Koho za svědka, když nemám nej kamarádku?

Profilova fotka
Ahoj všem, potřebovala bych poradit, koho bych si měla vybrat za svědka/ svědkyni na svoji svatbu. Nemám bohužel žádnou nejlepší kamarádku, u které by bylo odjakživa jasné, že to bude právě ona. Mám jen několik méně dobrých kamarádek, pro které jsem jen jedna z mnoha a na které se ani nemůžu stoprocentně spolehnout. Sourozence mám, ale ten je předem ze hry venku, nemáme se rádi. A zbývá pár kamarádek a jeden kamarád, ze kterých potřebuju pomoct vybrat: Kamarádka 1 - bývalá spolužačka z gymplu, známe se od svých jedenácti let a pravidelně se dosud vídáme. Rozumově by to měla být nejspíš ona, protože ji znám nejdéle. Bohužel o ní ale vím, že mě za rohem před společnými známými pomlouvá a vyjadřuje se o mně dost pohrdavě. Také se na ni nedá moc spolehnout, s oblibou ruší akce na poslední chvíli, protože jí do toho zrovinka náhodou něco vlezlo.... Kamarádka 2 a kamarádka 3 - dvě holky z party, se kterými probíráme vše možné i nemožné. Kamarádí spíše ony dvě spolu navzájem, ale to by tak nevadilo. Horší je, že když vymyslím jakoukoli akci, reagují na to stylem "uvidím, pokud se mi do té doby nenaskytne nějaký lepší program, tak se tedy obětuju a přijdu". Také je nevýhoda, že jsou dvě, a kdybych si vybrala jednu z nich, ta druhá by se mohla urazit. Kamarádka 4 - zhruba jednou měsíčně spolu zajdeme na vínko. Nejsme nijak dobré kamarádky, ale vím, že je na ni spoleh a že když řekne, že přijde, tak prostě přijde. Byla u mého seznámení s mým přítelem (budoucím manželem), takže by to bylo i stylové. Není to ale ten typ holky, se kterou budu moct jít kupovat šaty a rozebírat všechny podrobnosti, od toho mám spíš kamarádky 1 - 3. Kamarád - mám jen jednoho kamaráda, který by přicházel v úvahu. Bohužel bydlí na druhém konci republiky, takže jsme spolu spíš v písemném kontaktu. Je to asi jediný z těch lidí, který je mi doopravdy blízký (samozřejmě co se duševna týče, fyzicky je daleko až moc). Háček je v tom, že tím, že bydlí tak daleko, ho mí kamarádi a příbuzní neznají - ani můj přítel ho naživo nikdy neviděl. Už vidím, jak si každý po straně špitá, kdo to proboha je a proč mi nesvědčí kamarádka, se kterou se vídám nesrovnatelně častěji. Je to smutné, ale tohle jsem veškeré možnosti, které mě vůbec napadly, pak už snad jedině má vlastní babička. Něco ve stylu "přítelkyně manželova svědka" u nás bohužel není možné, všichni jsme z jedné party a proti přítelkyni manželova svědka sice nic nemám, ale je to čistě jen známá - bylo by to nefér vůči všem, co jsem vyjmenovala výše.... Koho byste si na mém místě vybrali, nebo podle čeho byste se rozhodovali?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,já bych si vybrala kamarádku číslo 4;) protože: kamarádka číslo jedna: sice se znáte dlouho,ale kamarádka,co za zády pomluví si podle mě nezaslouží pozici svědka,at se znáte jak dlouho chcete. Toto si kamarádky nedělají! Alespon podle mě;) kamarádka 2 a 3: už jen kvůli tomu,jak píšeš,aby se jedna neurazila. kamarád: i nad ním jsem uvažovala. A nebyla by možnost ho pozvat dříve k Vám a se všema ho seznámit? Třeba na pár dní? Každopádně podle mě,kamarádka číslo 4 je dle mého názoru nejlepší,protože je právě na ni spoleh a udělá si na Tebe čas! A neboj,možná není ten typ člověka ,ale třeba překvapí a chytne se toho. A kdyby náhodou ne,tak pokud se kamarádky 1-3 neurazí,tak by mohly chodit po šatech s Tebou. Já mám za svědka svoji nejlepší kamarádku od svých 13 let,je to moje ,,srdcovka,, ,ale bohužel žije už rok ve Skotsku,takže mi nebude moc pomáhat s přípravou,samozřejmě se na ni nijak nezlobím a s přípravami mi bude pomáhat moje druhá kamarádka,která mi za svědka nejde,ale má mě ráda,já ji a bude ráda,že mi může pomoct. Nevím,jak to jde nebo ne,ale ještě bych uvažovala nad maminkou,ale nevím,jak to chodí. Každopádně přeji správné rozhodnutí !!A krásnou,pohodovou svatbu
