Zkouška svatebních šatů bez termínu svatby. Určitě ne!

Ahoj nevěsty! Právě jsem se vrátila z několika salónů a musím říct, že jsem byla dost překvapená. Varuju tímto nevěsty, které ještě nemají přesný termín svatby a rády by si vyzkoušly své vysněné šaty. Ve většině svatebních salónů se se mnou nechtěli vůbec bavit, když jsem řekla, že ještě nevíme termín, natož když jsem si chtěla šaty zkusit, byl obrovský problém :( Umluvila jsem jen 2 salóny z 6...Takže nadšené nevěsty do zkoušení šatů.. nejdříve termín.. :(
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj taky jsem se s necim podobnym setkala ale jen v jendom obchode..sice termin mam ale je az pristi rok nacoz mi rekly v polsku at prijdu az za pul roku tak tak jse se otocila na podpatku a sla jinam kde uz jim termin byl fuk..:)
Odpovědět
Tak to já se jim vlastně ani nedivim. Viděla jsem tady alba nevěst, co plánují svatbu i dýl než dva roky a mají v albech z příprav na sobě nafoceno víc šatů, než já jsem vůbec kdy viděla. Půjčovny jsou pomalu za zkoušírny šatů, kde se holky nechají hodiny zadarmo obsluhovat, ve všem se odfotí, ale nic si nepůjčí a jsou dál a pak zase dál a nakonec si nějaké šaty objednají v číně. A pak ještě tu půjčovnu tady pomluví, že obsluha nebyla dost ochotná a šaty dost navoněné a vyčištěné. To že je předtím ušmudlaly právě takové zkoušecí maniačky, to asi nikoho nenapadne. Líbit se mi to nemusí, ale kdyby to byly moje šaty, za které bych zaplatila několik stovek tisíců a musela jsem platit nájem a asistentku a náklady a chtěla je půjčovat krásné a jako nové, tak bych taky chtěla, aby si je zkoušel jenom ten, kdo si je jde vážně půjčit.
Odpovědět
Profilova fotka
No mě by hlavně nenapadlo zkoušet si šaty, když ani přesně nevim kdy se budu vdávat...
Odpovědět
@hellesvan Já jsem taky slyšela, jak si některé majitelky salonů stěžovaly, že jim tam chodí puberťačky, zkouší si jen tak z plezíru šaty a hrají se na princezny. Jednu dobu se to docela rozmohlo, tak musely proti tomu zakročit. Na druhé straně chápu, že tím ztížily situaci opravdovým nevěstám, které teď marně vysvětlují, že se budou opravdu vdávat.
Odpovědět
Profilova fotka
@hellesvan S tímhle musím souhlasit - podle mě se nikdo nemůže těm salonům divit! Já začala zkoušet 5 měsíců před svatbou, kdy jsme věděli termín jen rámcově (konec června nebo začátek července), ale byla to zhruba odpovídající doba, nikde mě nevyhodili. V mém zvoleném salonu byly šaty při zkoušení vždy trochu zmuchlané a někdy i ušpiněné (ale odkud se tam asi vzal mape-up na dekoltu, že?) a nijak mě to neodradilo, v podstatě jsem dala hlavně na dobrý dojem z paní, která šaty nejen půjčuje, ale i upravuje, zkracuje atd., takže mě dokázala přesvědčit. Myslím že se na ty salony nikdo nemůže zlobit, jsou půjčovna, ne zkušebna.
Odpovědět
@bubbi to je pravda, ale jít si zkusit šaty až když znám termín svatby mi připadá daleko logičtější, protože jestli si je chci rezervovat, stejně ten termín potřebuju znát a jestli si je nechci rezervovat, tak proč je budu zbytečně špinit.
Odpovědět
Taky ty majitelky salonu asi správně tuší, že pokud si některá zkouší šaty skoro rok před svatbou, většinou si je stejně nezamluví, a i kdyby ano, tak za rok se nevěstě mění vkus a chce pak šaty měnit , nebo rušit zálohu a jsou z toho jen problémy. navíc zamlouvat šaty hodně předem ani nemá cenu, už kvůli tomu jak asi budou za ten rok po kdovíkolika nevěstách vypadat?? Taky se moc těm salonům nedivím
Odpovědět
@hellesvan Jasně, myslela jsem to tak, že některá holka třeba už termín ví, ale ještě ho nemá potvrzený z matriky, pár jich takových znám. Nebo taky spousta holek nevybere šaty hned v prvním salonu, ale zkusit je musí, že. Ale máš pravdu, s termínem je to logičtější.
