Žehlení svatebních šatů s tylem. Jak na to?

Profilova fotka
Holky, kukněte na moje šaty do albíčka, a poraďte, prosím... Jsou pokrčené, konkrétně ten vyšívaný tyl a žehličkou na 1 a 2 to nejde, ani přes mokrý hadr na páru..... V sobotu je svatba a já su z toho na nervy, a mamka taky....
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahojky, já měla taky šaty s vyšívaným tylem, viz album, a tak mi to nešlo vyžehlit, tak jsem je vyprala, rozložila důkladně na bíl prostěradlo na koberec a pak ve finále přežehlila přes mokrý hadr. Ale ani jsem je moc žehlit nemusela. :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Leni, a v jaké vodě? V teplé čí horké? Já se toho bojím, že to pokazím....
Odpovědět
Ahoj, zkus šaty natáhnout na žehlicí prkno( ale jen tu tylovou vrstvu) pokrop vodou,(to pokrčené potom snáze půjde vyžehlit) polož na to vlhký hadr a přežehli, když to bude přes hadr , může to být i na vyšší teplotu, ale pro jistotu se drž toho druhého stupně.
Odpovědět
Profilova fotka
jjiittyy : To už mamka zkoušela, na dvojku, přes mokrý hard, na páru.. Nic... :-(((( :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ono se to totiž ani nehne... Mám strach žehlit to na trojku, abych to nespálila....
Odpovědět
Tak jedině pořádně namočit, ale taky na tom prkně, přidat teplotu a žehlit přes suchý hadr, pára tu moc nepomůže. Nejlepší je na to stará klasická žehlička, která je oproti napařovačce těžší. Jestli nemáme, neva, stačí stačí pořádně přitlačit na tu napařovačku, chce to sílu a trpělivost, aby to lehlo. Jetli to budete žehlit přes ten hadr, klidně můžete opravdu přidat na tééé teplotě, ale fakt jedině přes ten hadr jinak ne!!!!!
Odpovědět
Nevím, z jaké látky máš zbytek šatů, proto je lepší namočit jen ten tyl.
Odpovědět
Profilova fotka
Zbytek je satén, ten šel žehlit super. Asi jedině fakt namočit to, a pak žehlit třeba na u trojku... kdybyste viděly, jak moje máti u toho nerví, a čeká, kdy se to začne lepit či pálit.. Mám z ní nervy v kýblu...
Odpovědět
Neboj přes hadr se to nespálí :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To byste ale musely vidět na vlastní oči - máti kolem toho chodí, oči vyvalené, a při každém přiložené žehličky na látku začne jekat a vykřikovat, já se pokaždé leknu.. No děs...
Odpovědět
zehlit to pomocou pary, ja by som sa ale obratila na svadobny salon, urcite s tym maju skusenosti a ked im zapaltis a poprosis ich, urcite ti pomozu. ja som to videla tusim na veltrhu svadobnom, ze tyl zehlili pomocou specialnej zehlicky s parou, ta zehlicka ale stala okolo 30 tisic Sk, takze bezne asi na predaj ju nenajdes...
Odpovědět
moje maminka mi žehlila šaty 2 hodiny a pak jsme s nima hooodně opatrně manipulovali - já mě zákaz si je do svatby zkoušet x-) žehlila to přes hadřík a obyč ETA žehličkou (né napařkou) a prý je dobrý to žehlit pomocí krejčovskýho papíru ale jsem nezkoušela
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
kacenka81 moja kamaratka mala rovnaky problem, snazili sme sa to vyzehlit tisic sposobmi ( aj "mokrym" sposobom ) ale nakoniec sme to vzdali a vzala ich do cistiarne, kde jej ich krasne vyzehlili :-) . A nebolo to ani take drahe...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem od výrovů zjistila, že se jedná o 100% polyester, a že máme přidat na teplotě...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
saty jsme se svedkyni zehlily asi 2 a pul hodiny pres mokry tenky satek, sukne i vlecka mela 3 vrstvy tylu... psycho, ale zvladly jsme to ;-)
Odpovědět
Ahoj, my šatyk měly vyžehlený za chvilku ja je držela a pootáčela a mamča napařovala parní (NE NAPAŘOVACÍ!!!) žehličkou a byli super vyžehleny, žehlili jsme tak i závoj, kod nema parni želhličku tak jsou dnes skoro v každym větším měste malý firmičky který žehlí zkuste proste zadat do vyhledávače žehleni prádla a mate to ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
