Ženich v modré, nevěsta v červené?

Profilova fotka
Původně jsem zvažovala svatbu v pojetí zimní pohádky (máme termín na konci února). Ale z pár stran jsem dostala vynadáno. Tak jsem začla uvažovat nad červenou (vím, že mi sluší), ale tu zase nechce partner, nemá na sobě rád červenou (a to mu hrozně sluší.) Tak mě napadlo udělat to ve stylu trikolory. Já v červeno bílé a on modrá kravata a vestička samozřejmě bílá košile. A výzdoba červeno modro bílá. Pojato jako spojení ženského aspektu (červená) a mužského (modrá). A navíc je to hezky vlastenecké. Ale nebude se to bít?
Odpovědět
@andromedastoupajici Je to jen můj názor, ale trikolora mi přijde na svatbu opravdu nevhodná. Nemám nic proti barevným svatebním šatům, ale ta trikolora mi spíš evokuje fotbal, hokej, případně nějaký státní svátek nebo uniformu letušek než svatbu. Ono totiž z estetického hlediska se ty tři barvy vlastně k sobě nehodí a nevypadají moc dobře a byly vybrány spíš z toho důvodu, že jsou úderné. Já ale vidět svatbu v trikoloře, tak se mi bude chtít se smát, upřímně..
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici Taky mi vyloženě trikolora přijde na svatbu taková zvláštní. Možná i studená? Nevím. Každopádně - ty budeš mít červené šaty? Protože pokud budou mít nějakou "klasickou" barvu (bílá, šampaň, ....) a jen nějaký červený doplněk - pásek, stuhu, spodnici.... Tak nevidím problém ženicha ladit do obleku a té "klasické" barvy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Trošku pro představu...
Odpovědět
@andromedastoupajici Tak mě to nepřijde jako zas až tak špatný nápad, záleží ale na tom, jaké odstíny té červené a modré se vyberou... Zkusila jsem jen narychlo zadat do googlu a vyjelo mi spousta inspirace na červeno modro bílou svatbu... Mě by se třeba líbil i ženich v tmavě modrém obleku a v klopě třeba červený květ, aby ladil s nevěstou. Chce to ale všechno citlivě skloubit, nepřehánět to :) https://www.google.cz/search?q=red+bl...
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici No ta kytka je vyloženě odporná :-D Představim si jí na rakvi nějakýho papaláše třeba.... :-D Ale ty fotky z odkazu, co dávala hanih, tak ty jsou celkem fešný :-) ... Ono není modrá jako modrá a za mě bych vynechala tu modrou "z naší vlajky" a pak to určitě půjde jako po másle a nikdo nebude mít pocit, že se dívá na přehlídku ČSA ;-)
Odpovědět
No popravdě, udělat krásnou svatbu v červené a modré by vyšlo na hodně peněz. Museli byste investovat do nějakých aspoň trochu pěkných a přirozených barev na květinách a dekoracích. Ten tvůj obrázek "pro představu" je vyloženě odporný, to je přesně to, co jsem myslela - řvavé laciné barvy. Myslím, že u většiny svateb by vlastně nejvíc pomohlo, kdyby se neladily do žádného odstínu. =-) Vybrat něco pěkného v této kombinaci je těžké, ale našla jsem tohle http://farm8.staticflickr.com/7040/69... Taková kombinace temně modré a červené - spíš do korálova. To už je pěkné.
Odpovědět
A ještě tohle - https://thebridesmaidandthebride.file...
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Něco takového. Teď jsme byli na svatbě kamarádovi a ten měl bílou košili, kravatu i vestičku a moc se mi to nelíbilo... Jenom nápad, asi máte pravdu. Stejně skončím u těch vloček. :D Jenom se bojím, že bude 15 stupňů a bude to divné.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli se Vám tato barvená kombinace líbí, tak alespoň s ní šetřete. Podle mě nemusí být trikolora za každou cenu na všem... Ale upřímně mě se to na svatbu moc nelíbí a také mi to navozuje oslavu státního svátku. Ovšem každý má jiný vkus a záleží na vás dvou :-) Občas se mi zdá, že se to se s laděným barev zbytečně přehání. Alespoň já necítím potřebu ladit naušnice s ponožkami, svatebčany, ubrusem atd. jak je to tady někdy k vidění. A proč nenechat pár věcí jen čistě bílé? Je to krásná slavnostní barva, typicky svatební, která je elegantní a hodí se ke všemu. Volila bych podle zdravého rozumu a citu, méně je více :-) My budeme mít ubrousky světle zelené a ženichovi nejvíc slušela stříbrná kravata, tak ho nebudu rvát do zelené, aby mi ladil k ubrouskům :-) skoro vše ostatní bude bílé, tak by to nemělo vypadat jako v cirkuse :-) Přeji ať jde rozhodování co nejlíp!