Odpovědět
jo, v něčem máte pravdu.Chtěla jsem prostě vyzkoušet kde maj jaký a pak jít najisto..říkala jsem že uvažujeme říjen, nebo prosinec, ale to nestačilo..
Odpovědět
@bubbi tak to jsem v pasti až půjdu zkoušet šaty, vypadám na 16-18, i když mi je 24... To zas bude vysvětlování, že se opravdu vdávám :D :D :D
Odpovědět
Profilova fotka
No já se v vdávám skoro až za rok, ale byla jsem teď s kamarádkou vybírat šaty, vdává se v září 2010, a teda musím říct, že ji v jednom svatebním salonu docela setřeli, že na nějáké 16tnáctky, které se akorát nudí a zkoušejí šaty, nejsou zvědaví...Kámoška jim nakonec musela ukazovat občanku, že má 23. Chápu svatební salony, ale přece, šlo by to říci trochu ohleduplnějí ;-)
Odpovědět
jo.. taky vypadám na míň, možná i tam je problém...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Je fakt, že termín alespoň ke konci zkoušení chtěli vědět všichni, aby mi ověřili, jestli jsou šaty vůbec volné a má cenu o nich uvažovat :-) Jinak loni jsem evidentně měla štěstí na vstřícný přístup a s ničím takovým se nesetkala. Taky vypadám mladší... Nikoho prakticky doteď nenapadne říct mi jinak než slečno. Čerstvě po svatbě mě tím všichni dost štvali :-D
Odpovědět
Bez konkrétního termínu bych nešla šaty zkoušet, bála bych se že bych našla nějaké úplně "dokonalé" a pak zjistila že na můj termín jsou již zamluvené...to by asi zamrzelo.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s příspěvky nahoře, však ono ti nic neuteče, nehledě na to, že mi přijde jako blbost plánovat svatbu 1-2roky dopředu, nechci tady nikoho odsuzovat, ale podívejte se jak to dopadá, za 2 roky se může stát cokoliv, můžete se třeba v nejhorším případě rozejít, můžeš otěhotnět, ztloustnout, zhubnout..... o jiných případech ani nemluvě.... půjčoven je spoustu a až budeš vědět reálný termín tak tě určitě ochotně obslouží.
Odpovědět
Konečně rozumné postřehy a názory na vybírání a zkoušení šatů, solidní salon šaty doplňuje průběžně a tak třeba za dva měsíce tam uvidíte zase něco nového,určitě nemění tzv celou kolekci každý rok jak někteří deklarují, podle diskusí vidím, že se u někteých stává ze zkoušení sport /obléknout, vyfotit i od podlahy, předvést kamarádkám a jít dál/, taky si přede mnou jedna majitelka salonu takto stěžovala někomu do telefonu, bohužel potom tyto nesoudné ztěžují situaci i těm co to myslí vážně.
