Dává se svatební kytice i svědkyni?

Profilova fotka
Ahoj nevěstinky, chtěla bych se zeptat, jak je to s květinami. Samozřejmě květiny pro maminky a babičky. Dává se květina i svedkyni??? Děkuji za názory
Odpovědět
Ahoj Sonepko, já teda svědkyni nemám, ale slyšela jsem, že se dává. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sonepko většinou se dává buď zmenšenina tvojí kytičky a nebo ta, co budou mít maminky. Ale není to podmínkou, pokud budeš mít nějaké hodně složité šaty a očekáváš pomoc od svědkyně a jí by kytička překážela, můžeš jí nechat volné ruce. ;-)
Odpovědět
Já mám kytičky pro maminky a pro družičky, babbička je hodně stará ta je ráda že jde babička mi řekla že kytku nechce, pak jsem si říkala že má pravdu bude mít kabelku a už by to bylo na ni moc, a moje svědkyně což je sestra kytku mít nebude protože bude mít hodně práci s úpravou mých šatů. Ale co jsem byla na hodně svatbách svědkyně kytku neměla.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem o tom přemýšlela, ale asi ji mít nebude ani moje svědkyně. Trošku mi to přijde napodobování nevěsty a ta je ten den jen jedna ;-)
Odpovědět
no taky sem nad tím přemýšlela a rozhodla se, že kytku mít bude. je to svědkyně ženicha a myslím, že až za námi bude stát v kostele, tak se jí bude hodit, že nemá prázdný ruce. akorát přemýšlím nad babičkama, jedna žádnou kytku mít nemůže, má francouzské hole, druhá nosí jednu hůlku a další dvě mají volné ruce. nebude blbý, když zajistíme jen dvě kytky?
Odpovědět
Moje svědkyně kytičku mít bude. Nepřijde mi to jako napodobování nevěsty, já budu mít kytku větší a budu ve svatebních šatech a svědkyně ne, takže nevěsta jen jedna. Myslím, že by ji mít měla, je to moc hezké. Kytičky dáváme maminkám, babičkám a svědkyni. Všechny budou mít vínové kaly a já ty kaly budu mít žlutovínové.
Odpovědět
Profilova fotka
Janko na tvém místě bych asi babičkám kytičky nedávala. Aby těm které nedostanou nebylo líto, že oni nedostaly! ;-) A nebo ať jim cestou někdo pomůže, ať jim je nese a jen až budou sedět na obřadě, tak ať si je položí na klín. Záleží na vaší rodině, já bych to ale asi nerozdělovala.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje svědkyně taky nebude mít kytku a ani babičky.
Odpovědět
Já mám pro svědkyni také připravenou kytičku. A potom ještě pro maminky (3) (spolu s tátovo dlouholetou skoromanželkou), pro naše sestřičky (2), pro babičky (2) - nějaké malinkaté kytičky, sice jsou babičky taky o berlích, ale kytičky dostanou - uděláme to tak jak říká coxa :-)
Odpovědět
Na většině svateb kde jsem zatím byla, svědkyně kytku měla.Mně to připadá hezké, takže i moje svědkyně nějakou malou dostane.Akorát nevím, jestli může být stejná jako mají maminky???
Odpovědět
Janko, úplně souhlasím s Coxou. Moje svědkyně - sestra - kytí dostala, měla z ní radost. Ale viděla jsem hodně svateb, kde byla svědkyně bez kytičky. Raculka - proč ne? Ale uvidíš, třeba Ti květinářka navrhne něco jiného.
Odpovědět
A poradíte některá, jak je to s družbou? Nemáme v rodině holčičku, jen chlapečka :-) A tak nevím, jestli má mít i kluk nějakou kytičku? Nebo jen dát na vestičku zmenšinu ženichovy voničky??
Odpovědět
Článek se načítá
Janko, kamarádka měla na svatbě taky jednu babičku, která by kytičku "neunesla" a jednu, která ji zase moc chtěla. Nakonec to udělali tak, že té první babičce nechali udělat kytičku "na ruku", takovou tu jak se připevní na zápěstí. Možná to teda není úplně tradiční, ale obě babičky byly spokojené :-)
Odpovědět
ahoj, také se přidám s názorem. Já budu svědkyni dávat kytičku. Je to moc hezké. Měla by to být zmenšenina nevěstiny květiny. Někde jsem četla, že je lepší, když svědkyně květinu má, alespoň ví, co má dělat s rukama (když je nervozní) :-) A navíc si myslím, že k ženám kytky patří, tak by ji měla mít. ;-) Maminkám a babičkám dám udělat menší kytky jiného druhu než bude moje.
Odpovědět
Raculko, maně si vzpomínám na nějaké staré fotografie: nedává se malému družbovi do ruky např. košíček s okvětními lístky nebo cukrovím? Jinak myslím, že k družbovi se hodí právě ta květinka na klopě, s kytkou v ruce by to asi nebylo ono.