weddingi • Včera o 15:16 Ahojky ako si žehliť svadobné šaty- maju taku balonovu latku prisli mi postou a su strasne dokrcene, lenze latka je jemna a tenka a bojim sa ze ich prederavim, nie je na nich ziadny kusok co by som vedela vyskusat http://www.bridalwave.tv/2009/11/09/i... simcab • Včera o 15:20 ahoj ja by som ich žehlila jedine cez nejakú látku.. príp. z opačnej strany, ak je to možné.. weddingi • Včera o 15:37 nejaky biely uterak, neostanu hnede alebo moc leske po žehlicke? simcab • Včera o 15:57 skôr by som to žehlila buď cez klasickú detskú plienku alebo cez obyčajnú plachtu pri nižšej teplote.. začni najskôr najnižšou, a uvidíš, či to žehlí.. weddingi • Včera o 20:40 dakujem velmi pekne majuska80 • Včera o 21:35 ahoj šaty si určite nežehli sama, skus zajst do nejakeho salonu a skus sa spýtať či ti ich neožehlia, najlepšie je to želhliť len parou inak ich môžeš zničiť. usacek79 • Včera o 22:05 saty, ktore sa objednavaju a pridu pomackane v baliku treba dat do cistiarne! aj to mnohe firmy rovno pisu, ako odporucanie. Jednak sa zbavia mozneho "chemickeho" zapachu z krajcirskej dielne a najma budu total vyzehlene, kedze sa budu cistit v horucej pare a to je jediny sposob zehlenia svadbonych siat, toboz satenovych a cipkovych.. mne tiez dosli saty ako z kravskej papule a rovno mi ale odporucali v prilozenom liste ich dat do cistiarne, ze tam ich vyrovnaju najlepsie a najistejsie.. Hlavne neskusaj ziadne domace zehlenie, to by mohlo dopadnut zle..
Odpovědět
Proč si to nenecháš vyžehlit v nějakém salonu?
Odpovědět
v pare ale radšej to daj do salonu :-D :-D i ked taká pečiatka od žehličky by bola in :-D :-D
Odpovědět
určite nedoporucujem experimentovat doma =-) nielenze sa mozu v mieste kde pridavas na lepsie vyzehlenie vyssiu teplotu, tak zvlnit, pripadne moze ostat zlty flak :-S
Odpovědět
takz si myslim, ze salon by byl nejlepsi
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
viete mi odporucit nejaky salon v bratislave ktory mi vyzehli rychlo saty? napr tak ze keby som ich tam zaniesla v stredu ze ich do buduceho dna mam??
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Prosím poraďte mi ohledně žehlení a čištění svatebních šatů, znáte někdo nějakou solidní čistírnu v Brně?Nevíte kolik penízků to stojí???děkuji, mějte se... ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mariem ahojky, moc děkuji za radu.v salónu jsem byla a bylo mi řečeno, že žehlí hlavně své šaty. Ikdyž mi paní v jednom salónu řekla, že by mi je vyžehlila,ale cena se pohybuje 1000kč - 1500kč,což mi teda příjde hodně za vyžehlení..ale uvidíme,třeba natrefím na dobrý salón s někým ochtným.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@atevinka to zehleni je dost pracne a trva dlouho diky mnozstvi materialu na satech. Mam dojem, ze priprava satu na svatbu muze trvat az pul pracovniho dne. Fakt to neni sranda. ;-) Hlavne s pripravou satu na svatbu ve svatebnim salonu vis, ze s tim maji zkusenosti a ze vedi co delaji. Bala bych se je sverit nekomu kdo je muze ponicit. Zname takhle znicili saty v cistirne - srazeny material... musela pak najit svadlenu, ktera ji saty opravila a presila (plus sehnat a koupit novy material, ktery s saty barevne ladil). Ty nervy za to fakt nestaly... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj já neměla problém se žehlením šila mi je švadlenka která se automaticky postarala o profesionální žehlení švadlenka mi říkala co tam dává za přípravky aby se látky narovnali a šli pěkně žehlit a ještě se šaty tak nešpiní, jen přežehlit samozřejmě nejlépe porubu.
Odpovědět
Profilova fotka
@princezna_kp s tím souhlasím že to musí být hodně pracný když takm jsou ty vrstvy těch 1000kč zase není tak moc každá by si to měla zkusit jaká je stím práce,ještě že mi je žehlila švadlenka.
Odpovědět
Profilova fotka
@laskala jj, oni na to mají různé figle, pouzivaji treba i sprej na vlasy, aby latku po vyzehleni "ztuzili" a nemuchlala se snadno, apod. Nektere svadlenky jsou opravdu moc sikovne a prakticke. Ja tedy mela uzasnou zkusenost a saty jsem mela krasne pripravenene na svatbu. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?