Jak to máte se svedkem ci svedkyní vy?

Ahoj dámy, docela by mě zajímalo jak to máte se svedkyní ci svedkem vy? Pomáhají vám vasi svedkové s necím, zajímají se o neco nebo se jen dostaví k obřadu? :-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, já jsem požádala kamarádku, a ta že mi pomůže s večerní zábavou. Jinak jsem ji o nic nežádala a víc nedělá :) (nepořádá rozlučku, nedává vývazky atd.)
Odpovědět
Profilova fotka
S ničím...nikdo s ničím nepomáhá..když o něco požádáme,tak se vymlouvají,věčně nemají čas..mam jich pokrk,obou...
Odpovědět
@zikisek taky jsem na to ted narazila... pozadala jsem svedka o drobnu výpomoc jestli by mohl vzít a dát stuzky svatebním hostům na auta nebo jim je aspon predat az prijedou a ríkal ze na to nemá cas, ze má jinou práci, ale svagrová na konci devátého mesíce nebo pár dní po porodu prý beztak nemá co na práci, at to dám jí, at se nejak zabaví :D
Odpovědět
Já od své svědkyně (nejlepší kamarádky) nic před svatbou nechtěla, ale jsem si jistá, že by mi pomohla.kdybych potřebovala. Stejně jako druhou svědkyni-manželovu dceru, jsem ale požádala, aby přijely k nám na chalupu, kde svatba byla, o den dřív (v neděli) a pomohly mi s konečnými přípravami a hlavně s organizací v den svatby. Takže mi pomáhaly s kytkami na stůl, s přípravou a pak i s připínáním myrt. Byl na ně spoleh s přípravami místa obřadu (v přírodě, já přijela až rovnou na svůj příchod) a vůbec mi se vším v den D moc pomáhaly, abych se nemusela o nic starat. Bylo vidět, že svou roli opravdu berou tak, že jsou tu pro nás, aby nám pomohly a my si to užili. Byly skvělé :-) A manželova dcera mě navíc líčila.
Odpovědět
Mně šel za svědka kamarád. Ten se jen dostavil :)
Odpovědět
Profilova fotka
@andyvesela no to je blb...to se nezlobte..ale mám něco podobného..všechno se mi hroutí,na svatbu jsou pozvaní i ty,které nechci,svědci na to pečou,kamarádi taky...kdyby mě máma nesbalila a nešla semnou na blint do salonu,nemam s kym vybrat ani šaty..jakmile jsme oznámili zásnuby,všichni na nás kašlou..a na svatbu se cpe jen rodina
Odpovědět
Naši svědci oba pomáhali. Svědkyně byla v podstatě i koordinátorkou v jedné osobě a svědek to vzal také velice zodpovědně a cokoli bylo potřeba, to zařídil - hlavně v den svatby, do té doby jsme po nich nic nechtěli :-)
Odpovědět
já se nezlobím ... zarazilo to i mě na to, že je to někdo mě blízký a tímpádem jsem předpokládala, že bude i trošku rozumný ... holt nestalo se... tak aspon, že saty máte zamluvené, to je pozitivní :-) ještě že máte akční mamku :-) rodina se hlásí u nás taky .... požaduje koláčky....sice jsme se s těmi co se hlásí, cca. patnáct let neviděli ale jsme přece "rodina" a teď je výborná chvíle se připomenout a postěžovat si, že nejsou na seznamu příjemců a zvaných:-) Ale to asi znají všichni a je třeba to brát s úsměvem do jisté míry;-)
Odpovědět
@veronikazem Gratuluji k supr svědkům tedy :-)
Odpovědět
Domnívám se, že (morální) povinností svědků není snoubencům pomáhat. Mají právo odmítnout, stejně jako máte samozřejmě právo požádat. Nazvat je za to blbem, to je hodně extrém. K otázce: Naši svědci nám pomoc nabídli, ale odmítli jsme, že zvládneme vše zařídit sami.
Odpovědět
já jsem se jako svědek ptala několikrát s čím můžu pomoci,ale bylo mi řečeno : zařiď ať se ženich včas a upraven dostaví, měj s sebou občanku, podepiš se a vysoukej ze sebe proslov...toť vše. Každopádně, kdybych věděla že se budu vdávat,tak určitě nečekám až mě někdo na blind vezme na šaty. Notabene když je lepší se objednat. Já bych šla vyzkoušela, nafotila, prošla si to s odstupem, a kdybych si nebyla jistá tak se s někým poradím.Totéž vše ostatní. Vdávám se já(hypoteticky) a ani ne moje svědkyně, či svědek a ani moje rodina.
