Jak to říct?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na váš názor. Před lety (než jsem znala svého přítele a ona svého) jsem si s kamarádkou slíbila, že si jednou půjdeme za svědkyně. Nyní nastala situace, že jí půjdu já za svědkyni (červen). Pozvala nás s přítelem, protože jsme ji se současným přítelem a budoucím manželem dali dohromady, a tak to má takovou symboliku (navíc jsou to bratři) -> svědci ti, co mohou za to, že se vůbec potkali, což je moc hezké :-) Jde teď o to, že spolu nekomunikujeme jako dřív. Když se ji snažím kontaktovat, buď moc neodpovídá, nebo tak, aby to měla rychle za sebou. Když se vidíme, mluvíme o obecných věcech a ne moc o osobních. Je to teď takové zvláštní... Dokonce nechce ode mě ani uspořádat rozlučku se svobodou (přítel ji bude jejímu snoubenci dělat) a ve svatební den jí to tam jdu vlastně jen odsvědčit, což mě mrzí, protože jsem chtěla nějak pomoct a když jsem jí to říkala, tak prý nic dělat nemusím. Udělá to buď snoubenec, nebo můj přítel. S přítelem se letos také bereme a on hned říkal, že bráchu jako svědka nechce. A teď jde právě o to, jestli dodržet slib, nebo ne. Mám totiž kamaráda, který seznámil nás s přítelem a znám se s ním delší dobu než s touto kamarádkou. I když jsme měli špatné období, vždy jsme k sobě našli cestu a známe se tak už přes 12 let... Líbilo by se mi, kdyby mi šel za svědka, ale zároveň nevím, jak to říct kamarádce. Co byste dělali? Zkrátka všem, co dočetli až sem moc děkuji za přečtení. Při psaní se mi najednou zdá situace malicherná, ale pořád nad tím přemýšlím a nechce se mi to řešit s nikým, koho znám. Díky za všechny reakce - ať kladné, či záporné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja myslim, ze jestli je to aspon fajn kamaradka, tak pochopi,ze si proste vyberes tak, jak je to pro Tebe spravne a jak to citis. I ja jsem dala slib nekomu jinemu, nez mi ted jde za svedka a necitim se kvuli tomu ani malicko blbe. Muzi jde dokonce stejny kamarad jako pri prvni svatbe- delame si z nej srandu, ze napodruhy uz by to mohl zvladnout lip :-D :-D
Odpovědět
No tak jak to teď píšete, lidé se prostě mění, když jí to pěkně vysvětlíte tak to určitě pochopí. :)
Odpovědět
Slyšela jsem už něco podobného:-) na nějaké bůhvíjak staré sliby nedávejte, já jsem si taky s kamarádkou v pubertě slíbila, že budeme bydlet se svými muži v domech naproti sobě....a stalo se tak snad?:-D Vyberte si za svědka toho, kdo je Vám blízký a hlavně o něm víte, že se na něj můžete spolehnout s organizací, zejména ve svatební den:-) sestřenka řešila to samé, ale kamarádka, se kterou si svědčení slíbili už jí taky byla jaksi trochu cizí a vůbec neodhadla její vkus, její přání a zkrátka nebyly naladěné na stejnou vlnu...! Pokud je kamarádka rozumná, tak to zcela jistě pochopí:-)
Odpovědět
Holky, jste zlatý. Moc díky. Asi máte pravdu - je to tak. Snad to pochopí :)
Odpovědět
Řekla bych, že si musíte rozhodně zvolit za svědka toho, kdo je vám bližší, protože co se stane, když to neuděláte? Svatbu s mužem vašich snů vám odsvědčí holčina, se kterou už se tolik nekamarádíte, jí to bude jedno, ale vás to bude trápit a mrzet už pořád - pokaždé, když se třeba jen podíváte na svatební fotky. Člověk nesmí sám sebe znásilňovat pro dobro ostatních, jen aby si někoho nepohněval. Buď to ona vezme, nebo ne - to je na ní, ale vy se rozhodněte tak, abyste byla spokojená. :-)
Odpovědět
rekla bych ji to jeste pred jeji svatbou, aby mela i ona prilezitost se rozhodnout jinak (treba i ona vas pozadala kvuli staremu slibu)...
Odpovědět
Já se přizná, že bych jí to nijak extra nevysvětlovala, poku by se neptala. Prostě bych si zvolila za svědka, koho bych chtěla a na nějaké dávné sliby se vykašlala.
Odpovědět
Já si s kamarádkou slíbila, že budeme jednou bydlet spolu, budeme mít tři kočky a budeme moct kouřit jen na balkoně, aby byt nesmrděl. Asi bych se na to vykašlala a vybrala si podle sebe ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že pokud jsi jí ty byla za svědka, tzn. ona svůj slib dodržela (ač evidentně nemusela a možná ani nechtěla), bylo by fajn, kdyby i ty jsi dodržela slib. Ale na druhou stranu jen ty víš přesně jak na tom jste. Záleží na tom, jak si to představíš - jestli je to nepředstavitelné, tak možná to nebude nejlepší volba.
Odpovědět
@kolibrik47 :priprav se na to,ze to kamaradka nepochopi,ale jestli uz k sobe nemate blizko,tak si jako svedka neber.
Odpovědět
Profilova fotka
Udělej to jak to cítíš, pokud ji opravdu za svědka nechceš, tak bych jí řekla, že za svědka ti jde kamarád, protože tě dal s přítelem dohromady a máte k sobě blízko a dál bych to nerozmazávala (o slibu atd. nemluvila), ale počítej s tím, že zvlášť, když ona tě o svědectví požádala, dotkne se jí to. Na druhou stranu, je to tvoje švagrová a dokud vydrží manželství, budete příbuzné, asi bych nechtěla do rodiny vkročit tím, že si naštvu švagrovou :-) Záleží jak vážně to svědectví bereš, kamarád ti s šaty asi neporadí, holčičí rozlučku neuspořádá a barvu ubrousků s tebou taky řešit nebude... Takže ti to vlastně jen odsvědčí, což by mohla i ona ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?