Odpovědět
My uvažujeme o svatbě v prosinci a rozhodně chci obejít salóny a šaty si zkusit i bez toho abych měla už pevně danej termín. Když mi nic nebude sedět(nemám zrovna typickou postavu), tak si je nechám ušít. Když mi nevyjdou vstříc, tak mi akorát ulehčí rozhodování a já si je rovnou nechám ušít:-)
Odpovědět
Možná hloupá otázka, ale pod korzetové svatební šaty budete mít podprsenku (samozřejmě bez ramínek? nějakou samodržící) nebo ne???? Mě totiž ten korzet přijde dost vycpaný..... ale nevim jestli se ještě nosí podpr nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@smallinka Podprsenka může být, ale nemusí. Většina šatů má střih takový, že prsa bez problémů udrží, záleží na Tobě, jak se budeš cítit :)
Odpovědět
Děkuji za odpověď, taky si myslím, chce to asi vyzkoušet a uvidím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkoušela jsem šaty na podzim a vdávám se teď.. Už jsme ale měli matrikou domluvený termín a zkoušela jsem navíc dvoje šaty.. Jedny svatební, druhé maturitní.. S paní nebyl žádný problém, ještě mě vychválila, jak to beru zodpovědně.. :-D U mě to ale nebyl rozmar, bylo mi jasné, že na jaře kvůli maturitám a státnicím na nic takovýho nebude nálada.. Ale zkoušet šaty rok,dva předem, jen tak, protože fetuju svatební přípravy.. Taky by se mi to jako obchodnici nelíbilo..:)
Odpovědět
Profilova fotka
tak v pátek jsem byla ve svatebním salonu se synovcem, jelikož jsme mu potřebovali půjčit kvádro na oslavy (má 3 roky)..a teda některé nevěsty jsou vážně magoři:D Byla tam slečna, která si zkoušela jedny šaty za druhými, na prodavačku byla strašně nepříjemná a arogantní, přitom paní solidní a třeba nám opravdu poradila, no a když se slečny pak prodavačka zeptala, kdy se vdává, řekla termín vzdálený rok a půl od současného data:D Prodavačka vypadala, že ji dá ránu a ta slečna jí ještě řekla: ste placená od toho, aby jste tu pracovala a pomáhala, tak sakra začněte pracovat a pohněte si, já nemám čas...opravdu, některé slečny jsou na facku
Odpovědět
chcou nějaké potvrzení o tom termínu svatby?:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarriku potvrzení nechtějí,tedy aspoň jsem to nezažila,zeptají se tě na termín a to je vše :-)
Odpovědět
@medvidek6 Taky mám dobrý zážitek, ale zase s ženichem- když jsem řešila svoje šaty, tak do salonu chvíli po mě přišla slečna i se svým nastávajícím- takový ten namistrovaný frajírek tvářící se, že bez něho by si ani neuprdla. Taky chování měl jako lev salónu- celou dobu jsem dumala, co na něm proboha vidí...Ona ukázala na nějaké šaty, on ohrnul rty se znechuceným- ježíš, to nemyslíš vážně! Na všechno měl nějaké ofrky, nic mu nebylo dost dobré a absolutně si nepřipustil, že by mohla mít vlastní názor...Paní v salonu z něj měla taky dost. Naštěstí jsem brzo odešla, takže nevím, jestli něčím vzal zavděk, ale něco takového mít doma... :-p
Odpovědět
@stastnanevesta to je dobré:-)
Odpovědět
docela chápu, že chtějí znát termín :) protože některé šaty jsou rozpůjčované...vdávám se v září a s výběrem šatů jsem začla před cca 6 týdny...přišlo mi to akorát...jak jsem byla překvapená, když na některých šatech byly rezervace třeba na listopad :) podle mého je zvrhlost si vybírat takhle dlouho dopředu, asi bych to neriskovala už kvůli tomu, že ty šaty může mít přede mnou třeba 5 nevěst a kdovíjak budou vypadat...ale zničené šaty můžou být i po jedné nevěstě a budu nahraná /radši jsem se neptala, kolik svateb moje šaty budou absolvovat do září, abych nebyla zbytečně nervní :)/...a s tím zkoušením...v jednom salonu jsem se setkala s taaak milou paní...řekla mi, že korzetové šaty mi asi nebudou sedět, já jsem jí na to odpověděla, že už jsem jich měla na sobě hodně a že to není špatné...no a její odpověď Vy jste jich na sobě měla spoustu a žádné jste si nevybrala? To mi tady všechny šaty jen ozkoušíte, propotíte a nic si nepůjčíte, to mám radost...tím mě absolutně odzbrojila a i kdyby tam měla kdovíjaké šaty, tak bych si u ní fakt nic nepůjčila... 8-(
Odpovědět
@sarriku potvrzení nechtějí nikde, jen občanku, když s tebou sepisují smlouvu...on ten termín je hlavně tvoje věc, ty si rezervuješ šaty na určitý termín a platíš rezervační poplatek, oni o nic nepřijdou :)
Odpovědět
@cokoska jo aha a kolik je ten rezervační poplatek zhruba?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarriku Já jsem platila zálohu polovinu.. ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?