Dvě svatební svědkyně, není to blbý?

Ahoj všem, chci se zeptat, vždycky všude na svatbě vidím, že nevěsta má svědkyni a ženich svědka. Neni to nějak daný? Přítel chce, aby mu za svědka šla ségra, takže budeme mít dvě ženy. Neni to blbý? Neni to nějak omezený? :) Že musí být vždy muž a žena? Děkuji moc :-N
Odpovědět
1
2
Záleží na Vás, já viděla několik svateb kdy byly i svědci pár anebo dvě svědkyně či dva svědci. Není na tom nic špatného.
Odpovědět
Profilova fotka
podle me zalezi jen a jen na rozhodnuti snoubencu. Vetsinou si chlapi vybiraji sve kamarady a zenske kamaradky, takze se to nakombinuje, ale pravidlo to neni a kdyz chce pritel za svedkyni sestru, tak ji uplne klidne muze mit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cermij je tojen vaše věc. Ja chtěla původně dvě svědkyně a jedinej, kdo měl námitky, byla moje svědkyně. Že je to divný a že má bejt chlap a ženská. Blablabla. Už jsem viděla i dva svědky.
Odpovědět
Ahojda, máme to úplně stejně, přítel má taky ségru :-) Nevidím v tom žádný problém. holt obě dostanou do ruky kytičku a bude :)
Odpovědět
Profilova fotka
@cermij za svědka může jít kdokoliv, podmínka je pouze aby byl svéprávný a měl platný občanský průkaz ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky to tak mame 2 svedkyne:-D
Odpovědět
My budeme mít dva svědky :-) žádný problém v tom nevidím.
Odpovědět
@kacenkacookie @macinka007 @kitinka76 @macice @chris_n @yellowbanna @engele Super...Mockrát děkuji Všem za reakci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@cermij neni zac:-)
Odpovědět
ja myslim ze teda v pohode my taky mame dve svědkyne:) ja mam kamaradku a snoubenec moji sestru :D
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě ne! Za svědka má jít ten kdo pro dotyčného něco znamená a je jedno jestli je to kamarád nebo kamarádka. My taky budeme mít dvě svědkyně :-)
Odpovědět
já i přítel budeme mít za svědka každý svého bratra :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nevím, proč by to mělo být nějak dané už jen z logiky... Svědci mají být blízcí přátelé, kteří dostanou tu poctu vám svatbu odsvědčit. Nevím, co v tom má co dělat pohlaví.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě je to úplně jedno,jestli máte jako svědky dvě holky nebo dva chlapi,je to přece na Vás,koho si zvolíte,není to o pohlaví nebo o tom,že by se něco mělo nebo nemělo dělat
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně, je to vaše svatba, tak jak chcete vy. Ale blbý to rozhodně nění. Dle mě by to měl být blízký člověk (ale také jen můj názor)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme také dvě svědkyně...
Odpovědět
Profilova fotka
budeme mít také dvě svědkyně - akorát nevím, jak jim sladit oblečení?? :)
Odpovědět
@cermij Můžou být 2 ženy i muži. Je to opravdu pouze na snoubencích, jak si to rozhodnou. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli za svědky dva muže - nikomu to nepřišlo divné. Záleží na vás, co chcete vy. Je to vaše svatba a né svatba o tom, co se dělává a jak to má být... :-)
Odpovědět
Mě se nejvíce líbí, když za nevěstou stojí svědek a za ženichem svědkyně :). Já byla za svědkyni své sestře a jejímu muži také jeho sestra. Jediné, co mi přišlo trošku "divné" bylo, když jsme ke svatebčanům šli vedle sebe 2 ženy. Řešila bych spíše vhodný výběr svědků než to, co mají v kalhotech ;).
Odpovědět
taky máme dvě svědkyně, svědek má být někdo komu věříš a koho máš ráda...neřeším, jestli to je hloupé nebo ne, pro nás to moc znamená, že tam budeme mít zrovna tyhle dvě ženy...je lepší mít někoho kdo o to stojí a je rád, než někoho kdo ani neví jestli tam chce být (původně měl být manželův svědek chlap, ale chtěl jít na náš svatební den do práce, to se nedělá)
Odpovědět
@lenus202 uz sa na to vykasli, takto si strpcovat pripravy na svadbu ;-) ... @cermij je to v poriadku, my sme mali nasich bratov
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že je to každého věc a není to ničím dané, že musí být svědkyně a svědek. Je to přece váš den a můžete si ho udělat jak chcete vy :) My také budeme mít dva mužské :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenus202 a co když nechtěl, ale musel. Nebo existuje někdo, kdo jde radši do práce než na svatbu? V dnešní době si málokdo dovolí vyskakovat a přijít o místo. @cermij Určitě to není blbý, mému bratrovi a jeho ženě to odsvědčili dva muži - v pohodě......nikdo se nad tím nepozastavoval.....
Odpovědět
@tilickova ono ale nejde o to, že by v práci nedostal volno...bohužel, ale nepochopí nikdo, kdo to nezažil
Odpovědět
je to úplně jedno, já měla za svědka bráchu a manžel kamaráda :-) , a nikdo se nad tím ani nepozastavil a ani mě by to ani nenapadlo řešit, protože jsme měli svědky opravdu od srdce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cermij Je to úplně jedno. U nás je to třeba tak, že já budu mít muže a přítel ženu. ;o)
Odpovědět
Profilova fotka
Blbé to není. Známí taky měli 2 svědkyně a bylo to super. Já budu mít bratra a přítel sestru, takže každý podle vkusu.
Odpovědět
u nás to taky vypadá na 2 svědkyně, i když mě se to moc nelíbí.. chápu to, pokud jde o sourozence,ale můj přítel chce za svědka svou kamarádku a to mi přijde divný.... asi žárlím nebo co :-( ale preferuji jako svědky pár, takže mi udělal "čáru přes rozpočet"...
Odpovědět
podlě mně je to úplně jedno
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?