Odpovědět
Ještě mě napadla jedna věc. Nemá manžel sourozence, který by to pro tebe (Vás) udělal? Taky jsem už na jedné takové svatbě byla, že nevěstě svědčila budoucí švagrová :-) Měli spolu velice dobrý vztah. @mysicka_lb
Odpovědět
Profilova fotka
Mě půjde za svědka můj strejda...pak mě napadlo totéž co Šárku s tou budoucí švagrovou nebo švagrem, také jsem to už viděla, nebo nějaká sestřenice, bratranec ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla při rozhodování velké dilema. S mojí kamarádou od dětství jsme se rok před svatbou skoro neviděli a už to nebylo to co dřív, a tak jsem si vybrala kamarádku, která byla mému srdci nejblíž, ale nakonec to z jejích osobních důvodů nedopadlo. A tak jsem začala přemýšlet na novo. Nakonec mi svědčila kamarádka, která snad bude časem i moje švagrová (od mého švagra né bratra) a sice jsme spolu nezařizovali věci okolo svatby (to jsem dělala s přítelem a mamkou), ale musím říct, že nás to zblížilo a začali jsme být od té doby ještě víc v kontaktu.
Odpovědět
Profilova fotka
sestru, tetu, sestřenici, švagrovou?.....
Odpovědět
Profilova fotka
Byla bych pro kamarádku č.4 nebo kamaráda. Když si to vezmu byla jsem na tom hodně podobně jako ty, ale ani tolik kamarádek ve výběru nebylo...nakonec to bude švagrová, přítel bude mít švagra :-) Nebo nevím kdy máš svatbu, ale jestli můžeš tak s tím klidně ještě chvilku počkej...občas se ty vztahy před svatbou vyvrbí tak, že se člověk nestačí divit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě jde za svědka starší sestra. :-)
Odpovědět
Mě za svědka půjde brácha ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě jde za svědka bráška...nechce se mu tedy moc,ale já chci :-D :-D :-D Kdyby to náhodou zgajloval, tak mám kámošku (ta měla jít,ale sama navrhla ať vezmu brášku). Jinak radím jako holky výše, někoho z rodiny ( i snoubencovi) a když ne, tak kamarádku č.4 :-) Na druhou stranu...svědek/yně nejsou tak důležití...hlavní je,aby vše klaplo a vy jste měli ze svatby ten nejlepší pocit a vzpomínku na celý život ;-) ;-) Držím palce a přejí kráááásnou svatbu :-)
Odpovědět
Volila bych na prvním místě nejspíš někoho z rodiny, pokud někoho vhodného v rodině máš. Z Tvého výběru se mi nejlépe zamlouvá kamarádka č. 3., jelikož je spolehlivá. Výběr šatů a případnou pomoc se svatbou bych absolvovala s tím, kdo o to bude mít zájem a bude ho to bavit, jelikož podle mě jen tak budou všichni spokojení. ;-)
Odpovědět
souhlasím, že je možno šáhnout i po někom z rodiny... byla jsem na svatbách a řešili jsme i v práci, že je naprosto normální si vzít sourozence, sestřenici, fajn tetu nebo strejdu......určitě někoho takového najdeš. Držím pěsti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já mam 3 nejlepší kámošky a jelikož sem si nechtěla mezi mina vybírat tak jsem si zvolila svýho brášku. Myslím že je to dobrá volba lepšího člověka kterej by mi to odsvětšil bych najít nemohla.