Odpovědět
Profilova fotka
Já slyšela i názor, že se dá pak házet kyticí svědkyně, když má ve stejném stylu jako nevěsta. Jinak si myslím, že když má svědkyně něco v ruce, tak se může jakoby "zaměstnat" nebude tak nervózní a nebude vypadat, že za Vámi stojí jako "trubka" :-D - souhlas s renat Já budu mít smetanové minirůže, svědkyně nejspíš taky nebo smetanové gerbery. Maminky a babičky budou mít smetanové minigerbery.
Odpovědět
pokud ošem nebude svědkyně taková trubka jako jsem byla já, která drží kytku až někde u prsou... když jsem se viděla na fotkách, nafackovala bych si ]-( ale aspoň teď vím, že si na to držení kytky musím dát pozor hlavně sama u sebe!!
Odpovědět
také jsem slyšela, že se může házet s květinou svědkyně, alespoň si může nevěsta svoji kytku nechat na památku (třeba usušit). Já chci tulipány, ty usušit nejdou, takže s ní klidně hodím. ;-) raculka: souhlasím s ladunkou. také bych dala družbovi do ruky košík s květními lístky. Pokud se nebude stydět a bude chtít jít za nevěstou :-) :-) Byla jsem nedávno na svatbě kamarádky. Byl tam její malý synovec, styděl se a nechtěl se při obřadu hnout od mámy. :-) V klopě neměl žádnou květinu. Měl připnutou jen myrtu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jo, nejprve jsem chtěla dát kytičku jen mamkám, potom jsem si díky diskuzím uvědomila, že bude fajn kytka i pro svědkyni a teď k tomu všemu začínám přemýšlet nad kytkou i pro babičky. Tak to se ten můj zblázní. 8-)
Odpovědět
jo, je to blázinec, a teď mě napadlo, když budou mít kytku družičky, neměli by mít družbové v klopě korsáž? :-| začíná mi to nějak přerůstat přes hlavu...
Odpovědět
Profilova fotka
Mnohokrát děkuji za Váše názory, já si také myslím, že květina pro svědkyni je vhodná. Myslím, že je to miloučké a jak tu bylo již zmíněno, květina k ženám patří¨.
Odpovědět
Profilova fotka
jinak květiny můžou být pak i součástí a dekorací stolu - pokud jsou malé a kulaté. Převislé nebo vysoké ne, ale kulaté ano a máte dvě mouchy jednou ranou
Odpovědět
holky díky za rady ohledně družby taky mám právě obavy,že se začne najednou stydět a schová se mámě pod sukni ale tu mini korzáž mu dáme určitě
Odpovědět
Protože mám dvě opravdu fajn kamarádk a jedna mi jde za svědkyni a druhá půjčuje dcerušku jako družičku vyřešila jsem to tak, že moje svědkyně bude mít malou kytičku bílých růží (já mám kombinaci rudé a bílé), bude mít krásné vínové šaty, tak jí to bude slušet. Kytku dávám maminkám, babičkám (někdo jim je vezme a dá, až si sednou). Další kytičku budu mít pro druhou kamarádku, jako poděkování za pomoc s přípravami. Myslím, že je to hezké a že ji to potěší víc než 100x díky. a družičky (už 2) korsáž rudé růže na sametce na ruku.
Odpovědět
My budeme mít za svědky pár - kamarádka a kamarád. A tak jsem přemýšlela, že když svědkyni dám kytku, tak svědek bude chudák ošizen a nebude mít nic. Jestli by nebylo lepší zajistit pro oba svědky korsáž ze stejných květů, jako budu mít kytici já. Samozřejmě by se tato korsáž musela nějak lišit od ženichové (pro ženicha asi o malinko větší). Co říkáte mému nápadu? ;-( Děkuji za reakce. :-)
Odpovědět
No já myslím, že by bylo fajn nechat svědkovi udělat menší korsáž než pro ženicha, aspoň já to mám v plánu, svědkyně bude mít kytku sladěnou s tou mojí, takže i korsáže budou ladit, doufám, že to bude pěkný...
Odpovědět
Takže korsáže pro svědky nejsou tak špatný :-)?. Děkuji za ujištění. Ještě se rozmyslím, jestli svědkyni dám kytnu nebo jen korsáž. :-) To už je maličkost. A svědek dostane o něco menší korsáž, než bude mít ženich ;-) .
Odpovědět
Osobně si myslím, že svědkyně by měla mít kytku... Je to zábava, před pár měsíci sem si říkala, že to nebudu vůbec nijak řešit, že nejdůležitější bude, aby tam byli fajn lidi a dobře se bavili, teď vymýšlím kytky, pořád mi něco vrtá hlavou... Ještě že je ten internet!
Odpovědět
Profilova fotka
Janka: souhlasím s Tebou. Kdybych věděla o těchto stránkách dřív, ušetřila bych si spoustu špatných rozhodnutí a bohužel i nákupů. Na inspiraci je prostě internet skvělý :-) My budeme svědkům taky dávat korsáže menší než bude ženichova. Svědkyni nemáme, ale kdybychom ji měli, tak by dostala zmenšenou kytičku té mojí.
Odpovědět
Ahoj Sonopko, já svědkyni mám (moje sestra) a květinu mít bude . Takový malý bochánek ze 3 růží, aby tam nestála tak s prázdnou.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?