Odpovědět
Na mě moc tězkopádné, trochu bych si tam připadala jak na oslavě státního svátku nebo hokeji. Červená se mi ani modrá se a svatbu nehodí. Jsem zastánce jemných odstínů na svatbách, ty vločky by byly určitě mnohem krásnější.
Odpovědět
ne, dobře, nebudu jízlivej... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkag Klidně buď :D
Odpovědět
Článek se načítá
Jen bych chtěla ještě dodat, že pojem trikolóra vyloženě evokuje ty studené barvy, co bývají na vlajkách. Kombinace korálové červené a světle azurové už je lepší, i když na mě osobně je to pořád jako pěst na oko. Strašně křiklavé prostě. Nicméně mně se například nelíbí ani kombinace křiklavě oranžové a fialové, a to byl donedávna hit svateb, takže dost záleží na vkusu.
Odpovědět
@andromedastoupajici Chtěl jsem už několikrát, fakt, ale pak to vždycky smažu, protože jsem až skoro zlej a to se na tuhle stránku moc nehodí. ;-) Takže jen tak lehoulince nadhodím svůj názor... Ty barvy jsou hezký na vlajce, ale prosím nestylizuj si do nich svatbu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici cas na vyber barevne kombinace mas jeste dost a zimni svatba nemusu byt o vlockach:-) ja si prave predstavim nezne barvy a ne drastickou trikoloru jak pri kladeni vencu na hrob neznameho vojina. Pro mne je to napriklad kombinace bile, sede/stribrne a treba staroruzove. Jinam ze zimnich svateb jsem si zapamatovala treba tuto http://www.beremese.cz/blog/maconha/a...
Odpovědět
Profilova fotka
@marketaaj Času moc nemám. Do září potřebuju mít vše zařízené. Pak na to absolutně nebude čas. :(
Odpovědět
Koukám, že asi budu jediná, ale mě se kombinace barev modrá, červená a bílá moc líbí a taky nad nima uvažuju :) Ale právě jsou to takové samy o sobě dost výrazné barvy, že člověk musí nad doplňky víc přemýšlet, aby nepřekročil tu hranici, když už to nebude působit hezky, svatebně, ale spíš jak na hokeji :) A navíc se mi ty barvy líbí spíš na letní svatbu, na zimní to bude ještě o to těžší to zkombinovat nějak nenásilně, na zimu se opravdu asi hodí spíš jemnější barvy. Každopádně přikládám odkaz na červeno-modro-bílou svatbu, která se mi osobně strašně líbí :) http://blog.mlynkovi.cz/fotografie/sv...
Odpovědět
Profilova fotka
Naše svatba byla červeno-modro-bílá :) Vzniklo to tak nějak spontálně. Šaty jsem sice měla bílé, ale modré boty a červenou kytku a ženich měl černý oblek a doplňky do barev :) posílám fotky pro inspiraci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucaaatkoo Velice pěkné. A byť srdíčka nemusím, tak tady je to hezký nápad a pěkně uděláno. :)
Odpovědět
Mně se ta barevná kombinace líbí (pokud ty barvy nejsou přesně ty z vlajky - stejná modř a červeň), ale není žádná sranda do těch barev svatbu stylizovat a dostat z toho pěkný výsledek. Svatba z odkazu výše laděná do retro stylu je skvěle nakombinovaná a výsledek je veselý, svěží a vkusný. Šaty a inspirace, které jsi sem pro příklad dávala ty, jsou příliš těžkopádné a stejně pak bude působit celá svatba. Chce to najít způsob, jakým to odlehčit - vzdušné a prosté šaty bez vleček a podobně, nebrat rozhodně růže, kaly ani nějaké lilie či co, ale jemnější a drobnější květiny, ženicha nesoukat do obleku, ale spíš do casual stylu, prostě odlehčit to kde to půjde a udělat spíš retro nebo námořnickou než trikolorovou, včetně odstínů - držet se spíš světlejších variant barev a nenadužívat je- což se opravdu daleko víc hodí ke svatbě letní. Pokud nemáš super cit a vkus, raději bych se do toho nepouštěla, je to dost riskantní.