Odpovědět
@zorro4 Díky za odpověd na otázku. Souhlasím, že povinností svědků není pomáhat naprosto ve všem. Je pravda,že je to záležitostí hlavně snoubenců, potenciálně novomanželů. Ale v den svatby předpokládám, že svědek občas s něčím vypomůže kde je potřeba.
Odpovědět
Článek se načítá
@hitchhiker Souhlasím v podstatě se vším ohledně očekávání, ale jak to myslíš s tím zkoušením a focením šatů? Jakože bys šla sama? Hele, to není moc reálné, resp. praktické. V salonu ti samozřejmě pomůžou do šatů, ale druhé ruce se rozhodně hodí. A že by ti v salonů udělali 2 až 3 fotky od všech zkoušených šatů, tak to taky ne... To neznamená, že to nutně musí být svědkyně, ale tady se doprovod hodně hodí (byla jsem dvakrát s mamkou a jednou sama...).
Odpovědět
@zorro4 S fotkama jsem např. v některých salonech měla problém fotit vůbec, bez rezervace šatů...takže druhý názor někoho kdo je tam s tebou si taky myslím, že se rozhodně hodí v tomto směru...at už je to kdokoliv jak píšeš...
Odpovědět
@andyvesela Jo, vím, že to některým salonům vadí (a doufám, že se tu nerozjede hádka na toto téma :-D ). Souhlasím. Ačkoliv já bych z takového salonu hned odešla.
Odpovědět
@zorro4 Ja jsem chodila zkouset sama a asistentky me bez problemu ve vsech satech vyfotily (zeptedu, zezadu, se zavojem, detail satu...☺). Jen v jednom salonu jsem mela kamaradku a to bylo horsi, libily se ji jine saty nez mne. Prislo mi uzitecnejsi se o satech bavit s asistentkami nez s doprovodem, spravne mi poradily i nasmerovaly. Pak pri konzultaci nad fotkami uz ovsem byly cizi oci k nezaplaceni.
Odpovědět
Profilova fotka
Za svědka mi půjde nejlepší kamarádka, které jsem taky byla za svědka. Vzhledem k tomu, že bydlí 100 km daleko a má 2 malé děti, nic po ní nežádám. Ale sama se několikrát nabídla, že s něčím pomůže. Jen bych potom ve svatební den si přála, aby byla u mých příprav (a nechala se taky zkrášlit). S ostatní pomocí se mi velmi ochotně nabídly moje sestry a máma, které se už nemůžou dočkat (toho se ale trochu bojím, aby nebyly aktivní až moc :-)) Přítel ještě není rozhodnutý, kdo mu odsvědčí, ale čekám, že úkolem jeho svědka bude pouze se dostavit s občanským průkazem :-)
Odpovědět
Tak hlavně, že máte nějaké další ochotné pomocníky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já od nich nic nechci ;-) jsou to naši bráchové ;-) jeden bydlí v Praze a druhý v Londýně ;-) takže s ničím pomoct ani nemůžou ale na šaty jsem byla s družičkou ( sestřenice ) ale na svatbě už svědci pomáhat budou muset ;-) ale chci jen at ozdobí auta stuhama a rozdají vývazky ;-) myslím že to zvládnou ;-) a družička bude se mnou u příprav
Odpovědět
:-) nic až na den svatby:-D tak tak :-) tam si opravdu myslím,že snad každý potřebuje aspoň jednoho ochotneho člověka co s drobnými věcmi co jsou potřeba pomůže :-)
Odpovědět
Se svědkyní se jen radím. Byla u vybírání šatů, teď jdem obě na zkoušku líčení. Ve svatební den mi pomůže do šatů a rozdá vývazky :-) Vybrala jsem si opravdu dobře.
