Kytička na ruku pro svědkyni. Máte někdo zkušenost?

Profilova fotka
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s kytičkou na ruku. Jdu za svědkyni a protože mám 2 malé děti, budu potřebovat volné ruce. Možná také pro odebírání květin pro nevěstu. Která kytka se na to nejvíc hodí?A která vypadá nejlépe? :-) Svatba bude v barvách vínová a šampáň. Díky všem za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem byla kdysi za družičku, celkem jsme byly 3 a všechny jsme měly stejnou květinu na ruku - náramek, a to růže. Vypadalo to hezky, každá růžička měla jinou barvu. Takže si myslím, že by to nemuselo vadit i když jsi svědkyně a ne družička. Přidávám foto, můžeš kouknout :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kytička na ruku je určitě dobrý nápad, taky jsem o této variantě uvažovala pro svou družičku a svědkyni. Chce to určitě domluvit se s nevěstou, až bude vybírat kytky pro sebe, aby si nechala poradit v květinářství.
Odpovědět
Profilova fotka
@smika1 Souhlasím, určitě se musíš domluvit s nevěstou :-) Ona přece bude zařizovat všechny kytky, nebo ne? Jen jí řekni, že místo normální kytky bys jí potřebovala na ruku... Nebo já nevím, jestli to není normální, ale já teda v květinářství zajišťuju při jednom svoji kytku, kytku pro svědkyni, korsáže, výzdobu do restaurace, výzdobu aut... ještě jsem neslyšela, že by si měl každý svoje kytky zařídit sám...
Odpovědět
Profilova fotka
@romcovaklarka Obvykle to všechno zařizuje jeden člověk, je to pak i levnější, ale nemusí to být zrovna nevěsta. Od toho jsou svědci a družičky, aby pomohly. Třeba se zařizováním květin.
Odpovědět
Profilova fotka
@lostakova Mno fajn,. tak teda přesněji ať se domluví "s nevěstou nebo jinou příslušnou osobou, která zařizuje na předmětné svatbě květiny" :-D Anebo se domluví s nevěstou, a nevěsta jí odkáže do patřičných míst... teda na patřičnou osobu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás budou kytky zařizovat také ženich s nevěstou. Ale moje skoro-švagrová je tak hodná a chce mi udělat radost, že říkala, ať si kytičku klidně vyberu. Mám si třeba sehnat obrázek, jak asi by se mi kytička líbila uvázaná a z jakých kytek a oni to potom přizpůsobí. Určitě bych si nevybrala něco,co by se nehodilo k nevěstě. Hlavní slovo má ona. Já na ničem netrvám a radost budu mít z jakékoliv. Sháněla jsem info o tom, které kytky třeba déle vydrží, které nepřekáží.....moc se v tom nevyznám. Proto díky jaandule za inspiraci. Sama nevěsta bude mít smetanové růžičky,ale jak je bude mít uvázané nevím. Bude to překvápko.A tato kytička na ruku se bude určitě hodit k té svatební.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaandule Díky za inspiraci.Kytička je moc pekná.
Odpovědět
Profilova fotka
@smika1 nemáš zač :) Hlavně, že se líbí!
Odpovědět
Profilova fotka
@smika1 Když ti je květinářka dobře vyvatičkuje, tak na ten jeden den ti vydrží cokoli. Asi by to měl být stejný druh jako má v kytici nevěsta.
Odpovědět
Profilova fotka
@smika1 Nechavala jsem delat svedkyni kytku na ruku z tulipanu, stejnych, jako byla moje kytice. Vydrzela cely den.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, na naší svatbě jsem nechala uvázat kytku na ruku pro maminky, svědkyni i družičky. Holky byly spokojené, vůbec jim nic nepřekáželo a přitom byly kočky x-) Ukázku kytice mám v albu, na můj vkus květinářka použila moc zeleného "chvojí" kolem, ale na tom stejně svět nestojí, takže co... A nebála bych se jakéhokoli druhu kytky, květinářky jsou šikulky, dokáží dělat zázraky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lena.k No tak ta je taky nádherná.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@prothera Jé, to je překrásné. Kytky k sobě krásně ladí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja to mam pro svoji svedkyni taky v planu, kazdopadne v barvach svatby a plus jednu fialovou kyticku, proste proto, ze fialovou miluje :)
Odpovědět
Ahoj ,budu mít na svatbě 2 družičky,potřebuju taky kytky na ruku,ale v žádném květinářství mi je bez návodu nechtějí udělat.Řekly mi, že pokud přinesu návod jak to udělat tak neni problém.Tak se chci zeptat jestli mi někdo neřekne jak to udělat.Díky moc.
Odpovědět
Ahojky, taky mě kytičky na ruku zaujaly, ale nevím, jak to "funguje"!? :-D Ta kytička je přidělaná na nějakém natahovacím náramku? A ten náramek si musím koupit nebo to mají v květinářství?
