Zklamání z reakce paní ze salonu

Profilova fotka
Ahojte, šaty mám v jednom salonu rezervované od září 2015, svatbu máme 18.6.2016. Dnes jsem volala do salonu, že bych si chtěla přijít vyzkoušet nějaké bolérko k šatům, docela se bojím, že by mohlo být chladněji, tak bych byla ráda připravená. Paní mi řekla, že můžu, ale pořád nechápala, že si chci bolérko vyzkoušet i k šatům a proto jsem se chtěla objednat. Tak nakonec mě teda objednala, ale řekla mi, že už to budeme brát jako poslední zkoušku šatů, což vychází na nějakých 6 týdnů před svatbou. Ale já chci mít tu poslední zkoušku před svatbou zhruba týden až dva týdny před svatbou. Vůbec nerozumím tomu chování, že mi nechce vyjít vstříc. Přece jim za půjčení šatů zaplatím (a není to úplně zadarmo), tak chci mít jistotu, že ve svatební den nezjistím, že mi tam něco nesedí... Stalo se vám to taky některé? Jak jste to vyřešily? Děkuji za rady.
Odpovědět
Mně to přijde hrozné jednání z její strany! Já šaty ze salonu nenám, ale takhle by se chovat neměla. Jenže co teď, má tě na háku. Záloha zaplacená, jinam už nepůjdeš...
Odpovědět
Já mám podobnou zkušenost v Nuanci. Na podzim jsem si od nich šaty koupila, ještě mi je zužovali a myslím, že to přehnali, sotva dýchám. Psala jsem jim,že bych ráda na poslední úpravy v průběhu června, ať se pak nemusím stresovat že ztloustnu/zhubnu a paní řekla,že to mají největší frmol, takže nejpozději květen. To bylo celkem zklamání, protože jinak jsem byla s Nuanci spokojená. Nenadělám nic, tak se budu modlit, aby pak byly šaty OK.
Odpovědět
Profilova fotka
@luuula co to je za jednani? Ze maji frmol tak nekomu kdo uz zaplati reknou ze na nej nemaj cas? My v lete taky mame frmol a stejne upravime saty vsem.
Odpovědět
Hold já už kšeft udělala, tak na mně si nic víc nevezmou :-|
Odpovědět
@maky91 Jen me tak napadlo, a není možné, že na Ty šaty má zálusk víc slečen a budou do Vaší svatby několikrát pujčené? Já jsem toto totiž zažila s plesovkama. Chtěla jsem si týden před plesem vyzkoušet šaty, jestli opravdu do nich jít (trochu jsem přibrala :-) ) a paní v salonu se tak dlouho cukala až jsem fakt i já byla hnusná a nakonec z ní vypadlo, že šaty budou pujčené a pak se dávají do čistírny, takže bych si je vyzkoušet nemůžu. Já vím, že se jednalo jen o plesovky, ale jestli to nebude stejná situace s Vašimi svatebními...Alespoň by to mohla paní v salonu přiznat. :-(
Odpovědět
Holky, uvedomte si, ze kdyz si saty pujcite ze salonu, tak si je proste pujcite. A s velkou pravdepodobnosti si je tak, jako vy pujci nekolik dalsich nevest, nektere klidne i nekolik desitek. Saty muzou byt pujcene, v cistirne, pripadne v oprave ci pripravene na dalsi pujceni. Bohuzel, to je udel toho, ze ty saty nejsou vase.
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže já tam byla nedávno půjčit si závoj na zkoušku účesu a s paní (druhou ze salonu) jsme se dívaly, že do svatby je nikdo nemá zamluvený. Takže nevím no. Ale ta druhá paní je fajn a ta mi zatím vyšla vstříc.
Odpovědět
@kacenkakaca Jasně, to mě nenapadlo, že třeba zrovna teď tam ty šaty nemusí být k dispozici. Ale stejně - půjčovné šatů bývá dost velká částka. A dle mého by v ní měl být započítaný i "komfort" toho, že pro vás budou mít ty šaty k odzkoušení a posledním úpravám krátce před svatbou. A ne, že si řeknou - šest týdnů předem a už máte smůlu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Znám to od nás. Půjčujeme krom jiného potahy na židle a nejvíc svateb je v červnu a září, kdy prostě nespíte, šijete půjčujete, nestíháte - jsou to prostě "měsíce obživy". Vy pak musíte stihnout během 1-2 dnů vyprat , zašít, vyžehlit, připravit na další svatbu, která je už v pátek. Takže se stane, že nevěsta se o dva dny opozdí, přiveze potahy ve středu (nebo je pošle zpátky pozdě) a ve čtvrtek už je chce další paní, protože v pátek má svatbu. A to je pak mazec, to pak pracujete na minuty. Tedy v tomto případě chápu argument salónu, proč nechce zkoušet šaty ve špičce. Ale na druhou stranu určitě musí salon najít nějaký vstřícný kompromis k zákaznici, Kdyby takhle jednali se mnou, tak bych asi taky s nimi skončila.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tu zkoušku posun na ten tyden až dva před svatbou a při té příležitosti vyber bolerko až pak
Odpovědět
Profilova fotka
@markiis jenže paní mě upozorňovala na to, aby pak ještě nějaké bylo volné, že si červnové nevěsty zamlouvají bolérka, tak abych si pak měla z čeho vybrat..
Odpovědět
Profilova fotka
@zajistenisvateblitomysl jenže šaty, co mám zamluvené jsou krásné (a nechci přijít o zálohu 3.000,- kč)...takže se s nima prostě domluvím, že ta další zkouška těsně před svatbou proběhne. Nebudu se přece stresovat tím, že si je pak ve svatební den obleču a něco nebude sedět.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maky91 No jasně, já jako zákazník jsem v tomto taky trochu nekompromisní. A když za něco zaplatím a ještě je zaplacená záloha, tak to mám dostat. Jen jsem se vžila do situace a chápu snahu salonu práci rozložit. Pravda ale je, že kapacitní problémy nemůžou přenášet na zákazníka a pokud chceš zkoušku, tak ti mají vyhovět tvému termínu, resp. najít akceptovatelný kompromis. .
Odpovědět
Profilova fotka
@zajistenisvateblitomysl já je taky chápu, že toho můžou mít hodně. Ale taky bych se snažila aspoň vyjít vstříc. No zkusím to ještě přes tu paní (co mi zatím vždycky vyšla vstříc) a budu doufat, že tam na zkoušce příští týden nebude ta majitelka, která si myslí, že poslední zkouška 6 týdnů před svatbou stačí a další už být nemusí..
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych tedy rozhodně nečekala, že v půjčovně, která se živí tím, že šaty půjčuje, si budu moct chodit ty své vybrané zkoušet, jak se mi zamane. Myslím, že zkouška 6 týdnů před svatbou bohatě dostačuje. Bolerko je sama o sobě hrozná věc, ale jestli ho chceš, prostě si ho vyzkoušej bez šatů.
Odpovědět
Profilova fotka
@maky91 Držím palce ať to vyjde. Většinou to spíš bývá tak, že majitelka je vstřícná a boj bývá s nevstřícnými zaměstnanci :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?