Je vhodné, aby svědkyně měla dlouhé šaty?

Zdravím všechny nevěsty :) Tak trochu sem nepatřím :D Jelikož jsem byla požádána, abych šla ségře za svědka :) Zanedlouho spolu jdeme vybírat svatební šaty, přičemž v salonu je akce, že ke svatebním má nevěsta slevu polovinu na půjčení společenských šatů. Ségra mi navrhla, abych si půjčila jako svědkyně dlouhé šaty. Já bych celkem ráda (zakrýt nějaké ty nedostatky), je nemůžu mít bílé ani krémové, ale hlavní otázka je - není nevhodné, když jde svědkyně v dlouhých šatech? Díky za odpovědi :)
Odpovědět
Podle mě by to vadit nemuselo. Nejlepší asi by bylo, zeptat se nevěsty ;-) Ale sestry svědkyně měla dlouhé zelené antické šaty. Nic nabíraného a vypadalo to pěkně :-)
Odpovědět
@andela111 není
Odpovědět
@andela111 Nikdy by mě nenapadlo, že by se to nemělo...Chápu, že někdo řeší, zda není blbé vzít si bílé šaty. Ale že jsou dlouhé? Proč ne :)
Odpovědět
@andela111 Nevím, mně to nikdy nějak neštymovalo, když měla svědkyně dlouhé šaty. Podle mně bylo to bylo vhodé, pokud by byla svatba nějaká luxusnější a měly by i ostatni svatebčanky dlouhé šaty. ;-) Když už, tak hlavně ne typicky plesové. :)
Odpovědět
@zorro4 ted jako není to nevhodné, nadpis je formulován opačně než otázka :-D
Odpovědět
@zorro4 Díky moc za upozornění :D ani jsem si nevšimla, jak jsem to psala rychle :) Přepíšu a ještě jednou děkuju :)
Odpovědět
Jde nějak upravit příspěvěk? jsem na tomto webu nová:)
Odpovědět
Tři týdny po naší svatbě půjdu svědčit nejlepšímu kamarádovi. Už jsem nad garderobou přemýšlela, a také mě napadlo, že by dlouhé šaty antického střihu mohly vypadat velmi hezky a elegantně :) Souhlasím ale s holkama - je nejlepší nechat si to schválit nevěstou :-) a pak hurá do nich! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím, že to vůbec nevadí. Já jsem dokonce své svědkyni sama navrhla, že by se mi líbilo, kdyby měla dlouhé šaty :) Ale samozřejmě konzultace s nevěstou je vždycky důležitá, jak říkají holky :)))))))
Odpovědět
Profilova fotka
@andela111 Pokud sama nevěsta navrhla dlouhé, tak proč ne? Moje svědkyně bude mít po domluvě taky dlouhé, krásně ladící k družičkám, které mají krátké. Dlouhé má právě proto, aby se odlišila. Samozřejmě bych se vyvarovala nějakých vysloveně plesovek s nabíranou sukni :) A upřímně, kdy jindy si vzít dlouhé šaty než na svatbu, je to společenská událost (pokud je ve standardním pojetí), na které jako svědek máš celkem důležitou funkci. Ale zvaž, jestli máš v plánu pomáhat nevěstě, zda ti nebudou dlouhé překážet. Jinak hurá do nich. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, svědkyně by měla mít vždy dlouhé šaty. Tedy alespoň dle etikety. To co vidím na svědcích pokud mluvíme o ženách mě překvapuje. Pokud je nevěsta extravagantní přizpůsobím se stylu. Za mě dlouhé šaty každopádně...je to slavnostní víc než třeba ples. S pozdravem Petra Jansová svatební fotografka
Odpovědět
Pokud ti to navrhla sama nevěsta, tak není problém. Když budou jiné barvy než bílé a ne nějak přehnaně načančané... Já třeba budu nevěsta v krátkých šatech, takže bych u našich svědkyň dlouhé šaty viděla nerada, ale to je jiná situace. Vždy záleží na dohodě s nevěstou. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Moje sestra svedkyne mela taky dlouhe saty
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, svědkyně by vždy měla mít dlouhé šaty, ale asi nejdůležitější je rozhodnutí nevěsty :-) v sortimentu máme i šaty pro svědkyně, nakoukněte. Přidávám fotku z reálné svatby...
Odpovědět
@svatebni_fotografka @satydruzicky Dle etikety by žádná z žen na svatbě neměla mít delší šaty než nevěsta. Takže toto tvrzení lze aplikovat pouze v případě klasické nevěsty v dlouhých šatech.
Odpovědět
@stastnevdana A dle etikety by tedy svědkyně měla zjišťovat, jak dlouhé šaty má nevěsta? (to nerýpu, mám moc ráda tvé příspěvky o etiketě, občas čučím)
Odpovědět
@zorro4 No, to je otázka. Nevěsta, pokud nemá tradiční šaty, by asi měla ve svém vlastím zájmu upozornit svědkyni, jak moc honosně bude oblečená, aby to svědkyně nepřehnala. Ale je jasný, že to pravidlo nejde v dnešní době tak úplně dodržet, hlavně když je nevěsta mladá holka, která si vezme ukrutně "seksi" šatičky pod zadek. Jak pak k tomu přijdou třeba babičky, tetičky, nebo zkrátka jen hostky, které se na mini necítí, že jo. :-D Asi bych to spíš vykládala tak, že by žádná z hostek neměla mít honosnější šaty než nevěsta, bez ohledu na délku. Pak je tu ale druhý extrém, který vypadá divně, a to nevěsta v obřích princeznovských šatech, a hostky v tzv. "osuškách" (rozuměj v elastických šatech začínajících nad prsy a končících pod zadkem). Myslím, že oblečení všech účastníků svatby, včetně ženicha a nevěsty, by mělo být na stejné úrovni.
Odpovědět
@stastnevdana promiň ale pobavil mě výraz "hostka", to jsem ještě neslyšela:D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
s
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?