Odpovědět
Jo a kolik to asi stojí? Chápu, že záleží na tom z jakých kytek je to uvázaný, ale je to dražší než stejná klasická kytička z těch samých kytek?
Odpovědět
Profilova fotka
Kytičku na ruku jse měla i já jako nevěsta. Na obřad jsem měla dluhou převislou kytku z růží, tulipánů a frézií a na hostině, když jsem kytici odložila do vázy, připnula jsem si kytičku na ruku. Prostě jsem kytku chtěla pořád mít u sebe a vyřešila jsem to takto. :-)
Odpovědět
Taky se přidávám k dotazem, kolik tak stojí? Možná by byly hezké pro drůžata :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@evinak Tak s návodem neporadím, ale spíš je mi to divné od těch květinářství. Jestli jsi z Prahy/okolí, poradím, kde ti to bez problému uvážou.
Odpovědět
@romcovaklarka Ty berďo ty se zítra vdáváš!!! jaké to je den před svatbou?
Odpovědět
Profilova fotka
@pincola No... zatím ještě v pohodě - velkou nervozitu čekám až zítra, bude mít od rána dost času se rozvinout, protože to máme až ve čtyři :-D Ale jo, bojím se a zároveň se těším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@romcovaklarka Má být krásně a teplo, vyjde Vám počasí ;-)
Odpovědět
Já jsem jako svědkyně na svatbě své nejlepší kamarádky taky měla kytkový náramek v barvě nevěstiny kytice, bílé růže a fialové frézie myslím, a bylo to moc hezké. U mě ten náramek vypadal tak: kovová konstrukce náramku, něco jako dva tlusté dráty vyplétané tenkým drátkem, na koncích přivázané stuhy na zavazování, aby se hodil na jakoukoliv ruku, to bylo dobře vyřešené. Na tom výpletu byly připlesklé tuny jakési (trochu měkké) průhledné hmoty, která zřejmě za mokra lepí a pak uschne, a tak na ni byla přilepená taková ta zelená floristická hmota, florex, nebo jak se to jmenuje, a do té byly zapíchané květiny, omotané stužky a tak. Akorát to teda mělo jeden významný problém, totiž to, že asi tak půl hodiny po uvázání na ruku se oddělila ta průhledná hmota od náramku a kytky vesele pleskly na zem. Naštěstí se to jinak nerozbilo, tak jsem těsně před odjezdem strávila veselých patnáct minut s nevěstiným tatínkem u něho v pracovně a společně jsme to celé sedrátovali dohromady :-D Nevěstě jsem to radši neříkala, ještě by jí z toho praskla hlava, myslím, že to doteď neví :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jiss To bylo určitě lepidlo z tavící pistole... Takhle si to květináři ulehčují... Je to rychlé a většinou to i drží, ale na drátek to nemá. No, ale ten drátek je pracný, takže asi tak... ;-)
Odpovědět
@tekame tak to bylo určitě ono. Naštěstí, jak říkám, kytky i florex i ta hmota zůstaly všechny v jednom kuse, nemuseli jsme to drátovat po jednom, ale i tak doporučuju se vždycky v květinářství zeptat na to, jakým postupem to dělají, a kdyžtak je donutit to ještě pojistit jedním nebo dvěma drátky ]-( :-)
Odpovědět
No já bohužel z Prahy nejsem.Jsem ze Šumavy asi 50 km od Klatov.Tady to bohužel je na prd.Jen v Sušici je 9 květinářství a nikdo nemá páru jak to dělat.Ale jak je ta floristická hmota,tak ta je mokrá ne,aby to vydrželo.Ale tim že to budou mít malé holky na ruce jedna 5 -ti létá,druhá 2.5 letá,tak myslim, že jim to bude vadit ne, že je to mokré.
Odpovědět
Jinak tady se ptaly na cenu tak mi řekly taky podle květin,ale budu mít chryzantémy tak mi řekly okolo 250 až 300
Odpovědět
Profilova fotka
@evinak no jestli jsi od Sušice, tak zkus Hanku Šebestovou, je to několikanásobná mistryně ČR ve floristice a květinářství má v Hrádku u Sušice, kde i bydlí... ta bude stroprocentně vědět jak na to:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evinak To se může ovázat igelitem, aby to neprosakovalo. Ono to teoreticky neteče, je to jenom vlhké... A dělá se to tak, že se udělá konstrukce z drátků - to se může pro efekt ovázat stužkou. Je to něco jako cca. 5 cm široký pás, který se potom ohne do kruhu, na konce se přidělá stužka, která se zavazuje (tak se dá regulovat obvod ruky). Na tenhle pásek se přidělá !drátkem! ta floristická hmota a do ní se přidělávají kytky. Je to samozřejmě lepší kytky navazovat na drátek, aby to při pohybu nespadlo. Ale to si myslím, že je základní floristická technika... Ale jelikož vím, koho do těch květinářství všechno berou za "floristy", tak se nedivím, že to neumí... :-S
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?