Odpovědět
@luci_k díky za příspěvek do diskuse, jen tak dál :-)
Odpovědět
@andyvesela Také jsme je řádně zvažovali :-) Ono asi záleží na tom, koho si vybereš a jak se s ním domluvíš. Co jsem tak před svatbou koukala na internetu, tak svědek má být i nápomocen, ale asi to vždy záleží na konkrétních lidech a představách :-) Moje svědkyně přímo prohlásila: ty si to všechno naplánuj a domluv předem a já v ten den zařídím, aby to tak fungovalo. Pravdou je, že v den svatby jsem se nemusela o nic starat a vše krásně plynulo. Sice mi na jednu stranu přišlo hloupé úkolovat jiné lidi, ale na druhé straně jsme si díky nim ten den užili a neměla jsem pocit, že by to jim vadilo.
Odpovědět
@veronikazem :-) díky za příspěvek. Sikovná svědkyně tedy. :-) Já mám někdy pocit, ze jeden z nasich svedků má aktuálně zájem pouze o to jak se vyšlechtí a co mu jeste zaplatíme, vzdy je svědek. Uz si pozádal o ubytování (ackoliv domů to má 20 minut), príspevek na oblečení, kadernika.... uvidíme s cím prijde dále....s címz nemám problém prispet, pokud on poté nějak prispěje i svým dílem ke svatbě, ale zatím to nejak moc nevypada ....:-)
Odpovědět
@zorro4 Určitě to není povinnost, spíš záleží na tom, koho si za svědka vybereme. Pokud horko těžko splaším někoho, s kým nám na sobě zas až tak nezáleží, tak od něj asi taky nebudu moc čekat. Ale pokud je to opravdu dobrý kamarád, tak mi přijde normální, že se bude snažit pomoct, aby jemu blízký člověk zažil hezkou a pohodovou svatbu. Tím nemyslím půl roku nežít ničím jiným a trávit veškerý volný čas přípravami :-D Kdybych já šla za svědka své dobré kamarádce, taky by pro mě bylo samozřejmostí, že jí nabídnu pomoc, hlavně v den svatby. Tam si totiž myslím, že je to nejvíc potřeba, aby si to snoubenci užili a nemuseli pořád něco řešit.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám jdou za svědky bráchové a budou mít na starosti odpolední zábavu, v tom jsme jim dali volnou ruku, s tím, že se o to nechceme starat. Dále budou tak nějak organizovat lidi a v případě, když se někdo opije, tak ho uklidí apod. A vlastně rozlučky budou organizovat :-) Ale co se týče dělání vývazků, ozdob apod. To si děláme sami....
Odpovědět
Profilova fotka
Mě jde za svědka mladší bratr, byl semnou vybírat šaty, objíždí semnů, co může - zákusky, dorty, koláčky. Když něco potřebuju, tak mi pomůže, když může. Jediné co mi odmítl byl proslov - je to puberťák, tož se stydí, co by říkal. :-D Tak nevím komu říct o proslov, je nato nějaký pravidlo?
Odpovědět
Ja jdu za svedka na malou svatbu, a tak budu koordinovat vyzdobu mista, kde bude po obradu minioslava. Neni mozne to nazdobit driv nez ve svatebni den a nevesta na to prirozene nebude mit cas ani myslenky. No a samozrejme budu drzet kytku a cechrat vlasy neveste pri foceni :-D Plus jsem s nevestou resila saty, uces, vyzdobu...ale jen tak lehce, ona nastesti neni z tech, co musi mit kytku sladenou s barvou toaletaku ;-) Na sve svatbe od svedka necekam nic vic nez to, ze se dostavi, ma to totiz k nam skoro 2tis km.
Odpovědět
@bzencanka Myslím, že běžně má proslov tatínek nevěsty (tak to bylo i u nás), nebo svědek, popř. oba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andyvesela Moje svědkyně se mi s pomocí nabídla, nicméně jsem ji požádala jen o "organizaci" rozlučky (aby nedošlo na nějaké striptýzy, limuzíny, závoje atd. - jsem na to alergická a ona mě zná skoro celej život :-D ) a aby mě dopoledne v den svatby vyzvedla v salonu. Jinak mi pomohla taky odvézt šaty od švadleny pár dní před svatbou a měla proslov. Tak nějak jsem si spíš přála, aby mi byla morální oporou a na blízku, než aby lítala někde s vývazkama....toho se chopili další z našich přátel. Svědek ženicha organizoval celé místo činu společně s pár kamarády a takéž se sám nabídl a navíc byl jediný "místní" :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?