Církevní sňatek

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím máte nějaká zkušenost s církevním sňatkem, ikdyž nejste věřící? Matrika mi dělá problémy s datem. Tak jsme se rozhodli pro tuto variantu, jen nemáme zkušenosti a nevíme, jestli to vůbec jde. Děkuju
Odpovědět
Jde to, ale zkusenost jako neverici nemam. Otazka je, jestli Vam to stoji za ro kvuli datu? Docela rozumna moznost jsou Unitari, ti oddavaji na prani.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Unitáři jako jediní nám byli doporučeni. A tyto sňatky jsou prý mnohem hezčí než z magistrátu,. Jako dávat 5-10tis nějaký matrikářce, která čučí jak puk, ptz nemůže mít volno a bude pracovat, tak na to fakt nemám. Zvlášť když vidim, že je to pro ně hrozný problém.
Odpovědět
@monisek92 To dáš unitářům taky ;-) pokud jde jen o peníze, tak bych zvážila, jestli to je ten správný důvod, proč církevní svatbu chcete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,já tu zkušenost mám, ono to jde,ale záleží na domluvě, kdo bude ochotný vás oddat
Odpovědět
Myslím, že pro nevěřící, kteří fakt nemají žádný vztah k nějaké víře, jsou asi nejschůdnější Unitáři. Ti dělají obřad na míru, dokonce i na přáni při něm vůbec nemluví o Bohu. Ostatní církve, jako třeba různé evangelické, aspoň jakýsi minimální vztah k Bohu potřebují a u katolíků musí být alespoň jeden z páru pokřtěný.
Odpovědět
Minimálně jeden z vás musí být pokřtěný, aby mohlo dojít k církevnímu sňatku (dle kanonického práva). Pakliže alespoň toto budete splňovat, počítejte s tím, že vás bude čekat předmanželská příprava.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja nejenom u katolíků, u takových husitů oficiálně taky
Odpovědět
Nejschudnejsi jsou Unitari, ale my se s nimi treba nedohodli na terminu. Pokus Vam nejaky ten katechizmus nevadi, zkuste Apostolskou cirkev.
Odpovědět
Profilova fotka
No už jsme vymysleli zlatou střední cestu :) . Děkuji
Odpovědět
@stanca33 Tuto podmínku právě Unitáři nemají, takže proto asi budou nejvhodnější. I setkáni asi mají snad jedno či dvě. @stastnanevesta To jsem právě jistě nevěděla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?