Odpovědět
Článek se načítá
@mysicka_lb Jsem pro kamarádku číslo 4! :-) Měla bys jí věřit a vědět, že je na ni spolehnutí :-) To, že s tebou nepůjde vybírat šaty je vedlejší. Na vybírání šatů pozvi třeba nějakou tetu, někoho, kdo má styl a ví, co sedí a poradí ti! Nemusí to být nutně svědkyně.
Odpovědět
Taky souhlas s kamarádkou č. 4. Já budu mít za svědka bráchu a nepotřebuju ho k tomu, aby se mnou řešil šaty a všechny ty drobnosti. Mám svoji hlavu a nakonec si to většinou stejně rozhodnu sama. A když budu potřebovat názor někoho jiného, tak to "odnesou" jiné ženské v mém okolí, které nutně nemusí být hned svědkyně. Ono je taky otázkou, kdo má být ten/ta "správný/á" kamarád/ka, který/á by měl/a být svědkem/yní. Píšeš u č. 4, že se vídáte zhruba jednou za měsíc, z toho chápu, že si nejste cizí a neřešíte spolu určitě jenom formální konverzace. To, že není ten správnej typ na chození po svatebních salonech, bych brala jako mnohem menší "vadu" než to, že někdo, koho znáš léta, tě za tvými zády běžně pomlouvá a je nespolehlivej. Volila bych podle "tvé důvěry v tu osobu, její ochoty a spolehlivosti".
Odpovědět
Profilova fotka
vůbec bych si nedělala hlavu, jeslti kamarádka 4 s tebou půjde vybírat šaty nebo ne.. vždyť na tom nezáleží. Já chci za svědkyni jednu mojí velice dobrou kamarádku, ale proto, že jsme každá v jiným konci republiky a vídáme se málo, tak po ní žádnou pomoc nechci, pokud by sama nepřišla s tím, že mi pomoct chce.. Budu jen šťastná, když přijde a bude se mnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, moc díky za rady! Ale s tou kámoškou č. 4 jsem to myslela spíš tak, že si nejsme zase tak blízké, jak by to asi chtělo. Je celkem vedlejší, jestli se mnou bude vybírat šaty, nebo ne, ale chtěla jsem tím říct spíš to, že to není člověk, u kterého bych pořád žhavila telefon s "tak si představ, co se mi stalo".... Popovídáme si opravdu jen jednou za pár týdnů, to samozřejmě probereme všechny novinky a nepovídáme si jen o počasí, ale není to prostě taková ta důvěrná kámoška, se kterou bychom se navzájem svěřovaly se vším, co se nám stalo a co se nám honí hlavou. Na to mám zase tamty dvě a kamaráda... Já vím, asi mám trochu nereálné představy a chtěla bych toho moc najednou....
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Víš ono na jednu stranu to je skoro jedno. Určitě to chce člověka co ti je blízký. Ale co se týče svatebního dne, tak jsme byli v takovém zápřahu, že jen vím,že svědkyně stála za mnou, ale ani jsme si během svatby nepopovídali a pak jsme zjistili, že nemáme ani společnou fotku...jako myslím samy dvě....No třeba mojí mamce šel za svědka strejda a taťkoj švagr. Takže to nemusí být nutně kamarádka....spíš bych volila někoho u koho víš, že s polu budete mluvit ještě za pár let Aby to nebyl někdo na koho se špatně podíváš a už s tebou nemluví. Ale to je jen můj názor
Odpovědět
zvolila bych kamarádku 4 nebo kamaráda. Ale to musíš cítit ty, kdo je pro to nejvhodnější :). A co přítelův svědek? Nemá partnerku? Nebo někdo z tvých příbuzných.. sestřenice, strýc, neteř, synovec...? Hlavně někdo spolehlivý ;)
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych zvolila kamarádku 4 nebo zkusila kamaráda. A nakonec, svědkyně s tebou nemusí vybírat svatební šaty nebo řešit další věci, pokud si myslíš, že na to jsou lepší ostatní kamarádky. Myslím, že u svědkyně je důležité, že je na ni spolehnutí a že jí věříš, že si jí vážíš. A to se nevylučuje i u osob jiných, než blízkých kamarádek
Odpovědět
