty kamarády už nezbývají peníze na pozvání na hostinu a lidi, u kterých je to slušnost je na svatbě mít je velká většina. Mrzí, mě že tam ze slušnosti a s ohledem na finance musím pozvat lidi, které vlastně moc neznám nebo se nimi cíleně nestýkám a mé kamarádky tam nebudou. Proto se na to vlastně ptám.
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc Ahoj já sem byla za svědkyni na svatbě kamarádce a pozvala automaticky i mého přítele (tehdy sme spolu byli třičtvrtě roku). seděli sme společně s ženichovým svědkem a jeho přítelkyní s tím že hned u novomanželu seděli rodiče a pak až mi a přátelé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc Pozvi si koho chceš, nikoho nezvi jen ze slušnosti, to ta skladba hostů nebude ideální. Nicméně konkrétně partnerku svědka bych pozvala také (což vlastně bude můj případ, nikdy jsem neviděla manžela své svědkyně, přesto ho zvu). Ale partnery ostatních hostů, které jsem v životě neviděla a nikdo je tam nebude znát, prostě nezvu. To bychom měli dvojnásobek lidí a nepoplatili bychom to, anebo bychom museli vyškrtnou důležité hosty. Mě v životě nenapadlo se urazit, když byl přítel pozvaný na kamarádovu svatbu (já toho kamaráda znala jen chvíli a málo) a já ne. Ani mě to nemrzelo. Jednou se nám stalo, že jsme byli jiným jeho kamarádem (opět, kterého jsem znala krátce a nijak jsme se nestýkali, jeho manželku jsem viděla jednou, a to jsme se ani nebavily) pozvaní oba, a mě bylo docela trapně, protože jsem věděla, že to je ze slušnosti. Tudíž jsem se s díky omluvila a na svatbu nešla. Měla bych pocit, že se tam jdu zadarmo najíst. Jiná věc je, pokud ten protějšek známe a stýkáme se - tyto lidi zveme.
Odpovědět
@michellejbc Ahoj, musím zareagovat protože řešíme trochu podobnou situaci. My máme také velmi přitažený rozpočet a stále rozmýšlíme koho pozvat a koho ne. Můj přítel byl loni svému velmi dobrému kamarádovi na svatbě sice ne jako svědek, ale jako host. Já ho také znám stejně jako jeho manželku, ale protože je to více kamarád z přítelovi strany a více se i stýkají, na svatbu jsem podle jejich přání nešla ačkoliv přišla pozvánka ze slušnosti i pro mě. Později nám ale sdělili, že na svatbě chtějí co nejvíce ušetřit (měli i oslavu doma na zahradě), prosili všechny kamarády, aby nechali partnerky doma pokud to pochopí a neurazí se. Bylo to prý také z důvodu, že by se jim partner musel celý večer věnovat a kluci se nemohli bavit spolu, co se znají. Byla bych-li kamarádka ze strany nevěsty, určitě bych šla. Naše svatba bude hodně skromná, proto i my letos zveme z páru pouze tu osobu, se kterou se velmi dobře a dlouhodobě známe, ne žádné páry s krátkodobou známostí. Chceme to mít hlavně mezi nejbližšími a nechceme tam žádné neznámé tváře :-) Asi se mnou spousta z vás nebude souhlasit, ale je to každého názor a každý si může dělat svatbu přeci po svém ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc pokud máte přitažený rozpočet a zvete hlavně rodinu a přátele ani moc ne, tak tu slečnu nezvěte. Svědek ženicha se má být k ruce ženichovi, takže by se partnerka mohla i nudit. Když jsem svědkovala na svatbě vzali jsme si s druhým svědkem ne starost veškerý průběh hostiny, aby si novomanželé mohli užívat a nestarali se o to, kdy co kikslo a tak. Bylo to super, četli jsme blahopřání, organizovali hry atd. Novomanželé to měli bez starostí a já se opravdu partnerovi neměla čas věnovat. A už jsem se setkala na více svatbách, že se partnerky nezvaly. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michellejbc u nás máme taky napjatý rozpočet ... nebo spíš se snažíme ušetřit jak jen to jde. Máme oba veliké rodiny, které spolu velmi dobře vychází. Když jsem nás všechny spočítala, vyšlo mi 96 lidí... Málem jsem si sedla. S tím, že spolu dobře vycházíme, tak nejde rodinu nepozvat a mít jen malou svatbu s rodičema. Snoubenec začal navíc vymýšlet, koho všeho pozvat z kamarádů. Nakonec jsem mu rozmluvila pozvat asi 5 různých skupinek blízkých kamarádů, protože by si mezi sebou neměli co říct a pozveme jen jednu - tu, díky které jsme se seznámili a ve které už bylo pár svateb, na které jsme byli oba pozváni. Moje svědkyně moc lidí na svatbě znát nebude a tak bude pozvaná i s přítelem, kterého jsem nikdy neviděla. Pokud se oni domluví, že přijde jen ona, bude to jejich rozhodnutí, ale zvát ho budu. Ale v tomhle všem je pro mě důležité, aby tam moje svědkyně měla někoho, s kým se bude bavit. Proto jednoho navíc řešit nebudu. Tohle si ale musíš rozmyslet sama. Zkus popřemýšlet, jak je pro tebe důležité, jestli tam bude ona, jestli si on bude mít s kým povídat, ... zkus sepsat plusy a mínusy a držím palce, abyste se rozmysleli co nejlíp ;-)
Odpovědět
No, když se na to podívám s pohledu toho svědka, tak by mě bylo hodně líto že by muj dlouholetý přítel nebyl pozvanej semnou na svatbu zvlášt kdybych šla za svědka :-p . Jednou je to pár tak to tak berte. Myslím že je to základ slušného chování a promiň ale kdo by nepozval i partnera svědka je u mě buran!!! Ještě jednou promiň ale toď můj názor. ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?