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici i do zari se to da stihnout a vypilovat tak, aby svatba byla vkusna a zaroven splnila vase prani a ocekavani :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme barvu v těchto barvách a myslím, že je to na vkusném použití, nebudu mít modro červeno bílou kytku, to by se mi nelíbilo, ale prostě něco bude do červena, něco do modra, ženich má tmavě modrý oblek, bílou košili a červenou kravatu, já třeba modré naušnice, červené nehty, prostě decentně a vkusně, aby to právě neovokovalo kotel na hokeji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že to nemusí být špatná kombinace, ale jak už tu někdo psal, dej si pozor na ty řvoucí barvy, které jsou právě zrovna na vlajce. Odstíny z vlajky bych určitě nepoužívala. Pokud však chceš zůstat u těchto sytých barev, tak bych volila tmavší modrou a takovou tu rudou jako růže. Také bych to s těmi barvami nepřeháněla, hodně bych to spojovala bílou a zvolila bych si spíš tu modrou jako hlavní barvu a tmavě červenou jako doplněk. Ono, kdyb to bude jakoby půl na půl modré a červené, tak to bude dle mého přeplácané. Například jmenovky bych udělala spíše bílé s doplněním jedné z barev. Pokud by byly modré (jako tu někdo měl na obrázku), už bych tam tu červenou necpala. Myslím si, že nemusí být vždy nutně použity na jedné dekoraci obě barvy. Nejde o to použít obě, ale vhodně dekorace zkombinovat. Přikládám pro představu obrázek s komentářem... - na obrázku 1 vidíš, že to podle mého jde. Ale jak vidíš, tak stoly jsou například více bílé, aby mohly být použity obě barvy. Také je tam třeba vidět, že je lepší udělat kytku spíše v jedné barvě, pouze s doplněním té druhé. Nevím, jestli je to dobře vidět, ale maličko té modré tam je. - obrázek dvě. Díky bílé mašli se celý stůl prosvětlí, ale kdyby tam byla jen modrá a červená, nebude to ono. - na trojce vidíš, že to také jde - díky propojení s bílým ubrusem je tam těch barev více, ale myslím si, že je to také dobré. Hlavně si všimni, že na jedné dekoraci většinou nejsou obě barvy - tzn. ubrousek je prostě a jen červený a k tomu je modrý běhoun. Není to tak, že by ubrousek byl červenomodrý - obrázek 4 sem použila hlavně kvůli té hrozné kytce. Takhle by to právě podle mě být nemělo... opravdu je to jak na oslavu nějakého svátku, ale i tak je to takové přeplácané. Volila bych spíše jednu barvu s doplněním tak, jak je vidět na obrázku pod tím (ty 3 kytky) Takže ano, jde to, ale musíš rozumně a opatrně.
Odpovědět
I když to ve mně evokuje spíš narozeninovu párty, tak to vysloveně hanit nechci, protože každý má jiný vkus a neznamená to, že musí být rovnou špatný.. Všechno se dá udělat pěkně a elegantně, když to není přeplácané, jen bohužel to tady často k přeplácanosti spadává a pak už jen záleží na těch dvou, jestli se jim to opravdu tak líbí a jestli hosti se tam taky cítili dobře... Já třeba věděla, že chci mít svatbu do světle růžova, ale neznamenalo to pro mě, že ženich musí mít nutně růžovou kravatu nebo košili nebo ponožky apod. De facto jen květiny a šaty družiček byly růžovo-bílé a byly jen bílé ubrusy na stolech a žádná jiná extra výzdoba.. všechno jinak prostě bílé. Vypadalo to moc hezky i tak, lidem se to moc líbilo. Samozřejmě si to udělejte podle svého vkusu, ale jen radím, že méně je často více a to že budete mít trikolorovou svatbu neznamená, že každá dekorace musí být trikolorová :-) Držím palce, ať se vám svatba hlavně vydaří a po vlastní zkušenosti radím.... neřešte úplné prkotinky..na nich absolutně ten den nezáleží :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kuliseks přesně tak :) taky si nemyslím, že se do barev musí ladit vše včetně tolateního papíru :)
Odpovědět
Profilova fotka
Upřímně, bude to Váš den, udělejte si ho tak, aby jste byli šťastní a svatba se Vám líbila. I kdyby jste si vybrali barvu černo fialovo růžovo žlutou, tak by to měl každý respektovat. Good Luck! ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?