Ahoj. Já bych volila kamaráda. Je ti nejblíž. Neresila bych že ho nikdo nezná atd. Je to tvuj svědek a tvoje svatba. Myslím že svědek má byt nevěstě oporou jak před svatbou tak i na svatbě a ne jen tak někdo s kým se třeba nejsi blízká nebo je naopak nespolehlivý. Že je z druhého konce republiky? No a? Já bydlim v Praze, nevěsta byla v Brně a a svatba byla na severu moravy. Zvládli jsme to i ze satama a veškerým planovanim. Hodně mám pomohl internet a telefon a pak jsem dvakrát dojela na živo... Nenech si svůj den ničím zkazit ;-)
Odpovědět
já jsem nechtěla mít sestru na svatbě a protože se čekalo,že by měla jít i za svědka,tak jsem zvolila právě kamarádku,žije v Rakousku,moc často se nevídáme a přesto na svatbu přijela.Zkus kamaráda nebo jestli máš tak bratrance nebo kolegu v práci.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už jsem to řekla dvěma těm kámoškám a reakce jedné: 'Jestli nikoho jiného neseženeš, tak bych ti to teda odsvědčila. Ale nic nedělám, chci být jako host a chci překvápko.' A reakce druhé: 'Hm, ale to já budu zrovna po dovolené a určitě budu mít pruhy od opálení'. Ani nevím, jestli to mám brát jako ano nebo ne:-(.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb no to sou teda reakce. promin, ale po tomhle bych nemela chut, aby mi jedna z nich svedcila. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Ja bych volila kamaradku c. 4. Nemusis s ni preci jit skrz saty a nic podobneho. Ja vsechno co se svatby tykalo resila s mamkou. Mamka se mnou byla v pujcovne a vsude mozne, kde jsem potrebovala... Eve /manzolovo mamince/ a kamaradce jsem vzdy jen oznamila jak co bude. Vahala jsem taky mezi dvema kamaradkami, nakonec jsem od jedne mela podvazek a druha mi sla za svedka...mluvily jsme o tom na rovinu a obe to pobraly v pohode. Citila jsem to tak... A zpetne jsem rada, ze jsem to tak udelala...
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova Jo, ale to je ta, co reagovala 'jestli nikoho jiného neseženeš, tak bych ti to teda odsvědčila'. Je to těžké, já nebudu volit mezi několika lidmi, z nichž jsou všichni nadšení, toho NEJ... Já to mám spíš tak, že mezi samými nouzovkami hledám to nejmenší zlo. Ani nevíš, jak je mi to líto.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb nemas treba nejakou kolegyni v praci, se kterou si rozumis a ktera by ocenila to,ze by ti sla za svedka? je mi to lito
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Pokud ctu dobre, tak 4 je toto, ne? Kamarádka 4 - zhruba jednou měsíčně spolu zajdeme na vínko. Nejsme nijak dobré kamarádky, ale vím, že je na ni spoleh a že když řekne, že přijde, tak prostě přijde. Byla u mého seznámení s mým přítelem (budoucím manželem), takže by to bylo i stylové. Není to ale ten typ holky, se kterou budu moct jít kupovat šaty a rozebírat všechny podrobnosti, od toho mám spíš kamarádky 1 - 3. Tu bych zvolalila... Jinak nemas v rodine, nekoho koho mas rada?
Odpovědět
Profilova fotka
@kacbal V práci mám samé kolegy, které ženskou považujou za něco méně než hadr na podlahu. Jakékoli firemní akce se konají beze mě a jediná slova, kterými mě obdařî, jsou 'zaběhni mi na poštu', 'zabal mi tenhle balíček' a 'uvař kafe'. Nevědí ani že se vdávám. Takže z práce opravdu nikdo.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych asi zvolila toho kamarada .. :-) co tomu budou rikat ostatni ti muze byt jedno,ale podle toho,co jsi tady napsala ,mi prijde ten vas "vztah" nejuprimnejsi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova To ano, to je ona, ale té už jsem o to i říkala a reagovala tak, jak jsem dnes popsala. Pak jsem říkala dvojce a reagovala, že bude mít to opálení. Trojka na tu dvojku reagovala tak, že to má být někdo blízký, nějaký kamarád z dětství nebo tak. Připadám si teď jako děsnej asociál, ale nikoho takhle blízkého nemám.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?